ное 28

Ревностната параноя взе нова жертва

публикувано от: доктор Веселин Герев

Убийствата от ревност започнаха да стават ежедневие. Дължат се на стресовия начин на живот и злоупотребата с алкохол. Ревността не е черта на характера а тежък психологичен проблем. Ревностната параноя започва отначало вяло с пристъпи на “нормална” ревност като с течение на времето се стига до  “измислици” от налуден характер. Започва системен психологичен терор, който с течение на времето преминава и във физически тормоз. Ревностната параноя засяга повече мъжете, които злоупотребяват с алкохол. Алкохолът е единственото психоактивно вещество, с което човек може да се снабди свободно. Ефектът му върху психиката е  увеличаване на либидото - желанието да се прави секс и намаляване на потентността - възможността да се прави секс. Това силно желание и липса на възможност променят “болестно” мъжката психика и раждат в нея нереални възприятия. Така се генерират параноялни изживявания, че партньорът изневерява дори със случайни непознати. Следват обвинения и след това побой докато жертвата си признае. В изблик на такъв афект може да се използва и оръжие и изходът да е фатален. Това се е случило преди няколко дни в Раковски, където психопат  параноик уби от ревност съпругата си по жесток начин. За да не се стига до такива крайности, които да коментирам постфактум съветвам всички жертви на домашно насилие и обект на болезнени ревностни обвинения да информират правоохранителните органи - полиция а по-добре прокуратура, за да се вземат навреме мерки за предотвратяване на  импулсивни посегателства с фатален край.

ное 18

Психопат - зоофил тормози физически и сексуално животни

публикувано от: доктор Веселин Герев

Психопатията не знае граници. През последните дни ни заливат с гнусни клипове, как мъж тормози, малтретира и инвалидизира кучета като след това прави секс със тях. Содомията е известна на човечеството от дълбока древност. Това е психично разстройство, при което човек прави секс със животно. В Германия това е било официално разрешено и декриминализирано през 50 те години. Заради ендемичния развой на психопатията деянието отново е криминализирано през 2012 година. Сега  содомитите - психопати протестират и искат да им бъдат върнати правата. Такива са европейските ценности на “развитото” общество, към което ни тласкат. Оказва се обаче, че в Австралия декриминализирането на содомията набира все по- голяма скорост. Това извращение е представено като “нормално” продължение на любовта към животното, която да прерасне и в сексуална. Нашият психопат все пак има и “принос” в разкрепостяването на секса с животни- той е и садист. Малтретира и инвалидизира животните като по този начин, причинявайки им болка се възбужда. Най - перверзното в случая е, че деянията му са заснети и се въртят в социалните мрежи. Зоофилията е описана и от Фройд. Той твърди, че сексуалността е много широко понятие и привързвайки се емоционално към животно, можеш да имаш и сексуални желания към него. Към днешна дата обяснението е просто- това е извращение на социални психопати, които не могат да имат нормален сексуален контакт с противоположния пол и търсят доминация там, където няма нужда да получат съгласие за сексуален контакт- при животните. Содомията е сериозен психичен проблем и може да прерасне в педофилия или друг тип сексуално извращение- примерите са много. Тогава вместо животни, обектите на тормоз и сексуално посегателство  са хора, което е силно притеснително.

ное 9

Вихофобия или страх от шофиране

публикувано от: доктор Веселин Герев

Нов тип страх поразява хората. Страдат повече жените но и все повече мъже се оплакват. Страхът от шофиране е “модерен” проблем. Причините за него са интензивният трафик, чакането в задръствания, малкия опит като шофьор, страхът от създаване на Пътно Транспортно Произшествие.  Ако веднъж вече сте участник В ПТП  то страхът от шофиране Ви е гарантиран. В този случай той носи белезите на Посттравматичен стрес и се преодолява трудно през годините. Като личностов профил страдащите от Вихофобия са по принцип тревожни личности. Те  “хвърлят” много емоции във всичко и са постоянно в тревожно очакване, че нещо лошо ще им се случи. По време на шофиране тревожното очакване блокира мисълта и действията като по този начин затруднява асоциативния поток и реакцията на различин пътни ситуации. Така се задейства спираловидна неувереност, от която спасението е само чрез бягство-отказ от шофиране. Погледнато психоаналитично тревожнште личности са формирани по метода на индективната тревожност. Техните родители също са били тревожни и с постоянни забележки са се стремяли да ” предпазят” децата си от мними опасности. Вместо това са им генерирали тревожност и чувство за вина, които след години могат да се мултиплицират в страх от шофиране. Много честа причина за вихофобията са и строгите и изнервени инструктори както и агресивните водачи на пътя, които с клаксони  вцепеняват неопитните и учещите се да шофират. Да приемем, че проблемът е налице .Един от вариантите за преодоляването му е успокояване на психиката и възвръщане на контрола върху асоциативния поток и реакциите. Обикновено тревожните личности са с доказан серотонинов дефицит.Ето защо след консултация с психиатър е възможна терапия със серотонинови стимуланти. ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ NEW е високотихнологичен продукт, съдържащ основните прекурсори на серотонина. ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ NEW С КОНТРОЛИРАНО ОСВОБОЖДАВАНЕ  е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.

ное 2

ТРЕВОЖНО-детската агресия расте

публикувано от: доктор Веселин Герев

Нов случай на брутален побой над момче от негови съученици. Случката е проста-момчето се заглеждало по момиче и приятелят и организирал побоя. Бруталното в случая е, че освен десет момчета в побоя са участвали и две момичета. Всички хулигански прояви са регистрирани разбира се  с видеозапис, които е публикуван в социалните мрежи. Това е новото поколение Z. Като либерално общество с нови ценности неусетно отгледахме това поколение, лишено от интелект и емпатия. Пак по модела на цивилизованото западно общество станахме толерантни към агресията във всичките и форми. Агресивните родители индуцираха агресия у своите деца. Тя стана модел на поведение на малки и големи. Гордост е да организираш побой и да го снимаш а след това да се похвалиш в социалните мрежи! Тревожно е, че все повече жени стават агресивни и налитат на саморазправа. Така е на пътя, в училище, на обществени места. Проблем остава липсата на адекватни наказания за тези тежки агресивни хулигански прояви. Оттам  дързостта и цинизма в действията на агресорите. Ако беше старата система побойниците нямаше да напуснат ТВУ. Сега ще бъдат само порицани и защитени от родителите им. Наслушахме се на оправдания от сорта , че са предизвикани, провокирани, защото са кротки и добри деца а злодеят е пребитият младеж. Тъй като съм обявил война на агресията във всичките и форми, ще продължа без компромиси да настоявам за въдворяване на агресорите в специализирани заведения за принудителен общественополезен труд. Само така можем да им сложим усмирителни ризи  и да ги порицаем публично. В противен случай отново ще коментирам подобни изцепки постфактум!




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат