май 29

Повече сън- по-добър секс

публикувано от: доктор Веселин Герев

Жените, които прекарват повече часове в сън, правят секс по-често. Това показва ново проучване на специалисти от Мичиган, провели изследване сред близо 200 млади студентки.Оказва се, че всеки допълнителен час в страната на сънищата увеличава възможността за секс на следващия ден с 14%.Добрата хигиена на съня, която е свързана с доброто настроение, повишената енергия и концентрация, е пряко свързана с по-голямото желание за секс.При недоспиване се наблюдава точно обратният ефект. Смята се, че резултатите от изследването ще помогнат на двойките да решават възникващите проблеми в леглото без лечение.Безсънието намалява нивата на половите хормони и по този начин влияе отрицателно върху сексуалното желание.Това е причина голяма част от двойките да имат проблеми в сексуалния си живот, което според статистиката често води до разпадане на брака или връзката.Ако една двойка иска да освежи любовния си живот, трябва да си осигури повече свободно време за релакс и сън.За по-добър като количество и качество сън е необходим достатъчно количество МЕЛАТОНИН -естественият хормон на съня.МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ доставя на нервната клетка необходимото количество от хормона още от първите приеми.МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ е изцяло природен продукт и приемането му не създава зависимост.

май 27

Стресът е основна причина за акне в активна възраст

публикувано от: доктор Веселин Герев

Небалансираното хранене, стресът и замърсяването увеличиха с 200% случаите на акне при възрастните, показват официални данни след изследване на 92 частни дерматологични клиники в световен мащаб.Проблемът с кожата обикновено се свързва с хормоналните промени при тийнейджърите, но съвременният живот се отразява върху тялото и увеличава случаите на акне при възрастните хора.Изследване показа увеличение с 214 на сто на случаите на проблемна кожа при зрелите хора.От акне страда всеки трети над 35 години, сочат данните от проучването.Едва 9% от пациентите, потърсили професионална помощ, са над 55 години.Клиниките докладват и за 152% увеличение на хората, които искат да премахнат петна и белези, останали по лицето им от тийнейджърските години.Повече от един на всеки четирима (27 на сто) от дерматолозите, които участват в проучването, казват, че стресът, комбиниран с хормоните, е основната причина за акнето при порасналите.

май 26

Системното недоспиване води до диабет и затлъстяване

публикувано от: доктор Веселин Герев

Учените са измерили също индекса на телесната им маса и са ги изследвали за диабет тип 2.Резултатите показват, че работещите на смени по-често са с наднормено тегло (83 процента) от тези, които имат стандартен работен ден (71 процента). Освен това те по-често имат проблеми със съня.И двата фактора – работата на смени и проблемите със съня – са свързани с нарушения на обмяната на веществата.Колкото по често хората, работещи на смени, нямат възможност да се наспят и сънят им е по-кратък от седем часа, толкова по-голяма е вероятността да имат наднормено тегло и диабет.Нарушенията на съня и произтичащото недоспиване при работа на смени предразполагат към затлъстяване и диабет, показа изследване на американски учени.Работещите на смени особено често имат нарушение на съня заради гъвкавото или удължено работно време, както и нощния труд.В проучването  са участвали 1593 доброволци, които са описали режима си на работа и сън, както и дали имат проблеми със съня.Колкото по често хората, работещи на смени, нямат възможност да се наспят и сънят им е по-кратък от седем часа, толкова по-голяма е вероятността да имат наднормено тегло и диабет.За добрия  сън е отговорен естествения хормон на съня МЕЛАТОНИН.МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ  с контролирано освобождаване е уникален високотехнологичен продукт за българския пазар.Произведен по нанотехнология МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ дава на нервната клетка необходимото количество МЕЛАТОНИН и регулира съня като предпазва и от неприятните последствия на системното недоспиване.МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.

май 25

Мозъчни центрове определят дали да пушим цигари

публикувано от: доктор Веселин Герев

Има съществена разлика в мозъчната структура на хората, които са успели да откажат цигарите и тези, които не могат да се преборят с вредния навик.В продължение на 10 седмици специалистите анализирали скенерни изображения на 85 доброволци, получени един месец, преди последната запалена цигара. По време на експеримента половината от тях се върнали към пушенето.Малко след това резултатите довели експертите до извода, че хора, които са успели да се откажат трайно от навика, имат по-добра свързаност между определени региони в мозъка.Иначе казано, префронталната  кора изпраща сигнали до други части на мозъка, които взимат решението дали човек да посегне към кутията с цигари или не.Затова, според изследователите, новите подходи в помощ на хората, които се опитват да спрат да пушат, трябва да бъдат насочени именно върху функцията на тази част от мозъка.Тази част от мозъка е изцяло зависима от СЕРОТОНИН веществото на спокойктвието,тонуса и настроението.Приемането на серотонин под формата на таблетки дава добър резултат при патологични пушачи в рамките на два месеца.За този период цигарите се редуцират от 25 до 3-4 дневно.ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ с контролирано освобождаване е единственото серотониново хапче на българския пазар,което е проучено при желаещи да откажат цигарите.Набавянето на серотонин чрез ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ дава отлични резултати в рамките на два месеца.Холеон 5 амброз е изцяло природен продукт и не създава зависимост.Желание да се пуши след терапия с ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ не се е появява дори тогава, когато няколко души едновременно пред тях запалят цигара.
май 22

Лекарите са най-застрашени от преумора и бърнаут

публикувано от: доктор Веселин Герев

Десетки медици от целия свят декларират: „И аз заспивам на работа“. Във Фейсбук лекарите масово публикуват свои снимки, на които са „хванати“ в дрямка на работното си място.Поводът за необичайната инициатива стана превърналата се в скандал снимка на специализантка от мексиканския град Монтерей, заснета в сън по време на дежурство в една от местните болници.Публикацията бързо обиколи медиите в Мексико, а младата лекарка бе обществено порицана, че не си върши работата.В подкрепа на жената излязоха и редица проучвания, сочещи колко много хора всъщност изпадат в сън по време на работа.Така например 38% от американските работници подремват докато извършват служебните си задължения. 48% от работниците пък често се разсейват от умората, което води до грешки от тяхна страна и дори до кратко заспиване.Данните са от посредническата агенция Glassdoor, проучваща как умората причинява грешки на работното място. 66% от анкетираните служители признават, че са правили грешки в своето работно място, причинени от преумора.Експертите припомнят, че умората е една от основните пречки за добра производителност.Оказва се, че тя е много по-разсейващ и опасен за ефективността на служителите фактор от социалните мрежи и персоналните комуникации в офиса.

май 20

Самотата убива хората

публикувано от: доктор Веселин Герев

Редица фактори като затлъстяване, тютюнопушене, замърсяване на въздуха повишават риска от преждевременна смърт. Ново проучване показва, че към този списък трябва да се добави и липсата на социални контакти.Човекът по своята същност е социално същество и когато е сам, това неминуемо се отразява на неговата психика и душевен мир и то отрицателно. Доказано физическото здраве и продължителността на живота са пряко свързани със здравата психика.Емоционалният и психически срив и депресията винаги водят след себе си поредица от здравословни проблеми.В съвременното общество самотата става все по-често срещано явление и не случайно психолози и лекари започват да я свързват с по-голяма заболеваемост и скъсяване на живота. Често самотата води до задълбочаваща се депресия и последващи смущения в здравословното състояния, а понякога и до самоубийство.Връзката между самотата и ранната смърт е по-изразена сред младите хора, въпреки че възрастните хора е по-вероятно да са самотни.Самотата и социалната изолация могат значително да се различават. Някои хора могат да бъдат заобиколени от много други, но въпреки това да се чувстват самотни.В други случаи човек може да предпочита да е сам и по свое желание да се изолира от другите. Във всички случаи обаче ефектът върху живота е еднакъв.Поради развитието на технологиите и появата на интернет може да изглежда, че хората днес са по-близки от всякога, но в действителност броят на самотните хора непрекъснато се увеличава.

май 19

Добрият сън подобрява паметта

публикувано от: доктор Веселин Герев

Редица проучвания установяват ползите, които сънят носи за мозъка, и по-конкретно на когнитивните способности и паметта. Не беше ясно обаче по какъв начин сънят подобрява паметта и способността за учене.Ново проучване, проведено от изследователски екип от САЩ и Китай, използва напреднала микроскопия, която показва формирането на нови връзки между мозъчните клетки – синапсите.
Изследователите провеждат лабораторно проучване, при което наблюдават „жив“ мозък с микроскоп, за да разберат како се случва, когато му се осигурява сън и когато той липсва. Установява се, че по време на сън се образуват значително повече връзки между невроните, което в много голяма степен благоприятства когнитивните функции. И чрез „разрушаването“ на определени фази на съня, за формирането на паметта са необходими различни вълни на съня. По време на този процес, мозъкът „преглежда отново“ активността от изминалия ден.До момента се знае още, че липсата на сън може да доведе до развитието на различни здравословни проблеми като диабет,рак,инфаркт,инсулт. Причината за недобър сън е недостига на МЕЛАТОНИН -естествения хормон на съня. МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ
стехнология на контролирано освобождаване е единственият продукт на световния пазар,който доставя необходимото количество МЕЛАТОНИН на нервната клетка през цялата нощ.Това е гаранция за добър по количество и качество сън и предпазва от усложненията,причинени от липсата на на сън.МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ Е ИЗЦЯЛО ПРИРОДЕН ПРОДУКТ И ПРИЕМЪТ МУ НЕ ПРЕДИЗВИКВА ЗАВИСИМОСТ.

май 18

Телепатията е комуникация на биоелектрично ниво

публикувано от: доктор Веселин Герев

Телепатията представлява предаване на символи, цветове, образи, идеи, мисли, чувства, усещания между живи същества от различно разстояние без участието на 5-те сетива. Телепатията не е официално научно призната като феномен.Има много теории и хипотези, обясняващи фините механизми на опериране на телепатията.В този ред на мисли, обективното представяне на въпроса за телепатията в настоящия момент от развитието на човечеството изисква научни доказателства.Един от малкото успешни научни експерименти в областта на телепатията е проведен през 2014-а година от екип от учени на Харвардския университет. Посредством специални устройства, те свързват и отчитат биоелектрическата мозъчна активност в един и същ момент на двама човека - единият в Мумбай, другият в Париж. По този начин, съвременната технология се използва като средство за постигане на по-голяма обективност в конкретния експеримент. Това става чрез визуализация на процесите на пренос и мозъчна обработка на информация, което иначе е научно неуловимо.Думите, мисълта, образите, възприятията, въобще всеки процес, протичащ под някаква форма в мозъка, може да се регистрира като биоелектрична активност. И това не е новост за науката. Нервната система е електрически активна и електромагнитно сензитивна.На базата на отчитане на биоелектричната мозъчна активност се прави изследването електроенцефалография (ЕЕГ). Оказва се, че биоелектричната активност на мозъка на приемащия посланието човек е същата или сходна на тази, регистрирана у предаващия съобщението.Разбира се, експериментът не доказва телепатията дефинитивно като феномен. Той само показва, че човешкият мозък притежава потенциал да комуникира на биоелектрично ниво.
май 15

Депресията прави живота ни сив

публикувано от: доктор Веселин Герев

Германски учени установиха, че страдащите от депресия хора наистина виждат света в сивата гама. При тези пациенти се наблюдава нарушена чувствителност на ретината към нюансите и затова те виждат заобикалящата ги среда в отенъци на сивото. Учени от университета във Фрaйбург, Германия отбелязват, че предишни изследвания също са показвали намалена способността на пациентите с депресия да възприемат контраста при черно-бели изображения. При миналите проучвания, обаче за количествена оценка на възприятията се е използвало субективното преживяване на доброволците, което прави получените данни ненадеждни. Затова изследователите използвали изследване наречено електроретинограма, с помощта на което да измерят точната способност на участниците в изследването да възприемат нюансите на цветовете. В експерименталното проучване взели участие 80 човека, които били разделени на две групи. Доброволците от първата група страдали от депресивно разстройство, а тези от втората били здрави. Всички доброволци трябвало да гледат черно-бели изображения, които наподобявали модел на шахматна дъска. На всеки 12 секунди черният и белият цвят сменяли местата си. Според експертите, този период от време бил напълно достатъчен, за да се предизвика реакцията на невронните клетки в окото. Получените  данни показват, че хората в депресивно състояние имат значително забавен и намален отговор от страна на неврона при промяна на цвета на изображението, в сравнение със здравите доброволци. Поради тези физиологични изменения, пациентите с депресия възприемат света по-блед и сивкав отколкото е всъщност. В бъдеще възприемането на цветовете ще може да се използва не само за диагностициране на това субективно състояние, но и за проследяване на лечението му.

май 13

Интернет роди нова диагноза-киберхондрия

публикувано от: доктор Веселин Герев

Използването на интернет за диагностика на заболявания е по-скоро опасно, отколкото полезно за здравето, сочат резултатите от австралийско проучване.Търсачки като “Гугъл” и “Бинг” предоставят често неуместна информация. Ползвайки я, много хора със сериозни заболявания си поставят сами погрешна диагноза, предприемат неправилно лечение и отлагат посещенията при специалист.Авторите на проучването от университета на Куинсланд смятат, че интернет също така допринася за т.нар. “киберхондрия” – склонност към самодиагностика на базата на информация за здравни симптоми, получена от мрежата, която често подхранва неоснователни тревоги и страхове.От “Гугъл” отчитат, че внушителните половин милиард търсения всеки месец са за свързана със здравето информация.Настоящото проучване е първото по рода си, оценяващо ефективността на търсачки като “Гугъл” и “Бинг” за търсения с медицинска насоченост.Все повече хора се обръщат към “д-р Гугъл”, за да си поставят сами диагноза. Данните от настоящото проучване обаче показват, че само около три от първите десет предоставени от търсачката резултати са с висока степен на полезност за самодиагностика. И тъй като наистина полезната информация е малко, хората се изкушават да продължат с търсенето и получават погрешни данни и съвети, което е вредно и опасно”, обясняват изследователите.Авторите отбелязват също, че търсачки като “Гугъл” и “Бинг” се справят по-ефективно по отношение на добре познати заболявания.Изводът е,че интернет диагностиката не е най-добрият начин човек да разбере какво не е наред с него.Освен това на дневен ред стои въпроса достъпна ли е медицинската помощ навреме и за всички.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат