юли 27

Секс пред много хора-последна мода в Холандия

публикувано от: доктор Веселин Герев

Холандската полиция и паркови работници са безсилни пред страстта на своите съграждани, които не се свенят да се отдават на любовни ласки на обществени места.
През последните месеци в традиционно разкрепостената страна се появи специфична сексуална мода - правенето на секс пред погледа на много хора. Разгорещението от страстта двойки въобще не се смущават “да го правят” и на най-оживените места, предназначени за отдих, като например парковете. Популярността на уличния секс расте с всеки изминал ден и вече е съвсем обичайно минувач да стане свидетел на любовна сцена даже по средата на пътя или на полянката за пикник. Възмутени граждани, несвикнали с подобен ексхибиционизъм, буквално са затрупали с жалби полицията, призовавайки я да спре тази разюзданост.Служителите на реда обаче са напълно безпомощни, защото нямат никакви пълномощия, за да накажат нарушителите на обществения ред и морал. Те могат единствено да им направят забележка. Според шефа на най-големия холандски парк Ерик Друф проблемът със секса на местата за отдих е много сериозен и изисква специално внимание. Той призова правителството да се намеси и да даде необходимите пълномощия на полицията, за да бъдат наказвани всички “сексуални смутители”.

юли 23

СЕКСЪТ СУТРИН Е НАЙ-МОЩНИЯТ АНТИДЕПРЕСАНТ

публикувано от: доктор Веселин Герев

По неизвестна причина традиционно време за секс е вечерта, но според нови проучвания сутрешният секс е по-добър, особено когато деня е пълен със задължения, които Ви натоварват със достатьчно стрес а вечерта е единственото време за почивка.В един такъв момент е много по-приятно да се отпуснеш и да заспиш отколкото да търсиш близост с партньора..Затова повечето хора избират съня пред секса. И в това няма нищо лошо.А това, което не само не е лошо, а е направо прекрасно, е сутрешният секс.След сън всички сме в доста по-добро настроение, заредени с енергия и мераци от сутрешният пик на хормоните, особено през лятото, когато спим почти голи.Спокойно при събуждане преди часът за ставане можете да си подарите едно горещо начало на деня.Твърди се, че добрият сутрешен секс замества силното кафе или друг психостимулант.Сексьт действа като най-мощните антидепресанти а те по препоръка се приемат само сутрин.Рискът е да закъснеете за работа но пък ще сте в страхотно настроение не само сутринта а и през целия ден.

юли 19

Броят на пристрастените към порното жени драстично се е увеличл през последните 10 години. Дамите могат да бъдат също толкова зависими от него, колкото и мъжете.В мрежата порно съдържанието е лесно достъпно, а потребителите му остават анонимни. Лесният достъп е причината, поради която все повече жени се пристрастяват към порнографията в интернет през последните 10 години, твърдят специалистите.През 2008 г. данни на Internet Pornography Statistics показаха, че жените са 30% от потребителите на порнографската продукция в Интернет.Жените могат да се пристрастят към порното по същия начин както и мъжете, подчертават специалистите.Липсата на социален контекст прави порнографията по-привлекателна за жените.Сексът е основната тема, търсена в интернет, сочат данни на Sexual Recovery Institute. Приходите от порнографската индустрия в САЩ надвишават общата печалба на топ технологични компании като: Microsoft Corp., Google Inc., Amazon.com Inc., eBay Inc., Yahoo Inc., Apple Inc., Netflix Inc. и EarthLink.

юли 16

Над 50% от Българите страдат от безсъние!

публикувано от: доктор Веселин Герев

Над 50% от българите страдат от различна форма на безсъние. Тази притеснителна статистика изнесоха психолози, занимаващи се с лечението на този проблем.Причината за този проблем е, че все повече хора са подложени на стрес, напрежение и депресии.За нормалното протичане на деня са нужни между 6 и 8 часа сън. Много хора обаче не успяват да почиват толкова, а след това са уморени, раздразнени и със слаба концентрация.По тази причина повечето недоспали прибягват до самолечение, което обаче може да е опасно и да им навреди. Много хора вечер преди да си легнат пият успокоителни с цел да заспят, но това не е препоръчително. В някой случаи успокоителните водят до временно подобряване на съня, но възниква физическа и психическа зависимост. При лекуване на безсъние първо се прави преглед от специалист психиатър. Когато той установи причината за разстройството, може да се пристъпи и към лекуване и с медикаменти. В ЕС много разпространено е приемането на МЕЛАТОНИН-естественият хормон на съня като безсънието се лекува за няколко месеца.

На 19.07.2010 от 10 часа д-р Герев ще бъде гост на Телевизия EBF където ще се дискутират проблемите със сьня и тяхното преодоляване.

юли 9

Женската изневяра има вече научно обяснение

публикувано от: доктор Веселин Герев

Жените, които имат високо ниво на хормона естроген, са по-склонни да флиртуват или да имат извънбрачни връзки.Те имат нужда от честа подмяна на мъжете или просто да изневеряват - това е заключението на учени от Университета в Тексас.Те описват това поведение като “опортюнистична серийна моногамия”, която няма нищо общо с еднократния секс с непознати, пише АФП. Такива жени са по-склонни да сменят партньорите си често в търсене на по-добър вариант.Учените са изследвали в най-големи подробности нивото на този хормон при 52 жени на възраст между 17 и 30 години, които не използват противозачатъчни. Оказало се, че жените с повишено ниво на естроген смятат себе си за изключително красиви и много по-привлекателни в сравнение с останалите жени. Обяснението е, че високите нива на естроген водят до по-голям бюст, красиво лице и тясна талия.Освен това тези жени се обличат и по-провокативно и придават по-голямо значение на външния си вид, в сравнение с онези които имат по-ниско ниво на естроген.С една дума, ако не издържате и имате нужда от флирт, да кокетничите или просто секс, няма място за безпокойство - нищо не може да се направи срещу природата… стига и вашият мъж да прояви разбиране.

юли 2

Все повече жени страдат от АЛКОХОЛНА ЗАВИСИМОСТ

публикувано от: доктор Веселин Герев

Допустимата дневна консумация на спиртни напитки е 40 г за жените и 60 г за мъжете, твърди Националната програма за предотвратяване злоупотребата с алкохол на Министерството на здравеопазването.Програмата е резултат на научни изследвания, според които се приема, че допустимата алкохолна консумация на ден с редуциран риск е 10 г чист алкохол със съдържание на вода до 1% за жени и 20 г за мъже, като алкохол не трябва да се приема поне два дни от седмицата.Според изследването на Световната здравна организация (СЗО) и Европейската комисия има три равнища на допустимост на консумацията на алкохол, след което се говори за рискова и вредна алкохолна консумация.Рискова е употреба, която би довела до увреждания, в случай, че се съхранят навиците на пиене. Седмичната рискова алкохолна консумация е над 350 мл за мъжете и над 210 мл за жените. За редовна употреба на алкохол се приема тази, която се случва един или повече пъти седмично, независимо от дозата, а за епизодична - по-рядко от един път седмично. Вредната алкохолна консумация се определя като пиене, причиняващо увреждане на физическото или психическото здраве, интоксикация.Симптомите са нарушено равнище на осъзнаване и възприемане, некоординирани психофизиологични функции и остри социални последствия. Най-често употребяваните алкохолни напитки у нас съдържат приблизително следното количество абсолютен алкохол:
- 50 мл ракия, водка, коняк, уиски = 16 мл. абсолютен алкохол;
- 100 г червено/бяло вино = 11 мл абсолютен алкохол;
- 500 мл. бира = 25 мл абсолютен алкохол.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат