фев 28

Март е месец на неврозите

публикувано от: доктор Веселин Герев

Започва период на обостряне на неврозите   съпроводени  с агресия, който ще продължи през целия месец март.Пролетното напрежение е свързано с природно- биологичните фактори. Денят нараства и се увеличава слънчевата активност. Магнитните и радиационни въздействия повишават чувствителността на нервната система.Основна причина за нарастване броя на психичните заболявания си остава постоянният стрес. Страхът от бъдещето, тежкото икономическо положение, агресията са изпитание за психиката на всеки. Тревогата, откритият или прикрит гняв влияят на настроението, чието нарушение може да доведе до проява на агресия и депресия. Тя може да бъде насочена както към самите нас, така и към заобикалящите ни.Невротичният срив по принцип е възможен при всеки човек, но неговият характер и форма се определят от редица фактори.Застрашени са хората с повишена емоционалност,както и тези,които вече са в стрес.Важен стартов симптом на състоянието е безсънието.Ако не спите повече от седмица добре-потърсете помощ.

фев 27

В съвременната медицина депресията се характеризира с комбинация от симптоми, начело с лошо настроение, което е дълготрайно и води до понижена работоспособност, нарушения в съня, хранителните навици и почти пълна неспособност да се изпитва удоволствие. Ако състоянието продължава повече от няколко дни, то е известно като клинична депресия, с изразени чувство на тъга, отчаяние и липса на самоувереност.Всички тези видими симптоми усилват страданието по време на депресия като го трансформират от  емоционално във физическо.Депресията най-често е резултат от химичен дисбаланс в мозъка. Химикали, известни като невротрансмитери, пренасят информационни сигнали към различни клетки от нервната тъкан на мозъка. Някои невротрасмитери играят главна роля в настроението, но при депресивни състояния, те не функционират правилно.Състоянието най-често произхожда от стресови ситуации  като загубата на близък, уволнение,социално-битови проблеми. Продължителните депресивни епизоди потискат нивата на СЕРОТОНИН-естественият хормон на щастието,спокойствието и тонуса.За предпазване от депресивни състояния е препоръчително да се приема готов СЕРОТОНИН под формата на таблетки.ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ Е ЕДИНСТВЕН СЕРОТОНИНОВ продукт с КОНТРОЛИРАНО ОСВОБОЖДАВАНЕ,който съдържа и двата прекурсора на СЕРОТОНИНА.ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ доставя на нервната клетка необходимото количество СЕРОТОНИН още с първите няколко приема.ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.

фев 24

Мелатонинът е естественият хормон на съня за организма. Произвежда се от пинеалната жлеза, позната още като епифиза. През деня последната е неактивна, но когато се стъмни тя се активира и започва синтез на МЕЛАТОНИН. Той ни осигурява добър и пълноценен сън а на  сутринта, когато неговото ниво рязко спада сме  бодри и отпочинали.Светлината е главният регулатор на състоянието бодрост-сън и затова нейното наличие денем и съответно намаляването и вечерно време, е ключов момент в осигуряването на правилен режим на заспиване и събуждане.От друга страна, експозицията на силна светлина вечер, от електрически лампи или други устройства, води до подтискане на секрецията на мелатонин, тъй като вътрешният биологичен часовник не може да „разпознае” настъпването на нощта. Това става причина за по-късно или невъзможно заспиване, а впоследствие и до повишена дневна сънливост.Много фактори намаляват секрецията на МЕЛАТОНИН.Основно това е стресът,психостимулантите както и някои медикаменти като бета-блокерите.В тези случаи е необходимо той да се внася отвън за да се компенсира неговия недостиг.МЕЛАТОНИН като цяло е нестабилно вещество и приет в обикновен вид се разгражда за около час от организма.Тук на помощ идват нанотехнологиитес концепцията КОНТРОЛИРАНО ОСВОБОЖДАВАНЕ.МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ С КОНТРОЛИРАНО ОСВОБОЖДАВАНЕ е единствен продукт на световния пазар,който осигурява на нерната клетка необходимото количество МЕЛАТОНИН през цялата нощ.МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.

фев 22

Хронобиологията е от съществено значение за здравето ни

публикувано от: доктор Веселин Герев

Всеки от нас има свой вътрешен биологичен часовник, с който е добре да се съобразяваме, за да постигнем духовен и физически баланс.Най-важният природен биоритъм е смяната на деня и нощта. Дневният биоритъм,седмичният биоритъм, смяната на сезоните и другите природни ритми, определят правилното функциониране на психиката и тялото.Приспособяването ни към тези биоритми се осъществява чрез индивидуално регулиране на количеството на определени хормони. Те от своя страна регулират сърдечната дейност, кръвното налягане, мозъчната активност и всички психични процеси.Ако  настроим ежедневните си активности към биологичните ритми ще имаме само ползи за здравето.Особено внимание се обръща на съня като фактор за релаксация на психиката.Тук е добре да следваме правилото три по осем-осем часа сън,осем часа свободно време и осем часа работа.Психиката ни си почива единствено по време на сън,отворим ли очи тя вече работи.Натрупването на часове на безсъние затормозява правилното ни фунциониране и ни прави неработоспособни,раздразнителни,гневливи.Натрупаната умора от безсънието прераства в преумора а тя в бърнаут синдром и депресия.Редуването на периоди на натоварване и почивка важи и за седмичният график.Всяко разстройване на циркадните ритми или на динамичният стереотип е предпоставка за увреждане както на психиката така и на тялото.

фев 21

“Син кит” е форма на психотронно оръжие

публикувано от: доктор Веселин Герев

За психотронното оръжие много е писано има и достатъчно наблюдения от практиката.Това е оръжие ,разработвано по време на студената война.Изпробвани върху хора са радиоактивност,инфразвук,психически послания,предавани чрез внушение.Играта “Син кит” на пръв поглед е обикновена онлайн игра.Напредвайки обаче в нивата на играта започват заплахи и внушения,на които децата трудно могат да се противопоставят,защото приемат всичко за чиста монета.Те са принуждавани да упражняват агресия и да се подчиняват на команди от самата игра като ако не са последователни заплахата е за живота на близките им.Страхът е основен психически нагон.Той кара човек да трансформира психиката си и тя да работи в авариен режим на импулсивен принцип.Така всяка команда или указание се изпълнява безупречно и без да се анализира.В последното ниво играта тласка към самоубийство по няколко начина.Има случаи,когато пристрастени към играта деца слагат край на живота си,което е жалко.Това е то психотронното оръжие-дали е чрез облъчване от екрана на ползваните за игра устройства с определена честота вълни или е чист феномен на страха все още не е ясно.Последствията обаче са непоправимо фатални.

фев 17

Самозадоволяването има антистресов ефект

публикувано от: доктор Веселин Герев

Мастурбация  е добре известна практика  за намаляване на  стреса и е колкото разпространена, толкова и непозната.Широко разпространено е мнението, че обсесията на много мъже с интимните им части започва през пубертета, когато тялото започва да се изпълва с полови хормони и да съзрява. Това обаче не е съвсем вярно. Испански учени разкриват, че поведения, свързани с доставянето на удоволствие, се развиват още в най-ранна възраст.Това поведение спада към групата на носещите спокойствие и облекчение движения или още наречено комфортно поведение.Негов аналог е  клатенето на тялото, смучене на пръста и други натрапливи действия.Изследване от 2016 г. акцентиращо върху мастурбацията, предоставя интересна статистика: 57% от мъжете мастурбират ежедневно поне веднъж на ден. Останалите мъже или нямат нужда от това, понеже правят секс по-често или страдат от понижено либидо и потентност. Все пак това е само ежедневната статистика. Като цяло 91% от мъжете в изследването съобщават, че мастурбират поне веднъж на 10 дни.Тъй като това е начин за редукция на стреса по натраплив механизъм спокойните  мъжете  се самозадоволяват рядко и правят секс редовно.

фев 15

По обувките се познава характера

публикувано от: доктор Веселин Герев

Моделът на обувките може да издаде черти от характера на техния притежател, сочи ново проучване.Изследователите са на мнение, че е възможно само по обувките да се установи полът, възрастта и размерът на доходите на даден човек.Освен това може да се определи чувството на привързаност, безпокойство и безгрижност само по избора на обувки.Участие в проучването взимат 63 студенти. На тях са показани снимките на обувките на 208 души. Участниците определят характера на човека от всяка снимка на база агресивност,депресивност, политически убеждения, доходи, семейно положение.Повечето участници в експеримента определят много точно социалното положение на притежателите на обувките, както и някои черти от характера им.Изследователите констатират, че хората, които са по-склонни да изпадат в депресивни състояния често носят нови и добре поддържани обувки.Притежателите на удобни, практични и функционални обувки са по-агресивни натури. Спокойните личности пък предпочитат хубавите, макар и неудобни обувки.Много хора избират модела на обувките си и под влиянието на дадено настроение. Този тип личности, често обуват обувките отново само, когато са в определеното емоционално състояние.

фев 14

Според американски експерти депресивните състояния на майките могат да повлияят развитието на астмата при децата. Твърдението се базира на резултати от проучване сред 262 майки и техните деца. Учените установили че съществува пряка зависимост между депресивните симптоми на майките и признаците на астма при децата. Колкото повече били симптомите на депресия при жените, толкова по-тежки и с по-голяма честота били пристъпите на астма при децата им. Като вероятна причина за връзка между двете състояния се изтъква неспособността на майките с депресия да контролират лечението на детето. Депресията често се изразява с умора, проблеми с паметта и концентрацията които се отразяват върху редовните прегледи и приема на лекарства. Депресията на родителите е независим но рисков фактор,  който може да влоши и засили проявите на астмата.

фев 13

Гневът увеличава риска от инфаркт осем пъти

публикувано от: доктор Веселин Герев

Интензивните гняв или безпокойство значително повишават риска от инфаркт сочат данни  от ново проучване. Причина за това е покачването на сърдечния ритъм, повишението на кръвното налягане, стесняването на кръвоносните съдове и увеличаването на съсирваемостта на кръвта. За целта на проучването изследователският екип оценява повече от 300 пациенти, които са претъпели инфаркт. Те са помолени да определят нивата на гняв за последните 48 часа преди да се случи инфарктът по 7-степенна скала. Според скалата на оценяване 1 е спокойно, 5 е интензивен гняв, а 7 индикира за толкова силен гняв, който е извън контрола на засегнатия.Установява се, че седем от пациентите са изпитали гняв, оценен на поне степен 5 два часа преди инцидента. Един пациент достига до тази степен, час преди инфаркта. По-ниската четвърта степен е регистрирана сред двама от участниците два часа преди пристъпа. Трима други са се разгневили до четвърта степен четири часа преди инцидента.Тези факти дават основание да се смята, че рискът от инфаркт  два часа след интензивен гняв при степен 5 или повече е с 8,5 пъти по-висок. Оказва се също така, че вероятността от сърдечен пристъп се повишава с 9,5 пъти в периода от два часа, след много интензивно безпокойство.

фев 10

Снежната луна ни удря в главата

публикувано от: доктор Веселин Герев

Снежната Луна е рядък феномен, но появата й всякога е придружена с безсъние и сърдечносъдови проблеми. Те могат да се изразят както в опасно повишени стойности на кръвното налягане, така и в инсулти и инфаркти. Така се нарича лунното затъмнение през февруари заради обичайно големите снеговалежи по това време. От територията на България то ще се наблюдава от 0,30 часа  до 2,43 часа тази нощ. Феноменът ще се вижда от Европа, в голяма част от Азия, Африка и Северна Америка.Този феномен ще натовари психиката и ще провокира безсъние, то ще се проявява с нездрав сън в три последователни нощи. Лунните затъмнения влияят лошо на хората със сърдечносъдови заболявания, психически разстройства.Наблюденията показват,че не само по пълнолуние, а и по време на новолуние и четвъртата лунна фаза обикновено се засилва безпокойството и се наблюдава безсъние.Най-чувствителни са хората, които страдат от сърдечносъдови заболявания.Те трябва да приемат редовно терапията си и да подпомогнат съня.Основен проблем върху психиката  се оказва секрецията на МЕЛАТОНИН -естественият хормон на съня.Приемът на МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ С КОНТРОЛИРАНО ОСВОБОЖДАВАНЕ помага за регулиране на съня и предпазва психиката от екстремно натоварване и безсъние.МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ С КОНТРОЛИРАНО ОСВОБОЖДАВАНЕ е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат