апр 29

Алкохолът вреди повече на жените

публикувано от: доктор Веселин Герев

Дори да може да бъде равностоен конкурент на мъжете в надпиването, всяка една дама изостава по отношение на здравословното си състояние. Казано с други думи, алкохолът нанася върху женския организъм по-големи последствия, отколкото върху този на мъжете
Негативното влияние на алкохола, което е характерно в по голяма степен за жените, се дължи и на това, че те по правило са по-дребни от мъжете. По-ниският ръст и по-малкото килограми правят концентрацията на алкохол в тялото по-висока и съответно създават предпоставка за увреждане на органите на по-ранен етап от злоупотребата с алкохол.
Ясно откроим негативен ефект алкохолът оказва и върху мозъкът на жените. Там се отделя по-голямо количество СЕРОТОНИН,който в началото предизвиква спокоен сън,тонус и настроение.С течение на времето консумираният алкохол започва да засилва депресивните нагласи,тъй като изчерпва серотонина в нервната клетка и предизвиква химическа депресия или психоза.Тъй като жените са по-емоционални от мъжете то вероятността за злоупотреба с алкохол при тях е много по-голяма.

апр 27

И сексуалното привличане зависи от СЕРОТОНИНА

публикувано от: доктор Веселин Герев

Химично вещество, което мозъкът на бозайниците произвежда, определя сексуалното привличане между половете, съобщи Би Би Си.Серотонинът е известен като хормона на щастието. Веществото е моноаминен невротрансмитер, който се синтезира в мозъка и стомашно-чревния тракт и има важна роля за регулирането на процесите на съня, дишането и сърдечния ритъм.Учените от Китай първо създали поколение от мъжки мишки, чийто мозък е адаптиран да не отделя серотонин. Тези животни не проявявали никакъв интерес към женските, за разлика от мъжките гризачи, чийто мозък не бил “модифициран”.Обратното - “адаптираните” мишки били склонни да подушат по-скоро друга мъжка мишка, пусната в клетката им, отколкото женските. Щом в мозъка им се инжектирал серотонин, животните веднага се поправяли и придобивали нормални сексуални реакции.Тепърва предстои да се разбере доколко серотонинът при хората - най-висшите бозайници, играе същата определяща роля

апр 26

Гледането на телевизия уврежда психиката

публикувано от: доктор Веселин Герев

Дългото заседяване пред телевизора или компютъра покачва кръвното налягане на децата и ги застрашава от сърдечни проблеми. Всеки допълнителен час телевизия или компютърни игри повишават  с 10% риска от постоянно високо кръвно налягане по-късно.. Учените открили, че гледащите по-дълго телевизия, артериите, захранващи зрителните органи, са по-тесни, което се възприема за признак за бъдещи кардиоваскуларни проблеми. Състоянието на артериите при децата, които прекарват в игра час и повече навън, е много по-добро, в сравнение дори с тези, които отделят само по половин час и по-малко за физически занимания на открито. Ретиналните артерии при децата с най-добра физическа активност са по-широки с 2,2 хилядни от милиметъра, в сравнение с повече гледащите телевизия.За съжаление, в днешно време децата прекарват четири пъти повече време пред екрана и се лишават от естествената за тях подвижност и свободна игра на открито. Всеки допълнителен час пред екрана стеснява артериите с 1,53 хилядни от милиметъра и повишава артериалното налягане с 10 mmhg.

апр 20

Искаш помощ -предлагат ти секс!

публикувано от: доктор Веселин Герев

Допреди четири години тийнедйжърите из САЩ набираха горещите телефонни линии, за да получат отговор на редица въпроси, тревожещи съзнанието им, като безопасния секс и разпространението на ХИВ/СПИН.Ако днес се обадите на тези номера, обаче ще чуете кикотещ и пъшкащ женски глас, който в продължение на минути ще ви говори мръсотии. Тези палави цифрови номера обаче не са прецедент, след като през последните години горещите еротични линии “заляха” пазара и изместиха бившите телефони за спешна експертна помощ.
Проучване на “Асошиейтед прес” откри, че през последните 13 години малка компания от Филаделфия,  тихомълком е придобила близо 1/4 от спешните телефони, започващи с “1-1800″. За този период от време, според изследването, близо 1,7 млн. нуждаещи се от помощ американци и канадци вместо подкрепа получили телефонно пъшкане и оферти за разкрепостен секс.
Ако наберете “1-1800″ в Чикаго, например, вместо да получите детайлна информация за туристическите атракции във “Ветровития град”, от слушалката ще се чуе гласът на жена, която ще ви предлага сексуални преживявания с нея и друго “лошо момиче”
. Всичко това, разбира се, ще ви струва по 2,99 щатски долара на минута. Напълно безплатно е избирането на тел 112 ,където похотливи старци задяват служителките с неприлични предложения.Това разбира се се таксува като сексуален тормоз по време на работа.

апр 19

Жените са по-внимателни шофьори от мъжете

публикувано от: доктор Веселин Герев

Мъжете са много по- невнимателни шофьори от жените.Често те се залисват на пътя като гледат встрани ,нагласят радиото пият вода или просто пушат цигара и така се разсейват.Доказано е,че при пътно-транспортни произшествия с шофьори мъже основна причина и била отвлеченото внимание по един от механизмите.Около 25 % от шофьорите мъже са споменали,че говорят докато карат по мобилния си телефон или дори пишат есемеси.Тези ситуации почти не разсейват шофьорите жени, даже и те понякога да са виновни за извършено нарушение.За повечето инциденти са виновни хубави жени,които отвличат вниманието на мъжете в съседните коли,когато се чака по задръствания в пиковите часове на трафик.

апр 18

Погледни ме в очите……..

публикувано от: доктор Веселин Герев

Неотдавнашно проучване показа, че очите са най-привлекателни за срещуположния пол. За това дамите трябва да положат усилие да направят тази част още по-красива за мъжката половина от населението. Почти няма жена, която да не се гримира всеки ден. Тази процедура отнема на нежния пол не по-малко от 10-15 минути всяка сутрин. Понякога се допускат грешки, които според гримьорите могат да бъдат лесно избегнати. Най-големият гаф при миглите е напластяването. Очите са най-силното оръжие на жените, но това не значи, че трябва да се прекалява със спиралата, съветват специалистите. За да се избегне така наречения ефект на “паяжината” гримьорите издадоха своите професионални техники за нанасянето на спиралата. Нанасяйте на зиг-заг не по-малко от 17 пъти. Само тогава миглите ви ще бъдат достатъчно дълги и извити, но без прекалено много обем и бучки по краищата

апр 15

Богатите и известните също страдат от Депресия

публикувано от: доктор Веселин Герев

Актрисата Катрин Зита-Джоунс се е подложила на лечение за циклофрения, предаде Франс прес, като цитира изявление, направено от говорителката на актрисата. Катрин Зита-Джоунс преживя голям стрес миналата година, когато съпругът й, актьорът Майкъл Дъглас трябваше да се бори с рак на гърлото. Накрая той спечели битката с коварната болест, но това повлияло на психиката на актрисата и тя е постъпила за кратко в специализирано заведение за лечение на манийно-депресивна психоза. Сега Катрин Зита-Джоунс била добре и с голямо нетърпение очаквала да започне работа още тази седмица по два нови филма.Манийно-депресивната психоза, наричана още биполярно разстройство или циклофрения, се характеризира със смущения в настроението. При нея епизодите на депресия и меланхолия са последвани от периоди на еуфория. Те са циклични, като между тях може да има “светли” периоди от време без никакви признаци на заболяването. Броят на фазите, които са възможни не е опреден: може да е само една за цял живот - мания, хипомания и депресия, може да се прояви само маниакалната, хипоманиакалната или депресивната фаза, а също възможно да протекат и трите едновременно. Продължителността на фазите може да е от няколко седмици до няколко години, а интермисиите между тях в възможно да траят също дори години. Възможно обаче е и обратното - съвсем да отсъстват.Биполярното разстройство се среща по-често при жените, отколкото при мъжете. Нерядко срещано е и сред творците. Измежду знаменитостите, които имат манийно-депресивна психоза, са Стивън Фрай и Чарли Шийн.

апр 13

ПИК на ДЕПРЕСИЯТА при хора в активна възраст

публикувано от: доктор Веселин Герев

Зачестяват невротичните състояния – паническите пристъпи и тревожните разстройства. Наблюдава се тенденция за снижаване на възрастовата категория при младите хора що се отнася до депресиите и тревожните състояния.. Има и тенденция за увеличаване на младите хора, които злоупотребяват с алкохол. Все по-често от този проблем страдат жените.Основен фактор е финансовата нестабилност– когато човек постоянно е финансово притеснен, не е сигурен за работното си място и няма стабилна семейна среда, всичко това се отразява на емоционалното му състояние и е възможно да изпадне в депресия.Най-уязвими от нервни разстройства и емоционален дискомфорт са хората в активна възраст – между 30 и 40 години. Освен недостиг на финансови средства, най-чест проблем за тях е, че те трудно се намират, трудно се обвързват и се решават да имат семейство и деца.Затова особено в този период от годината, когато много типична е пролетната умора, младите трябва да взимат мерки, за да не изпаднат в депресия и емоционално неразположение.При първи прояви на симптоми като отпадналост,безсъние,липса на настроение или само главоболие,световъртежи ,колебания на кръвното налягане,сърцебиене да се търси специализирана помощ от психиатър.

апр 12

СЕКС В КОСМОСА-мисия възможна!

публикувано от: доктор Веселин Герев

Заради безтегловността сексът в космоса е възможен само при употребата на специална техника, при която единият от партньорите трябва да бъде “застопорен”.За целта руските космически специалисти изобретиха специален халат, покриващ отчасти гърба и пристягащ се под мишниците. На една педя под тила халатът има обла издатина, която съответства на вдлъбнати места в стените на космическия кораб, така че да се напасва с щракане за тях като копче тик-так. Партньорът, който ще е в пасивна поза, навлича халата и се закача за стената. Другият остава свободен и плаващ. На него се пада да извършва постъпателните движения, обясняват изобретателите.”Пасивният” партньор обаче също свободно движи таза си. Иначе сексът в космоса е доста сложен за изпълнение именно заради безтегловността, която пречи да се появи умора - а тъкмо умората е тази, която казва на човек кога да спре. Колкото до космическия сексхалат, не е ясно дали досега е влизал в употреба.Още през 2000 г. американски и руски астронавти оповестиха опитите си за секс в космоса – част от програма за установяването на шансовете за оцеляване на човечеството в орбита за по-дълъг период от време. “Въпросът за секс в космоса е сериозен. Експериментите са с цел да се измерят шансовете доколко семейните двойки ще могат да продължат не само собствения си род, но и този на човечеството“, казват френски учени.

апр 11

ПАЗАРУВАНЕТО удължава живота!

публикувано от: доктор Веселин Герев

Новината, че всекидневното пазаруване удължава живота, едва ли ще се хареса на загрижените за съдържанието на портфейлите си мъже, пише в. “Дейли телеграф”, позовавайки се на резултатите от тайванско проучване.Данните от 10-годишното изследване, обхванало близо 2000 души, показват, че за онези от тях, които всеки или почти всеки ден са ходили по магазини, рискът от смърт през този период е бил с над 25 процента по-нисък, отколкото за средностатистическия индивид. Авторите на проучването от тайванския Национален институт за здравни изследвания смятат, че пазаруването влияе благоприятно върху продължителността на живота, защото е удобен, приятен и социален начин човек да поддържа физическата си активност.За целите на проучването специалистите са анализирали навиците за пазаруване на 1850 души над 65-годишна възраст, участвали в национално здравно изследване. От тях 17 процента са съобщили, че пазаруват всеки ден, 22 процента - между два и четири пъти седмично, 13 процента - веднъж седмично и 48 процента - още по-рядко. Изследователите са установили, че за хората, които са пазарували всекидневно, рискът от смърт в периода на проучването е бил с 27 процента по-малък.Едва ли има мъж, който в определен момент от живота си да не е протестирал, “че влаченето по магазини го убива”. Настоящето проучване обаче показва, че за представителите на силния пол ползата от дневната доза “шопинг терапия” е по-голяма, отколкото за жените. БТА




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат