яну 30

Мигрена от порно?

публикувано от: доктор Веселин Герев

Честото гледане на порно филми може да увеличи появата на главоболие сред мъжката половина от населението.Главоболието се развива постепенно, като започва в рамките на първите 5 минути от гледането на филма. На 8-10 минута главоболието става по-силно, обясняват специалисти.Причината отчасти се дължи на повишеното ниво на хормоните и активността на кръвоносните съдове в областта на главата вследствие на голямата възбуда, подобно на главоболието при оргазъм.В комбинация с гледането в телевизора главоболието става още по-силно, смятат специалисти.Повишеното емоционално състояние при гледането на порнографски филми може да предизвика болка в нервите на лицето и челюстта.Появата на главоболие по време на секс или при гледане на порно може да се появи при всеки човек поне веднъж в живота му, но това не е повод за безпокойство, обясняват учени.Голям процент от хората, при които този тип главоболие се появява сравнително често, страдат и от мигрена.
Предишни изследвания показват, че мастурбацията също може да предизвика главоболие. Смята се, че мъжете са 3 пъти по-засегнати от проблема, в сравнение с жените.

яну 29

Мозъчен център определя устойчивостта на простуда и грип

публикувано от: доктор Веселин Герев

Д-р Аманда Елисън, невролог от университета в град Даръм, е установила защо мъжете изкарват по-тежко от жените простудите и грипа, пише британският вестник „Телеграф“. Според нея те не се глезят, а наистина се чувстват по-зле заради специфична зона в мозъка, която отговаря за баланса между множество показатели, включително и за телесната температура.В детска възраст при момчетата и момичетата тази зона е със сходни размери, но в юношеството при представителите на силния пол тя започва да расте под въздействието на хормона тестостерон.При инфекция телесната температура се повишава, за да може организмът да се справи с нея. При мъжете действат повече температурни рецептори, тъй като обемът на въпросната зона при тях е по-голям. В резултат на това представителите на силния пол преживяват вдигането на температурата по-тежко. Теорията се потвърждава и чрез образна диагностика на мозъка.

яну 28

Алкохолът вреди на пълноценния сън

публикувано от: доктор Веселин Герев

Според специалисти алкохолът увеличава умората и намалява продължителността на дълбокия сън, фаза, през която организмът си почива.Липсата на този стадий от съня има пагубен ефект върху концентрацията, двигателните умения и паметта.Консумацията на едно питие известно време преди лягане може да помогне за по-бързото заспиване, но създаването на подобни навици вреди на пълноценния сън, води до често събуждане през нощта, последвано от чувство на умора на следващия ден.Проучване установява, че алкохолът увеличава фазата SWS или бавна вълна на съня за сметка на фазите REM (сън с бързи очни движения) и NREM (сън без бързи очни движения).Именно NREM е фазата на дълбок сън.През NREM-съня отсъстват очни движения и мускулни съкращения. Тук прагът на събуждане е много по-висок от този в преходните стадии. Ако на този етап човек бъде събуден, той обикновено е дезориентиран и са му необходими няколко минути, за да осъзнае заобикалящата го обстановка, ситуация. Свързаната със съня амнезия е причина често да не си спомняме за телефонно обаждане или проведен разговор, дори алармата на будилника.Това е най-ефективната почивка за тялото и липсата й може да има трайни поражения върху психиката и здравето. Поради тази причина съветът на специалисти е да се избягва системната консумацията на алкохол непосредствено преди сън.За спокоен и пълноценен сън се препоръчва приемът на МЕЛАТОНИН-естественият хормон на съня.МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ дава резултат още при първия прием.

яну 26

Мъжете по-често отказват секс

публикувано от: доктор Веселин Герев

Вече не дамите се извиняват за нежеланието за интимност с умора, а представителите на силния пол, съобщава британският сайт “”http://dailymail.co.uk” в анкета, цитирана от българската информационна агенция “БГНЕС”.62 на сто от участвалите в допитването признават, че отхвърлят надеждите на партньорките си за повече сексуални преживявания, като 42% правят секс два пъти в седмицата, 10% - всеки ден, а една четвърт се отчитат един път месечно по този параграф Голяма британска фармацевтична компания решила да проведе изследването, след като нейните служители забелязали рязко покачване в търсенето на медикаменти за повишаване на мъжкото либидо. Така през януари тази година били интервюирани близо 2000 пълнолетни доброволци.От получените данни се оказва, че най-честите оправдания на мъжете, за да откажат любовни преживявания са умората (45%), стрес в работата (39%), главоболие (32%), а 24% предпочитали телевизията пред ласките в леглото.Но попитани да отговорят откровено защо не се отдават на интимност, 38% от мъжете коментират, че се чувстват неуверени във възможностите си, 35% “се радват” на ниско либидо, а 31% наистина са уморени след дългия работен ден.

яну 22

При възрастните, пренебрегвани като деца, се открива сериозен риск от мозъчно-съдов инцидент, показва ново проучване на Медицинския център към Университета Раш в Чикаго, САЩ. Отношението към детето в семейството, особено това дали то е пренебрегвано, според тях води до изменения в мозъка, които залагат риска от възникване на фатален инцидент по-късно в живота.За целта екипът на д-р Робърт Уилсън проследява здравните досиета на 1040 души след 55-годишна възраст, които предварително са били разпитани за наличие на преживявания от физическо и емоционално насилие в детството. Екипът се е съсредоточил върху данните, които показват дали съответният индивид се е радвал на обич от страна на родителите си или често при отглеждането му са били прилагани наказания и заплахи. Всякакви дълготрайни страхове в детството също имат значение за здравословно състояние на мозъка в бъдеще, в това число влизат и преживявания свързани с развод на родителите и финансов недоимък на семейството.Три пъти по-висок е рискът от инсулт при възрастните, които са били емоционално потиснати в детството, заключават изследователите след анализ на данните. При една пета от случаите се откриват признаци на инсулт, което според водещия проучването изравнява този показател с рискови фактори, предразполагащи към инсулт, като диабет, тютюнопушене, тревожност и сърдечносъдови заболявания.Според експерти от Американската академия по неврология травматичните събития в детска възраст и заболяванията много по-късно „вървят ръка за ръка“.

яну 21

Спокойствието определя пълноценния сексуален живот

публикувано от: доктор Веселин Герев

Неудовлетвореността от половия акт или наличието на сексуални проблеми може да е породено от липсата на здравословен начин на живот.Според специалисти, колкото по-добро е физическото и здравословното състояние, толкова по-страстен и хубав е сексуалния живот.
Динамичният и стресиращ начин на живот могат да намалят либидото, да доведат до еректилна дисфункция или невъзможност за достигане до оргазъм.До този резултат води ниското ниво на СЕРОТОНИН-веществото на активността и настроението.То е веществото и на щастието и предразполага тялото към приятни изживявания.Окситоцинът е ключов хормон за формирането на желание за интимност и удоволствие. Намалените му нива респективно нарушават и желанието за сексуален контакт.Този социализиращ хормон се предава от майката на детето с кърмата а след това се синтезира самостоятелно като нивата му зависят пряко от спокойкствието и отнивото на серотонина.Тютюнопушенето и консумацията на алкохол също вредят на сексуалното здраве. Редица проучвания доказват, че и двата порока са причина за еректилни проблеми.

яну 18

Парфюм с феромони бори стреса и подобрява настроението

публикувано от: доктор Веселин Герев

Феромоните са вещества, които се отделят от кожата. Те се „улавят“ от рецепторите на органите на обонянието, които изпращат сигнал в мозъка. Животните се намират, дори когато са на голямо разстояние едно от друго, именно чрез феромоните. Те определят и поведението им в периода на ухажване и чифтосване.Човешката кожа отделя разнообразни феромони. Те участват във формирането на сексуалната привлекателност на даден индивид.Ароматът, който носят феромоните, е едва доловим, много дискретен е, дори неразличим. Стресът, умората, депресивните състояния, приемът на лекарства влияят на синтеза на феромони, което съответно се отразява на способността ни да привличаме срещуположния пол.Заради лесната „загуба“ на феромоните учените преди години се заемат и създават техен синтетичен вариант. Изследвания по-късно категорично доказали, че жените, които използвали обогатени с феромони парфюми, се радват на повече внимание от страна на мъжете.Наличието на феромони в парфюмите не налага ограничаване на ароматите, напротив предлага се избор за всеки вкус и настроение.Приятният аромат с феромони има терапевтичен ефект, редуцира стреса и умората, енергизира, активизира и създава жизнерадостно чувство.Феромоните, освен в парфюмите, се добавят и в кремове, червила за устни. Непрекъснато се разширява асортиментът на продукти, съдържащи тези съблазняващи вещества. Интерес към тях има не само от страна на жените, но и от страна на силния пол, независимо от възрастта. Хора, ползващи продукти с феромони, споделят, че те подобряват емоционално им състояние. Според тях специалните аромати подобряват настроението им, правят ги по-открити и разкрепостени при общуването им с останалите.

яну 16

Битовият стрес-по-вреден от стресът в работата

публикувано от: доктор Веселин Герев

Притесненията за грижите за дома са по-стресиращи, отколкото да ходенето на работа, показа американско изследване, цитирано от в-к Dayly Telegraph.Учени от университета на Питсбърг в САЩ установиха, че притесненията по домашните задължения, като чистене на жилището, ремонт на колата, мисленето за плащането на сметките, са още по-вредни за сърцето от ходенето на работа. Изследването обхвало работещи мъже и жени.Резултатите показват, че хората с много домашни задължения са със значително по-високо кръвно от тези, които оставят всички подобни грижи на партньора. Това означава, че не самите задачи, а стресът как да се справиш с тях предизвиква проблемите.Кръвното се вдига най-много от притеснения как да се успее с почистването на дома, готвенето, назаруването на продуктите. Други стресиращи задачи са ремонт на колата, плащането на сметките и спазването на семейния бюджет.Само грижите за децата и за домашни любимци нямат отрицателен ефект върху здравето. Макар и някои изследвания да показаха, че движението при домакинстване е полезно за сърцето, много специалисти мислят, че монотонният характер на чистенето и другите задължения по-скоро увеличават кръвното налягане. По-натоварваща е отговорността задачите да бъдат свършени, а не колко време се губи за тях.

яну 15

От безсъние страдат по-често жените

публикувано от: доктор Веселин Герев

Безсънието може да засегне всеки човек без значение възрастта или пола, но според специалисти жените са 1,4 пъти по-склонни да страдат от инсомния в сравнение с мъжете.
Това се дължи на етапи в живота на жената, през които мъжът не преминава, които увеличават вероятността от проблеми със съня при нежния пол.През бременността се наблюдават значителни промени на хормонално ниво, което може да доведе до сънливост и повишен риск от синдром на неспокойните крака.Според изследователи 35-40% от жените в менопауза също имат проблем със съня.Нарушенията в качеството на съня не само предизвикват раздразнение и умора през деня, но могат да доведат и до редица здравословни проблеми, като инсулт, хипертония, затлъстяване и сърдечносъдови заболявания.От анкета на Националната фондация по съня около 40 милиона жени и мъже са с някакъв вид нарушение на съня. Анкетата показва, че 63% от жените страдат от безсъние в по-голямата част от дните на седмицата. При мъжете процентът е 54.Проучване, публикувано в сп.The Lancet, показва, че 10% от страдащите от безсъние са с увеличен риск от депресия и високо кръвно налягане.Безсънието е състояние, при което човек трудно заспива, лесно се събужда или и двете. Когато човек страда от безсъние, става от леглото изморен, което затруднява извършването на ежедневните му задължения. Продължителната липса на необходимото количество сън може да доведе до проблеми със здравето, намаляване на трудоспособността и качеството на живот.Количеството сън необходимо за всеки е с различна величина, но на повечето възрастни са необходими 7-8 часа на нощ. Смята се, че около 30-50% от населението е засегнато от безсъние през някакъв период от живота си, а при около 10% то е хронично.Причина за безсънието е липсата на МЕЛАТОНИН - естественият хормон на съня.Приемът на МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ с контролирано освобождаване доставя необходимите количества хормон и е гаранция за добър и пълноценен сън през цялата нощ.

яну 14

Семейните живеят по-дълго

публикувано от: доктор Веселин Герев

Женените хора е три пъти по-вероятно до доживеят до 60-годишна възраст в сравнение с неженените, сочат резултатите от изследване, цитирани от в. “Дейли мейл”.За хората, които никога не са сключвали брак, вероятността да умрат по-рано от онези, които имат стабилен брак, е близо 3 пъти по-голяма.Изследването за пръв път разкрива, че рискът от смърт за неженените на средна възраст е по-голям.Ако си неженен, след като си прехвърлил 40-те, или си загубил партньора си,но не си сключил отново брак, това увеличава риска от ранна смърт и намалява шансовете да доживееш до 60-годишна възраст.Дори след като се вземе под внимание рисково поведение като тютюнопушене и консумация на алкохол, шансовете на женените да доживеят до старини са 2,3 пъти по-големи.Да си неженен или да загубиш партньора си, без да го замениш с нов, са обстоятелствата, които увеличават риска от смърт на средна възраст и намаляват шансовете да се доживее до старини.Семейният живот отдавна е свързван с по-голямо дълголетие. Въздействието на семейния живот върху риска от смърт на средна възраст обаче досега не бе проучвано.”Изследването обхванало 4802 души, родени през 40-те години на миналия век.Участниците, които били на около 40 години в началото на изследването, доближили 60-годишна възраст в края му.Те попълнили 4 въпросника, свързани със семейния или несемейния си статус и с рисково за здравето им поведение.238 участници, включително 32 жени, намерили смъртта си в рамките на изследването.Учените установили, че участниците на средна възраст, които не са се женили, са с повишен риск от смърт.Предишно изследване показа, че бракът може да помогне на хората да оцелеят след сърдечен байпас и да понижи риска от болестта на Алцхаймер.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат