сеп 29

ДЕПРЕСИЯТА УДРЯ ПЪРВО СЪРЦЕТО !

публикувано от: доктор Веселин Герев

Много често страдащите от депресия нямат типичните симптоми на това сьстояние като например-подтиснатост,липса на сили и безсьние.Техните единствени проблеми са свьрзани сьс сьрдечно – сьдовата система.
Най-честото оплакване е колебанието на крьвното налягане.Този симптом е причина за посещение в Спешната помощ или при кардиолог.В много от случаите колегите ми Ви изписват антихипертензивни средства , които временно регулират крьвното или само задьржат стойностите му и в последствие изчерпват ефекта си.Следва смяна на медикаменти,включване на комбинации но сьс незадоволителен ефект.
Друг основен симптом е сьрцебиенето , което на моменти достига до чувство за аритмия-прескачане на сьрцето. Опитните кардиолози след обстоен преглед и изследвания отчитат ролята на стреса за сьрдечния проблем но за жалост често се опитват сами да го лекуват а това лечение не винаги е ефективно.
Практиката ми показва , че само един на всеки десет страдащи от колебания на крьвното налягане-сьстояние известно като есенциална хипертония , стига до специалист по стреса или депресията т.е. психиатьр.
Причините за това са две-от една страна на кардиолога му е неудобно да подхване темата за посещение при психиатьр , а от друга страна пациента отказва с мотив , че не е луд ,че да се консултира при такьв специалист.
Опита от моята практика показва , че основното средство , регулиращо крьвното налягане при пациенти с резки колебания на крьвното налягане или остри пристьпи на сьрцебиене е антистресовата терапия.Само така се избягва безсмисленият дьлгогодишен прием на кардиологични продукти и се постига траен резултат в стабилизирането на крьвното налягане.

сеп 23

Лудостта цъфна и във ВИПДЕНС

публикувано от: доктор Веселин Герев

Едва ли някой е очаквал, че Випденс ще мине без изцепки.Зрелището започна още от първата минута, когато `уважаващи` себе си звезди започнаха да демонстрират психопатско поведение.
Апогей на девиациите стана Милен Цветков.С упорството на луд той не иска да говори.В началото на всички им беше интересно но с течение на времето това заприлича на идиотия.С типичния за `партиен другар` инат той по-скоро ще умре но няма да си отвори устата.Тази демонстрация на безидейност към партньора му по танци се превърна в наглост към зрителя.С емоцията на арогантен циник Милен Цветков сутрин се хили в безидейното сутрешно шоу а вечер мълчи като пън .Вярно е ,че до жена като партньорката му комплексите избиват и всъщност му стана ясно къде се намира.За да говори вместо него при създалата се Шизофренна ситуация той беше поканил Люба Кулезич.В типичният си стил на хаплива и злобна жена тя започна да обяснява кой и защо какво е казал. Липсваха само записки с подчертан в цветно текст та слушахме едно и също- цяла пледоария.Ясно е,че има категория хора,на които всичко им пречи-за това те се обединяват и взаимно се тунтуркат даже може и да затанцуват заедно добре.Ето защо предлагам да оформим острото отделение на лудницата и да призовем Кулезич да потанцува с Цветков.В журито предлагам проф Вучков да коментира танците им а след това психиатър да ги чака с електрошок та да ги разблокира от шизофренният им епизод.

сеп 18

Мрачното време отключи сезонът на ДЕПРЕСИИТЕ

публикувано от: доктор Веселин Герев

Застудяването през последната седмица, както и липсата на достатъчно слънчева светлина , засилиха депресивните оплаквания у пациентите. Все повече хора чувстват напрежение, лесна уморяемост, отпадналост, имат лош сън, затруднена концентрация и липса на настроение.
Причината за това е липсата на фотостимулация върху очите, която по химичен път задейства определени центрове в мозъка, отговорни за нашето спокойствие, тонус и настроение. По този начн се стига до намаляване количеството серотонин в нервната клетка, или казано на прост език това е първата стъпка към депресия.
Има много начини за въздействие върху серотониновите нива. Най-достъпният от тях е човек да се изложи на слънчевите лъчи в планината или да използва солариум.
Необходим е обаче продължителен период на стимулация, за да се наваксат дефицитите, предизвикани от лошото време.
Ако това не помогне, Ви съветвам да потърсите специализирана помощ на време.

сеп 1

Консултациите по СКАЙП стават все по-популярни

публикувано от: доктор Веселин Герев

Все повече клиенти на мрежата търсят консултации онлайн.Такава е статистиката в последните два месеца, когато броят на потърсилите помощ при стресови и депресивни състояния се увелечи тройно.Услугата се ползва предимно от българи, живеещи в чужбина но интерес от този нов вид терапия заради удобството проявяват и много потребители на Интернет от България.Спокойната обстановка пред компютъра както и избягването на чакането с други клиенти пред лекарските кабинети е фактор, допринасящ за допълнителен конфорт при разговора с терапевта.Възможността за визуален контакт е само препоръчетелна но всеки избира за себе си дали да го осъществи по време на интервюто.Този тип на комуникация пести ценно време, гарантира анонимност и дава възможност за по-спокойно споделяне на деликатни проблеми от сферата на психичното здраве.Терапията протича по всички стандарти за повлияване на стресови и депресивни състояния.Тя включва предимно медикаментозна и билкова терапия както и психотерапевтични техники по желание на клиента.Услугата е предплатена и включва еднократна консултация или абонамент за месечно обслужване, даващ възможност за неограничен брой консултации в рамките на 30 дни.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат