фев 28

Психиатрията отново беше употребена за политически цели

публикувано от: доктор Веселин Герев

Едно то най-сложните направления в медицината- психиатрията отново бе употребена за политически цели.Всеки, който коментира някакво събитие праща опонентите си на психиатър или раздава хапчета.Тъй като съм от по-старото поколение психиатри това ми намирисва на използването на науката по време на тоталитаризма.Само да напомня за по-младите “политици” и обществени личности, че именно по Живково време иначе мислещите или така наречените десиденти бяха обявявани за луди и настанявани за лечение по психиатриите,тъй като не разбират идеите на социализма и са против тях.В днешно време уж е демокрация , пък то истински тоталитаризъм.Управници се изказват като демонстрират собственическо поведение и грубо арогантно ни обясняват, че едва ли не сме се побъркали , та не разбираме от “модерна политика”. Това е политическата шизофрения, която поразява всички български политици. Започнаха едни психоанализи на политически лидери,на които се приписват качества,характерни за серийни убийци.Върхът на цинизма е намесването на политиката в културата. Принуждаването на велики музиканти и творци да порицаят някакви събития граничи меко казано с психоза. От такава е обзето цялото западно общество.То е маркер за политическа некомпетентност ,тежка и агресивна психопатия, граничеща с политическа шизофрения от уличен тип. Помещичко-собственическият подход на същите тези хора вкара в психологични и житейски бедствия почти цяла Европа.Това потвърждава максимата, че всеки  психопат се мисли за гениален психопат а в последствие се оказва,че е най-обикновен и предсказуем психопат.Колкото по-мегаломанни са нагласите му-толкова по абсурдно дръзко и глуповато е поведението му. Само че сметката от психопатските му действия ще платим всички ние-опитнити мишки.

фев 18

Антидопинговата комисия на МОК причини ПТСР на дете

публикувано от: доктор Веселин Герев

Антидопинговата комисия на МОК причини Пост Травматично Стресово Разстройство на състезателката по фигурно пързаляне Валиева. Причината е една-тя прави четворни скокове и само психичен тормоз би я сринал и разколебал в представянето и на Олимпийските игри.В крайна сметка този резултат беше постигнат.Целта на анализа ми е да покаже колко крехка е детската психика и как едно ПТСР може да предизвика пожизнена психическа травма,за която господата от антидопинговата комисия нехаят.ПТСР е трайно увреждане на психиката след преживяна психотравма.Описано е за първи път при ветераните от Виетнам.Някои от тях са били малко по-възрастни от Валиева. Ужасът на войната и прекомерното психическо натоварване карат останалите живи ветерани  все още да съпреживяват психотравмата по модела ФИЙД БЕК.Това е много тежък ПОЖИЗНЕН психичен проблем,причинен от умишлен психичен тормоз.За съжаление той ще остане в съзнанието и на Валиева за цял живот.Споменаването на олимпиада,допинг,четворен скок и други, свързани с психотравмата понятия или ситуации ще “НАПОМНЯТ” на психиката за преживянотои ще  предизвикват реакция на страх, сърцебиене, подкосяване на крайниците, кошмарни сънища,световъртеж,потене и затруднена концентрация. Умишленото причиняване на такъв психичен проблем на дете е тежко престъпление независимо от провинението.Затова господата от антидопинговата комисия на МОК трябва сериозно да бъдат порицани и да си носят последствията за умишлен психичен тормоз върху непълнолетно дете.На същият психотормоз беше подложен и Джокович а днес и Унгарски състезатели като е изфабрикувана положителна проба за Ковид- грип. Всичко това е долнопробна политика и няма нищо общо с олимпийския и спортен принцип.Така спортистите стават заложници на неграмотни чиновници- психопати, които се крият зад институции и псевдопринципи!Олимпиадата ще свърши а психотравмата ще остане за цял живот.

фев 15

Защо витамините от група B са вредни за психиката

публикувано от: доктор Веселин Герев

През последните две седмици в практиката ми идват хора, приемали повече от година витамини В. На практика става въпрос за продукти от сорта на В комплекс или поливитаминни продукти,съдържащи няколко витамина от групата В. В резултат се получава хипервитаминоза В, която е болестно състояние.Витамините В съвсем не са безобидни. Ако се приемат под формата на таблетки или в инжекторна форма, курсовете на заместване не трябва да са по-дълги от 5-6 дни годишно. Витамините В са мастноразтварими, което означава, че при кумулация-или предозиране те се отлагат в мастните депа на организма и се излъчват бавно оттам.Така в плазмата се поддържат високи нива на В витамините. Настъпва типичната В витаминно отравяне.Основни психични симптоми на хипервитаминоза В са -нервно напрежение,тревога и страх,халюцинации,потиснато настроение,липса на сили,безсъние и безапетитие.Към това състояние се добавят и соматични-телесни симптоми като главоболие и световъртежи,сухота в устата,тремор на крайниците,сърцебиене,гадене до повръщане, “токови” вълни по цялото тяло.Спирането на приема на витамини В не отпуска веднага състоянието,тъй като пак напомням  те кумулират.Обикновено симптомите на В отравяне остават от седмица до месец.Подходящо симптоматично лечение облекчава състоянието.Ето защо с витамините трябва да се внимава!




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат