окт 26

Световно проучване показва,че луминисцентното осветление е вредно за човешкото здраве.Деректива на ЕС сочи,че от 2012 година изцяло излизат от употреба крушките с нажежаема Волфрамова жичка и ще употребяваме само енергоспестяващи луминисцентни лампи.
Животът на едно такова осветително тяло е много по-дълъг, отколкото на обикновените крушки.То спестява енергия но е ВРЕДНО за здравето.Установено е, че такъв тип източник на светлина уврежда очите,засилва мигренозните пристъпи на главоболие и предизвиква ДЕПРЕСИЯ.
Обяснението е много просто-при светенето то отделя вълни с честота , която предизвиква мозъчна възбуда и оттам влошава Био електричната мозъчна активност.Това причинява силно главоболие и при продължителност на облъчване повече от 2 часа дневно - ДЕРЕСИЯ.
Такива осветителни тела има в повечето обществени сгради както и в домовете на много хора.
Тук учените си задават въпроса-защо старите крушки с нажежаема жичка не предизвикваха такъв проблем?
Отговорът е защото светлината от тях е ярка и силна и е близка по честота до слънчевата а както многократно съм напомнял слънцето е мощен природен антидепресант.Ето защо при приемане на такива важни за здравето на Нацията решения държавниците трябва преди всичко да се ръководят от правилото да вредим по-малко.

окт 19

Женската красота е ВИАГРА за мъжете

публикувано от: доктор Веселин Герев

Присъствието на красиви жени обърква мъжкия мозък,установиха от Световната Психиатрична Асоциация.Цитирано е изследване, според което господата, прекарали само няколко минути в компанията на привлекателна дама, се представят много по-лошо при тестове за проверка на мозъчната дейност. Учените твърдят, че мъжете използват толкова много от “когнитивните си ресурси”, за да впечатлят красивите дами, че трудно се справят с извършването на други дейности. Психолози от университета “Радбауд” в Холандия направили проучване, в което участвали 40 студенти от мъжки пол. Всеки от тях бил подложен на стандартен тест за памет и след това е прекарал седем минути в компанията на мъж или жена от изследователския екип, преди повторно да бъде подложен на същия тест. Резултатите показват, че мъжете стават по-бавни и по-малко точни, след като са се опитали да впечатлят жените. Колкото по-привлечени са били от дамите, толкова по-слаби са техните постижения при повторния тест. Когато задачата се повторила с жени доброволки обаче резултатите им не се променили, независимо от това дали са разговаряли с мъж или с жена. Психолозите твърдят, че представителите на силния пол са програмирани да мислят за това как да предадат гените си. Според тях когато мъж види красива жена, той става “репродуктивно насочен”. “Жените търсят други качества - богатство, младост и доброта. Само външният вид на мъжа едва ли би имал същия ефект върху тях”, поясняват те.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат