сеп 30

Недостига на МЕЛАТОНИН -основна причина за безсъние

публикувано от: доктор Веселин Герев

Неотдавнашни изследвания сочат, че рискът от появата на безсъние при жените е по-голям, отколкото при мъжете.Съществуват много причини за безсъние. Депресията например причинява безсъние, при което човек се буди рано сутрин и не може да заспи отново Алкохолната зависимост може да причини събуждане рано сутрин, безпокойството да предизвика трудно заспиване, а болката и заболявания, като емфизем, нервно безапетитие и деменция(слабоумие, оглупяване), могат да пречат на заспиването. Като безсъние се определя състояние, при което човек възприема собствения си сън като недостатъчен или неудовлетворителен. Казано с други думи, безсъние е, когато човек не успява да извлече полза от почивката, защото спи прекалено малко или пък спи лошо. Безсънието се проявява по много различни начини и затова е трудно да се направи клинична класификация, но все пак под внимание се взимат продължителността на безсънието, възможни причини и типология.Основна причина за липсата на сън е недостига на естествения хормон на съня-МЕЛАТОНИН.Добавянето на МЕЛАТОНИН отвън регулира както количеството,така и качеството на съня почти с първия прием.Тъй като внесеният отвън мелатонин се разгражда много бързо то важно е той да дества през цялата нощ. Високотехнологичният продукт от ново поколение МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ е продукт с контролирано освобождаване.По биохимичен механизъм на постепенно освобождаване на активното вещество той осигурява необходимите количества хормон за добър и пълноценен сън през цялата нощ.Ефекта идва още с първата таблетка.

сеп 27

Стресът започва с множество болежки по тялото

публикувано от: доктор Веселин Герев

Продължителните стресови състояния водят до нарушаване на имунитета на организма. Сега се счита, че атеросклерозата е възпалително заболяване на артериите, което води до образуване на артериални плаки. Имунната система е включена в основата на възникването и развитието на атеросклерозата.Освен това стресът често предизвиква здравни проблеми, свързани с нарушения в имунната система на червата. Тя е важна част от общия имунологичен капацитет на организма. В храносмилателния тракт понякога присъстват бактерии и вируси, които предизвикват заболявания и чревната имунна система е необходима, за да отговори на въздействието на тези агенти. Естествено намиращите се в червата бактерии играят важна роля в някои функции, свързани с храносмилането и поддържането на чревните имунни защитни бариери.Стресът може да предизвика свръхконсумация на храни и в резултат да доведе до свръхтегло и затлъстяване. Затова се опитайте да сте по-спокойни, да промените философията си към живота, акто си повтаряте, че нищо не е по-важно от здравето и семейството и не се поддавайте на напрегнатото ежедневие да ви докара до стресови състояния.Причина за всички тези страдания е ниското ниво на СЕРОТОНИН в нервната клетка.За преодоляване на този проблем помага високотехнологичният продукт ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ.Още с първият прием той доставя необходимите количества СЕРОТОНИН на нервната клетка и бързо облекчава всички симптоми на тялото,предизвикани от стресовото състояние.

сеп 26

Интернет по-важен от въздуха и храната за живота ни

публикувано от: доктор Веселин Герев

Глобално проучване, поръчано от компанията Сиско показва,че четирима от всеки пет души приемат интернет като жизнено важен както средствата за препитания в ежедневието.
За участниците в анкетата световна мрежа е толкова важна, колкото основните човешки ресурси като въздух, вода, храна и дом. Ако трябва да избират, по-голямата част от анкетираните ще изберат виртуалното движение чрез интернет връзка вместо физическото с автомобил.Двама от пет студенти в световен мащаб твърдят, че за тях интернет е по-важен, отколкото запознанствата, излизането с приятели или слушането на музика. Всеки четвърти запитан студент заявява, че актуализираният профил във Facebook е по-важен от купоните, запознанствата, слушането на музика или излизането с приятели.Мобилното устройство (лаптоп, смартфон, таблет) става “най-важната технология в живота.” Според проучването смартфоните са на път да изместят настолните компютри. Тези резултати провокират дебат върху това дали има необходимост от офиси, след като възможността за свързване към интернет и работа е навсякъде - у дома или на обществени места.

сеп 21

Навлизаме в сезона на ДЕПРЕСИЯТА

публикувано от: доктор Веселин Герев

Ръстът на депресиите през зимните месеци традиционно е по-висок спрямо другите сезони.Намаляването на деня, по-малкото количество слънчева светлина и свързаните с това хормонални промени също усилват усещането за тежест.Доказано е например, че в страните с много слънчеви дни като Нигерия, даже и при липса на високи доходи,хората са много щастливи.Точно обратното, в скандинавските държави, в които слънцето залязва рано следобед депресиите са с по-голяма честота.Известно е, че тонусът и настроението се управляват от веществото СЕРОТОНИН.Серотониновите нива се понижават от стрес или липса на светлина.Ето защо от днешният мрачен ден влизаме в сезона на ДЕПРЕСИЯТА.За справяне с недостига на СЕРОТОНИН препоръчвам той да се внася отвън под формата на аминокиселина.Продуктът ХОЛЕОН-5 АМБРОЗ съдържа в достатъчно количество от прекурсорите на СЕРОТОНИН и компенсира бързо неговият дефицит в нервната клетка.Така отново ще сме жизнени и енергични дори в мрачните зимни месеци.

сеп 20

СТРЕСЪТ е в основата на всички болести

публикувано от: доктор Веселин Герев

Днес повече от всякога медицината се опитва да разглежда и лекува човешкото тяло като едно цяло. Все по-често специалистите търсят първопричината за едно или друго състояние отвъд стандартните симптоми.Стресът всъщност е причинител на около 90% от заболяванията, защото отслабва имунитета и нарушава работата на всички системи в организма, смята съвременната медицина.Появяват се тревожност, депресия, неврози, емоционална неустойчивост, спад или подем в настроението, превъзбуда, агресивност, гняв, нарушения в паметта, безсъние, хронична умора и т.н.Причините за възникването на стреса са многобройни и разнообразни. Най-често на стресови преживявания са подложени жителите на големите градове. Той може да се предизвика от всички сериозни събития в живота: учение, работа, проблеми с партньора, липсата на такъв или раздялата с него.Жените по-често от мъжете се сравняват с другите жени и се разстройват, смятайки се за недостатъчно привлекателни. Това също води до стрес - постоянен, хроничен.Основната причина за стрес при мъжа пък е работата, в която повечето представители на силния пол търсят своето поле за изява и самоутвърждаване.Проблемите на жената в работата обаче съвсем не са по-малко - тя също изпитва нужда да се доказва. Освен това в повечето случаи на нея се пада голямата част и от грижите за семейството, децата, съпруга и разбира се - за самата себе си.Въпреки разнообразните причини за стреса, реакцията на организма е практически еднаква. Надбъбречните жлези започват активно да изработват адреналин и други хормони на стреса. Това води до засилено сърцебиене, повишаване на налягането, забързано дишане, промени във водно-солния баланс, повишаване на съдържанието на захар в кръвта и др.Стресът се отразява и на кожата. В нея хормоните на стреса потискат растежа и деленето на фибробластите, което води до изтъняване, лесно повреждане и трудно заздравяване.Появяват и се чести или постоянни болки в главата, панически реакции, безплодие, нарушения в сексуалността, бързо стареене на кожата и влошаване на нейното състояние, болки в стомаха, натрупване на излишни килограми, целулит.Често при стрес човек започва да яде много и това води до натрупване на мазнини, главно по бедрата и седалището. Продължителният стрес обаче може да доведе дори до анорексия или булимия.Съвременен начин за предпазване от стрес е поддържането на стабилни нива на серотонин в мозъка.Приемът на една таблетка ХОЛЕОН -5 АМБРОЗ е гаранция за бързо набавяне на изгубения при стреса серотонин.

сеп 16

ХОЛЕОН -5 АМБРОЗ е нов и уникален продукт за българския пазар.Той съдържа L-триптофан и 5 хидрокситриптофан, които са основни прекурсори на СЕРОТОНИН.Високотехнологичният процес на производство на ХОЛЕОН-5-АМБРОЗ е гаранция за добра резорбция. Многослойната таблетка осигурява необходимата последователност на отделянето на субстанцията и съответстващи плазмени нива на активните съставки, гаранция за преодоляване на хемато-енцефалната бариера и синтеза на серотонин.
ХОЛЕОН-5-АМБРОЗ е подходящ за страдащи от остър и хроничен стрес, нисък жизнен тонус,сезонни колебания на настоението, лека и умерена депресия, злоупотреба с алкохол и никотин, системно главоболие.Приемът на една таблетка дневно сутрин на гладно гарантира бърз ефект – в рамките на няколко дни – при стресови и депресивни състояния.
ХОЛЕОН-5-АМБРОЗ е безопасен за употреба,.Под лекарски контрол може да се комбинира с други продукти и не предизвиква зависимост

сеп 14

Трябва ли непременно да тълкуваме сънищата си?

публикувано от: доктор Веселин Герев

Сънищата казват много за човека, неговата индивидуалност и вътрешен свят. Доказано е, че жените сънуват много по-често и много по-цветни и наситени с емоции сънища от мъжете.Сънищата им са наситени с прекалено много емоции, често преливащи от приятни и радостни към обезпокоителни и паникьосващи. За всичко това обаче си има няколко прости обяснения.Жените са много по-емоционални и чувствени, отколкото мъжете а ежедневието им е доста по-натоварено. Другата важна причина за натоварения нощен трафик на емоционални сънища в женската глава, са хормоните. Установено е, че дамите сънуват повече кошмари ден, два преди цикъл.Хормоналните промени в организма на жената дават сериозно отражение на цялата психика както и на сънищата.Кошмарите при жените се дължат на повишената телесна температура по време на овулация.Това не означава, че мъжете не сънуват също кошмари или ярки сънища. Просто при тях усещанията по време на съня не са толкова силни и биват бързо забравени. За забравата допринася и фактът, че един мъж рядко ще тръгне да разказва на сутринта какво е сънувал или да мисли върху сънищата си, докато жените правят точно това.След като имат особено ярък сън, те изпитват нужда да помислят върху него, да го анализират и най-вече да го разкажат на още някого. Така сънят се запомня много по-лесно.Важно е обаче да се знае, че не всеки сън носи някакво изключително важно послание и трябва да бъде тълкуван. Понякога сънищата са си просто сънища и тяхната яркост и чувственост може да се отдаде на емоционалното ни състояние от деня. Затова не бива да се впрягаме и да отдаваме прекалено голямо значение на среднощните филми в главите ни.

сеп 13

Лекува ли внушението?

публикувано от: доктор Веселин Герев

Плацебо” в превод от латински означава буквално “аз се харесвам”. В медицината с тази дума назоват средствата, които не притежават никакви лечебни свойства, но при научни изследвания се представят от специалистите като ефективни лекарства или процедури.Терминът “плацебо” се е появил още през 1894 г. като обозначение на таблетките, които лекарите са предписвали на пациенти, въобразяващи си, че са болни. Като правило таблетката е била с неутрален състав, който не носи на организма нито полза, нито вреда – най-често захар, калциев глюконат.Бързо е било констатирано, че колкото и да е странно, много от “болните” след приемането на “лекарството” наистина се чувстват по-добре. Затова например по време на Втората световна война поради недостиг на обезболяващи и наркотични средства в болниците са използвали плацебо. Ефектът на обезболяването е бил често срещан.Редица изследвания, проведени през годините, показват, че плацебото дава различен ефект при различните заболявания. Най-ефективно то се оказва при заболявания, свързани с психиката - неврози, депресия, безсъние, астма, някои екземи и дерматити. В определена степен то влияе положително и на страдащите от ревматизъм, нарушения на функциите на стомаха и пикочния мехур, захарен диабет.Плацебото понякога е от полза и при невротични и съдови болки, например при мигрена. Главоболието може да се премахне не само с приемането на плацебо на таблетки, но и при инжектиране. Но при силни външни травми и инфекции то не дава необходимия резултат. Базирайки се на всички резултати, учените днес смятат, че ефектът на плацебото се проявява само при болестите, свързани по един или друг начин с дейността на психиката.

сеп 12

СЕРИЯ от магнитни бури до края на сетпември !

публикувано от: доктор Веселин Герев

През следващите две седмици се очакват силни слънчеви изригвания.Те предизвикват така наречените магнитни бури.Това са резки колебания на земното магнитно поле,които се отразяват както на здравите така и на болните хора.Магнитните бури са най-опасни за страдащите от сърдечно-съдови заболявания. Приблизително 70% от инфарктите, хипертоничните кризи и инсултите се случват по време на слънчеви бури. Такива магнитни смущения при здрави хора често са съпроводени с главоболие, мигрени, учестено сърцебиене, безсъние, лошо самочувствие, понижен жизнен тонус, промени в кръвното налягане.На негативното въздействие от магнитните бури са подложени между 50 и 75% от населението на Земята. В повечето случаи те предизвикват разстройства в денонощните циркадни ритми.Приемът на МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ вечер преди лягане по време на магнитни бури предпазва от разстойване на биологичния часовник и минимализира неприятните последици от вредното влияние на променливото геомагнитно поле върху психиката ни.

сеп 9

Депресията увеличава риска от кариес

публикувано от: доктор Веселин Герев

Всяко нещо, което ви изнервя може да има отрицателен ефект върху зъбите ви. Депресията и стресът увеличават тройно шанса от поява на кариес. Изследователи от университета на Куинсланд са установили, че психичните заболявания не помагат за подобряване на стоматологичното здраве. При много момичета, които имат лоши зъби, се наблюдава нервно разстройство.Има няколко фактора, които влияят на устната хигиена.Един от тях е, че при разбита нервна система често забравяме да прости неща като да измием зъбите си. Друга причина е прекомерната употреба на антидепресанти и успокояващи, които развалят емайла и намаляват слюнката, което води до сухота в устата и повишава риска от кариес.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат