яну 31

Бавен секс - здраво сърце

публикувано от: доктор Веселин Герев

Ритъмът на живот се отразява много на интимния ни свят. Често пренасяме бързината, с която живеем в спалнята. Скъсани дрехи летят във всички посоки, паднали предмети, разместени мебели… и всичко това само за няколко минути. Сексолозите обаче са убедени, че бързият секс е прекалено повърхностен и не може да изпитате удоволствието, каквото е възможно при бавните любовни ласки.Ето защо сексолозите описаха някои задължителни действия и тяхната приблизителна продължителност, а именно-5 минути близост, прегръдки, без никакви резки движения. Преходът от подготовката към сексуалния контакт пък е 5-минутната орална любов, което според сексолозите е най-приятният вариант да почувствате истинското удовлетворение от секса.Така освен удовлетворение, двойките си гарантират и по-малка вероятност да се разболеят от сърдечно-съдови заболявания, обясняват учените.Това е така, тъй като редовната физическа активност помага за здрава сърдечна система, позволявайки на тялото да произвежда напълно азотен оксид. Следва ускореното производство на ендорфини, които също са включени в сексуалното желание. И все пак едното винаги зависи от другото, сочат експертите - както хубавият секс зависи от здравето на сърцето, така и грижите за него оказват влияние на интимния живот.

яну 30

Симптомите й не са смъртноносни, но са най-малкото твърде неприятни: редуване на усещане за студ и горещина, притъмняване пред очите (особено след резки движения), къркорене в стомаха, пресъхване на устата от вълнение, мрачно настроение, упадък на силите, повишена умора, леко пребледняване или зачервяване. При трайно отрицателните температури през следващите две седмици хората страдащи от съдова дистония ще усещат засилване на симптомите дори и след кратко пребиваване навън.Вегетативно-съдовата дистония нарушава работата на целия организъм. Вегетативната нервна система отговаря за работата на всички вътрешни органи и поддържането на хомеостазата - равновесието на вътрешната среда на тялото.Страдащите могат да почувстват виене на свят, пристъпи на задух достигащи до сомато- вегетативни кризи. Заболяването се среща по-често при жените, отколкото при мъжете.При симптоми на съдова дистония е възможно и рязко покачване на артериалното налягане,сърцебиене и страх от прилошаване.За да не се получават притеснителните сомато-вегетативни кризи препоръчвам да не се излиза навън ако не е наложително.При зачестяване на кризите да се търси помощ при специалист.

яну 27

Социалният клуб за необвързани Forward Singles обобщи проучвания на тема, вълнуваща до голяма степен съвременните необвързани хора.Основните изследвания по въпроса са извършени от професор П.М. Паджет от „Национален център за изследване на сексуалното поведение” в САЩ. Той анкетира голям брой жени в различни сайтове за запознанства. Основният извод от проучването му е, че 30% от жените, които използват интернет да търсят партньор, са правили секс на първа среща. Някои от тях целенасочено са търсели такъв тип запознанство. Понякога дамите дори се уговарят дали ще има секс по време на първата среща предварително по email или чрез съобщения в съответния сайт.Шокиращ обаче е фактът,че 77% от жените, включени в горния процент, не използват или не са използвали предпазни средства.Подобно рисково поведение увеличава възможността за заразяване с болести, предавани по полов път, като въпросът вече не е „Дали ще се заразя?”, а „Кога?” и „С колко неща?”.Като причина за рисковото сексуално поведение се посочва измамното усещане за интимна близост, което се създава чрез честата размяната на съобщения преди срещата на живо т.е. виртуалният контакт.Главният извод от това проучване е, че виртуалната среда предоставя възможност за реални срещи, но трябва да сме по-внимателни. Тези, които изцяло предпочитат комуникацията лице в лице, могат да изпробват друг популярен начин за запознанства с нови хора - социалните клубове. Тяхната концепция е да създадат среда, която провокира реалното общуване и забавление чрез организацията на различни събития. Тези общности придобиват все по-голяма популярност в Северна Америка и Западна Европа. В България подобен интересен начин за обогатяване на социалния живот предлага социалният клуб за необвързани Forward Singles.

яну 25

Прозявката също действа антистресово

публикувано от: доктор Веселин Герев

Всъщност прозяването се оказва доста полезна реакция на организма, която не бива да сдържаме, според невропатолози от Нюйоркския медицински център. Това ни действие е отражение на древен инстинкт, заложен при почти всички животни, сред които са даже и жабите.Изследванията показват, че при прозявката дихателните пътища максимално се разширяват, мускулите се отпускат, след което се получава нещо като кратка, но много приятна загуба на съзнание (пълна релаксация). Също така прозявката помага на човек да премахне умората, психическото натоварване, стреса и да насити белите си дробове с кислород.От друга страна честото и безпричинно прозяване може да индикира за появата на множествена склероза и мигрена. Така че, ако сте се наспали добре, а прозявките не стихват, най-добре се консултирайте с лекар.Относно заразителността на прозяването, проведените експерименти доказват, че от вашата прозявка могат да “прихванат” 60% от околните, а най-склонни към този вид подражание са съпреживяващите хора. Някои индивиди дори са способни да се прозеят само от вида на снимка с прозяващ се човек.Според редица учени прозяването не е просто имитация, а важна поведенческа реакция. Прозявайки се в компания, ние подсъзнателно сигнализираме, че сме част от тази общност.

яну 24

През следващите два дни ще бъдем под въздействието на най-силните магнитни бури през последните 25 години.Очаква се поток от променливо магнитно поле да предизвика хаос в мобилните комуникации,електрозахранването и здравето на хората.Най-застрашени от силните магнитни колебания са хората със хронични сърдечно-съдови проблеми,при които може да се засилят оплакванията от болка и колебания на артериалното налягане.При здрави хора променливото магнитно поле може да предизвика главоболие,световъртеж,лесна уморяемост и раздразнителност,затруднена концентрация,леки смущения в паметта както и подтиснато настроение.Това най-често води до затруднения в изпълнението на ежедневните задължения и е повод за грешки на работното място.Не са изключени пристъпи на сърцебиене ,придружени от страх да не получим сърдечен пристъп.При такива симптоми потърсете навреме лекарска помощ.Има категория от хора,които ще се чувстват добре през дните с магнитни аномалии.Това са страдащите от мозъчно съдова болест и атеросклероза.При тях магнитното поле разширява съдовете и кръвоснабдяването се подобрява ,което облекчава оплакванията им.

яну 23

Отказването на цигарите не е лесна работа

публикувано от: доктор Веселин Герев

Практически всеки пушач се е опитвал да захвърли цигарите веднъж и завинаги. Някои щастливци успяват да се отърват от това пристрастие без особени мъки, но повечето така и не намират сили да кажат “не” на цигарите. След като вдишаме цигарения дим, никотиновите молекули се “втурват” към мозъка, за което им са “необходими” само няколко секунди. Там никотинът се “вкопчва” в рецепторите на мозъчните клетки, вследствие на което се отделя допамин - биоактивно вещество, което отговаря за усещането на удоволствие и комфорт. Пушенето провокира отделянето и на други вещества, като например т.нар. ендогенни опиоиди, които засилват положителните емоции и потискат отрицателните.Паралелно с това се отделя и серотонин на който се дължи “успокоителният “ефект от пушенето.Важен е и самият ритуал на пушене-паленето на цигарата,вдишването и издишването на пушека,дори самото изтръскване става стереотип,който “успокоява”.От всичко казано дотук е разбираемо в определена степен,че има физиологически и психологически причини за това човек да не може да се откъсне от пушенето. По-лошото е, че и съставът на цигарите е “подобрен”, т.е. променен по такъв начин, че на човек пак да му се прииска, дори и само след първата цигара. А тези, които обичат цигарите, още повече се пристрастяват. Какво правят компаниите? Обикновено добавят към тютюна амоняк, а това позволява на никотина да се добере по-бързо до мозъка. Цигарените филтри вече са някак “по-въздушни” и с една дума - нищо не може да попречи на дима да попадне в белите дробове. Другите добавки, подсладители и овлажнители - намаляват горчивия вкус и сухотата в устата. Т.е. процесът на пушене става още по-приятен. Отказването от тютюнопушене има два компонента-париране на соматичните признаци на липсата на никотин и психологическа подкрепа.Тъй като липсата на никотин предизвиква допълнителна нервност а тя понижава нивата на СЕРОТОНИН-веществото на спокойствието в нервната клетка то внасянето на това вещество чрез неговите прекурсори може да помогне в голяма степен на страдащите от този проблем.Има проучване при четеридесет пушачи-пушещи по 27 цигари средно на ден-които след двумесечен курс на приемане на ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ-ПРЕКУРСОР НА СЕРОТОНИНА-намаляват трайно изпушените цигари до средно 6 на ден.

яну 20

Кои питиета действат като афродизиак

публикувано от: доктор Веселин Герев

За много напитки се смята, че имат стимулиращ ефект върху либидото. Освен домашно приготвените с неясна рецепта и ефект, някои класически напитки се приемат за имащи афродизиачни свойства.Пенливото вино има славата на стимулираща напитка. Като всички вина, то съдържа известно количество алкохол, чието освобождаващо задръжките действие улеснява сексуалните отношения. Но алкохолът, когато е в големи дози, има подчертано отрицателен ефект върху секса. На пенливото вино от известни марки може да му се признае, че може да улесни известни успехи при мъжете, доколкото може да предизвика възхищение у обекта на страстта им, но не с качествата си, а с цената.Кола е растение, разпространено в Брега на слоновата кост. Семената му се използват за приготовлението на известната напитка. Но единственият им стимулиращ ефект се дължи на съдържанието на кофеин. Ако имаше нещо вярно в разпространеното мнение за афродизиачния им ефект, то и изпиването на чаша чай би могло да ни възбуди. Няма проучвания, доказващи стимулиращ ефект у ментата. Ако се пие много чай с мента, то ефектът ще дойде от чая, както се спомена по-горе.
Още от древността анасонът се смята за мощен афродизиак, но и при него няма научно доказателство. И при анасона, като при всички други алкохолни напитки, трябва да се внимава, защото границата между помощта и вредата му в любовните игри е индивидуална и много незабележима.Във всеки случай, не бива да се пренебрегва и ефектът плацебо на всички тези напитки. Може и лимонадата да подейства като афродизиак, стига да си повярваш достатъчно. Затова не бива много да се вярва в съществуването на любовно биле или на магически отвари.

яну 18

Прогестеронът има защитен ефект върху мозъка, според учени. Смята се, че е полезен за лечение на мозъчни травми, подобрявайки и психическото възстановяване.Новият метод се тества в пет болници във Великобритания при пациенти с наранявания на мозъка, причинени от пътно-транспортни произшествия, спортни травми, падания и нападения.В изследването участват над 1200 души на възраст между 17 и 70 години. Лечението включва интравенозна инфузия с прогестерон или плацебо.Резултати от изпитването ще бъдат ясни в рамките на две до три години, казват изследователите, като допълват, че в бъдеще методът може да се използва за възстановяването на хиляди пациенти със сериозни травми на главата.По статистика мозъчните травми остават водеща причина за смърт при хора под 45-годишна възраст и основна причина за инвалидност.При вече проведени клинични изпитвания на прогестерона за лечение на травми на централната нервна система, учените регистрират значително и стабилно подобряване на функциите на мозъка след травма. Конкретно, прогестеронът намалява отока и областта на травмата и защитава от загубата на неврони на засегнатото място. Прогестеронът участва в регулирането на менструалния цикъл на жената и играе ключова роля по време на бременност. Хормонът се отделя не само от половите жлези, но и от централната нервна система както на жените, така и на мъжете. При мъжете хормонът влияе върху производството на сперматозоиди и тестостерон. И при двата пола има значение за съня и настроението.Формата на прогестерон, използвана в новото изследване, е извлечена от растителни източници. Производството му не е скъпо и може да се използва и при двата пола.

яну 17

30 минути движение на ден предпазва от ДЕПРЕСИЯ

публикувано от: доктор Веселин Герев

Липсата на достатъчно движение застрашава човека не само с появата на наднормено тегло, но и с психични разстройства, започвайки от депресивни състояния и завършвайки със сериозните психични заболявания.Според британски учени, днес в Европа само 35% от мъжете и още по-малко - 24% от жените поддържат своята физическа активност на оптималното ниво.При хората, които водят заседнал начин на живот, рискът да изпаднат в депресивни състояния е 2 пъти по-голям в сравнение с тези, които се движат повече. Редица изследвания дори показват, че физическото натоварване е най-доброто средство за лечение на депресията.Изследователи от английския град Бристол са установили, че физическата активност намалява с 1/3 риска и от развитието на болестта на Алцхаймер. Учените обясняват този факт с подобряването на функционирането на сърдечно-съдовата система и с промените в химичните процеси, извършващи се в главния мозък.Британското Министерство на здравеопазването определя нормата за физическата активност за зрелите хора по следния начин: движение или спортуване 30 минути дневно 5 пъти в седмицата.Според данните от различни изследвания много малко част от хората изпълняват тези препоръки. Особено тревожна е тенденцията, наблюдаваща се сред децата – почти всички от тях предпочитат заниманията, които не изискват физическа активност. 30% от момчетата и 40% от момичетата не покриват.

яну 16

Гърдите могат да се увеличават и с мачкане !??

публикувано от: доктор Веселин Герев

С всеки изминал век жените стават с все по-голям и по-голям бюст, твърдят учените. В случая става дума за гърдите с естествени размери, а не за силиконовите, които могат да бъдат с големина “по желание на клиента”,което според мен е сериозен психичен проблем.Нарастването на бюста не е свързано с качването на килограми или затлъстяването. Напротив - все по-често жените с големи гърди нямат наднормено тегло и излишни килограми.Причината се крие в повишеното производство на женския хормон естроген. За да отговорят на нарастващите (буквално) нужди на дамите, производителите са започнали да пускат на пазара все повече сутиени с голям размер.Ето и начин да си уголемите бюста без силикон и хирургически манипулации.Козметичката Кемика На Сонгхла няма нужда от хирургически инструменти, нито от силиконови импланти, за да увеличи или моделира бюста на клиентките си.Тя си служи с ръцете си и може да увеличи бюст с две мерки, да премахне “бричове” или да “поправи” чертите на лицето.Приложената традиционна техника се състои в мачкане с ръце на зоната, чиято промяна е поискана от клиента, без да се използва скалпел. И болката по време на процедурата не е единственото, което трябва да понесат желаещите да изглеждат по-добре. Кемика е научила техниката от баба си, а тя от нейната майка, но тя е първата, която има кабинет и лиценз за дейността си. Клиниката й се нарича “Тобном”, което на езика таи означава “опипвам гърди”. За да се получи добър резултат, който да трае поне 3 години, са необходими най-малко четири сесии по 20 минути в различни дни.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат