юни 30

Щаба мултиплицира собствените си страхове върху хората

публикувано от: доктор Веселин Герев

От няколко дни постоянно ни залива информация за увеличения брой заразени от Ковид.Това е нормално,тъй като по статистика се правят повече тестове.Като процентно изражение бройката на сто изследвани се запазва същата.Преминаването на “сакралното” число от сто заразени дневно кара Щаба да изпада в ужас.Най-неприятното в цялата ситуация е, че той започва да прехвърля страховете си върху всички нас като ни плаши.Така вместо да управлява заразата той-Щаба се управлява от собствената си некомпетентност и страх.Страхът е естествена емоция за всички нас,която ни спохожда в ежедневието.Който не разбира какво се случва се страхува повече.Против уроки се изпълняват ритуали - “здрависване” чрез подритване,червен конец на ръката, примляскване с уста и похлопване с ръце.Като сигурен белег, че ситуацията е извън контрол е реакция, свързана с рязко покачване на артериалното налягане.Това състояние е известно като хипертонична криза.Така почти всички “фактори”, управляващи епидемиологичната обстановка се оттеглиха обзети от страх и оставиха природата да функционира по законите на Дарвин.Тъй като всички управляващи твърдят, че сме във война с невидим враг и те избягаха-представете си ако врагът беше видим - кой щеше да е първи дезертьор?

юни 23

Адреналина е причина за усложнения при КОВИД - 19

публикувано от: доктор Веселин Герев

Високите нива на хормона на стреса АДРЕНАЛИН предразполагат към по-бързо влошаване при Ковид-19. Адреналин се отделя от организма в състояние на стрес. Излъчването му в тялото усилва метаболитните процеси, сърдечната функция и потиска функционирането на имунната система.Нормалните стойности на кортизол в добро здравословно и отпуснато състояние са между 100 – 200 nm/L и почти нулеви при сън.. Повишеният кортизол в тялото се свързва с по-голям риск от инфекции и слаб имунитет. Наблюдавани са 535 пациенти, 403 от които с потвърдена коронавирусна инфекция. При заразените се отчита по-висока концентрация на хормона на стреса. Стойностите му достигат до 3241, което е далеч над нормалните нива.Данните от проучването са стряскащи, тъй като при нива на кортизола над 744 преживяемостта на заразените с Ковид е ниска.Адреналиновите нива могат да се окажат индикатор, с помощта на който може да се предположи кой от пациентите с коронавирус е предразположен към бързо влошаване и се нуждае от осигуряване на медицинска грижа.Изследването е проведено между 9 март и 22 април в Обединеното Кралство.. Тестовете за коронавирусна инфекция и рутинни кръвни изследвания, в това число и стойностите на кортизол-адреналин, са направени в рамките на първите 48 часа след приемането в болница. Има два начина за намаляване на адреналиновото ниво-единият чрез успокоителни и другият- чрез покачване на нивата на СЕРОТОНИН.

ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ с контролирано освобождаване е високотехнологичен продукт,който съдържа и двата прекурсора на СЕРОТОНИН. Той зарежда нервната клетка и чрез стабилизация на нивото на СЕРОТОНИН намалява нивата на адреналин. . ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ с контролирано освобождаване е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.

юни 16

От няколко дни се говори за „ втора вълна“ на зараза. Този стряскащ факт отново наля страх в главите на хората. Улиците опустяха, магазините и заведенията също. Много притеснително е, че след разрешението да се движим без маски много хора все още от ги носят от страх и „за спокойствие“. Все по-често на обществени места се чуват изрази от сорта- „този вирус ще ни довърши“, няма да имат край карантините и т.н. НОЩ все по-често споменава удължаване на епидемиологичните мерки. Всички тези фактори вкупом засилиха депресивните нагласи у хората. Симптоми като нарушен сън, страх, безпокойство, тревога се замениха от мисли в депресивен стил като израз на безперспективност и липса на изход. Така бавно и сигурно се тласнахме по повърхността на депресията. Характерно за нея като състояние е пониженото настроение, колебливата енергичност, депресивните нагласи и мисли. Те могат да бъдат свързани както със страха от заразата, така и с икономически, социални и лични проблеми ,произхождащи от епидемиологичната обстановка. При депресивните състояния основен биохимичен проблем в нервната клетка е колебливото ниво на СЕРОТОНИН – хормонът на тонуса, настроението и мислите. Обикновено след период на колебание нивото на хормона пада. Това води до влошаване на състоянието. За да стабилизираме нивата на СЕРОТОНИН е необходимо той да бъде внасян отвън. ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ с контролирано освобождаване е продукт на високи технологии, който съдържа и двата прекурсора на СЕРОТОНИН в една таблетка. ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ с контролирано освобождаване е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.

юни 15

Отпадането на мерките увеличи броя на заразените

публикувано от: доктор Веселин Герев

Пандемията по принуда остави много хора по домовете и според експерти заради изолацията броят на заразените не беше голям. С отпускането на ограниченията се получи ръст на заразените. Като основна причина бе изтъкнат факта, че не спазваме дистанция и идва нова вълна от заразени.Обяснението обаче е далеч по - просто.Ходенето на работа и упражняването на спорт са твърде стресиращи дейности както за духа, така и за тялото.Стресът е основен фактор, който разрушава имунитета.Високите нива на стрес ни правят податливи на всякакъв тип външни агенти - вируси,бактерии,гъби.Основен стресов фактор за психиката е безсънието.Намаленото количество и качество на съня е една от основните причини за покачване на нивото на стрес и оттам за повишената податливост към инфекции поради колебания в имунитета.Това е една от причините за реверзибилни резултати на заразата у нас и в други страни.При нас изолацията доведе до редукция на стреса от работа или спорт и натоварването ги засили.В другите страни,където този процес е регулиран, затварянето по домовете  и изолационните мерки доведоха до напрежение и повишени нива на стрес и оттам по-големия брой заразени.Отпускането на мерките ще доведе до нормализация на темпото,с което се разпространява инфекцията там.Това е още едно доказателство,че ние сме изключение на общите правила и затова всяка прогноза дори и базирана на математически модели ще е грешна.

юни 12

Професор математик ни сравнява с шарани

публикувано от: доктор Веселин Герев

След като НОЩ започнаха да разраждат психоатаките към населението, за да се поддържа масовата психоза “коронавирус”  на помощ им се притекоха “учени” професори.Един такъв дразнещ елемент с психопатска наглост показва вече трети ден по медиите графики ,събира “мъртви души” и гадае бъдещето.Най-често използваните от него думи бяха шаран ,хванах и изтървах.Тъй като анализите не бяха професионално издържани от медицинска гледна точка а прост математически сбор от числа прогнозите звучаха нелепо.Нека да припомня на тези които не са чели класическото произведение”Мъртви души” за какво става дума.Накратко скъперници и неграмотни помешщици купуват един от друг списъци с имена починали хора и ги “присвояват” като своя прислуга ратаи.Така Помешщчик без слуга се оказва с една дузина работници - роби. В същият стил  на поведение цифрови сборове представяше и професора - математик.Тук е момента за му обясня, че в човешкото тяло и душа едно плюс едно не е равно на две. Това го разбира всеки начинаещ студент по медицина. Ето защо на този фон реденето на цифри в стил “мъртви души” е най-малкото дразнещо и неуместно.Сравнението ни с шарани оставам да окачествите Вие.

юни 8

Страхът от коронавирус провокира депресивни състояния

публикувано от: доктор Веселин Герев

Страхът от коронавирусна зараза значително повиши степента на стрес при повечето от нас.Това се отрази на тонуса,настроението и съня ни. Финансовата несигурност и липсата на доходи започнаха да провокират мисли за липса на перспектива в депресивен стил.Класическа тежка депресия все още не се маркира но депресивни състояния са на лице.Това означава, че се отчита подтиснато но колебливо настроение,подтиснат но колеблив тонус и „блуждаещи“ мисли в депресивен стил.Тези симптоми правят хората колебливи,неспособни да се концентрират върху ежедневните си задължения. Този допълнитен психичен товар епизодично усилва депресивните нагласи и тласка състоянието към клинични форми на депресия. При депресивното състояние се маркират занижени нива на хормона на щастието СЕРОТОНИН.Той отговаря за тонуса ,настроението,концентрацията ,мисленето,паметта. За да се стабилизират нивата на хормона на тонуса и настроението е необходимо той като вещество да бъде набавен отвън.В моята практика аз използвам ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ.Това е високотехнологичен продукт ,който съдържа и двата прекурсора на СЕРОТОНИН в една таблетка.ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ е единствен продукт на пазара с контролирано освобождаване. Той набавя и стабилизира необходимото количество СЕРОТОНИН на нервната клетка и осигурява устойчиво на стрес функциониране на психиката .ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ с контролирано освобождаване е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.

юни 5

Засилената тревожност уврежда психиката и тялото

публикувано от: доктор Веселин Герев

Отчита се бум на тревожните състояния през последната седмица.Причините за това са много.От една страна около два месеца не работихме на пълно работно време поради физическата и социална изолация и от друга страна натрупахме много тревога от неизвестността пред нас и липсата на достатъчно средства да си покриваме ежедневните  сметки.Постепенно тревожни пациенти напълниха чакалните пред личните лекари.При специалистите все още е затишие.Тревожните състояния са причина за много медицински проблеми-високо кръвно налягане,увеличена кръвна захар,сърцебиене,световъртеж и главоболие.Като соматични усложнения се маркират инфаркт ,инсулт,диабет.Психичните проблеми от увеличената тревожност са безсъние,агресия,дори самоубийство.Всичко това го пиша не за да плаша читателите, а като предупреждение да се търси навреме помощ.Ако все пак не се развият усложнения от психичен или телесен характер тревожността преминава в тежка паника а тя завършва с депресия.При тревожност и нарушение на съня се препоръчва да се започне с мелатонин - естествения хормон на съня.За да е ефективна терапията е препоръчителна употребата на МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ с контролирано освобождаване. Той замества недостигащото количество от естествения хормон на съня.Мелатонин амброз форте  е високотехнологичен продукт и приема му не създава зависимост.

юни 2

Зависимите пушачи отказват по-лесно цигарите

публикувано от: доктор Веселин Герев

Мои проучвания върху проблема тютюнопушене водят до интересни изводи и резултати.Набелязват се два основни типа пушачи-зависими и ритуални.Ритуалните пушачи противно на логиката са около две трети  от всички пушещи.Те пушат заради “успокоителния ” ефект от ритуала на пушене. За тях е нелогично , че никотинът като алкалоид е психостимулант.Това обяснява факта, че след прекаляване с цигари-някои достигат до40-50 цигари дневно- те се чувстват превъзбудени и се оплакват от безсъние,сърцебиене,гадене,световъртежи.Тъй като цигарите обикновено са придружени от кафе или алкохол-ефекта на превъзбуда се удвоява.При зависимите пушачи цигарите са около кутия дневно като основно се пуши, за да се купира никотиновия глад.Практиката показва, че за този процес са необходими около 5-6 цигари дневно.Останалото до кутия е заради ритуала на пушене. Тъй като ритуалните пушачи търсят успокоителния ефект от пушенето те са по- малко склонни да спрат цигарите.За зависимите има таблетки и лепенки с никотин или електронни цигари, които заместват нуждата от алкалоида в нервната клетка.При ритуалните пушачи помага антистресова терапия но повечето от тях предпочитат цигарите пред хапчето.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат