яну 29

Да се предпазим от грипа със секс

публикувано от: доктор Веселин Герев

Учените са провели проучване сред студентите и установили: слюнката на тези, които са правили секс 1-2 пъти седмично, съдържа високи нива на имуноглобулин А - антитяло, което се бори с инфекции и предпазва от  настинки и грип. В същото време ниското ниво на имуноглобулин А се наблюдава както за тези, които не правят секс, така и при тези, които го правят по-малко от веднъж седмично.Имуноглобулин А е много важен фактор за поддържане на нашето здраве.Той отговаря за унищожаване на болестотворни външни агенти-вируси и бактерии още на входната врата на организма-устата ,носа,носоглътката.В повечето случаи за предпазване от грип се препоръчва освен носенето на маска и често миене на ръцете.Ако попаднат върху входна лигавица вирусите започват скоростно да се размножават и унищожават клетките,които засягат.Антителата  или имуноглобулин А  унищожават вирусите и не позволяват проникването му в организма. В този смисъл високите нива имуноглобулин А действат като предпазващ ни от грипа фактор.

яну 28

Зависимостта към социалните мрежи е факт

публикувано от: доктор Веселин Герев

Социалните мрежи предлагат много изкушаващи за нас неща – видеоклипове, реклами на храна, дрехи, фитнес уреди и какво ли още не. Много от тези фиксиращи вниманието ни триковедействат върху невротрансмитерната система на мозъка.Допаминът е невротрансмитер на възприятията и представите.Той се освобождава в мозъка, когато правим нещо приятно – при хранене, по време на секс. Допаминовата система се стимулира и при пушене, употребата на наркотици или прекаляването със социалните мрежи.Така сърфирането в социалните мрежи може да се превърне в пристрастяване.Всеки път, когато проверим профила си и видим, че някой е харесал снимката или публикацията ни, мозъкът отделя допамин, който му казва, че проверката на профила ни си струва да бъде направена пак.

яну 23

Това е състояние, характеризиращо се с усещането за силна, необяснима умора, засилваща се от полагането на физическо усилие, интелектуален труд или емоционален стрес. Усещането за умора е съпроводено с невъзможност за справяне с поставените задачи и влошаване качеството на ежедневно функциониране.Причините за поява на хронична умора могат да бъдат от различно естество.Практиката ми показва,че най-честа причина за хроничната умора е стресът на работното място.Трябва да напомним, че психиката ни е настроена да функционира на принципа на трите осмици.Те са осем часа работа,осем часа свободно време и осем часа сън.Ние в стремежа си да работим повече “крадем” от свободното време и от времето за сън.Както е известно на всички психиката ни си почива само докато спим.Обикновено липсата на сън ни вкарва в състояние на хронична умора,тъй като психиката ни не може да релаксира.Недоспиването е причина пък за повече стрес на работното място на следващия ден.Хроничната умора е свързана с биохимични промени в нервната клетка и основно с намаляване на серотонина -веществото на тонуса,настроението,концентрацията,вниманието и паметта.Зареждането на нервната клетка със СЕРОТОНИН ни помага да преодолеем натрупалата се умора и да стабилизираме жизнеността и енергичността си.ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ с контролирано особождаване съдържа и двата прекурсора на СЕРОТОНИН и помага при състояния на хроничен стрес.ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.

яну 21

Прегръдката действа антистресово

публикувано от: доктор Веселин Герев

Всеки един от нас има вродена нужда да докосва.  Физическото докосване обикновено има емоционална окраска.Докосване по ръката, рамото, лицето, целувка, прегръдка носят със себе си емоциите, които изразяваме.Физическото докосване увеличава нивата на допамин и серотонин в мозъка. По този начин се намаляват нивата на стрес и тревожност, което ни прави и по-спокойни и уверени.Докосването подпомага функцията на имунната система, а хората, които получават повече прегръдки от партньорите си, имат по-ниска сърдечна честота и кръвно налягане.
яну 18

Сексуалната активност зависи от обонянието

публикувано от: доктор Веселин Герев

Екип от изследователи установи, че хората, които имат по-добро обоняние, получават по-голямо удоволствие по време на секс. Предполага се, че за тях  телесните миризми  имат стимулиращо действие. Ето защо миризми на тялото като например вагинален секрет, сперма и пот могат да предизвикат още  по-голяма сексуална възбуда. Например жените са привлечени от мъже с определена миризма на тялото.Мъжете пък, които усещали женски телесен аромат имали по-високи нива на  тестостерон.Оказва се, че, хората с нарушено обоняние, са с негативно отношение към сексуалния живот.Те имат  по-малко желание за сексуални взаимоотношения а тези от тях, които са родени без обоняние не правят секс.

яну 15

Депресията в третата възраст зависи от слуха

публикувано от: доктор Веселин Герев

Намаляването на слуха е причина за влошена комуникация, социална изолация и следователно проблеми с психичното здраве. Изследвания показват, че 20% от хората на възраст 55 години изпитват някакъв вид психични проблеми и че депресията засяга голям брой хора над 65 години. Повечето от тях имат и проблеми със слуха.Има и директна връзка между загубата на слух и депресията.До този извод се стига след изследване на слуха с аудиометрия и тест по скалата за депресия.Според резултатите депресивни симптоми  се увеличават с 45% за всеки 20 децибела понижение на слуха. При хората над 70-годишна възраст се отчита значителна загуба на слуха, но сравнително малко от тях са диагностицирани и лекувани за това.Ако навреме се предприемат мерки за подобряване на слуха им се предотвратява възможността за психически отклонения и развитие на депресия.

яну 14

Антистресовата терапия подобрява имунитета

публикувано от: доктор Веселин Герев

Хроничният стрес, съпътстван от тревожност и епизоди на депресия могат да се отразят пагубно върху имунитета ни.Резултатите от проведеното изследване разкриват, че негативните емоции отслабват драстично имунния отговор.Изследването се провежда в два етапа. На първия етап участниците попълват въпросници, които са свързани с техните емоции в рамките на няколко седмици,а втория етап включва тест на имунния отговор  чрез серумни проби.Възпалителната реакция е естествен отговор на имунната система при наличие на инфекция.При участници, съобщили за негативни емоции, като тъга или гняв, биомаркерите на възпалението са с още по-високи стойности в кръвта,което означава,че имунитета им е отслабнал.Точно обратна реакция се маркира при преживялите  положителни емоции.Техните нива на имунитет са добри ,което се отчита по ниско ниво на биомаркери на възпалението.Стресът и негативните емоции са пряко свързани с нивата на адреналин.Колкото повече адреналин ръсим толкова по-слаб имунитет имаме. Затова в състояние на стрес по-трудно лекуваме грип и често правим бронхити и пневмонии.За предстоящата грипна епидемия чрез антистресова терапия можем да подсилим и имунитета.

яну 11

Безсънието влошава сексуалния живот

публикувано от: доктор Веселин Герев

Безсънието е често срещания психичен проблем.  Проучвания сочат, че 30% от населението  страда от хронично безсъние.То е причина за системната умора и натрупване на напрежение в психиката.Комбинацията от липса на тонус и повишено напрежение води до сексуална дисфункция.Проучване показва, че 17% от жените спят по-добре и по-дълбоко след секс. Причина за това е намаляване нивото на стрес и отделянето на окситоцин-един от хормоните на спокойствието.Освен това  жените, които спят достатъчно са с по-високи нива на сексуално желание, като то се повишава с всеки допълнителен час сън.Този факт налага заключението, че  безсънието е основна причина за лош сексуален живот,а добрият сън както и сексът повишават тонуса, подобряват настроението и общото здраве.

яну 8

Отново убийство от ревност

публикувано от: доктор Веселин Герев

В  мотивите на повечето такива убийства лежат ревностови подбуди. Патологичната ревност се проявява под формата на  ревностова параноя. Това е лудост за изневяра. При ревностовата параноя акцентът е в абсурдността, нелепостта на изневярата. Например по-примитивен човек може да каже, че съпругата му излиза навън за момент, за да извърши полов акт със съседа. Въпреки усилията си съпругът все не може да ги хване.Обикновено страдащите от ревностова параноя следят половинките си,забраняват им да излизат сами или си внушават,че случайнопреминаващи мъже си дават знаци за срещи с цел секс със съпругите или приятелките им.Следват безкрайни скандали и побои с цел превъзпитаване на партньорите.Като завършек на продължителните скандали е убийството от ревност.Извършителите съжаляват за деянието но не могат да се контролират по отношение на патологичната ревност,която ги кара да действат импулсивно и с особена жестокост крайно.Като основна причина за ревностовата параноя се посочва злоупотребата с алкохол. Той е особено психоактивно вещество,което на фона на увеличаване на либидото-желанието за секс, подтиска потентността-възможността за правене на секс.Това вкарва мъжете в състояние на луда ревност по отношение на жените до тях. Това е повод за много скандали един от които обикновено е фаталният. Повече по темата в коментар утре по ТВ  ОН ЕЪР от 8,40 часа.

яну 7

Масажът на ушите действа антистресово

публикувано от: доктор Веселин Герев

Ухото съдържа над 200 точки за натиск, като всяка една оказва влияние върху различна област от тялото. Масажът на ушите може да  облекчи стреса, тревожността и напрежението. Той е ефективен както за отпускане на тялото и ума, така и за укрепване на имунитета и подобряване на  концентрацията.Ухото е свързано по интересен начин  с мозъка.Кагато  масажираме дясното ухо се стимулира лявата част на мозъка и хипофизната жлеза, а когато се прави масаж на лявото ухо, се стимулира дясната част и епифизната жлеза. Някои точки на ухото съответстват на различни области от тялото като главата, гърба, врата, стомаха, раменете и белите дробове. Смята се, че масажът на ушите е един от естествените начините за отстраняване на физически болки и за намаляване на стреса. Затова той може да се прилага всекидневно и от всеки като  метод за редукция на  напрежението.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат