мар 30

Да преодолеем пролетната умора с ЕСБЕРИ БАЛАНС

публикувано от: доктор Веселин Герев

Рeзĸитe aтмocфepни пpoмeни чecтo мoгaт дa oбъpĸaт opгaнизмa ни и вмecтo дa ни нaпpaвят щacтливи oт нacтъпвaнeтo нa нoвия ceзoн- дa ни напрегнат и  пoдтиcнaт. Toзи cпaд в нacтpoeниeто, ĸaĸтo и в енергичността oбиĸнoвeнo ce xapaĸтepизиpa ĸaтo пpoлeтнa yмopa. Тя може да бъде преборена само с бърза адаптация на психиката към новите условия. ЕСБЕРИ БАЛАНС е най-подходящият адаптоген при настройване на психиката ни към летния начин на функциониране. Той има доказан ефект срещу стреса и умората като  стимулира психиката по- лесно да преодолее това мъчително състояние. Освен Мурсалския чай, Есбери Баланс съдържа витамини от В-групата, които допринасят за нормалното функциониране на нервната система, а фолиевата киселина благоприятства за намаляване чувството на отпадналост и умора.Есбери Баланс не е конвенционален продукт и затова ефектът от него  се усеща след няколко приема. Поради натуралните му съставки ЕСБЕРИ БАЛАНС  е с много безопасен профил и не предизвиква странични ефекти, които са характерни за конвенционалните лекарства. Това го прави изключително подходящ за дългосрочен прием без  да се стига до зависимост.Всички тези характеристики превръщат ЕСБЕРИ БАЛАНС в средство на избор за бързо и лесно преодоляване на стреса и преумората.Продуктът е с доказана ефективност ,подкрепена от проучване,направено в Германия.В тон със съвременните изисквания ЕСБЕРИ БАЛАНС не съдържа лактоза и глутен.Препоръчвам прием от две таблетки дневно.

мар 27

Редовният секс помага при бъбречно каменна болест

публикувано от: доктор Веселин Герев

За голяма група мъже и жени редовният секс може да има изявен лечебен ефект при камъни в бъбреците.Затова те са насърчавани да правят секс поне 2 пъти седмично като облекчително средство за по-лесно изхвърляне на бъбречните камъни и поддържане здравето на уринарния тракт.Официалната статистика сочи, че в световен мащаб около 13% от мъжете и 7% от жените имат камъни в бъбреците и могат да се възползват от тази препоръка.Установяването на позитивния ефект на редовния секс върху уринарното здраве е плод на продължителни проучвания. Последните данни  идват от Турция, където в началото на годината е проведено проучване сред близо 100 мъже с бъбречни камъни. Те са разделени на 2 групи. Първата от тях се лекува със стандартни за този тип бъбречни проблеми медикаменти, а  втората група се лекува с редовен секс. Позитивните резултати от лечението са напълно неочаквани.Установява се, че редовният секс помага за много по-лесно изхвърляне на периферно разположени бъбречни камъни с размери до 6 мм. Позитивният ефект се наблюдава при 75% от мъжете и жените, които са правили секс поне 2-3 пъти седмично по време на проучването.Според учените релаксиращият ефект на сексуалния оргазъм върху мускулатурата на уринарните пътища улеснява значително преминаването на камъните и изхвърлянето им от тялото. Това за пореден път доказва многостранната роля на секса както върху емоционалното, така и върху физическото ни състояние.

мар 23

Следващата седмица-тегава заради смяната на часа

публикувано от: доктор Веселин Герев

В събота срещу неделя отново ще местим стрелките с час напред.Това означава,че следващата седмица сериозно ще е нарушен биологичният ни часовник.Той регулира някои съществено важни функции на тялото и психиката като поведението, нивата на хормоните, съня, телесната температура и метаболизма. Смущенията в работата му са били винаги свързвани с нарушения в настроението и колебания в някои биологични показатели от които най-важно е артериалното налягане. Биологичният часовник отдавна се свързва с психичното здраве заради правилното редуване на цикъла сън-бодърстване.Най-застрашени от смяната на часовото време и колебанието на нивата на МЕЛАТОНИН са хората страдащи от сърдечно-съдови и ендокринни заболявания както и тези,които приемат медикаменти трикратно дневно.При тях приемът на лекарство в определен час е от съществено значение за живота и здравето.Има само една препоръка за това как да  настроим биологичния си часовник към новото часово време. Това става само като се приема МЕЛАТОНИН за синхронизация.МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ с контролирано освобождаване е единствения високотехнологичен продукт на пазара у нас.Приемът на МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ с контролирано освобождаване помага на биологичния ни часовник за безпроблемна настройка към новото часово време.МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ с контролирано освобождаване е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.

мар 21

По размера на зеницата съдим за недоспиването

публикувано от: доктор Веселин Герев

Учени установиха пряка връзка между размера на зениците, променящите им се размери и качеството на съня при всеки човек. Проучванията показват, че при добре отпочинал  човек зениците запазват размера си постоянен за поне 15 минути при постоянни условия на средата.При хора, които имат проблеми със съня  стабилността на мускулите, контролиращи свиването на зениците, е много по-слаба. Те почти непрекъснато променят размерите си, като трудно може да се поддържат разширени, дори при слаба светлина. Умората е причина фините мускули, поддържащи зеницата разширена, да се изтощават много бързо и тя съответно да се свива. Така, размерите на зеницата при определени условия и стабилността й може да се ползват като диагностичен метод за установяване на проблеми със съня, срещу които да бъдат взети мерки преди да са довели до по-сериозни последствия за здравето.Като диагностичен метод пупилометрията все още не се ползва широко. Очаква се обаче в близко бъдеще популярността й да расте, а методите й да се прилагат по-широко, включително чрез интегриране в смарт технологиите, което ще позволи резмерът на зеницата да се отчита и в домашни условия за подпомагане лечението на хора с хронично безсъние.

мар 20

Сънят е причина за бръчки по лицето

публикувано от: доктор Веселин Герев

Сънят се препоръчва като универсално средство за поддържане на доброто здраве с много позитивен ефект и върху състоянието на кожата. Добре известна е обаче и хипотезата за връзката между съня и появата на бръчки по лицето. Различните проучвания дават противоречиви данни за наличието на такава връзка, но за момента надделява мнението, че такава все пак има.Обяснението в случая е много просто. Последствията върху вида на кожата на лицето идват основно от деформирането й по време на сън.Докато кожата при млади хора е достатъчно еластична, за да възвърне бързо нормалната си форма и състояние след сън, то с годините тази й способност значително отслабва. Всяка форма на продължително физическо влияние върху кожата може да остава все по-траен ефект. Така, неблагоприятната позиция на тялото по време на сън може да се превърне в предразполагащ фактор за поява на бръчки с годините.Най-често бръчките, дължащи се на спането в определена поза, се появяват върху бузите, брадичката и около линията на очите, където натискът върху кожата по време на сън е най-висок.Пълноценният сън е гарант за поддържане количеството на колаген и хиалуронова киселина в кожата и съответно за превенция на преждевременното й стареене. По време на сън се възстановяват по-леко увредените кожни клетки и нормалният воден баланс на кожата за поддържане на естествената й влажност.

мар 16

Днес е световният ден на съня

публикувано от: доктор Веселин Герев

Биологичният часовник е системата, която ни “казва” кога да спим и кога да се храним, като също така поддържа и синхрона между органите. Можем да кажем, че това е механизъм, според който тялото извършва определени функции в някакви приблизително точни времеви граници.Ако до сега, механизма на действие на този часовник беше мистерия, тя вече е разгадана. В края на миналата година Нобелова награда за физиология и медицина бе присъдена на група американски учени за откритието им на молекулярните механизми, контролиращи  биологичния ни часовник.Смущенията в работата му са били винаги свързвани с нарушения в настроението, като депресия и безсъние. Следете съня си, дали ви се спи по цял ден или сте бодри. По този показател опитайте да коригирате съня, като преди всичко го изместете напред или назад във времето според това как би изглеждало по-близко до нормалното, и ако не, опитайте да го удължите. Кратка дрямка през деня не влияе съществено на циркадния ритъм, но може да има доста ободряващ ефект.Има различни препоръки и за това как да си настроим биологичния часовник.Най-добрият вариант е чрез набавяне на МЕЛАТОНИН -основен регулатор на денонощните ритмии и  естествен хормон на съня.МЕЛАТОНИНАМБРОЗ ФОРТЕ С КОНТРОЛИРАНО ОСВОБОЖДАВАНЕ е единствен продукт на високи технологии,който доставя на нервната клетка необходимото количество хормон за регулиране на денонощния ритъм.МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ С КОНТРОЛИРАНО ОСВОБОЖДАВАНЕ Е ИЗЦЯЛО ПРИРОДЕН ПРОДУКТ И ПРИЕМЪТ МУ НЕ СЪЗДАВА ЗАВИСИМОСТ.

мар 14

Сънят значително се влошава при пълнолуние

публикувано от: доктор Веселин Герев

Влиянието на луната върху съня не се долавя при всеки човек с една и съща сила. Най-податливи на влошаване  на съня по време на пълнолуние са хората,които страдат от депресия или хормонални проблеми.  Установено е, че продължителността на съня при здрави хора по време на пълнолуние  намалява средно с около 30 минути . Това не е много сериозна разлика, но комбинирана с по-трудното заспиване вечер тя е причина тази група хора да се оплакват от сериозно недоспиване и отпадналост.Установено е, че в периоди на пълна луна количеството секретиран МЕЛАТОНИН е значително по-ниско. Като допълнение към и без това нарушената секреция на мелатонин при хора с хронични проблеми със съня, тази особеност ясно обяснява защо проблемите им се влошават при пълнолуние.Решението на този проблем е в корекция на мелатониновите нива.МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ С КОНТРОЛИРАНО ОСВОБОЖДАВАНЕ е единственият високотехнологичен продукт,които доставя на нервната клетка необходимото количество МЕЛАТОНИН и предпазва от колебания на хормона дори при пълнолуние.МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ С КОНТРОЛИРАНО ОСВОБОЖДАВАНЕ е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.Пълнолуние ще има на 31 март,30 април,29 май 2018година.

мар 9

Мъжът може без храна но не може без секс

публикувано от: доктор Веселин Герев

С времето всяка жена констатира, че в главата на партньора и се върти  мисълта не за храната, а за секса. Мъжете не трябва да бъдат обвинявани за това, че мислят предимно за секс, защото това е правило, закодирано в особеностите на мъжката психика.Затова той измества храненето в подредбата на нагоните. Поставени в условията на продължително гладуване, но в присъствието на жени, мъжете са по-склонни да търсят удовлетворяване на сексуалния си нагон, отколкото на глада. Тайната се крие в наличието на специфична двойка неврони, които мъжете притежават, а жените – не. Макар мъжете и жените да имат много подобно вродено отношение към секса, наличието на въпросните нервни клетки в мъжкия мозък изцяло променя инстинктивното отношение на мъжете към сексуалния нагон.Така, пътят към любовта на мъжа може наистина да преминава през стомаха, но само като отклонение от главното шосе, което тръгва задължително от секса.

мар 7

Как да се справим с безсънието

публикувано от: доктор Веселин Герев

Експерти по съня  съветват  да не приемате алкохолните питиета  като приспивателно средство, защото действието им върху съня далеч не е укрепващо.Повече от 20% от хората разчитат на спиртните питиета вечер като на сънотворно средство. Следва обаче негативно въздействие върху качеството и количеството на съня през нощта. Широко разпространената теория, че вечерното питие е надеждно сънотворно средство всъщност е преувеличена и в голяма степен невярна.Алкохолът освен че стимулира психиката има и  подтискащият мелатониновата секреция ефект.  В дългосрочен план консумацията на концентрати води до разстройство на биологичния часовник и да обърка процесите, регулиращи усещането за сънливост или бодрост.Ето защо ефектът от питието вечер може не само да не е приспивателен, а  да е напълно противоположен – да има ободряващо действие и да затрудни заспиването.За регулиране на фазите сън бодърстване може да се използва единствено МЕЛАТОНИН-естественият хормон на съня.МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ с контролирано освобождаване е единственият високотехнологичен продукт на пазара,който регулира разстроеният биологичен часовник и създава нормален ритъм на цикъла сън -бодърстване.МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ с котролирано освобождаване подпомага съня,зареждайки нервната клетка с необходимото количество МЕЛАТОНИН.МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ с котролирано освобождаване е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.

мар 2

Синдром на дефицит на магнитно поле

публикувано от: доктор Веселин Герев

През 50 –те години на миналия век в Япония за първи път лекарите са установили и описали синдром на дефицит на магнитното поле. Недостигът на магнитно поле за човека води до забавяне на движението на кръвта в съдовете. Това намалява количеството кислород в органи и тъкани. В резултат може да настъпи хронична отпадналост, нарушение на съня, изменение на артериалното налягане и затруднение работата на вътрешните органи.Магнитното поле действа на организма като нормализира обмена на веществата, променя концентрацията на хормоните, намалява нивото на холестерол в кръвта и нормализира кръвното налягане.Магнитната яка намалява болката от шипове, схващания и травми. Зарежда мозъка с магнитно поле и така регулира високото кръвно налягане, успокоява и подобрява съня.Магнитната маска за очи намалява умората от работа с компютър, при шофиране и др.Забавя стареенето на очите и появата на далекогледство. Подобрява кръвоснабдяването на очите и намалява вътреочното налягане.Добрият ефект от магнитните продукти се постига при ежедневно прилагане. Поради въздействието им в областта на мозъка се прилагат до 10-12 минути.Магнитните продукти са дълготрайни, удобни за прилагане, на разумна цена.

Магнитни яка и маска за очи може да поръчате на телефон

0879 575650.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат