ное 30

Свидетели сме на поредното посегателство върху жена.С бухалки е пребита собственичка на салон за красота а само ден преди това жена отново е залята с киселина.Физическото малтретиране набира скорост паралелно с оскотяването на обществото ни.За повечето жени то е модел на поведение.До този резултат никога не се стига от вчера до днес.Доказано е,че малтретирането-физическо или психическо е наследено в отношенията от родители и близки.За съжаление физическите травми се лекуват-психическите остават за цял живот.От този феномен потърпевши са така нареченият зависим тип личности.Те се лепкат като гербова марка за импулсивни и емоционалнонестабилни партньори и търпят изцепките им с години с цел да не се изложат пред близки и познати.Като финал след малтретирането развиват тежък посттравматичен стрес и в повечето случаи тежки психични разстройства,който само поддържаме с течение на годините и никога не можем да излекуваме.Въпрос на ценностна система и поведенчески модели е как ще реагираме при такова изстъпление.Колкото повече мълчим като общество толкова насилниците стават по-дръзки и нагли в действията си.Повече по темата в интервюто ми за в. Телеграф утре на 13 стр.

ное 20

Грипната вълна отмина-грипната психоза продължава!

публикувано от: доктор Веселин Герев

Характерната за тази част от годината първа грипна вълна премина.За нея се изговори и изписа много.По данни на колегите тя с нищо не се различаваше от предхождащите я.Продадоха се много ваксини изпиха се камиони противогрипни продукти.Коментираха се и смъртни случаи предимно на млади хора.Вече се всява страх у населението за втора грипна вълна,което подпалва отново психозата,че тя ще е по-страшна от първата.Причините за тази масова заболеваемост са няколко.
На първо място хората масово се ваксинират против грип.Това е напълно погрешно защото така се приспива имунитета и след години непознат грипен щам като този на “свинският грип” отново ще сее психоза и мор.Друга основна причина е постоянният стрес на който сме изложени.
Постоянното напрежение води до снижаване на имунитета и оттам до постоянно боледуване от вирусни инфекции през годината. Неслучайно повечето имуностимулиращи и антивирусни продукти на пазара съдържат и успокоителни съставки.
Моят съвет е -не се паникьосвайте защото така допълнително понижавате имунитета си и вероятността да Ви повали грипа нараства значително.

ное 13

ДНЕС ОТНОВО Е ПЕТЪК 13 - ТИ

публикувано от: доктор Веселин Герев

Нумеролозите твърдят, че 13 е числото на новото начало.За много от нас то е фатално число.Практиката показва,че в самолетите няма 13 ти ред седалки а в повечето хотели липсва 13 та стая.Фатализма отдавна се е вселил в душите ни и управлява емоциите ни.Твърди се, че на 13-ти в петък фатализма се засилва двойно и вероятността да ти се случат неприятности е пъти по-голяма. Дали това е така?
От окултното и мистиката обгърнала комбинацията петък 13-ти се влиаят най-често тревожните и зависими личности.Това са хора, които трудно преживяват ежедневното напрежение и не понасят загубите.При тях процесът изтласкване е водещ психичен феномен.Това означава , че те винаги са склонни да обясняват неуспехите си с външни фактори и никога не търсят причината в самите себе си.За тях днес е празник защото за всички неудачи е виновен петък 13-ти.Иначе това е един обикновен делничен ден!

ное 3

Депресия и остеопороза мъчат жените в активна възраст

публикувано от: доктор Веселин Герев

Депресията е често срещано състояние при жените в активна възраст.Тя се характеризира освен с типичните за това състояние напрежение и липса на тонус и настроение и с някои нетипични симптоми.Такива са например разстройството на месечния цикъл и хроничната болка.В повечето случаи се наблюдава главоболие около неразположението но много често се срещат и болки в костите, особено при резки колебания на времето.Причина за тези проблеми е хормоналния дисбаланс, който се засилва и от Депресивното състояние.Той е причина и за остеопоротичните изменения на костите.Този проблем се установява при целенасочено изследване на костната плътност или при настъпило счупване вследствие на удар или падане. Лечението на Депресията невинаги води и до стабилизация на хормоналния баланс при моите пациентки.Често прибягваме до хормонзаместителна терапия в комбинация с антидепресантните продукти.Това не решава обаче проблема с намалената костна плътност, която може да доведе до счупване и последваща инвалидизация.
Тогава е желателно да се приемат комбинирани продукти,съдържащи както ниски дози растителен хормон така и съставки предпазващи от остеопороза.В моята практика добри резултати се наблюдават при приемане на продукта ХАРМОНИЯ.Съставът на продукта е комбинация от калций, витамин Д и К-мощна формула за превенция на остеопорозата както и фитоестрогени,подобряващи хормоналния баланс.Продуктът перфектно се съчетава с антистресова терапия и подобрява значително качеството на живот при жените в активна възраст.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат