май 17

Психопатията - най-характерната черта на нацията

публикувано от: доктор Веселин Герев

Само за два дни изцепките на психопати напълниха новинарските емисии. Това ме кара да мисля, че основна национална черта на българина е психопатията. Да припомня, че психопатията е непоправим дефект на характера, които прави човек агресивен , озлобен, отмъстителен и злобен. Той се стреми да подчинява всички околни на волята му а тези които отказват да изпълнят желанията му наказва по жесток и безкомпромисен начин. Обикновено психопатът започва вербално да тормози “жертвите” си а след като действията му останат ненаказани, преминава към физическа саморазправа. В този смисъл винаги съм твърдял, че всеки психопат си мисли, че е велик и гениален с постъпките си а в същност е най-обикновен и предвидим глупак. Особен тип психопатия със заплаха за автоагресия демонстрира бившият полицай и подсъдим за убийството на родителите си. При произнасянето на присъдата му той цяла нощ тормози Полицията със заплахи за самоубийство. По данни на адвоката му е искал да се обеси с кабел, но кабелът се скъсал- предвидимо. Това звучи като отчаян зов за помощ от примитив! Подобен на него човек с интелектуален дефицит стрелял с пистолет в лицето на негов колега а органите на сигурността напръскал със сълзотворен спрей. Просто банален психопат! Най - интересен като изкривяване на характера се оказа Ергенът, по който въздишаха момите на цяла България! Той предвидимо избяга от продукцията и остави избраните от него моми да го гледат на монитор. Това е нагледен пример за воайор психопат! Какво да кажем за тези, които са го избирали да участва в предаването- психопати-гении. Черешката на тортата е катастрофата , при която шофьор на НСО уби възрастен и рани тежко спътницата му. И той като пловдивския състезател се е движил с висока скорост в населено място- около 150 км/ч по данни от пресата. Затова влиза в категорията недооценъчен психопат а возещите се в колата-безотговорни психопати! Всички тези обществено-опасни  действия са абсолютно предвидими и предотвратими. Проблемът е, че сме нация от психопати!

май 15

Най-опасен е неграмотният психопат

публикувано от: доктор Веселин Герев

Всички са потресени от тежката катастрофа с жертви в Пловдив. След всяка нова изцепка се чуват различни коментари. Само където никъде никой не спомена, че виновни сме всички ние. Отгледахме си едно неграмотно и слабо интелигентно поколение Z. То е рожба на новите технологии и оказва се ще бъде убито от самите тях. Причините за това са много. Започваме от образованието- не се учи достатъчно физика, а движението на всички тела, включително и на автомобил се и чиста физика. Липсва емоционална интелигентност- возиш хора в автомобила си, не спазваш правилата за движение - не получаваш укор а мълчалива подкрепа. Липсва разсъдък и емпатия. Не ти стига интелигентност да прецениш, че освен за своя, отговаряш и за живота и здравето на всички около теб. Още Фройд твърди, че всички живеем в страх. Това е една от причините да спазваме реда и правилата. Поколението Z не се страхува защото животът му е виртуален а в действителността е катастрофа с жертви. Сега на преден план стои материалното. Колкото повече го демонстрираш, толкова си по-признат от себеподобните. Форма колкото искате- съдържание никакво. Тъй като звучи сложно ще го напиша просто! Родители, НЕ КУПУВАЙТЕ  мощни автомобили на децата Ви начинаещи шофьори. Това са подвижни ковчези за самите тях. Давайте им личен пример като спазвате правилата за движение и реда в обществото защото децата са точно копие на самите Вас !

май 8

Силни магнитни бури до края на седмицата

публикувано от: доктор Веселин Герев

Заради слънчеви изригвания земното магнитно поле ще бъде силно колебливо до края на тази седмица. Това явление ще се отрази на всички нас. Особено чувствителни към колебанието на магнитното поле са хората в активна възраст и хронично болните. Усещанията ни за магнитните амплитуди се увеличават от факта, че като цяло живеем силно екранирани. Затворени сме в помещения, прекарваме деня в офиси и автомобили. Бетонът и стъклото намаляват драстично земното магнитно поле. Ето защо когато има силни амплитуди на промяна, усещанията за световъртеж, тежест в главата, колебания на кръвното налягане и затруднена концентрация се усилват. Най-неприятни са безсънието и лесната раздразнителност, които драстично влошават качеството на живот на хората в активна възраст. Най-добре от всички се чувстват страдащите от мозъчно съдова болест. При тях колебанията на магнитното поле действат стимулиращо и се улеснява мисловният процес и паметта. За чувствителните към магнитните бури препоръчвам да прекарват повече време в затворени пространства , тъй като там промяната на магнитното поле се усеща съвсем слабо.

май 7

Поредицата от почивни дни по празниците ще създаде сериозен проблем в адаптацията към активен режим през тази седмица. причина за това е разстройването на седмичния динамичен стереотип. Психиката ни е настроена на денонощен, седмичен и месечен ритъм. Седмичният ритъм включва 5 дни работа и два дни почивка. Пределът на тази комбинация е 4 на 3 дни. След една седмица почивни дни - една малка ваканция- психиката се нуждае от 4-5 дни за адаптация или само настройване. Ето защо тази седмица ще е напълно безполезна за работещите. Те ще се справят трудно с ежедневните си задължения,ще допускат много грешки в работата си и много често ще закъсняват. Това допълнително ще ги изнервя и ще е причина за трудови злополуки и ПТП та от липса на добра фиксация на вниманието поради тревожност. Затова е добре да се адаптирате постепенно към активен-работен режим като степенувате ангажиментите през кратката седмица и оставите най-важните за нейния край.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат