дек 23

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

публикувано от: доктор Веселин Герев

Д-р Герев ще работи от 5 януари 2015 година от 14,30 часа в кабинета в Пловдив и от 8  януари 2015 година в кабинета в София от 10,30 часа.

дек 23

Прегръдка по празниците предпазва от стрес

публикувано от: доктор Веселин Герев

Прегръдките предпазват от заболявания, както и от стрес и напрежение, породени от конфликти, сочат резултатите на ново проучване.При него се установява, че прегръдките имат позитивен ефект върху психическото здраве. По този начин организмът се справя по-лесно със заболяванията както и с депресията.Прегръдката е форма на социална подкрепа, която   облекчава стреса. Стресът е основен виновник за отслабване на защитните сили на организма.Оказва се, че при участниците, които получават по-висока социална подкрепа и ежедневно биват прегръщани, по-рядко се наблюдава депресия в сравнение с тези, които не получават същата подкрепа. При последните се наблюдава не само по-често боледуване, но и по-тежка изява на симптомите.В заключение се установява, че прегръдките могат не само да намалят напрежението и стреса, но и да предпазят от депресия.По празниците си подарявайте повече положителни емоции и се прегръщайте!

дек 22

Мигрена мъчи милиарди по света

публикувано от: доктор Веселин Герев

Близо 10 на сто от населението на света страда от мигрена.Освен широко разпространено, тя е и социално значимо заболяване, което причинява чести епизоди на временна нетрудоспособност сред млади хора в активна възраст, водещо до големи директни и индиректни загуби.За доста хора това състояние изглежда почти безобидно, но все повече проучвания сочат, че силното и често главоболие обикновено е индикация за друг, много по-сериозен проблем.Изследователският екип провел експеримент сред близо 200 хиляди доброволци с неврологична диагноза, свързана с частична парализа.Те са проследявани в период от 4 години.Половината от тях се оплаквали от мигрена. Оказало се, че главоболието върви ръка за ръка с почти всички мозъчни заболявания.Парализата на лицевия нерв, позната още като парализа на Бел представлява пълна загуба на волевите движения на една или повече мускулни групи. Когато тази загуба е относителна, става дума за пареза.Заболяването носи името на шотландския хирург Чарлз Бел, който пръв описва състоянието в началото на 19 век.То се проявява с невъзможност за осъществяване на елементарни мимически действия като например повдигане на веждата, затваряне на окото, повдигане на ъгъла на устата, нарушения във вкусовото възприятие, слъзната и слюнчена секреция.Парализата на лицевия нерв се среща сравнително често – един човек на всеки 1000 е проявявал симптомите на състоянието поне веднъж в своя живот. Честотата на парализата е по-голяма при възрастните хора, като мъжете и жените са засегнати в еднаква степен.В около 65% от случаите се засяга само дясната половина на лицето, а в 10% се
наблюдава рецидив на заболяването.

дек 20

Дългият секс в сряда бори депресията

публикувано от: доктор Веселин Герев

Сексът отдавна е признат за лечебно средство срещу много болести, но ново изследване показва, че лековитите му свойства не започват от първата минута.След поредица от биохимични изследвания британски учени установили, че на 31-та минута от половия акт човешкият организъм започва да произвежда полезните химически съединения и антиоксиданти, които защитават клетките от свободните радикали.Сексът, който продължава повече от един час може да предпазва от сърдечни заболявания, рак и други болести, които се развиват в последствие на разрушена клетъчна защита.Редовният и продължителен секс поне 3-4 седмично укрепва и имунната система и увеличава защитните свойства на организма.Хубавият и дълъг секс има положително влияние и върху хормоните, като действа като превенция срещу депресия и други психични разстройства.За съжаление мъжете са по-склонни да мислят за храна, отколкото за секс а 60% от двойките правят секс по-малко от веднъж в седмицата.В отговор на тези изследвания британски специалисти публикуваха резултати от друго свое изследване.Най-хубав секс се прави в сряда, но най-висока концентрация на полови хормони в организма има в четвъртък сутринта.Най-лошият ден за секс е понеделник.Приятен и емоционален уикенд на всички!

дек 17

Зависими към секса са повече жените

публикувано от: доктор Веселин Герев

Когато се замислим за хора, пристрастени към секса,обикновено в съзнанието на повечето се визуализират мъжки образи.Новото проучване проследява връзката между рисковото сексуално поведение и хиперсексуалността при жените, които се определят от интензивнисексуални фантазии, импулси или сексуално поведение, което води до  влошаване на социалния и професионален живот.Участничките  са 988 жени на възраст  на около 25 години. Те трябва да определят честотата на някои отзададените ситуации относно сексуалния им живот.Има  въпроси относно мастурбацията, секса и навиците,свързани с порнографията. Те помагат на изследователите да разграничат нормалните сексуални колебания от компулсивното поведение.Противно на предишни проучвания по отношение на хиперсексуалността при жените, според които представителките на нежния пол са по-пасивни се оказва, че хиперсексуалните жени мастурбират по-често, имат повече сексуални партньори и по-често посягат към порнографията, в сравнение с хиперсексуалните мъже.Това се свързва с рисково сексуално поведение, което може да бъде опасно по отношение на сигурността и сексуалното здраве.

дек 16

Тежък махмурлук гони британците в понеделник

публикувано от: доктор Веселин Герев

Средностатистическият махмурлук на британеца трае 9 часа и 45 минути, достига върха си в 9 часа и 45 минути на другата сутрин и е най-тежък на 29-годишна възраст, установи изследване.Проучването било поръчано от лондонското движение Redеmption, което се бори в баровете да не бъде сервиран алкохол.От проучването проличало, че две трети от британците ходят на работа с махмурлук в понеделник и поради същата причина взимат средно по 6 дни годишно, за да отсъстват от работа.Махмурлуците са най-тежки на 29-годишна възраст, защото хората си мислят, че могат да носят на алкохол, както са го правили в по-младите си години. Но реалността се оказва друга.
Техните болки в главата и гадене продължават след препиване цели 10 часа и 24 минути.
Проучването обхванало 2000 пълнолетни британци от цялата страна. Половината от дамите, участвали в изследването, били на възраст между 25 и 44 години. Половината от британците доверили, че са ходили на работа в понеделник не напълно изтрезнели.От проучването ставало видно, че малцина съжаляват за пиянските си приключения.Шест процента от участниците в анкетата си признали, че са спали с началника си след тежък запой. Десет на сто доверили, че са се събличали голи на публични мeста след пиянски изяви, а 6 процента, че са се подмокряли под въздействието на алкохола.

дек 15

Чаша вино вечер вреди на съня?

публикувано от: доктор Веселин Герев

Изпиването дори само на една чаша вино преди лягане може да предизвика разстройство на съня и на биологичния часовник на човека, установиха американски учени.Алкохолът първоначално предизвиква известна сънливост, но води до по-лошо качество на съня и се събуждаме изморени.Той влияе на сънната хомеостаза - вътрешния регулатор на съня в човешкия организъм. При редовна консумация на спиртни напитки преди лягане се стига до безсъние.Екип от учени изследвал въздействието на спиртните напитки върху съня в продължение на 5 години.Досега преобладаваше мнението, че алкохолът води до промяна на циркадния ритъм - нашия вътрешен 24-часовник часовник. Всъщност той действа върху хомеостазата - механизма на нашия мозък, който регулира баланса на съня и будното ни състояние. На нас ни се доспива под въздействие на напитките, но сънят ни е насечен и се събуждаме по-рано от обикновено.Известно е действието на алкохола върху естествения хормон на съня МЕЛАТОНИН.Затова по празниците,когато ще полеем хубавата храна с добро вино се очаква да не спим добре.За да си осигурим добър като количество и пълноценен като качество сън е добре да допълваме недистига на МЕЛАТОНИН .МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ  е високотехнологичен природен продукт ,осигуряващ на мозъка необходимото количество МЕЛАТОНИН за добър и пълноценен сън през цялата нощ още с първия прием.Продуктът не предизвиква зависимост.

дек 12

Не само стресът подтиска либидото

публикувано от: доктор Веселин Герев

Много фактори влияят върху желанието за секс-либидото.Сред тях са хранителният режим, физическата активност и основно стресът. При някои хора алкохолът може да помогне в секса като премахне задръжките. Прекомерната консумация на алкохолни напитки обаче може да има обратен ефект, саботирайки представянето в леглото.Алкохолът потиска ерекцията, а също така, отново по негова вина, влагалището се овлажнява по-бавно. Експерти обясняват, че повишените нива на алкохол в кръвта се свързват със забавен оргазъм, а също така се намалява и чувствителността.Прекарването на средно около девет часа пред компютъра, смартфона, телевизора може да намали желанието за секс.По-рано бе установено, че прегърбването променя нивата на хормоните, като по-специално увеличава тези на кортизола, познат като хормон на стреса. Седенето в изправено положение може да понижи нивата на стреса, докато в същото време увеличава тези на тестостерона.Като основен фактор остава стресът.Премерената антистресова терапия подобрява както либидото така и потентността и повишава качеството на сексуален живот.
дек 10

Дългото пътуване до работа води до стрес и депресия

публикувано от: доктор Веселин Герев

Колкото повече пътуват хората до работата си, толкова по-стресирани и нещастни са те, установиха канадски учени.Причината е не само в претъпкания градски транспорт,натоварения трафик и задръстванията а и в липсата  на време за  движение.Продължителното пътуване увеличава стреса от недостигащото време. Започва постоянна тревога и безспокойство както и натрапливи мисли да не закъснеете.Това принуждава хората да се лишават от удоволствия,постоянно да бързат,да са хаотични и изнервени.Освен това напрежението  се отразява зле не само на психическото но  и на физическото здраве. Такива хора по-често страдат от високо кръвно, затлъстяване, чувстват се уморени, боледуват многократно през годината.Решението на този проблем може да се търси по няколко направление.Гъвкавото работно време значително  намалява стресаи създава предпоставка за по-висока производителност и  по-високи доходи.Промяната на работния микроклимат е също от съществено значение.Друго изследване установи, че растенията в офиса могат да повишат продуктивността и задоволството от живота на работещите с 15 процента.Ако това не помогне то нужно е да проведете кратка антистресова терапия. ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ е високотехнологичен природен продукт,който зарежда нервната клетка със СЕРОТОНИН-хормона на тонуса,настроението,спокойствието и търпението. Той е ефективен като при стресови и депресивни състояния така и при синдром на прегаряна от работа-бърнаут синдром.

дек 9

Може да говорим твърде често! 1 на всеки 5 мъже страда от неконтролируема еякулация. За наличие на такъв проблем говорим при честа или рецидивираща еякулация при минимална сексуална стимулация, настъпила преди или малко след проникването, без мъжа да я желае, когато има невъзможност тя да се забави достатъчно дълго за задоволителен акт. Това може да бъде еякулация, която се появява преди или много скоро след проникването или еякулация настъпила при слаба ерекция, което не позволява извършване на полов акт. При това мъжът страда, тъй като не може да упражни никакъв или малък иконтрол върху еякулацията, от което изпитва притеснение и стрес.Тази дисфункция винаги или почти винаги настъпва преди или по-кратко от 1минута след проникването. Тази неспособност за забавяне на еякулацията, което води до негативни личностови последствия като например стрес, притеснение,чувство на неудовлетвореност, а понякога дори и до избягване на сексуална активност.Това е най-честият сексуален проблем на мъжа.За да се избегне този неприятен за партньорите проблем е необходима антистресова терапия при мъжа.Проучвания показват,че покачването на нивото на СЕРОТОНИН веднага премахва преждевременното изпразване.ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ като високотехнологичен продукт, съдържащ СЕРОТОНИН в готов вид премахва този неприятен проблем в рамките на няколко дни.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат