юни 28

Социална мрежа ли е Facebook?

публикувано от: доктор Веселин Герев

Facebook е мястото, където автоматично искам, става и мога. Ако не сте чували за тази “социална мрежа”, значи сте по-скоро късметлии, ако сте пристрастено-регистрирани вътре - потърсете квалифицирана помощ.И още нещо - Facebook e наистина социална в кавички мрежа - тя е по-скоро антисоциална и създава “усещане за фалшива принадлежност към стадото у индивида”, както биха се изразили някои психиатри.Няма нищо социално в тракането по клавиатурата пред монитора, вместо да излезете навън и да… правите каквото ви се иска или да си останете вкъщи и… пак така, но без компютър.Понякога оставам с впечатление, че някои хора: нямат работа, няма с кого да се срещат след като изключат компютъра си или просто нямат други забавления.Има една категория покани, които обаче могат да изкарат човек извън нерви - тези за виртуално биропиене.Изпращат ги хора, които в работно време са зажаднели да “ударят” по едно, но незнайно защо не използват директен начин за връзка и уговорка за реално пиене, а черпят с нещо, което не струва нищо и не съществува а лозунги от типа -Пестете водата,пийте уиски -звучат тъпо и  изтъркано.Трудно е и да обясниш какво е Facebook на човек, който не го е чувал. Може да пробвате с “нещо като форум, който е по-клюкарски, дава повече възможности за игри и закачки и като цяло е малко объркващ”. Все повече хора в активна възраст истински се пристрастяват към социалната мрежа.Те заживяват асоциално в един измислен от тях свят,действат виртуално и се отделят от действителността.Това ги прави зависими към виртуалното повече отколкото към дрога.Очаквам скоро Световната психиатрична асоциация да въведе категория-Зависимост към Facebook.

юни 25

Учени откриха какво кара жените да правят секс

публикувано от: доктор Веселин Герев


Авторите на това мащабно проучване в САЩ предлагат доста неромантичен възглед по въпроса, като страстта е на едно от последните места в изготвения от тях списък с най-често срещаните мотиви. Те установили, че жените си лягат със своите партньори, за да се отърсят от скуката, да си осигурят спокойствие, да излекуват главоболие или дори в знак на благодарност за хубава вечеря. В списъка с 200 причини привличането е на едно от последните места. “Изследването показа, че повечето мъже намират повечето жени едва в известна степен привлекателни за секс, а повечето жени не намират изобщо повечето мъже за сексуално привлекателни”. Анкетираните 1006 жени в рамките на изследване за целите на книгата дали много изненадващи отговори. Една от тях заявила, че прави секс заради духовното преживяване, защото “това е най-близкото нещо до Бога”. Други изброили като причина “лекуване на главоболие, причинено от стрес”, “подобряване на сексуалните си умения” и “за по-светъл тен”. 84% от жените признават, че правят секс, за да си осигурят спокоен живот или за да накарат партньорите си да вършат домакинска работа.В една от осъществените от авторите анкети една на десет жени признава, че е имала сексуални контакти в знак на благодарност за получени подаръци или посещения в скъпи ресторанти.

юни 22

Хомосексуални нападат София

публикувано от: доктор Веселин Герев

В края на седмицата в София ще се проведе поредният гей парад.Много се изговори и изписа за това събитие. Ръководители на гей организации и общества ни заляха с призиви да бъдем толерантни и съпричастни към тях защото те са различни а същевременно нападаха и обиждаха опоненти с мислене , различно от тяхното. Според науката хомосексуалността е психично разстройство.То е класифицирано в рубриката разстройство на половото влечение и половия идентитет. Като сексуална девиация или отклонение хомосексуализма започва да ни се натрапва ежегодно под формата на демонстрация-чрез гейпарада.Това афиширане започва да дразни хората с нормална сексуална ориентация.Аз лично нямам нищо против гей обществата и зачитам правото им да се събират в клубове и да си устройват оргии-по този начин те си доставят сексуално удоволствие и задоволяват потребностите си но афиширането на такова поведение вече ни идва в повече и то в центъра на София.Вярно е,че хомосексуалните влагат много емоция и страст във връзките си но затова при тях убийствата от ревност са много жестоки.Моите наблюдиния показват и психопатско изкривяване на личността на хора с подобна сексуална ориентация,което ги прави жестоки,отмъстителни и агресивни към останалия свят.Иначе гей парада ще е поредната демонстрация на кич и безвкусица в центъра на столицата.

юни 15

Най-древното порно открито в Германия

публикувано от: доктор Веселин Герев

На най-древната порносцена в света се натъкнали археолози в Германия, които открили каменни фигурки отпреди 7200 години, изобразяващи мъж и жена в сексуална поза. Необичайните находки, изровени при разкопки в Саксония, опровергава вярванията, че сексът в каменната ера е бил тема табу, коментира британският в. “Гардиън” и припомня, че най-старите изображения на секссцени, намирани досега, бяха стенописи на около 2000 години. Първоначално Харалд Щойбъл от Археологическия институт на Саксония със седалище в Дрезден, открил 8-сантиметровата долна част на мъжката фигурка, която имала ясно изразени полови белези и била кръстена “Адонис”, като любимия на древногръцката богиня Афродита. Месец по-късно изненадата му била пълна, когато при разкопките в Лайпциг на бял свят се появили и останки от съответстваща женска фигурка. Адонис е наведен напред, а тя се е навела още повече, разказва археологът, според когото за позите им има две тълкувания: ритуален танц или сексуален акт.

юни 9

Тотоджакпот от 4,7милиона влуди България!

публикувано от: доктор Веселин Герев

Стресът и Депресията както и обикновената лудост вече не са актуални.България полудя по рекордният джакпот от 4,7 милиона лева.Желанието за богатство и лесна печалба съживи Българина и го изкара от летаргията на сивото ежедневие и стреса от икономическата криза.Всеки видя в себе си милионер и закрои планове за бъдещето ,свързано с харч на печалбата.Пенсионери нападнаха тотопунктовете с идея да дарят спечелените стредства на деца и внуци.Нервите,хвърлени в разгадаването на печелившите комбинации надминаха по интензивност тези от забавените заплати и пенсии.Още ден на надежда и отново сиво ежедневие или още няколко дни напрежение ако печалбата не падне.Залозите на повечето хора многократно надминават възможностите им но нищо-целта оправдава средствата.Инвестицията е за добро.Само едно е ясно на трезва глава-който играе хазарт с Държавата обикновено губи.За това влудени по Джакпота Българи-моля вразумете се и следвайте златното тотоправило-с малки суми но редовно иначе съществува риск от разорение.

юни 4

Лошият шеф вкарва в Депресия подчинените си !

публикувано от: доктор Веселин Герев

Взаимоотношенията с началника до голяма степен определят риска от депресия и други психиатрични проблеми и имат почти същото значение, както отношенията с партньора, дори и приятелски настроените колеги или добре платената работа не могат да компенсират проблемите с началника.Хората с „кофти шеф са застрашени два пъти по-често от сърдечно-съдови заболявания и депресия.Те развиват способност да бъдат изключително чувствителни към емоционалните послания, дори към онези, които не са изрично заявени. Началник, който крещи или унижава подчинените си , проваля цялата организация. Ефектът от настроението му обаче може да се окаже по-голям проблем за едни от служителите, отколкото за други.Някои хора са крайно чувствителни към невербалните знаци, които другите подават при разговор - малки промени в езика на тялото, тон на гласа, израз на лицето. Служителите могат да се опитат да създадат емоционална връзка с началника си, която да не е фокусирана върху изпълнението на определена задача или конкретни срокове. Самият акт на разговор за стремежите на човека, за ценностите му, ще ви позволи да разберете началника си. Това може да помогне и да промени ъгъла във взаимоотношенията. Ако това все пак не се случи, опитът ви дава сам отговора: лошият шеф не си струва експерименти с вашето здраве.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат