ное 28

Ревностната параноя взе нова жертва

публикувано от: доктор Веселин Герев

Убийствата от ревност започнаха да стават ежедневие. Дължат се на стресовия начин на живот и злоупотребата с алкохол. Ревността не е черта на характера а тежък психологичен проблем. Ревностната параноя започва отначало вяло с пристъпи на “нормална” ревност като с течение на времето се стига до  “измислици” от налуден характер. Започва системен психологичен терор, който с течение на времето преминава и във физически тормоз. Ревностната параноя засяга повече мъжете, които злоупотребяват с алкохол. Алкохолът е единственото психоактивно вещество, с което човек може да се снабди свободно. Ефектът му върху психиката е  увеличаване на либидото - желанието да се прави секс и намаляване на потентността - възможността да се прави секс. Това силно желание и липса на възможност променят “болестно” мъжката психика и раждат в нея нереални възприятия. Така се генерират параноялни изживявания, че партньорът изневерява дори със случайни непознати. Следват обвинения и след това побой докато жертвата си признае. В изблик на такъв афект може да се използва и оръжие и изходът да е фатален. Това се е случило преди няколко дни в Раковски, където психопат  параноик уби от ревност съпругата си по жесток начин. За да не се стига до такива крайности, които да коментирам постфактум съветвам всички жертви на домашно насилие и обект на болезнени ревностни обвинения да информират правоохранителните органи - полиция а по-добре прокуратура, за да се вземат навреме мерки за предотвратяване на  импулсивни посегателства с фатален край.

ное 18

Психопат - зоофил тормози физически и сексуално животни

публикувано от: доктор Веселин Герев

Психопатията не знае граници. През последните дни ни заливат с гнусни клипове, как мъж тормози, малтретира и инвалидизира кучета като след това прави секс със тях. Содомията е известна на човечеството от дълбока древност. Това е психично разстройство, при което човек прави секс със животно. В Германия това е било официално разрешено и декриминализирано през 50 те години. Заради ендемичния развой на психопатията деянието отново е криминализирано през 2012 година. Сега  содомитите - психопати протестират и искат да им бъдат върнати правата. Такива са европейските ценности на “развитото” общество, към което ни тласкат. Оказва се обаче, че в Австралия декриминализирането на содомията набира все по- голяма скорост. Това извращение е представено като “нормално” продължение на любовта към животното, която да прерасне и в сексуална. Нашият психопат все пак има и “принос” в разкрепостяването на секса с животни- той е и садист. Малтретира и инвалидизира животните като по този начин, причинявайки им болка се възбужда. Най - перверзното в случая е, че деянията му са заснети и се въртят в социалните мрежи. Зоофилията е описана и от Фройд. Той твърди, че сексуалността е много широко понятие и привързвайки се емоционално към животно, можеш да имаш и сексуални желания към него. Към днешна дата обяснението е просто- това е извращение на социални психопати, които не могат да имат нормален сексуален контакт с противоположния пол и търсят доминация там, където няма нужда да получат съгласие за сексуален контакт- при животните. Содомията е сериозен психичен проблем и може да прерасне в педофилия или друг тип сексуално извращение- примерите са много. Тогава вместо животни, обектите на тормоз и сексуално посегателство  са хора, което е силно притеснително.

ное 9

Вихофобия или страх от шофиране

публикувано от: доктор Веселин Герев

Нов тип страх поразява хората. Страдат повече жените но и все повече мъже се оплакват. Страхът от шофиране е “модерен” проблем. Причините за него са интензивният трафик, чакането в задръствания, малкия опит като шофьор, страхът от създаване на Пътно Транспортно Произшествие.  Ако веднъж вече сте участник В ПТП  то страхът от шофиране Ви е гарантиран. В този случай той носи белезите на Посттравматичен стрес и се преодолява трудно през годините. Като личностов профил страдащите от Вихофобия са по принцип тревожни личности. Те  “хвърлят” много емоции във всичко и са постоянно в тревожно очакване, че нещо лошо ще им се случи. По време на шофиране тревожното очакване блокира мисълта и действията като по този начин затруднява асоциативния поток и реакцията на различин пътни ситуации. Така се задейства спираловидна неувереност, от която спасението е само чрез бягство-отказ от шофиране. Погледнато психоаналитично тревожнште личности са формирани по метода на индективната тревожност. Техните родители също са били тревожни и с постоянни забележки са се стремяли да ” предпазят” децата си от мними опасности. Вместо това са им генерирали тревожност и чувство за вина, които след години могат да се мултиплицират в страх от шофиране. Много честа причина за вихофобията са и строгите и изнервени инструктори както и агресивните водачи на пътя, които с клаксони  вцепеняват неопитните и учещите се да шофират. Да приемем, че проблемът е налице .Един от вариантите за преодоляването му е успокояване на психиката и възвръщане на контрола върху асоциативния поток и реакциите. Обикновено тревожните личности са с доказан серотонинов дефицит.Ето защо след консултация с психиатър е възможна терапия със серотонинови стимуланти. ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ NEW е високотихнологичен продукт, съдържащ основните прекурсори на серотонина. ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ NEW С КОНТРОЛИРАНО ОСВОБОЖДАВАНЕ  е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.

ное 2

ТРЕВОЖНО-детската агресия расте

публикувано от: доктор Веселин Герев

Нов случай на брутален побой над момче от негови съученици. Случката е проста-момчето се заглеждало по момиче и приятелят и организирал побоя. Бруталното в случая е, че освен десет момчета в побоя са участвали и две момичета. Всички хулигански прояви са регистрирани разбира се  с видеозапис, които е публикуван в социалните мрежи. Това е новото поколение Z. Като либерално общество с нови ценности неусетно отгледахме това поколение, лишено от интелект и емпатия. Пак по модела на цивилизованото западно общество станахме толерантни към агресията във всичките и форми. Агресивните родители индуцираха агресия у своите деца. Тя стана модел на поведение на малки и големи. Гордост е да организираш побой и да го снимаш а след това да се похвалиш в социалните мрежи! Тревожно е, че все повече жени стават агресивни и налитат на саморазправа. Така е на пътя, в училище, на обществени места. Проблем остава липсата на адекватни наказания за тези тежки агресивни хулигански прояви. Оттам  дързостта и цинизма в действията на агресорите. Ако беше старата система побойниците нямаше да напуснат ТВУ. Сега ще бъдат само порицани и защитени от родителите им. Наслушахме се на оправдания от сорта , че са предизвикани, провокирани, защото са кротки и добри деца а злодеят е пребитият младеж. Тъй като съм обявил война на агресията във всичките и форми, ще продължа без компромиси да настоявам за въдворяване на агресорите в специализирани заведения за принудителен общественополезен труд. Само така можем да им сложим усмирителни ризи  и да ги порицаем публично. В противен случай отново ще коментирам подобни изцепки постфактум!

окт 21

На 30 октомври местим стрелките с час назад

публикувано от: доктор Веселин Герев

Все още не сме взели окончателно решение да преминем към астрономическо часово време. Отново ще въртим стрелките напред-назад, докато психиката ни се  побърка от разсинхронизация. Какво пък толкова-ще кажат повечето, времето си е време. Практиката обаче  показва, че най-застрашени от смяната са възрастните хора, които приемат медикаменти тгрикратно дневно. Сега те ще трябва да приемат медикаментите си час по-рано. Ето защо ги съветвам от понеделник да започнат да вращат приемите с десет минути назад. Така в неделя ще са плавно синхронизирани и няма да усетят мидикаментозни “дупки”. За здравите хора в активна възраст най-критични са часовете след16 часа. По това време психиката им изключва от работен режим, защото преди смяната е било 17 часа. Затова те са застрашени от производствени злополуки и грешки именно в края на работния ден. Същото важи и за шофиране във вечерните часове, особено в понеделник след смяната на времето. Статистиката показва, че броя на ПТП та скача с петдесет процента заради намалено внимание. Нормално естествената синхронизация настъпва за седмица. Тя се управлява от нивото на МЕЛАТОНИН - хормоналният регулатор на циклите-сън-бодърстване. За да не се усети сътресение от смяната на часовото време е препоръчително да се приема мелатонин. МЕЛАТОНИН АМБРОЗ УНО ФОРТЕ с контролирано освобождаване е високотехнологичен продукт, помагащ на нервната клетка да компенсира колебанията на хормона от смяната на часовото време. МЕЛАТОНИН АМБРОЗ УНО ФОРТЕ с контролирано освобождаване е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост. Препоръчително е да се приема вечер в седмицата преди смяната на часовото време и седмица след това. За тези, пропуснали седмицата на адаптация и търсещи моментен и бърз ефект препоръчвам CEFANIGHT SPRAY - мелатонин за пръскане в устата. Бързият ефект при него идва от директната резорбция в попадане в мозъка като се избягва минаването през стомашно-чревния тракт.

окт 11

Психично заболяване ли е причина за самоубийство

публикувано от: доктор Веселин Герев

Животът у нас е толкова хубав, че хора искат да се самоубиват. Това е тежък и краен акт , до който се стига след много предупреждения. Обикновено, който иска да отнеме живота си не го коментира а действа. В миналото се считаше, че само човек с тежко психично заболяване е склонен да пристъпи към този краен акт. В днешно време, оказа се, могат да се предприемат такива действия и по нормалпсихологични мотиви. Достатъчно е човек да е силно афектиран и да не вижда изход от някаква ситуация и това да го тласне импулсивно към самоубийство. Тази тема не е приятна , но за нея ни напомниха вчера строителни работници, които не са получили възнагражденията си от работодателя им. Те заплашиха със самоубийство чрез скок от височина- от сградата, която са построили. Веднага се ангажираха институции и им бе обещано, че проблемът им ще бъде решен. Обикновено заплахите за самоубийство се вършат от отчаяни хора. По този начин те търсят фокусиране на вниманието върху себе си, което е  един вид зов за  помощ при разрешаването на някакъв проблем. Практиката показва, че човек , плашещ със самоубийство никога не посяга на живота си но винаги намира разрешение на проблемите си. В повечето случаи това са психически здрави хора, отчаяни и обезверени, че институциите ще им помогнат да разрешат неразрешим за тях проблем!

окт 10

Психопат уби таксиметров шофьор

публикувано от: доктор Веселин Герев

Агресията на психопата е безгранична. Тя взе нова жертва - убит беше таксиметров шофьор заради засичане на пътя. Дори да е нарушил правилата за движение, шофьорът на такси не трябва да плати “глоба” с живота си. Прави впечатление, че човешкият живот вече не струва нищо. Да убиеш човек е като да напазаруваш от магазин. Психопатите около нас станаха дръзки поради безнаказаност. Уличното право се раздава под въздействие на алкохол и наркотични вещества. Най-критичен период за извършване на престъпление по психопатски мотиви  е във вечерните часове. Тогава психопатите стават импулсивни в агресията си , защото трупат гняв до степен ярост през целия ден. Ето защо трябва да избягваме срещи с индивиди от този вид особено вечер. Такива случаи завършват винаги с фатален край. Психопатията не е болест а дефект на характера. Психопата е непобедим ментално  и налага своите желания и гледни точки на околните. Ако те не се съобразят с тях се пристъпва към саморазправа. Психопата често е въоръжен с хладно или огнестрелно оръжие. Безнаказаността го прави още по-дързък и брутален в действията му. Човек не се ражда психопат, но се отглежда като такъв. През последните години обществото ни, променяйки ценностната си система отгледа цяла армия от психопати. Те дават много сигнали за агресията си но обикновено обществото с правоохранителните органи не обръщат внимание на това. Анализи започват да се правят когато се случи непоправимото, а никой дори не може да предполага от колко много психопати е обграден!

окт 3

Меланхолично навлизаме в сезона на депресиите

публикувано от: доктор Веселин Герев

От днес температурите рязко падат и времето е мрачно и студено. Липсата на слънчева светлина тласка психиката към меланхолия. За тази психична реакция на мрачното време има обяснение. Липсва активаторът на СЕРОТОНИН - слънчевата светлина. Като резултат нивото на веществото на настроението започва да се колебае. Дефицитът на СЕРОТОНИН пък е една от основните причини за депресия. За да се стигне до едно депресивно състояние е необходима констелация от фактори. Най-застрашени са хората в перманентен стрес, както и тези, при които състоянието е било колебливо тази пролет а през лятото се е закрепило. За тях тази седмица ще е маркирана от меланхолия а ако не се вземат навреме мерки може след месец- два да  се стигне до депресия. Естествено хората в меланхолия могат сами да си помогнат като побутнат нивото на СЕРОТОНИН нагоре. Това става като приемат прекурсори на серотонина, съдържащи се основно в екзотичното растение  грифония.  Холеон 5 амброз NEW с контролирано освобождаване е високотехнологичен продукт, съдържащ и двата прекурсора на серотонина. С негова помощ могат да се стабилизират колебанията на веществото на настроението и да се предпазите от неприятната есенна меланхолия. Холеон 5 амброз NEW с контролирано освобождаване е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.

сеп 20

Антидепресантите създават зависимост

публикувано от: доктор Веселин Герев

Това е парадоксално твърдение, но в същност е факт. Срещам  се с много клиенти, които не могат да спрат антидепресантите с години. На първо място не се чувстват добре заради самия антидепресант- получават сомато-вегетативни пристъпи, повишават килограмите с 20-30 %, задържат  много течности, не спят добре. При спиране на антидепресантите пък се получават пак парадоклано симптоми на отнемане. Те се характеризират с мощни вълни от напрежение, страх, сомато-вегетативни симптоми като силно сърцебиене, повишаване на АН, гадене и главоболие, мускулни крампи. Настроението е нестабилно, апетитът и сънят страдат. Такива химически формули са пароксетин и сертралин. Практиката показа, че спирането на тези антидепресанти е по-трудно от успокоителнете. Това е така, защото на ниво молекулярна биохимия тези химични съединения променят генетично заложени кодове в нервната клетка така я правят “зависима” към субстанциите, отнемането на които я карат да се съпротивлява. Имал съм клиенти, които по 20 години не могат да спрат пароксетин в различните му търговски варианти, защото си има технология на спиране. По-сериозен е проблемът със сертралин.Тази формула е така синтезирана, че кара неврона да става  по-апетитен към нея. Това означава, че дозата се увеличава ежемесечно до достигане на максимални нива а ефектът от лечението се губи. Това са търговски трикове, имащи за цел за ви завържат за хапчето и да не можете да се откачите от него.Така хем Ви е некомфотно, хем без хапче не може. В този смисъл приемът на антидепресанти създава сериозна зависимост от която може да се избавите с техники, отнемащи много време. Целта е да се възстановят нормалните за неврона кодове и той да започне да функционира автономно.

сеп 14

Как да подготвим учениците психически за учебния процес

публикувано от: доктор Веселин Герев

Утре се открива новата учебна година. За учениците от първи клас тя ще е началото на един продължителен процес на обучение. Тяхната психична адаптация ще е най-сложна. Ето как можем да подготвим психиката на първолака да се адаптира по-лесно и с по-малко стрес към учебния режим. Тъй като в тази възраст съня е най-важен е препоръчително детето да си ляга вечер осем часа преди часът на събуждане. Това са четири фази на съня, които са необходими за психическия релакс. Не се препоръчва вечер гледане на телевизия както и игра с телефон, тъй като излъчването на този тип електроника възбужда психиката и прави сънят некачествен-с пробуждания и сънуване. Още от първите учебни часове започва и психическото натоварване. За по-лесното му понасяне е необходимо периодически то да се заменя с физически натоварвания. В този смисъл участието в часовете по физическа култура е напълно задължително. Тъй като вработването на психиката и настройването и към нов циркаден режим отнема около седмица , трябва да сте търпеливи но и да изисквате от ученика всеки ден да се натоварва последователно с умствена дейност, за да може през втората седмица режимът сън-бодърстване да е оптимален. Тези правила важат и за по-големите ученици като се предполага, че те имат вече изработен и запаметен стереотип, към който се синхронизират в рамките на няколко дни.
Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат