дек 1

ОМИКРОН много по-заразен от другите щамове

публикувано от: доктор Веселин Герев

Поредна глупост тиражираха електронните медии в началото на седмицата.Целта разбира се е една - да се държи населението в ужас, че нова зараза иде. По слугинажните телевизии се изредиха експерти от всякакъв калибър , кой от кого по- настървено да ни обясняват, колко мор иде. Всичко разбира се е поредната глупост, която измислиха псевдо експертите и бе тиражирана медийно. Както се казва този път всички надминаха себе си. По симптоми и протичане ОМИКРОН  е сходен с грипния вирус. Ние се срещаме с такъв тип вируси два пъти годишно почти от рождението ни.Що касае ваксинирането, то ваксините прилагани по света имат за “модел” алфа варианта на К19.Той мина и замина,остана обаче въпросът как ваксините действат на новите щамове а логичният отговор е никак.Лечението по клиники  в повечето случаи и  за срам на гилдията е по-неуспешно от естествен подбор.Така , че спокойно хора, идва грип,лекувайте се в къщи и стига паника и ужаси! Нека всички здравомислещи хора накараме плашилата да изпаднат в ужас, че не могат да ни паникьосат.Затова просто не ги слушайте!Спрете звука на телевизорите си  и се забавлявайте с гротескните им горголоидни физиономии, подходящи за канали,излъчващи гадатели,магове и магьосници!

ное 29

Плашила всяват страх от ТВ студиата

публикувано от: доктор Веселин Герев

В началото на седмицата всички сутришни блокове започнаха кампания по всяване на ужас у народа! Нов щам иде от Южна Африка-вече има заразени в Европа.С тази “благотворителна” мисия бяха впрегнати познати ни муцуни от гардероба с плашилата-лекари, математици,политици. Водещите услужливо им припяваха да кажат колко смъртоносен е новият щам.Акцент на всички разговори е как ваксинираните с бустерна доза оцеляват а неваксинираните могат да загубят битката с вируса. Масово се тиражира новината как младеж със фалшив сертификат е загубил живота си и едва ли не в терминално състояние е признал, че лъже здравните власти.Всичко това ми напомня на пропаганда от Гьобелсов тип.По нашенски това звучи така-върви лъжец от село на село да лъже, върви брат му ден по-късно и маже.Мазачите в нашето ежедневие станаха много.Един от тях,който твърдеше, че мустаците му подсилвали ефекта на маската, щото действали като филтър днес ехидно се смееше на втрещените водещи и натъртваше, че е с трета доза.Тук е моментът да попитаме къде се намира след бустерна доза главният санитарен инспектор-също пропагандатор за ваксинация.Колеги стига сте влизали в ролята на плашила от бостански тип-срам е за гилдията.Ще се намери ли здрав разум да успокои хората и да намали огромното натрупано в обществото напрежение и страх.Единственият начин да се предпазим от плашилата и техните рупори на този етап е да спрем да гледаме телевизия.Само така можем да прекъснем разпространението на ужас и страх сред населението,който бута имунитета и влошава и без това крехкото здравословно състояние на нацията!

За справка от голямата грипна епидемия в началото на миналия век грипния вирус е мутирал сигурно милиони пъти.Всяка година ние преминаваме през две вълни на грип-без да се затваряме или ограничаваме. Докога ще стоим затворени като К19 ЩЕ МУТИРА ПРИ ВСЯКО ЗАТВАРЯНЕ А ВАКСИНАТА Е СРЕЩУ ЩАМ АЛФА?  Тези въпроси са важни да се обсъдят като се представят различни мнения а не монолози на предубедени “специалисти”, чието мнение слушаме вече 2 години! Жалко, че такава сериозна наука се превърна в слугинаж на политиката, какъвто медиите винаги са били-с малки изключения!

ное 17

От изборна еуфория към сезонна депресия

публикувано от: доктор Веселин Герев

Еуфорията покрай избора на най-достойните да усложнят и без това трагичното ни психическо и физическо здраве приключи. Връщаме се обратно към природата а тя казва - сега е сезонът на депресията. С мрачното и мъгливо време светлината ни огрява все по-малко. Денят намалява, слънцето се показва за кратко,серотонинът пада плавно , но системно. Заради многоцелевата си функция серотонин е най-проученото от всички мозъчни биоактивни вещества.Това е веществото на спокойствието, тонуса, настроението, концентрацията, вниманието и паметта.От серотонин се синтезира и мелатонин - естествен регулатор на биологичния часовник при всички организми.Спадът на серотонин е сезонен за това време на годината и ще продължи чак до февруари март догодина. Това се усеща като ленивост, затруднена концентрация, липса на настроение, меланхолия, затруднен сън с чести пробуждания или сънуване. Всички тези симптоми се усилват от постоянното и безпричинно  насаждане на страх покрай епидемиологичната обстановка. За да поддържаме нивата на серотонин стабилни няма да ни помогне нито новият президент, нито новото правителство,нито новият парламент. В този случай трябва да си помогнем сами. Бионаличностите на “хормонът на щастието”  се контролират само по биохимичен път. Ето защо е желателно при дефицит на серотонин той да бъде внасян под формата на прекурсори. ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ NEW с контролирано освобождаване съдържа екстракт от ГРИФОНИЯ  и триптофан-двата основни прекурсора на серотонин.Приемът на ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ NEW с контролирано освобождаване помага на нервната клетка да стабилизира серотониновото ниво до физиологичното за Вас. ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ NEW с контролирано освобождаване е хай-тек продукт и приемът му не създава зависимост.

ное 9

Убива страхът а не вируса

публикувано от: доктор Веселин Герев

От сутрин до вечер експерти от всякакъв калибър проповядвят ваксинации,пандемия и смърт. От грижа за хората,които не обръщат внимание на здравето си агресията на агитаторите за ваксинация, лечение или смърт е безжалостна и придобива циничен вид. Страхът  е толкова силен, че принуждава хората още при положителен  резултат от тестуване да се прощават с близките си.Това им се вмени заради факта, че едва ли не всеки положителен е обречен и пътник. Настървеното говорене за смърт проповедниците оправдават с грижа за здравето на народа.Това подсъзнателно обаче е страх за собственото им здраве. Насаждането на страх в размер до масова психоза не е водело до нищо добро. Още Фройд е казал, че страхът е основна движеща  но и разрушителна сила за психиката ни.Така анализирайки страховете, той достига до извода, че всеки трябва да се научи да живее със собствените си страхове.Този дълъг процес Фройд нарича рационализация на страха.С масовата негативна пропаганда на медиите в обществото ни се индуцира огромен поток от страх, човек няма време за осмисляне и се поддава на масовата психоза. Следва високо ниво на кортизола, спад на имунитета, силна тревога ,натрупване на безсъние и в крайна сметка тежко протичане на всякакви медицински проблеми,включително и от инфекциозни агенти.Водещата роля на стреса е отчетена още в началото на така наречената пандемия в Англия. Мащабно проучване на около 800 души с положителен  PCR тест показват, че хората с високо ниво на  стрес-измерва се нивото на кортизол като маркер-получават усложнения а тези с ниски нива на стрес преодоляват вируса безсимптомно. Затова открито твърдя, че ни убива страхът а не вируса. Ето защо е крайно наложително да се спре с черната пропаганда и да се даде глътка въздух на психиката , за да могат хората да преосмислят страховете си.Успокоението на душите е първа и неотложна мярка за овладяване на епидемиологичната ситуация.

ное 1

Дива агресия обзе ваксинираните против Ковид

публикувано от: доктор Веселин Герев

Агитация за ваксиниране върви по всички канали. Всякакви експерти  ни убеждават колко спешно трябва да се ваксинираме иначе локдаун - разбирайте затвор . В състояние на вербална агресия ,граничаща с амок   някои колеги стигнаха до психопатски изцепки.Убеждаваха ни колко сме прости,какви сме идиоти,как им бъркаме живота като не се ваксинираме.Това е недопустим цинизъм! Става дума за едно просто правило в психиатрията. “Лудият” човек не съзнава лудостта си-той не е критичен към състоянието си.В такива пристъпи той, “лудият” обвинява околните, че са ненормални и ги праща да се лекуват. Такава е и ситуацията с отношението на ваксинираните към тези, които не желаят да се ваксинират. Самите ваксинирани, използвайки термина “антиваксър” се опитват да прехвърлят собствената си простотия и идиотия върху  нас. Естествено това е най-простата форма на психологична защита, описана от Фройд и се нарича изтласкване. Остава отворен въпросът защо след като сте защитени от ваксина толкова се притеснявате и ви е грижа за неваксинираните ? Нали те не могат да ви навредят - вие сте защитени! Истината е, че дори “хомеопатичната” ваксина не може да обуздае собствените ви страхове а те ви правят опасни  за обществото. Засега агресията ви е само вербална , утре може да се отключи и физическа! Прощаваме ви цинизма,защото сме идиоти - неваксинирани!

окт 25

Тази събота - 30 октомври - връщаме стрелките час назад

публикувано от: доктор Веселин Герев

Отново ще правим гимнастика на часовника тази събота.Сега ще върнем стрелките час назад.Това означава отново разсинхронизиране на биологичния ни часовник и изместване на активностите с час назад.Докато се настроим по “новото” време ще се будим час по-рано но ще отиваме на работа час по-късно и ще се прибираме час по-късно, ще се храним и приемаме медикаменти си също час по-късно.Много от здравите хора ще понесат тази смяна неусетно, но най-засташени отново са страдащите от хронични заболявания.Това са страдащите от диабет, ритъмни сърдечни проблеми и хипертония. За да синхронизират приема си и да не останат без медикаментозно покритие в неделя за час е препоръчително хората с такива заболявания да местят часово приема на лекарства с 10 минути назад всеки ден от днес.Така в деня на смяна на стрелките на часовника те ще са синхронизирани по “новото” време. Нека припомним, че в понеделник след смяна на часовото време се увеличават ПТП тата-катастрофите и трудовите злополуки с около 50%. За да не усетите часовата разлика макар и от час препоръчвам прием на МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ с контролирано освобождаване.Той е молекулярен регулатор на биологичните денонощни ритми е ще помогне както на психиката , така и на тялото ни да се настрои към новото часово време. Мелатонин амброз форте с контролирано освобождаване е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.

окт 20

Психопати управляват кризата с Ковид

публикувано от: доктор Веселин Герев

Не е шега- пълни психопати управляват кризата Ковид. Нека отбележим, че психопатията е дефект на характера, който не се лекува и с течение на времето се усложнява. Много фактори оказват влияние на прогресиращата психопатия-власт, пари, или комбинация от тях. Така постепенно науката се изопачи и се наложиха паранаучни методи за справяне с вирусна инфекция. От утре като мярка за  ограничаването на инфекцията-незнайно защо се изисква зелен паспорт.Трябва да припомним, че зелените паспорти унищожихме отдавна и преминахме към лични карти. Днес с недоумение разбираме, че зеления сертификат от ваксинация е пожизнен а този на преболедувал важи една година. Това са два паралелни свята, които научно са обратно тъждественни. По тази логика следва да попитаме защо ваксинирани се разболяват и пренасят заразата и защо психопатите чиновници настояват за ваксинация.Нека се престане с пропагандата и финансовите стимули за ваксиниране от които мирише на корупция. Истината е една-никакви мерки не са в състояние да спрат вирусна инфекция.Просто всички ограничения могат само да забавят процеса.Насадения страх у хората, че ако се заразят са обречени ги кара да търсят при най-дребни и незначителни симптоми болнично лечение. Тревогата и безсънието допълнително смъкват имунитета и правят човек податлив на всякакви външни агенти.Същият ефект се получава при употреба на антибиотици, някои антивирусни и предозиране на кортикостероидите-средства, които се използват при болнично лечение.Единственото смислено нещо, което може да се направи е да се успокои душата на хората като се разкарат от медиите плашилата и некомпетентните чиновници, които си мислят, че са велики психопати а не могат да осъзнаят колко обикновени психопати са!

окт 13

Агресията сред децата расте

публикувано от: доктор Веселин Герев

През последната седмица маркираме няколко случая на тежка агресия сред деца в училищна възраст. Това трябва сериозно да ни тревожи като общество, тъй като тези модели на поведение се усилват като прояви в зряла възраст. Няколко фактора оказват влияние върху детската психика и я тласкат към агресия. На първо място това е пубертетът. В този психичен период става голямата подмяна на приоритети, авторитети и среда. Най-толерирани от детската среда са индивидите-лидери с арогантно и асоциално поведение.Те упражняват психическа агресия върху своите съученици и учители. Когато психотерора остане ненаказан, той прераства и  във физически.Последствията от него често са фатални! Като основен външен фактор за формиране на агресия трябва да посочим примера на родителите. Повечето възрастни, изнервени от ежедневни проблеми са склонни към импулсивни агресивни прояви. Децата копират този тип поведение и той става за тях норма.Така проблемите в средата децата започват да  разрешават също с агресия. Най- тревожен е факта, че възрастта на насилниците пада. Последен пример от ежедневието-ученичка в 7 клас пребива до кома първокласник .Интересен е фактът, че причините в случая се търсят не в индивида, а в обективната действителност.Мерките, които предстоят са глуповати-бодигард в училището, камери, учителски контрол.Никъде не се споменава човешкия фактор-ученик, среда, семейство.Така анализираме постфактум-когато жертви на насилие станат самите родители.Ето защо като общество трябва да бъдем нетърпими към всички форми на агресия около нас.

окт 8

Насаждането на страх влошава епидемичната обстановка

публикувано от: доктор Веселин Герев

Насаждането на страх от медиите стана ежедневие. Средство за това са неграмотни медицински и епидемиологично хора.Често се появява математик с циничен изказ и глуповат поглед да ни разяснява за връзката на шарани, тоалетни и епидемия.Трудно ние медиците можем да му обясним, че математическото моделиране не се отнася за епидемиологичен процес, тъй като базата данни е неясна. Друг съветник на голяма община пък твърди, че догодина никой няма да иска да дойде в България защото не сме ваксинирани. Новата вълна на епидемията вече обхваща София все едно София е България. Страхът скова съзнанието на хората и  се превръща в масова психоза. Както винаги съм твърдял той, страхът е лош съветник. Още при първи симптоми на настинка, човек скован от страх започва да диша трудно заради нервното напрежение.Такъв човек се засилва към болница с Ковид отделение и от вратата е приет. Така статистиката се изкривява и вълната на заболели расте.По - големия проблем е, че страхът ръси адреналин а той потиска имунитета. Ето защо страхливият човек е по-склонен да се разболее от всякакви болести, тъй като съпротивителните му сили падат. Затова уважаеми медиатори вместо да сеете страх и да вменявате вина у хората се постарайте да рационализирате собствените си страхове и да не ги индуцирате в обществото.Вие сте елементарни а основната причина да плашите хората са собствените ви страхове.

сеп 29

Започва сезона на депресиите

публикувано от: доктор Веселин Герев

От няколко дни температурите паднаха, навън е мрачно дори сутрин е мъгливо. Липсата на слънчева светлина тласка психиката към депресивни нагласи. Настроението е потиснато, двигателната активност спада, ставаме лениви. Концентрацията е затруднена, мислите са свързани с отишлото си лято. Дневната светлина намалява, тъмнината потиска още повече. Затова твърдя, че хронобиологично настъпва периода на депресията.Депресията е  понятие, което повече придоби гражданственост и се употребява масово в ежедневието.Сезонната-есенно зимна депресия- не е депресия в истинския смисъл на медицинското понятие.Тя е повече меланхолия и ленивост. Както отбелязах състоянието се “управлява” от природния фактор светлина.Светлината задейства биохимични процеси в нервната клетка, при които става синтез на серотонин- веществото на тонуса и настроението. Дефицита на светлина води до недостиг на серотонин.За да се предпазим от неприятните симптоми на меланхолия е необходимо да поддържаме нивата на серотонин стабилни.Това може да стане като се внася веществото отвън. ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ  е изцяло природен продукт, който съдържа прекурсор на сератонина и стабилизира нивата на веществото през есенно-зимния период. Холеон 5 амброз помага за преодоляване на есенно зимната меланхолия, наричана сезонна депресия.
Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат