апр 20

Стресът генерира сексуални проблеми и при двата пола

публикувано от: доктор Веселин Герев

Традиционните сексуални проблеми като еректилна дисфункция при мъжете и невъзможността за достигане на оргазъм при жените се асоциират най-често с напредналата възраст. Проучване обаче показва, че през изминалата година от подобни са тормозели голям процент от сексуално активните мъже и жени на възраст 18-23 години.Статистиката сочи, че честотата на проблемите от сексуално естество в този възрастов диапазон е около 35%. Разпределени по пол, тези проценти са по-високи при младите жени. 40% от тях са изпитвали трайни сексуални проблеми в рамките на изминалата година. При младите мъже процентът е малко по-нисък – около 30%. Ясно се отчита, че проблемите от сексуално естество при младите жени и мъже се дължат на психо-емоционални проблеми-стрес.Като заключение се налага мнението, че леките сексуални проблеми в първите години след пубертета са нормално явление, което се изживява. По-добрата  осведоменост  ще позволи и за по-лесното преодоляване на тези проблеми както и за подобряване качеството на сексуалния живот на младите хора.

апр 18

Психичното ни състояние се подобрява през почивните дни

публикувано от: доктор Веселин Герев

Почивните дни  имат положителен ефект върху психичното ни състояние.Проучването  проследява промените в настроението при 74 доброволци. Участниците били мъже и жени на възраст от 18 до 72 години, които работели повече от 30 часа седмично.„Уикенд” ефектът при тях се характеризирал с подобряване на настроението, тонуса и активността през почивните дни. Забелязало се също така и намаляване на болковите симптоми през неработните дни.След анализ на данните станало ясно, че физическото и психическото състояние рязко се подобрява в края на работната седмица и достига най-високи нива праз почивните дни.Оказало се че положителният ефект е на лице при всички трудещи се на пълен работен ден, независимо от възрастта и пола им, вида на работата или социалното им положение.Това е разбираемо тъй като през почивните дни се генерира много по-малко стрес и човек се отдава на приятни емоции,срещи с приятели,хоби.

апр 16

Крампите по време на сън са белег на стрес

публикувано от: доктор Веселин Герев

Схващанията на крайник по време на сън определено е неприятен проблем, при много хора придобиващ хронични измерения. В основата му стои неконтролируемото съкращаване на определени мускулни групи докато спим.Най-често се схващат мускулите на прасеца или бедрото. Болезненото схващане трае от няколко секунди до няколко минути, а остатъчната болка и дискомфортът може да се усещат и до няколко дни напред във времето. Най-сериозното последствие от нощните схващания на мускулатурата обаче е нарушението на съня.От нощни схващания на мускулите на крайниците се оплакват около 60% от хората.Като основна причина за тези схващания се приема натрупаното нервно напрежение.Факт е,че в повечето случаи на крампи сънят е сериозно нарушен а това е белег на стрес.Затова хората, които често получават мускулни схващания по време на сънтрябва да се консултират с лекар и да проведат терапия.Практиката ми показва,че антистресовата терапия подобрява съня и премахва трайно болезнените мускулни схващания.

апр 13

Петък 13 ти е

публикувано от: доктор Веселин Герев

Петък 13 ти е.Много хора,считащи се за фаталисти не излизат днес и обвиняват  за всички свои несполуки комбинацията от петък и 13 ти.Днес дори чух хора да коментират,че за голямата катастрофа на АМ Тракия е виновен петък 13 ти. Много лесно е да търсиш причина за собствените си неудачи във фатализма.Той по принцип владее дълбоко душата на човек. Всеки един от нас е намерил собствен начин да се предпазва от фатални ситуации.Някои почукват на дърво,други не стъпват на черни настилки,трети си плюят в пазвата и така ритуално се успокояваме.Ето защо  80% от небостъргачите нямат 13-и етаж а много летища нямат 13-ата писта.В самолетите няма място 13 а хотелите са без 13-ти етаж и 13-а стая. Във Формула 1 няма болид с номер 13,а улиците във Флоренция нямат номер 13.Същевременно много нещастни събития са се случили точно на петък 13 ти.Такива са катастрофата на Американската совалка и потъването на Коста Конкордия.Дори имената на много серийни убийци имат по 13 букви.Повярвайте това е чиста случайност,по скоро психиката ни има нагласа към тревога и страх от фатализма.Иначе днес е един най-обикновен ден.

апр 10

Феромоните не ни стимулират сексуално

публикувано от: доктор Веселин Герев

Две от нещата, които са общи между секса при човека и животните, са вродените сексуални инстинкти и феромоните, правещи единия партньор неустоим в очите на другия. Много скоро обаче може да се окаже, че обединяващият фактор е само един. Ново проучване затвърждава схващането, че феромони реално не съществуват, или поне не във вида, в който се говори за тях.Парфюмерийната индустрия разчита именно на тях като основна ароматна съставка в продуктите, целящи възбуждането на сексуален интерес у противоположния пол.Доказателства в тази насока идват и от ново проучване, проведено в Австралия сред 100 здрави, хетеросексуални и сексуално активни мъже и жени. Учените установяват, че дори в по-концентрирани от естествените им дози, излагането на аромата на феромони не повлиява пряко поведението при човека, включително в сексуален аспект. Като самостоятелен фактор отделянето на дори високи дози  феромони не могат да направят един човек по-привлекателен сексуално в очите на друг.Така, че сексуалното привличане при човека далеч не е въпрос на феромони и конкретни аромати, а се формира на база на комплекс други фактори.Засега или ролята на феромоните е силно надценена, или до момента учените са ги търсили там, където реално ги няма. Проучванията продължават.

апр 3

Капацитетът на мозъка ни всъщност е толкова голям, че за поддържането на ежедневните функции на тялото той използва много малка част от реалните си възможности.Необятността на мозъчните функции е повод освен научните факти в описването на дейността му да се намесват и редица непотвърдени схващания, част от които са откровени митове.Един от тези митове е и твърдението, че използваме средно едва 10% от потенциала на мозъка си.Проучване  доказва, че през по-голяма част от времето в активно състояние се поддържат над 50% от мозъчните функции.За целта на проучването е провеждано изследване с   ядрено-магнитен резонанс . То позволява да се измери мозъчната активност във всеки един момент. Резултатите показват, че дори при изпълнение на елементарни ежедневни дейности мозъкът ни поддържа повечето си структури активни включително когато няма моментна нужда от ползването им. Подобна е ситуацията и по време на сън.Освен това става ясно, че при някои хора мозъкът успява във всеки един момент да използва много по-голяма част от капацитета си, отколкото при други хора.Това се дължи на индивидуалните особености на психиката и характера на всеки от нас.

мар 30

Да преодолеем пролетната умора с ЕСБЕРИ БАЛАНС

публикувано от: доктор Веселин Герев

Рeзĸитe aтмocфepни пpoмeни чecтo мoгaт дa oбъpĸaт opгaнизмa ни и вмecтo дa ни нaпpaвят щacтливи oт нacтъпвaнeтo нa нoвия ceзoн- дa ни напрегнат и  пoдтиcнaт. Toзи cпaд в нacтpoeниeто, ĸaĸтo и в енергичността oбиĸнoвeнo ce xapaĸтepизиpa ĸaтo пpoлeтнa yмopa. Тя може да бъде преборена само с бърза адаптация на психиката към новите условия. ЕСБЕРИ БАЛАНС е най-подходящият адаптоген при настройване на психиката ни към летния начин на функциониране. Той има доказан ефект срещу стреса и умората като  стимулира психиката по- лесно да преодолее това мъчително състояние. Освен Мурсалския чай, Есбери Баланс съдържа витамини от В-групата, които допринасят за нормалното функциониране на нервната система, а фолиевата киселина благоприятства за намаляване чувството на отпадналост и умора.Есбери Баланс не е конвенционален продукт и затова ефектът от него  се усеща след няколко приема. Поради натуралните му съставки ЕСБЕРИ БАЛАНС  е с много безопасен профил и не предизвиква странични ефекти, които са характерни за конвенционалните лекарства. Това го прави изключително подходящ за дългосрочен прием без  да се стига до зависимост.Всички тези характеристики превръщат ЕСБЕРИ БАЛАНС в средство на избор за бързо и лесно преодоляване на стреса и преумората.Продуктът е с доказана ефективност ,подкрепена от проучване,направено в Германия.В тон със съвременните изисквания ЕСБЕРИ БАЛАНС не съдържа лактоза и глутен.Препоръчвам прием от две таблетки дневно.

мар 27

Редовният секс помага при бъбречно каменна болест

публикувано от: доктор Веселин Герев

За голяма група мъже и жени редовният секс може да има изявен лечебен ефект при камъни в бъбреците.Затова те са насърчавани да правят секс поне 2 пъти седмично като облекчително средство за по-лесно изхвърляне на бъбречните камъни и поддържане здравето на уринарния тракт.Официалната статистика сочи, че в световен мащаб около 13% от мъжете и 7% от жените имат камъни в бъбреците и могат да се възползват от тази препоръка.Установяването на позитивния ефект на редовния секс върху уринарното здраве е плод на продължителни проучвания. Последните данни  идват от Турция, където в началото на годината е проведено проучване сред близо 100 мъже с бъбречни камъни. Те са разделени на 2 групи. Първата от тях се лекува със стандартни за този тип бъбречни проблеми медикаменти, а  втората група се лекува с редовен секс. Позитивните резултати от лечението са напълно неочаквани.Установява се, че редовният секс помага за много по-лесно изхвърляне на периферно разположени бъбречни камъни с размери до 6 мм. Позитивният ефект се наблюдава при 75% от мъжете и жените, които са правили секс поне 2-3 пъти седмично по време на проучването.Според учените релаксиращият ефект на сексуалния оргазъм върху мускулатурата на уринарните пътища улеснява значително преминаването на камъните и изхвърлянето им от тялото. Това за пореден път доказва многостранната роля на секса както върху емоционалното, така и върху физическото ни състояние.

мар 23

Следващата седмица-тегава заради смяната на часа

публикувано от: доктор Веселин Герев

В събота срещу неделя отново ще местим стрелките с час напред.Това означава,че следващата седмица сериозно ще е нарушен биологичният ни часовник.Той регулира някои съществено важни функции на тялото и психиката като поведението, нивата на хормоните, съня, телесната температура и метаболизма. Смущенията в работата му са били винаги свързвани с нарушения в настроението и колебания в някои биологични показатели от които най-важно е артериалното налягане. Биологичният часовник отдавна се свързва с психичното здраве заради правилното редуване на цикъла сън-бодърстване.Най-застрашени от смяната на часовото време и колебанието на нивата на МЕЛАТОНИН са хората страдащи от сърдечно-съдови и ендокринни заболявания както и тези,които приемат медикаменти трикратно дневно.При тях приемът на лекарство в определен час е от съществено значение за живота и здравето.Има само една препоръка за това как да  настроим биологичния си часовник към новото часово време. Това става само като се приема МЕЛАТОНИН за синхронизация.МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ с контролирано освобождаване е единствения високотехнологичен продукт на пазара у нас.Приемът на МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ с контролирано освобождаване помага на биологичния ни часовник за безпроблемна настройка към новото часово време.МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ с контролирано освобождаване е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.

мар 21

По размера на зеницата съдим за недоспиването

публикувано от: доктор Веселин Герев

Учени установиха пряка връзка между размера на зениците, променящите им се размери и качеството на съня при всеки човек. Проучванията показват, че при добре отпочинал  човек зениците запазват размера си постоянен за поне 15 минути при постоянни условия на средата.При хора, които имат проблеми със съня  стабилността на мускулите, контролиращи свиването на зениците, е много по-слаба. Те почти непрекъснато променят размерите си, като трудно може да се поддържат разширени, дори при слаба светлина. Умората е причина фините мускули, поддържащи зеницата разширена, да се изтощават много бързо и тя съответно да се свива. Така, размерите на зеницата при определени условия и стабилността й може да се ползват като диагностичен метод за установяване на проблеми със съня, срещу които да бъдат взети мерки преди да са довели до по-сериозни последствия за здравето.Като диагностичен метод пупилометрията все още не се ползва широко. Очаква се обаче в близко бъдеще популярността й да расте, а методите й да се прилагат по-широко, включително чрез интегриране в смарт технологиите, което ще позволи резмерът на зеницата да се отчита и в домашни условия за подпомагане лечението на хора с хронично безсъние.
Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат