ное 14

Петминутна диагноза на врата може да предскаже риска от развитие на деменция цяло десетилетие преди появата на симптомите. Проучването започва през 2002 г. и обхваща 3191 мъже и жени.Изследва се гъвкавостта на кръвоносните съдове като се отчита напълнеността на пулса на каротидните артерии. В следствие на атеросклеротични промени   съдовете започват да губят своята еластичност и съответно защитните си свойства, което позволява на по-силните импулси да оказват негативен ефект върху по-деликатните кръвоносни съдове в мозъка. Като резултат, човек е застрашен от спад на когнитивните си функции.Участниците с най-силни импулси са с  50% по-склонни към ДЕМЕНЦИЯ по-късно в живота си.Деменцията е крайният резултат от десетилетия на увреждане на паметта, езиковите способности и мисловните процеси, така че моментът, в който човек получи диагноза, се счита за прекалено закъснял.

ное 13

Как да преодолеем бързо махмурлука

публикувано от: доктор Веселин Герев

Ако сте били на парти и сте прекалили с алкохола, следващият ден  почти винаги е загубен ден. Имате махмурлук, изморени сте,боли ви главата,работата не ви спори и ви се иска цял ден да си лежите в леглото.Основни симптоми на махмурлука са главоболие,световъртеж, отпадналост, безапетитие, липса на тонус и настроение.Причина за това състояние е,че изпития от вас алкохол понижава нивото на серотонин в мозъка.Серотонин е биоактивното вещество в нервната клетка,което отговаря за тонуса,настроението,концентрацията ,вниманието,мисълта и паметта.Всеки,които е имал махмурлук знае,че тези сфери на психичната дейност са засегнати в една или друга степен.Остава въпросът как да действаме на следващия ден.Отговорът звучи просто - като си набавите необходимото количество СЕРОТОНИН. Само така ще си  възвърнете бързо силите и ще направите деня си по-продуктивен.Холеон 5 амброз с контролирано освобождаване е високотехнологичен продукт,които зарежда нервната клетка с необходимото количество серотонин.Холеон 5 амброз с контролирано освобождаване е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.По време на махмурлук се препоръчва приемът на две таблетки сутрин и след това по една дневно.

ное 9

Нов вид дизайнерска дрога-”Ванила скай”

публикувано от: доктор Веселин Герев

Новата дрога за която се говори от няколко дни не прави хората канибали.Просто това е модифициран психостимулант,които да може да се прекара през граница у нас.Синтеза на нови молекули- психостимуланти се върти около молекулата на амфетамина.Добавянето на субстанции,които да “изкарат” от забранения списък веществото  и да засилят психостимулиращият му ефект го правят дизайнерска дрога.Такъв беше китайският чай “БОНЗАЙ” преди няколко месеца.Подобни кристалообразни вещества са сега така наречените соли за баня.Ефектът от прием на такава субстанция и еуфория до гневливост и агресия,псевдохалюцинации и илюзии.При истинските халюцинации няма дразнение на сетивата а се възприема образ.При псевдохалюцинациите има дразнител но той се възприема изопачено.Например саксия на прозореца се възприема като глава на демон или шум на течаща вода се възприема като крясък на ужас.В повечето случаи при модифицираната дрога се търси и по-мощен ефект.Така приемащите я,предимно младежи, изпадат в странни ситуации.Освен ,че имат илюзии те не възприемат нормално собственото си тяло и може да хапят части от него или да правят това със други хора.Това не е канибализъм.Фаталното в случая е ако дрогата се приеме с алкохол,защото тогава ефекта и се засилва и се блокират жизненоважни функции-дишане сърдечна дейност .Финалът най-често в такава ситуация е смърт.

ное 6

Депресията се повлиява от заместителна терапия

публикувано от: доктор Веселин Герев

Като първа линия на терапия при пациенти с депресивни разстройства се прилагат антидепресанти. При адекватно и ранно започване на лечението е налице подобрение в рамките на 2-3 месеци при приблизително 30% от пациентите. Като проблем при терапията с антидепресанти се посочва забавеният ефект на действие на медикаментите в рамките на няколко седмици. Освен това внезапното спиране на терапията може да доведе до рязко влошаване на състоянието.
В началото на терапията често може да се отчете временно влошаване на симптомите като се повишава и възможността от преминаване на депресивния епизод в маниен. Това кара специалистите да търсят нови методи за лечение, които да се понасят по-добре от пациента, да дават по-бързи и трайни резултати.Така се поставя началото на Серотонин заместителната терапия.Прилаганите продукти съдържат прекурсори на серотонина но се оказват твърде неефективни заради ниската им плазмена концентрация.Тук на помощ идват високите технологии.ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ с контролирано освобождаване е единственият високотехнологичен продукт на пазара, който съдържа и двата прекурсора на Серотонин.Той помага на нервната клетка да зареди необходимото количество серотонин и предпазва от прогресиране на депресията.ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ с контролирано освобождаване е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.

ное 5

Алкохолът не лекува депресия

публикувано от: доктор Веселин Герев

По световни статистики алкохолът е най-достъпният антидепресант. Той  действа като стимулант, който наводнява мозъка с ендорфин – химикал, който ни кара да се чувстваме по-добре, по-уверени и по-приказливи и със серотонин като предизвиква мини серотонинов синдром. След известно време обаче превъзбуденото състояние започва да изчезва и алкохолът започва да действа като успокоително, което ни кара да изпитваме сънливост. При по-високи нива на алкохол в кръвта, този ефект дори може да стане опасен и да доведе загуба на съзнание.Затова все повече се налага мнението,че ефектът от алкохола е повече стимулиращ отколкото успокоителен и сънотворен.Хроничната злоупотреба с алкохол  е свързана също така с повишен риск от сънна апнея, особено при пиещите, които хъркат. Хора,които страдат от  от сънна апнея, хъркане и консумират алкохол са с  повишен риск от сърдечен удар, аритмия, инсулт и дори внезапна смърт.
Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат