мар 25

От днес приемаме лекарства с десет минути по-рано

публикувано от: доктор Веселин Герев

В събота срещу неделя отново ще преместим стрелките на часовника с час напред. За вредите от този на пръв поглед дребен акт съм писал много. Най- рискови за нас остават сутрешните часове, когато психиката ни не е  настроена да е активна. Именно тогава стават най-много ПТП-та и трудови злополуки заради разсеяност и забавени реакции. Най- рискова си остава смяната на часовото време за хората, приемащи трикратно медикаменти. Това са страдащите от сърдечно-съдови и ендокринни проблеми. Ако не синхронизират приема на медикаменти с часовата разлика от събота за неделя- съществува риск да останат в едночасова дупка, което може да се окаже фатално както за здравето, така и за живота им. Ето защо съветвам всички тях да изтеглят приема на медикаменти всеки ден до неделя с десет минути напред. Така в неделя ще са синхронизирани и няма да усетят колебания в състоянието си, което ще остане медикаментозно компенсирано. За всички останали препоръчвам прием на МЕЛАТОНИН АМБРОЗ УНО с контролирано освобождаване. МЕЛАТОНИН АМБРОЗ УНО с контролирано освобождаване се приема вечер преди лягане и веднага синхронизира психиката с разликата в часовото време. На следващата сутрин събуждането е при завършена фаза на съня и старта на деня е безпроблемен. МЕЛАТОНИН АМБРОЗ УНО с контролирано освобождаване е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост. Тестван е повече двадесет години и дава отлични резултати при смяната на часовото време в Европа и у нас.

мар 20

Лъжата като форма на психологическа защита

публикувано от: доктор Веселин Герев

Още Фройд е казал, че всеки от нас лъже! Един по-малко, друг повече. Лъжата стана норма на комуникация в съвременния живот. Тя представлява много проста форма на психологична защита. От една страна лъжата успокоява психично опонента ти, като го убеждава в небивалици, а от друга  прави лъжеца по-уверен в истинността на лъжите му. Още Гьобелс- идеолога на нацизма е казал, че една лъжа, повторена сто пъти става истина.  Практиката показва, че колкото по примитивен и лъжецът, толкова по-плоски са лъжите му. Накрая по модела на психологична защита в тях вярва само той! Точно този модел на поведение ни налага голяма част от политическия и управленски елит. Колкото повече е интелектулният му дефицит - толкова по-нагли и глуповати са лъжите. От времето на бай Ганьо до сега лъжата не е претърпяла много метаморфози. Оказва се обаче, че масите искат да бъдат лъгани. Лъжата ги прави съпричастни, обещава им розов живот и ги предпазва от злини. Развива се нещо като Стокхолмски синдром и излъганите едва ли не се влюбват в лъжците, дори започват да разбират измисленото им поведение. От няколко дни медиите ни заливат с лъжите на кой от кого по- примитивни лъжци. Лъжите са плоски но остава рискът, че повторени сто пъти те ще звучат като истина. После следва Стокхолмският синдром! Нека не оставим простите лъжци да си мислят че са велики лъжци и манипулатори!

мар 13

Силна магнитна буря в петък 15 март

публикувано от: доктор Веселин Герев

Очаква се мощно слънчево изригване утре като потока от частици ще достигне Земята за около 18 часа. Така в петък - 15 март ще се усетят вълнови колебания на магнитното поле. С годините ставаме все по- чувствителни на леките магнитни колебания. Причина за това е затвореният начин на живот, който водим. Почти през целия ден сме обградени от метал, бетон и стъкло. Те драстично намаляват интензитета на земното магнитно поле, което от порядъка на 20 Гауса. За сравнение една магнитна наколенка е от порядъка на 1000 Гауса. Интензивното колебание на естествения геомагнитен фон се усеща като тъпо главоболие, лесна уморяемост и затруднена концентрация. Много хора се оплакват от сърцебиене и нестабилна циркулация-колебания на артериалното налягане. Други пък имат само затруднения в съня- често се пробуждат или сънуват интензивно. Симптомите са преходни и отзвучават спонтанно за ден-два. Най-щастливи по време на магнитните бури са страдащите от мозъчно-съдова болест. При тези хора настъпва подобрение на мозъчното “оросяване” , което води до подобряване на интелектуално -  паметовия капацитет. За предпазване от колебанията на магнитното поле при предстоящите магнитни бури - останете в затворено помещение до нормализация на геомагнитното поле.

мар 8

Пироманията е тежък психичен проблем

публикувано от: доктор Веселин Герев

За пироманията се пише малко. В повечето случаи този проблем се причислява като психопатия- дефект на характера. Пироманията не е толкова опасна за страдащия, колкото за околните. Свързана е с постоянното желание към подпалване. Много са редки случаите на само подпалване - имаше епидемия от такива преди десетина години. Пиромани споделят, че изпитват силно напрежение при вида на огън - от запалка или клечка кибрит и изпитват силно облекчение или успокоение след запалването на предмет или вещ. Обикновено седят и гледат горящите обекти и за кратко са в ступор - вцепенение  като не осъзнават какво са направили. Едва след това, когато настъпва “успокоението” те напускат горящия обект и се скриват. Практиката ме е срещала с десетки пиромани. При всички тях се наблюдава отклонение в био-електричната активност на мозъка. Това нарежда този проблем към групата отклонения, предизвикани от силни електрически разряди в мозъчните структури. Тази находка ми е помагала много практически при третирането на този “нелечим” на теория проблем.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат