май 30

40% от децата са гледали порнография преди навършване на 12-годишна възраст, установява проучване. Според експертите, това е признак за развитие на сексуална зависимост по-късно.Лесният достъп до онлайн порнография, както и  липсата на здравно и сексуално образование до голяма степен подтикват към развитието на подобна зависимост при тийнейджърите. Половината от засегнатите изпитват проблеми още преди навършване на 16 години.Почти половината от анкетираните в проучването са преживели някакъв вид насилие или нападение в детството, което показва, че това е основна причина за състоянието. Други допринасящи фактори са раздяла на родителите и ограничено сексуално образование в училищната система.Проучването подчертава и контрастите между мъжките и женски нагласи към секс пристрастяване. Значително повече мъже - 57,3% - търсят професионална помощ, отколкото жени – процентът при тях е 38,3%. Резултатите посочват и вредните последствия от сексуалната зависимост. 65% от анкетираните са засегнати от ниско самочувствие, а почти половината имат проблеми с психичното здраве.Почти половината от засегнатите от секс пристрастяване са загубили партньор заради поведението си. Установена е  връзка между лесния достъп до интернет порнография за деца и новите изследвания, индикиращи нарастващо насилие в юношеските отношения.

май 28

Страхът….. мирише

публикувано от: доктор Веселин Герев

Оказва се, че хората могат на подсъзнателно ниво да определят състоянието на страх или стрес у околните и благодарение на своето обоняние като усещат специфичните феромони,  отделящи се с потта.Миризмата на “страх” предизвиква засилена реакция на тези участъци от мозъка, които са свързани с този тип емоции. Този механизъм се улавя от  животнитесъс силно обоняние но и хората са способни да определят  подсъзнателно и да реагират на феромоните, отделени от другите хора при страхови емоционални състояния.Изследването е финансирано от изследователския отдел на Пентагона и вече породи слухове за това, че то ще бъде използвано при военни действия.От научна гледна точка феромоните не могат да се използват в качеството на оръжие. Можете да създадете физически симптоми у хората, но няма гаранция, че те ще се изплашат.Към момента в науката преобладава мнението, че хората не могат да усещат феромоните с никое от сетивата си. Другите бозайници правят това с помощта на т.нар. якобсонов орган в носа. Той е налице и при хората, но изследванията сочеха, че в процеса на еволюция неговата връзка с мозъка явно е изчезнала.

май 27

Психичното разстройство вреди повече от цигарите

публикувано от: доктор Веселин Герев

Психичните разстройства отнемат между 7 и 24 години от живота на човек. Това сочи ново проучване на изследователи от Оксфорд.Учените  посочват, че дори и тютюнопушенето – най-големият враг на здравето, не ни отнема чак толкова много от годините.Според данните от тяхната разработка пациентите с биполярно разстройство или шизофрения например живеят двойно по-малко и от най-заклетия любител на тютюневите изделия.Статистиката сочи, че средно 10% от шизофрениците се самоубиват, като най-голям процент сред тях са младите хора, страдащи от заболяването. Откраднатите от болестта години обаче не се свеждат само до това.Обикновено качеството на живот на психично болните е доста лошо.Особено важна част от лечението е психотерапията. Когато пациентите вече са стабилизирани благодарение на медикаментите, важно е те да възвърнат способностите си да задоволяват нуждите си и да се интегрират в обществото.Трябва да се има и в предвид, че лекарствата, предписвани при душевни разстройства имат доста странични ефекти – гадене, повръщане, усещане за замаяност, замъглено зрение, главоболие, ускорена сърдечна дейност,което  влошава качеството на живот и води до други здравословни проблеми.Изследователите силно се надяват, че тяхното проучване ще обърне вниманието на здравните власти към душевноболните пациенти и ще бъдат положени необходимите грижи за тяхното здраве и интеграция в обществото.

май 26

Британски учени ще предприемат най-голямото изследване в света, за да проучат по-добре дали използването на мобилни телефони и други безжични устройства влияе върху мозъчното развитие на децата.Проектът ще бъде фокусиран върху когнитивните функции като запаметяване и внимание, които продължават да се развиват и в юношеските години – възрастта, когато тийнейджърите вече притежават и използват мобилни телефони.При подрастващите психиката е  все още в процес на развитие и  кумулативното излагане на действието на високочестотни вълни през живота е много по-голямо, отколкото при възрастните.Досега наблюдения са правени при възрастни за срок от 10 години.Употребата на мобилни телефони от подрастващи  е повсеместна, като по данни на Световната здравна организация (СЗО) глобалните абонати са около 6,4 млрд.Във Великобритания около 70% от децата между 11 и 12 години притежават мобилни телефони, като цифрата се увеличава до 90% към 14-годишна възраст.Целта на учените ще бъде да изследват около 2500 деца на възраст между 11 и 12 години, проследявайки когнитивното им развитие в продължение на две години.Родителите и учениците, които приемат да участват в проекта, ще отговарят на въпроси за употребата на мобилни устройства, както и за начина на живот като цяло.Децата ще бъдат подложени на  тестове за оценка на когнитивни функции като запаметяване и внимание.Към днешна дата  електромагнитните полета от мобилните телефони са класифицирани като “вероятно канцерогенни за хората” от Международната агенция за изследване на рака.

май 23

Нова психопатия ала Джоли заля Щатите

публикувано от: доктор Веселин Герев

Оказва се психопатията няма граници и основна движеща сила се явява страхът.Поради  силен страх си от евентуално развитие на рак на гърдата все повече жени по целия свят предприемат решителната профилактична мярка към двойната мастектомия – операция за премахване на гърдите.Изследователите установили, че малко по малко този вид превенция от коварното заболяване се превръща в „мода“. Интервенцията станала особено популярна, след като миналата година популярната актриса Анджелина Джоли се подложи на мастектомия.Такава операция могат да изберат жените, които имат висок генетичен или фамилен риск от рак на гърдата. Така вероятността за поява на заболяването би могла да се намали с до 90%.Интервенцията има обща продължителност 2-3 часа. В зависимост от вида на мастектомията, след кожния разрез последователно се отделят тъканите на гърдата от кожата и подлежащата гръдна мускулатура, осъществява се евентуална лимфна дисекция с отстраняване на подмишнични лимфни възли и накрая се затваря послойно раната.Специалистите предупреждават, че е възможно впоследствие да се появат някои нежелани ефекти като болка и повишена чувствителност в оперативната област, в резултат от прерязването на нервни влакна в хода на хирургичната интервенция. Оздравителният процес може да се усложни от ранева инфекция или груб кожен белег, които да налагат повторна оперативна намеса.Реконструкция на гърдата може да бъде направена по време на мастектомия та или в по-късен момент. За целта се изпозлват изкуствени импланти или клапи на тъкан от друга част на тялото.По данни на Световната здравна организация всяка година ракът на гърдата убива над 450 хил. жени, най-вече в страните с ниски и средни доходи.Затова е необходимо достъпът до кръвните тестове трябва да се превърне в приоритет като животоспасяващо и превантивно действие, независимо къде живеят и с какви средства разполагат.

май 21

Гледането на женски гърди действа антистресово

публикувано от: доктор Веселин Герев

Ако сте мъж и всеки ден отделяте поне по 10 минути, през които можете спокойно да разглеждате женски бюст – вие сте щастливец.Не само заради удоволствието, което тази гледка ще ви достави, но и защото това занимание ще удължи живота ви.Екип от белгийски и холандски изследователи установил, че съзерцаването на женски бюст, особено ако е с по-големи размери, прибавя 6-7 години към живота в бонус.Това може да намалява риска от инфаркт на миокарда, особено ако сте вече на възраст над 40 години.В продължение на пет години са наблюдавани 2000 мъже и се оказало, че тези които редовно се наслаждавали на пищни красавици, са имали в резултат на това по-ниско кръвно налягане, по-спокоен пулс и съответно са по-малко предразположени към сърдечни заболявания в сравнение с тези, които не са гледали ежедневно женски гърди. 10 минути гледане на прекрасни женски форми се равняват примерно на 30 минути аеробика.По време на това занимание се получава лека възбуда, която влече след себе си активация на сърдечносъдовата система, увеличава се притокът на кръв и кислород към всички тъкани на организма.Ако нямате възможност да гледате гърди всеки ден обаче, бързото ходене също помага за по-дълъг живот.До този извод пък са стигнали японски учени, според които бодрата крачка подобрява сърдечносъдовата система, дихателните функции и предотвратява появата на високо кръвно налягане.

май 20

Сънотворните крият риск от сърдечна недостатъчност

публикувано от: доктор Веселин Герев

Хапчетата за сън драстично увеличават риска от развитие на сърдечна недостатъчност и преждевременна смърт в резултат от увредено сърце, са установили учени от Великобритания.Само в Обединеното кралство от сърдечна недостатъчност страдат над половин милион души.Болестта се характезира с неспособнотта на органа да изтласква необходимото количество кръв за задоволяване на метаболитните нужди на тъканите, чиито фукционални параметри са в нормални граници.Сред най-често срещаните симптоми на болестта, наред с умората и задуха, е безсънието. Изследванията обаче сочат, че пациентите, които приемат сънотворни, неминуемо влошават състояние си. При тях вероятността от фатален край се увеличава 8 пъти.Най-коварни в това отношение са вещества с кратко дейкствие като бензодиазепин, темазепам, лопразолам, лорметазепам и нитразепам. Те биха могли и да нарушат дихателната функция по време на сън, което крие и сериозен риск от задушаване.Психиатри съветват колегите си кардиолози да не предписват сънотворни лекарства на пациентите си със сърдечна недостатъчност, въпреки че по-голямата част имам сериозни проблеми със заспиването.Те посочват, че в Англия всяка година такива вещества се изписват на хиляди хора с болно сърце.Британските специалисти изтъкват още, че тепърва ще бъдат провеждани още по-мащабни проучвания в тази насока, като същевременно ще се търсят и методи за лечение на безсънието при хората със сърдечна недостатъчност.При безсъние и сърдечна недостатъчност се препаръчва МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ. Това е естественият хормон на съня,който не предизвиква зависимост както и не увеличава риска от сърдечно-съдова недостатъчност.

май 19

Ушите са най-ерогенната зона в човещкото тяло

публикувано от: доктор Веселин Герев

Ушите са една от най-ерогенните зони на човешкото тяло и могат да ни донесат огромна наслада, включително и оргазъм.За целта обаче това хигиенизиращо действие трябва да бъде съпроводено с масаж.По принцип най-чувствителна е зоната около тъпанчето. Въпреки това усещането е различно при отделните хора и зависи от много фактори.Едни чувстват неприятно гъделичкане, докато за други удоволствието от докосването на ушите е сравнимо с това от секса.Американски учени споделят мнението на виетнамските си колеги и дори определят ушите като G-точка.Доказателство за това е фактът, че масажът на ушите засилва оргазма на мъжете по време на секс.Той започва с пръсти и завършва с език, като всички движения трябва да са леки и плавни, защото тази част на мъжкото тяло е изключителна нежна.Показалецът и средният пръст са най-удобни за стимулиране на тази зона. С тях може да се захване меката част на ухото и да се масажира нежно.Задължително в любовната игра трябва да се включат устните - езикът трябва нежно да докосва, докато мъжът усеща топлия дъх на партньорката си.

май 16

Мастурбацията е полезна за психиката

публикувано от: доктор Веселин Герев

Мастурбацията е полезна за здравето на индивида и за интимния живот на двойката. Според изследвания, 94% от мъжете и 85% от жените практикуват самозадоволяване.Според съвременните учени възрастта, в която младите откриват тази дейност, е 14 години за момичетата и 13 години за момчетата.Хората, които редовно се занимават със секс, мастурбират повече от онези, които не водят редовен полов живот.Научно е доказано, че самозадоволяването понижава нивото на стреса, укрепва тазовите мускули, повишава концентрацията на ендорфини, способства за укрепване на сърдечно-съдовата система.Мастурбацията е и един от най-ефективните начини за облекчаване на менструалните спазми. Тя снижава риска от захарен диабет тип 2, рак на простатата при мъжете и инфекции на маточната шийка при жените.Според японския учен Хидео Яманаки активната мастурбация е надежден способ за борба с мъжкото затлъстяване. Еякулацията повишава метаболизма в тялото и изгаря калории. Но за постигане на осезаеми резултати мъжът трябва да мастурбира над 100 пъти месечно – или 3-5 пъти дневно.Колкото и да е странно, точно лекари от консервативен ислямски Иран пък твърдят, че мастурбацията помага за избавяне от симптомите на алергия. Носът и половите органи се управляват от една и съща част на нервната система – симпатиковата. При еякулация симпатиковата нервна система предизвиква съкращаването на кръвоносните съдове в целия организъм, включително и в носа, където набъбналите от поленовото дразнене капиляри ще отбъбнат. Така, ако се заемете със секс или самозадоволяване, алергичните симптоми изчезват.60% от представителите на силния пол проявяват особен интерес да наблюдават как партньорката им мастурбира. Експертите са категорични, че мастурбацията в присъствието на партньора може да подобри интимния живот и отношенията в двойката като цяло.

май 14

Как да се освободим от махмурлука

публикувано от: доктор Веселин Герев

В съвременното динамично ежедневие все повече хора прибягват до употребата на алкохол като антистресово средство.Често се стига до препиване а след това и до махмурлук. Ето и някои отнай-необичайните рецепти, с които народите по света се борят срещу махмурлука.Маджарите например изпиват чаша бренди, в която са разтворени изпражнения от врабче.Монголците пък препоръчват в тежката сутрин, последвала запоя, да изпиете на екс чаша доматен сос , в който плуват мариновани очи от овца.Рецептата на древните гърци  включвала агнешки бял дроб в комбинация с яйца от бухал.Древните римляни, известни с изтънчеността си, ползвали един доста необичаен лек - изпържено в много зехтин канарче.Жителите на италианския остров Сицилия в наше време също се връщат към трезвеността по един необикновен начин - като консумират изсушен полов орган на бик. Той е богат на минерали, витамини и хормони.В Намибия се изтрезнява с микс от биволско мляко и ром.Според ирландска легенда най-добрият начин за преодоляване на махмурлука не е консумирането на определени хранителни продукти, а човекът да бъде заровен в мокър пясък до врата на брега на река.Има всякакви налудничави рецепти,които целят да ти мине махмурлука без да ги прилагаш.Ако това не помогне със сигурност трябва да потърсите серотониновото хапче-ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ.Приемът само на една-две таблетки премахва неприятните симптоми на махмурлука в рамките на час.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат