юли 31

Системната злоупотреба със захар води до депресия

публикувано от: доктор Веселин Герев

Консумацията на  много захар носи риск от развитието на психични заболявания в дългосрочен план.При консумация на повече от 67 грама захар дневно, поглъщана под формата на сладкарски и захарни или тестени изделия е много вероятно след 5 години да се изяви тревожност, депресия или друго психично заболяване, като са засегнати предимно мъжете.Това не е първото проучване, което сигнализира, че рискът от свръх консумацията на захар засяга не само тялото. Проучването включва10 308 участници на възраст между 35 и 55 години и е провеждано в продължение на 22 години.Една четвърт от мъжете с най-висока консумация на захар от 67 г дневно развиват психично заболяване до 5 години. Този извод е направен след като са отчетени и извадени други неблагоприятни фактори като социално-икономически статуси, други хранителни навици, здравословно състояние.Освен това изследователите обръщат внимание, че позитивният ефект от хапването на нещо сладко е за кратко. Обикновено хора с неустойчиво емоционално състояние, консумират прекалено много сладки храни. В повечето случаи похапването им е за да се “подслади живота“ и се потушат някакви негативни емоции. Резултатите на изследователския екип показват обаче, че тази практика има по-скоро обратния ефект и в действителност сладостите допринасят за влошаването на психо-емоционалното състояние.

юли 25

Динамичното ежедневие е невъзможно без адаптоген

публикувано от: доктор Веселин Герев

Всички сме наясно, че системният стрес на който сме подложени е вреден за организма. Повишените нива на стресовия хормон адреналин засягат всяка система в тялото и душата.Психичните симптоми на стреса са тревожност и безсъние а телесните са сърцебиене,колебания на кръвното налягане,главоболие,световъртеж и покачване на кръвната захар.Тъй като адреналинът е основен стресов хормон и активира духа и тялото ,той  е известен още като хормон на остаряването.Понижаването на нивата на адреналин до тяхното нормализиране гарантира добра устойчивост на стрес и поддържане на психиката и тялото в кондиция.Този ефект се постига с адаптогени-продукти,подпомагащи адаптацията на психиката и тялото към ежедневния стрес.ЕСБЕРИ БАЛАНС е съвременен адаптогенен продукт ,съдържащ екстракт от мурсалски чай-билка с изразен анксиолитичен ефект и комбинация от витамини от групата В -осигуряващи нормалната функция на клетките.Проучване,направено в Германия потвърждава,че добавянето на ЕСБЕРИ БАЛАНС в напрегнатото ежедневие  ни прави по-устойчиви към стреса и подобрява значително качеството на живота ни.

юли 24

Стресът е причина за нещастна връзка

публикувано от: доктор Веселин Герев

Броят на партньорите, които живеят в нещастна връзка, се е удвоил през последните 5 години. Повече от милион души съобщават, че не са щастливи в интимната връзка със своята брачна половинка или дългосрочен партньор.В повечето случаи тези двойки да са взели решение да останат заедно  поради финансови затруднения.В данните от анализа се посочва, че един на всеки 20 души – 4,8%, е „изключително нещастен“ през 2014 година, а 3,5% определят себе си като „доста нещастни“.Изследователите установяват ,че голяма част от двойките са много по-стресирани.Оказва се, че, макар хората да живеят по-дълго и да считат себе си за по-здрави, все повече от тях съобщават за повишени нива на стреса и тревожността както и на депресивните нагласи.

юли 19

При депресия помага светлина и готов серотонин

публикувано от: доктор Веселин Герев

Хората, които страдат от депресия през зимата могат да облекчат симптомите с насочване на ярка светлина в ушния канал.Сезонно афективно разстройство се получава, когато мозъкът не получава достатъчно дневна светлина, която да спомогне отделянето на серотонин – хормонът, който регулира настроението.Резултатите от две клинични изследвания показват, че по този начин състоянието би могло да се предотврати. По-ранни изследвания в областта констатират, че мозъкът е чувствителен на светлина. 92% от участниците в проучване,които страдат от сезонна деперсия се освобождават напълно от симптомите, след като в продължение на един месец получават от 8 до 12 „дози“ светлина всеки ден.Благодарение на специално създадени устройства, които насочват ярката светлина директно към мозъка, през ушния канал, състоянието на депресия може да се предотвратява и лекува. Иновативното устройство може да повлияе и върху промени в настроението и дори нарушения на циркадните ритми.Ако този метод е неефективен следва да се добави серотонин в готов вид в нервната клетка.Холеон 5 амброз с контролирано освобождаване е природен продукт,който съдържа и двата прекурсора на серотонин.Холеон 5 амброз доставя необходимото количество серотонин на нервната клетка по физиологичен път и приемът му  не създава зависимост.

юли 18

Сексът като антиейджинг средство

публикувано от: доктор Веселин Герев

Практикуването на секс веднъж седмично забавя стареенето при жените.От проведените наблюдения става ясно, че сексуалните отношения увеличават дължината на женските теломери.Теломерите са хромозомни окончания, които се състоят от некодиращи протеини повтарящи се нуклеотидни последователности.При копиране на ДНК теломерите се подкъсяват и този процес е една от причините за биологичното стареене.Дългите теломери са свързани със забавянето на стареенето, с по-продължителния живот и с подобряването на общото състояние на здравето.В тестовете са взели участие 129 жени, които са в дългосрочни отношения със своите партньори.Чрез специални анализи е определена дължината на техните теломери.Оказа се, че те се удължават при дамите с редовен секс, независимо от това какво удовлетворение са изпитвали.Констатирано е, че при редовни полови контакти при жените се наблюдава също снижаване на стреса и укрепване на имунната система.

юли 17

Емоционалното здраве на децата и тийнейджърите през последните 15 години драстично се влошава. Едно от всеки пет деца в САЩ страдат от проблем с психическото здраве, който оказва сериозно влияние върху начина му на живот. Случаите на деца, диагностицирани със синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност, се увеличават с 43% за периода 2003-2011. Над 1/3 е ръстът на случаите на депресия  а  опитите за самоубийство сред подрастващи се увеличава два пъти.Родителите, учителите и властите си прехвърлят вината, без да отчитат сериозността на проблема на фона на притеснителните доказателства.Родителите стоят в основата на много от трудностите, с които се сблъскват децата. Голяма част от тях не успяват да балансират вниманието си у дома между нуждите на детето и собствените си нужди от почивка.Така родителите се изолират от децата.За компенсация много често те позволяват на децата си всичко и им вменяват чувство за безотговорност.За да избегнете подобни ситуации се постарайте да сте на  разположение на детето, когато то има нужда от разбиране и помощ. Научете го да разпознава емоциите си и да се справя с тях. Сред задължителните базови принципи на емоционалното възпитание са навикът да поздравява, да не прекъсва, да споделя, да бъде съпричастно към чувствата на околните.

юли 14

Окситоцин решава проблемите с пониженото либидо

публикувано от: доктор Веселин Герев

Окситоциновата терапия е сравнително нов подход за лечение на проблематично пониженото женско либидо. Чрез приема на точно определени дози от „хормона на сближаването“ се цели повишаване на сексуалното желание при жени, страдащи от хипоактивно сексуално разстройство.Изследването, публикувано в журнала Fertility and Sterility (2017 година, брой 107) предоставя данни, според които жените, третирани с окситоцин  отбелязали  понижение на депресивните състояния и повишаване на сексуалното желание.Мъжете на тези жени също отбелязали подобрения в графите „задоволство от живота“, „сексуално удоволетворение“.Най-впечатляващо било, че дори при мъжете с  еректилна дисфункция настъпвало подобрение на състоянието  ако партньорите им жени получавали окситоцин.  С окситоцин са провеждани множество проучвания.Оказва се ,че той е най-социализиращият хормон от всички хормони в тялото ни.Предава се по време на кърмене от майката на детето.Окситоциновата терапия решава множество психологични проблеми от страна на характера-намалява избухливоста и агресията и прави човек спокоен и сговорчив.Създавайки усещане за привързаност и удовлетворение окситоцин подобрява сексуалната активност и удоволствието  при двата пола.

юли 11

Внимание магнитни бури на 13 юли

публикувано от: доктор Веселин Герев

Магнитните бури са природно явление, което влияе на цялата ни планета. Причина за тях са изригванията на Слънцето.Моята практика показва,че  магнитните бури повлияват значително  здравословното състояние на 10-15 процента от населението на Земята. Тези хора  се наричат метеочувствителни.Доказано е, че за повечето хора магнитната буря е стресов фактор. В тези дни намалява секрецията на мелатонин, който  е естествен хормон на съня и се отделя повече адреналин-хормона на стреса.Затова в дни на магнитни бури се увеличава броят на  хипертоничните кризи, пристъпи на стенокардия и нарушения на сърдечния ритъм. В такива дни по-често се регистрират инфаркти и инсулти.Затова в дните с магнитни бури не се препоръчва продължителен престой на открито.При хората, страдащи от нервно напрежение и депресия ще се наблюдава влошаване на състоянието. Хората ,страдащи от МСБ-мозъчно-съдова болест - ще получат облекчение на симптомите,тъй като промяната на магнитното поле ще подобри мозъчното оросяване,което при това състояние е нарушено.Повече коментари по темата на 12 юли в сутрешния блок на телевизия ON AIR след 7 часа.

юли 10

Дълготрайната употреба на трицикличните анти-депресанти подлага пациентите на висок риск от развитието на не-Ходжкинов лимфом. В Дания са наблюдавани около 30000 души приемащи антидепресанти и развили подобен тип проблем. Други клинични проучвания не са потвърдили тези резултати, но не отричат и категорично страничната реакция на андидепресантната терапия. По този повод бе проведено ново клинично изпитване в по-голям мащаб сред пациенти с различна терапия - самостоятелна с трициклични препарати или със селективни инхибитори на обратния серотонинов захват, както и с комбинирани схеми на лечение. Значителна асоциация бе потвърдена между трицикличните антидепресанти и лимфома. Тези открития са повод за още по-задълбочени проучвания в областта, предвид широкото приложение на медикаментите в психиатрията.Най-добрият антидепресивен ефект се получава от приемането на прекурсори на серотонин под формата на таблетки.ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ  с контролирано освобождаване е единствен продукт на пазара,който съдържа и двата прекурсора на серотонина.Приемът на ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ замества физиологично недостига на серотонин и не създава зависимост.

юли 5

Сексът-най-вълнуващ след петдесетте

публикувано от: доктор Веселин Герев

Това показват резултатите от изследване, проведено от американски учени. Според данните мъжете над 50 години са по-удовлетворени от своя половия живот в сравнение с 30-годишните.При по-възрастните мъже, разбира се, по-често се наблюдават проблеми с потентността и намаляване на сексуалната активност, но те са удовлетворени от половия си живот също колкото 20-годишните младежи.Авторът на изследването твърди, че намаляването на половата функция не се отразява на удовлетвореността от секса.  Резултатите от изследването съвсем не са изненадващи защото мъжете на 30-40 години са толкова заети със своята кариера, че просто нямат време и сили да получат сексуално удовлетворение, докато към 50-годишна възраст те вече знаят какво искат от живота, по-малко се вълнуват от това, какво другите мислят за тях и по-лесно преживяват неудачите в леглото.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат