дек 23

Синдрома на канселирането става българска черта

публикувано от: доктор Веселин Герев

През последните няколко години се наблюдава феномен,свързан с тоталното отрицание на всичко.Това е глобален проблем, но у нас ситуацията не е по - различна.Изблик на негативизъм  се среща най-често по форумите в мрежата.Той е свързан както с вербална агресия,така и със закани за саморазправа.Има платени подстрекатели,които тласкат публиката към ексцесии. Като цяло тенденцията към отрицание става модел на поведение.Отрицанието като черта на психиката по Фройд е най-елементарния механизъм на отхвърляне.Казано просто-психиката има проблем, който за да неглижира - отрича.Така човек вместо да си създава дисконфорт-един вид премахва психотравмената причина и все едно проблемът не съществува. Този модел започва да се моделира още в най-пластичния момент  на късното детство и пубертета.Тогава се формират нови модели на поведение, в които отрицанието на почти всичко от живота е тенденция.Това също е период на копиране на модели на поведение от приятелски кръг и родители. Това превръща отрицанието в семейна черта,която се мултиплицира особено  у младото поколение с времето.Наблюденията ми от практиката показват, че този  поведението на отрицание става модел на поведение и заразява все повече хора.Това се дължи от една страна на факта, че с течение на времето ставаме все по-неграмотни и от друга страна -на социалния инженеринг на управниците,които затвърждават арогантното и агресивно поведение като модел за подражание. Това ме кара да мисля, че с течение на времето все повече хора ще отричат всеки и всичко с една единствена цел- да покажат, че са значими!

дек 17

По време на така наречената пандемия властниците у нас постоянно ни вменяваха чувство за вина и липса на дисциплина. Психопатията на западните общества обаче стигна до там, че “Клиники за асистенция на смъртта” в Германия и Швейцария приемат пациенти само с отрицателен ПСР тест.Става въпрос за клиники, където човек може да приключи земния си път с лекарско съдействие.Интересен е фактът, че там не Ви трябва зелен сертификат а отрицателен ПСР  тест. Да предположим, че човек е тежкоболен и “волята”  му е да приключи земния си път.За да се случи това- трябва той да е вменяем и дееспособен, което  означава психично здрав и …….. с отрицателен ПСР тест. След като толкова много ни плашиха с К19 много интересен остава въпросът дали хора с  положителен ПСР тест не е повод да се потърсят подобна клиника, защото според здравните власти у нас и в Европа да се разболееш от К19 е почти равно на кончина.И така дисциплината налага правилото-Без отрицателен ПСР тест няма ефтаназия.Човекът няма значение-важни са документите, които пунктуалният и некомпетентен чиновник трябва да събере, преброи и отчете подобно на описаните от Гогол в “Мъртви души” Коробочка, Денисов  и Плюшкин! А той, човекът вече не е душа защото по незнайни причини е избрал края си.На тези ценности - здраве им кажи!

дек 13

Здрав дух в здраво тяло

публикувано от: доктор Веселин Герев

Психосоматиката е сравнително нов дял на медицината, който разглежда здравословните проблеми като следствие от стрес.Още през седемдесетте години на миналия век лекари са установили, че когато човек преживее силен и неочакван стрес може да развие раково заболяване.Телесните заболявания при стрес се дължат основно на високите нива на кортизол, които психиката генерира.Те предизвикват безсъние,тревожност,страхове, учестен пулс и артериално налягане,понижен имунитет.Някои изследователи отчитат две фази на стресовата реакция-една остра и втора хронифицираща.В острата фаза организмът ни се стреми да преодолее високата био- активност на психиката като разрежда натрупаната енергия от стреса към тялото.То реагира съобразно различните активни зони в мозъка с различни симптоми.Ако острата фаза се преодолее, стресовата реакция може да отшуми без сериозни проблеми за тялото.Ако стресът хронифицира се стига до трайни изменения във функцията на различни органи, дори до рак.Теорията за йерархията психика-мозък-тяло е в основата на психосоматичната медицина.Почти навсякъде по света има изцяло психосоматични клиники а всяка болница-психосоматично отделение.Там вашият здравословен проблем се преценява йерархично и се лекува първопричината. Например една стресова хипертония не отзвучава без комбинация на антихипертензивна и антистресова терапия. Оказва се, че лекуването на следствието-или монотерапията- прави човек хронично страдащ, защото първопричината за проблема му е налична.Все още у нас се обръща малко внимание на психосоматичните заболявания. Най-често срещаните такива са есенциалната хипертония,астмата,мигрената,сърдечната аритмия,гастро-езофагиалния рефлукс,язвата,дразнимото черво,скърцането със зъби, невродермита и още много. Страдащите знаят,че това са мъчителни здравословни проблеми, лечението на които е невъзможно без антистресова терапия.

дек 6

Петър Петров се жали от доц.Мангъров

публикувано от: доктор Веселин Герев

Както се досещате всяко ново е добре забравено старо.В типичен стил на ,,,една жена каза,,, д-р Петър Петров - живеещ някъде в чужбина подава жалба до ЕК на БЛС срещу доц. Мангъров за неспазване на лекарската етика и морал.Целта е да се “накаже” мислещия по различен  научен начин колега от наложените ни стереотипи и стандарти от европейски и световни институции. Спомням си времето,когато в психиатриите настаняваха дисиденти,да ги лекуват,щото не разбират какъв хубав строй е социализма.Та диктатурата започна да се завръща но преоблечена като промяна.Всеки един компетентен специалист може да си изкаже мнението без разбира се затова да бъде преследван.Оказва се обаче, че будни откъм съвест и морал колеги не са на същото мнение.Браво на д-р Петров-ако това е истинското му име.Порица публично един “невежа” и неговата теза.Предполагам Вие колега Петров сте се ваксинирал,спазвате режима там , където се намирате и едва ли ви е грижа за здравословното състояние на нацията. Иначе щяхте да сте у нас и да работите за подобряване здравословното ни състояние. Необясним е паническият Ви страх относно тезите на доц. Мангъров. Защо смятате, че той влияе на много хора и те страдат от това, след като цитирате извадки само от едно интервю.Нима искате да върнем времето на принудителното въдворяване в психиатрия на мислещите по друг начин колеги.Чиновническо-административното Ви мислене д-р Петров не е нищо друго,освен пунктуации по стандарти,определени от някой друг.Нима не сте чували, че медицината е изкуство а целта е преди всичко  да не вредим .В типичен стил на чиновник, описан от Гогол в “Мъртви души” посочвате точните параграфи и цитати от наредба,която сте си направил труда да прочетете и подпишете в хай-тек стил- електронно.Това не Ви прави обаче прав.Както казват мъдреците- истината винаги е някъде по средата.Та поспорете с доц. Мангъров на научна основа-титли виждам имате много.Може така да се роди истина, която да е от полза на изтерзаното ни общество.Иначе откритото Ви писмо лъха само на вехто.

дек 1

ОМИКРОН много по-заразен от другите щамове

публикувано от: доктор Веселин Герев

Поредна глупост тиражираха електронните медии в началото на седмицата.Целта разбира се е една - да се държи населението в ужас, че нова зараза иде. По слугинажните телевизии се изредиха експерти от всякакъв калибър , кой от кого по- настървено да ни обясняват, колко мор иде. Всичко разбира се е поредната глупост, която измислиха псевдо експертите и бе тиражирана медийно. Както се казва този път всички надминаха себе си. По симптоми и протичане ОМИКРОН  е сходен с грипния вирус. Ние се срещаме с такъв тип вируси два пъти годишно почти от рождението ни.Що касае ваксинирането, то ваксините прилагани по света имат за “модел” алфа варианта на К19.Той мина и замина,остана обаче въпросът как ваксините действат на новите щамове а логичният отговор е никак.Лечението по клиники  в повечето случаи и  за срам на гилдията е по-неуспешно от естествен подбор.Така , че спокойно хора, идва грип,лекувайте се в къщи и стига паника и ужаси! Нека всички здравомислещи хора накараме плашилата да изпаднат в ужас, че не могат да ни паникьосат.Затова просто не ги слушайте!Спрете звука на телевизорите си  и се забавлявайте с гротескните им горголоидни физиономии, подходящи за канали,излъчващи гадатели,магове и магьосници!




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат