авг 28

Очаквайте магнитни бури през следващите няколко дни

публикувано от: доктор Веселин Герев

През следващите няколко дни ни очаква поток от магнитни изригвания,наречени магнитни бури.Нека припомним накратко действието им върху психиката и физиката на хората.Трябва да отбележим,че потокът от магнитни вълни достига до земята след около два дни.Тогава и усещанията са малко по-интензивни.При здравите хора обикновено оплакванията са  от отпадналост,нарушен сън,тъпо главоболие,епизодичен световъртеж,сърцебиене.При страдащите от сърдечно-съдови заболявания рискът от рязко колебание на артериалното налягане е факт .При особено големи амплитуди остава опасността от инфаркт или инсулт.Най-добре се чувстват при магнитните бури страдащите от мозъчно-съдова болест и хората със ставни проблеми.Техните болежки се облекчават от повишените стойности на магнитното поле. Повече за въздействието на магнитните бури върху душата и тялото в интервюто ми тази вечер за  новините  по  DC TV .

авг 27

Как да намалим консумацията на алкохол

публикувано от: доктор Веселин Герев

Лесно можем да избегнем прекаляването с алкохола, ако свикнем да пълним чашите си наполовина, съветват американски учени от университета “Корнел” в щата Айова .Изследвания са доказали, че хората, които пият по този начин, консумират средно с 20 на сто по-малко, отколкото тези, които пълнят чашите си догоре.Добри резултати давало и пълненето на чашата с питието да става до два пръста под горния ѝ ръб.Проведени са тестове със 74 студенти, които можели да си налеят вино в най-разнообразни сценарии, така че да контролират количесгвата на напитките, както и формата и цвета на чашите. Питиетата се сервирали с храна и на гладно.Участниците си наливали бели и червени вина от бутилки, напълнени до различна степен. Тестваните трябвало да си налеят толкова, колкото нормално биха изпили на едно сервиране.Дамите по правило си сипвали по-малки количества в чашите и пиели по-малко. За тях консумирането на алкохол не било толкова социално приемливо, колкото при мъжете.Представителите на силния пол си сипвали пълни чаши и пиели много повече.Ако все пак този метод не помогне добре е да приемете СЕРОТОНИН -веществото,което алкохолът изчерпва в нервната клетка.Приемът на ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ-серотонин в готов вид-намалява драстично алкохолния глад и предпазва от депресия в следствие на алкохолната злоупотреба.

авг 26

При стрес губим до един месец сън годишно

публикувано от: доктор Веселин Герев

Стресът, на който е подложен съвременният човек го лишава от един месец сън годишно заради тревоги.Този извод се базира на   резултатите от проучване, направено сред 2000 души по поръчка на застрахователна компания.Данните от проучването показват, че двама на всеки трима души губят по два часа сън нощем, въртейки се в леглото в неуспешни опити да заспят.Това се равнява на 730 часа годишно или на 30 дни изгубен сън.Двете най-сериозни причини, които държат хората будни през нощта, са притесненията по служба (34 процента) и тревогите за пари (33 процента).Един на всеки петима анкетирани споделя, че не спи добре през нощта, защото половинката му хърка.Разбира се броенето на овце вече е отживелица и  вместо да се мъчим и да се настройваме за сън преди лягане е добре да приемем МЕЛАТОНИН - естествения хормон на съня.МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ като модерен и високотехнологичен продукт регулира заспиването и гарантира добър и пълноценен сън през цялата нощ още с първия прием.МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ  е изцяло природен продукт и приема му не предизвиква зависимост.

авг 25

Топлото време и нервното напрежение могат да симулират увреждане на вестибуларния апарат .Най-чест симптом е прилошаването по време на движение в транспортно средство. Освен това страдащите се оплакват и от световъртеж,нарушено равновесие,промяна на ритъма на дишането и/или пулса,колебания в артериалното налягане,силно потене,гадене, повръщане,пребледняване или зачервяване на лицето и шията.Тези оплаквания  могат да се появят изведнъж и без ясна причина.Вестибуларната система ни позволява да запазим равновесие,да се ориентираме в пространството и да се движим. Благодарение на нея можем да определим не само положението на тялото си в пространството със затворени очи,но и какъв ъгъл има ръката ни спрямо тялото в даден момент, какво е положението на главата спрямо тялото .От вестибуларния апарат импулсите преминават през вътрешното ухо към центровете на продълговатия мозък и по-нататък към центрове в главния и гръбначния мозък. Силното нервно напрежение обърква анализаторната част  в мозъка и сигналите от периферията се възприемат погрешно.Това е причина за неуспешното лечение на този проблем със средства,които лекуват самия анализатор.Променящото се време и рязкото затопляне могат да засилят симптомите на световъртеж и гадене.Синхронизацията на мозъчните центрове помага бързо да се избавите от този неприятен проблем.

авг 22

Преждевременна еякулация - как да разрешим този проблем

публикувано от: доктор Веселин Герев

Преждевременната еякулация е социално-значим проблем, който ангажира вниманието на много мъже в съвременния свят. Що се отнася до причините за този проблем на първо място се посочва липсата на достатъчно самочувствие и самоувереност. Преждевренеменната еякулация е доста чест проблем. Тя засяга между 20 и 30% от мъжете. Това е една от най-честите форми на сексуалнадисфункция при мъжете.В съвременната терапевтична практика съществуват много варианти за лечение и овладяване на преждевременна еякулация. Напоследък е прокаран експериментален подход, с който се блокират нервните окончания в главичката на пениса посредством замразяване. Според специалисти, новата терапия е свързана с достигане на три пъти по-дълъг период на коитус до достигане на оргазъм. Продължителността на ефекта е за около  30-50 минути.В проучването са били включени 24 мъже, които не се повлияват от стандартните терапевтични процедури. Преди лечението те достигали еякулация средно за 36 секунди, а след процедурата за 136 секунди. Засега не са документирани някакви странични реакции от процедурата. Стандартно до сега лечение на преждевременната еякулация се провеждаше с антидепресанти.Те покачват нивото на серотонин и чрез антистресовия си ефект помагат при този проблем като подобряват и самочувствието. ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ е серотонинова таблетка,повлияваща серотониновите нива още с първия прием.Този натурален продукт на високи технологии помага при преждевременна еякулация още с първите приеми.

авг 20

Музика за релаксация подобрява съня

публикувано от: доктор Веселин Герев

След забързаното и напрегнато ежедневие, жадуваме за малко спокойствие, захубав сън или приятна релаксираща музика. Все по-често в днешно време се споменава за лечебните свойства на музиката под една или друга форма. Тя достига до дълбоки пластове на съзнанието и успокоява психиката ни.Това дава възможност да слушаме музика преди заспиване с релаксираща насоченост.Изборът на музика,която е  подходяща за слушане преди заспиване е строго индивидуален избор  за всеки човек и отговаря на вкусовите му предпочитания към определен стил.И все пак има някои стилове, които могат да удовлетворят всеки вкус и да помогнат за добрия и спокоен сън.Този тип музика  най-общо се нарича музика за релаксация. Тя ще ви помогне да се отпуснете и да потънете по-дълбоко в пластовете на съня.Ако този тип музика не може да се впише във вашия вкус, може да си направите компилация с бавни песни на любимите си групи, без значение дали е рок или блус.Ако и това не помогне приемете таблетка МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ-естественият хормон на съня. Той ви осигурява бързо заспиване и добър и пълноценен сън през цялата нощ.МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ не е химическо средство,не предизвиква зависимост.

авг 19

Ще лекуваме ли Паркинсонова болест с кисело мляко?

публикувано от: доктор Веселин Герев

Германските медии го нарекоха „медицинска сензация”. Вестникът с най-голям тираж в Европа, „Билд-Цайтунг” пише в заглавие, че автор на тази сензация е тъкмо българското кисело мляко.„Зексише Цайтунг” описва медийната треска в института „Макс Планк” в Дрезден, където беше оповестено фундаменталното откритие: „Историята звучи невероятно! Две вещества могат да ремонтират нервните клетки. Тези вещества се срещат в най-обикновени хранителни продукти – в киселото мляко и в недозрелите плодове.”Глюконовата киселина и един от видовете млечна киселина, известен като D(-)-лактат, могат да възстановяват увредени нервни клетки. Стига тези клетки да са все още живи. Болестта на Паркинсон се състои тъкмо в дегенерирането на тези неврони, които произвеждат допамин. Един от факторите, причиняващи болестта, е дефектиращ ген, известен като DJ-1. Този дефект пречи на глюконовата киселина и D(-)-лактата до достига до невроните, за които тези две субстанции са от жизнена важност. Учените от института „Макс Планк” са открили, че D(-)-лактатът, който се съдържа в истинското българско кисело мляко, може да отстрани тази повреда – но все още не знаят какъв е механизмът.

авг 18

Започнаха депресиите след отпуска

публикувано от: доктор Веселин Герев

Все повече хора се оплакват ,че към края на отпуската си започват да се чувстват стресирани.Този феномен се наблюдава вече десетина години.Като най-честа причина за това се изтьква това , че отпуската е кратка и човек не си почива достатьчно качествено. Много често хората си поставят и цели , които не могат да осьществят и така нивото на стрес нараства.Други пьк използват почивката за да свьршат някоя неотложна работа-например домашен ремонт и по този начин не намират време за себе си.Като най-голяма грешка обаче аз отчитам неспособността на повечето хора в активна възраст да почиват. Всички чакат лятото за да получат отпуск и тогава да релаксират а това трябва да се прави ежеседмично.Тази година и времето се оказа много променливо-редуват се периоди на жега и рязко спадане на температурите.Тези трудно прогнузируеми температурни амплитуди повлияват качеството на почивката ни и депресират ако не „улучим” слънчево време през отпуската.Това допълнително разстройва циркадния ритъм и засилва депресивните ни  нагласи.Някои хора имат желанието  да си планират отпуските като при динамичното време прекарват дъждовни дни на море или планина което допълнително ги потиска.Моята препоръка е да се съчетават натоварването в ежедневието с почивка според възможностите на всеки за да може след това човек да е работоспособен и да не се нуждае от едноседмично вработване след период на няколкоседмичен отпуск.

авг 13

Летенето със самолет ни прави по-чувствителни

публикувано от: доктор Веселин Герев

Изследване, извършено по поръчка на авиокомпанията “Върджин атлантик”, показва, че 41% от мъжете не могат да сдържат сълзите си, когато по време на полет гледат романтични филми.Същите филми, но гледани в обикновени кина, не се струват на зрителите толкова трогателни.Този факт по-лесно се забелязва при дълги полети, ако пътниците спят малко.Този вид емоционална  реакция е свързана със стреса. Полетите често са силен източник на стрес заради опашките, забавянето и очакването.По принцип хората плачат, след като стресът премине.В труден момент нервната система включва режим “борба или бягство”, който ни подготвя за извънредна ситуация.Именно тя предизвиква появата на сълзи. Реакцията се задълбочава от психологическия ефект от това, че се намираме в самолет.Загубата на чувството за безопасност и изолацията от познатото по време на подобни пътувания кара хората да мислят и да се държат по различен начин.Освен това при гледането на филми на борда хората се потопяват в собствения си свят заради слушалките и много малкия екран. Всичко това ги прави по-чувствителни.

авг 12

Слънцето предпазва не само от депресия но и от деменция

публикувано от: доктор Веселин Герев

Недостигът на витамин D води до над два пъти по-висока честота на деменция от всякакъв произход, болест на Алцхаймер, инсулт и мозъчно-съдова патология.При възрастните хора, които имат силен недостиг на витамин D обаче, съществува по-голям риск от развитие на неврологично заболяване, съпътствано от влошаване на умствените способности и нарушена концентрация . Международен екип от учени е наблюдавал определени хора в продължение на шест години.Нито един от тях не е имал деменция или сърдечносъдови заболявания в началото на проучването.В края на проучването открили, че от всички 1169 души с добри нива на витамин D, при 1 на 10 души има вероятност за развитие на деменция. Седемдесет души били с недостиг на витамина - и при тях един на всеки пет можел да се разболее.Все пак, експертите твърдят, че е твърде рано да се каже дали възрастните хора трябва да приемат витамин D като превантивно лечение. Витамин D се намира в храни като мазна риба, но основно се набавя при излагането на кожата на слънчева светлина.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат