ное 16

За сексуалните биоритми

публикувано от: доктор Веселин Герев

Според проведени проучвания сексуалната активност при женския пол е пряко свързана с възрастта. За целта са наблюдавани 1000 жени от всички възрастови групи над 18-годишна възраст.Установено е, че сексуално най-активни са жените на възраст 31-45 години.  90% от тях споделят, че водят редовен сексуален живот. Веднага след тях се нарежда възрастовата група 18-31 години, като около 80% от жените в нея редовно правят секс. На трето място се нарежда възрастовата група 46-54 години с около 70% сексуално активни жени в нея. Най-нисък интерес към сексуалните контакти се установява при жените над 55-годишна възраст.Сексуалната активност при жените има и денонощен циркаден ритъм.Най-склонни за секс са те около 23 часа и най-малко са активни сутрин между 7-9 часа.Това може да помогне на много двойки да синхронизират сексуалните си биоритми за повече сексуално удоволствие.

ное 14

Петминутна диагноза на врата може да предскаже риска от развитие на деменция цяло десетилетие преди появата на симптомите. Проучването започва през 2002 г. и обхваща 3191 мъже и жени.Изследва се гъвкавостта на кръвоносните съдове като се отчита напълнеността на пулса на каротидните артерии. В следствие на атеросклеротични промени   съдовете започват да губят своята еластичност и съответно защитните си свойства, което позволява на по-силните импулси да оказват негативен ефект върху по-деликатните кръвоносни съдове в мозъка. Като резултат, човек е застрашен от спад на когнитивните си функции.Участниците с най-силни импулси са с  50% по-склонни към ДЕМЕНЦИЯ по-късно в живота си.Деменцията е крайният резултат от десетилетия на увреждане на паметта, езиковите способности и мисловните процеси, така че моментът, в който човек получи диагноза, се счита за прекалено закъснял.

ное 13

Как да преодолеем бързо махмурлука

публикувано от: доктор Веселин Герев

Ако сте били на парти и сте прекалили с алкохола, следващият ден  почти винаги е загубен ден. Имате махмурлук, изморени сте,боли ви главата,работата не ви спори и ви се иска цял ден да си лежите в леглото.Основни симптоми на махмурлука са главоболие,световъртеж, отпадналост, безапетитие, липса на тонус и настроение.Причина за това състояние е,че изпития от вас алкохол понижава нивото на серотонин в мозъка.Серотонин е биоактивното вещество в нервната клетка,което отговаря за тонуса,настроението,концентрацията ,вниманието,мисълта и паметта.Всеки,които е имал махмурлук знае,че тези сфери на психичната дейност са засегнати в една или друга степен.Остава въпросът как да действаме на следващия ден.Отговорът звучи просто - като си набавите необходимото количество СЕРОТОНИН. Само така ще си  възвърнете бързо силите и ще направите деня си по-продуктивен.Холеон 5 амброз с контролирано освобождаване е високотехнологичен продукт,които зарежда нервната клетка с необходимото количество серотонин.Холеон 5 амброз с контролирано освобождаване е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.По време на махмурлук се препоръчва приемът на две таблетки сутрин и след това по една дневно.

ное 9

Нов вид дизайнерска дрога-”Ванила скай”

публикувано от: доктор Веселин Герев

Новата дрога за която се говори от няколко дни не прави хората канибали.Просто това е модифициран психостимулант,които да може да се прекара през граница у нас.Синтеза на нови молекули- психостимуланти се върти около молекулата на амфетамина.Добавянето на субстанции,които да “изкарат” от забранения списък веществото  и да засилят психостимулиращият му ефект го правят дизайнерска дрога.Такъв беше китайският чай “БОНЗАЙ” преди няколко месеца.Подобни кристалообразни вещества са сега така наречените соли за баня.Ефектът от прием на такава субстанция и еуфория до гневливост и агресия,псевдохалюцинации и илюзии.При истинските халюцинации няма дразнение на сетивата а се възприема образ.При псевдохалюцинациите има дразнител но той се възприема изопачено.Например саксия на прозореца се възприема като глава на демон или шум на течаща вода се възприема като крясък на ужас.В повечето случаи при модифицираната дрога се търси и по-мощен ефект.Така приемащите я,предимно младежи, изпадат в странни ситуации.Освен ,че имат илюзии те не възприемат нормално собственото си тяло и може да хапят части от него или да правят това със други хора.Това не е канибализъм.Фаталното в случая е ако дрогата се приеме с алкохол,защото тогава ефекта и се засилва и се блокират жизненоважни функции-дишане сърдечна дейност .Финалът най-често в такава ситуация е смърт.

ное 6

Депресията се повлиява от заместителна терапия

публикувано от: доктор Веселин Герев

Като първа линия на терапия при пациенти с депресивни разстройства се прилагат антидепресанти. При адекватно и ранно започване на лечението е налице подобрение в рамките на 2-3 месеци при приблизително 30% от пациентите. Като проблем при терапията с антидепресанти се посочва забавеният ефект на действие на медикаментите в рамките на няколко седмици. Освен това внезапното спиране на терапията може да доведе до рязко влошаване на състоянието.
В началото на терапията често може да се отчете временно влошаване на симптомите като се повишава и възможността от преминаване на депресивния епизод в маниен. Това кара специалистите да търсят нови методи за лечение, които да се понасят по-добре от пациента, да дават по-бързи и трайни резултати.Така се поставя началото на Серотонин заместителната терапия.Прилаганите продукти съдържат прекурсори на серотонина но се оказват твърде неефективни заради ниската им плазмена концентрация.Тук на помощ идват високите технологии.ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ с контролирано освобождаване е единственият високотехнологичен продукт на пазара, който съдържа и двата прекурсора на Серотонин.Той помага на нервната клетка да зареди необходимото количество серотонин и предпазва от прогресиране на депресията.ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ с контролирано освобождаване е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.

ное 5

Алкохолът не лекува депресия

публикувано от: доктор Веселин Герев

По световни статистики алкохолът е най-достъпният антидепресант. Той  действа като стимулант, който наводнява мозъка с ендорфин – химикал, който ни кара да се чувстваме по-добре, по-уверени и по-приказливи и със серотонин като предизвиква мини серотонинов синдром. След известно време обаче превъзбуденото състояние започва да изчезва и алкохолът започва да действа като успокоително, което ни кара да изпитваме сънливост. При по-високи нива на алкохол в кръвта, този ефект дори може да стане опасен и да доведе загуба на съзнание.Затова все повече се налага мнението,че ефектът от алкохола е повече стимулиращ отколкото успокоителен и сънотворен.Хроничната злоупотреба с алкохол  е свързана също така с повишен риск от сънна апнея, особено при пиещите, които хъркат. Хора,които страдат от  от сънна апнея, хъркане и консумират алкохол са с  повишен риск от сърдечен удар, аритмия, инсулт и дори внезапна смърт.

окт 29

Днес е най-критичният ден след смяната на часовото време

публикувано от: доктор Веселин Герев

По статистика понеделник след смяна на часовото време е най-критичен по отношение на здравето ден.Проучвания показват,че днес вероятността за ПТП  и трудови злополуки се увеличава с 50% а също толкова се увеличават посещенията в спешна помощ по повод сърдечни инциденти.Добрата новина е, че местим стрелките за последен път и ще останем на астрономическо часово време.Повече за проблемите от смяната на времето от интервюто ми за Дарик радио на darikradio.bg/nai-truden-e-ponedelnikat-sled-smanata-na-vremeto.html#parent=show

За безпроблемна синхронизация носителите на Нобелова награда за медицина за 2017 препоръчват прием на МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ - ЕСТЕСТВЕН РЕГУЛАТОР НА ЦИРКАДНИТЕ РИТМИ ПРИ ЧОВЕКА.

окт 22

Ще лекуваме ли депресията с марихуана?

публикувано от: доктор Веселин Герев

Марихуаната може да се използва за третиране на депресия  сочат данните на ново проучване.Алкалоидите на марихуаната помагат за облекчаване на депресията и хроничния стрес. Ендоканабиноидите са съединения, които естествено се секретират в мозъка и засягат двигателните, познавателните умения, емоциите и поведението.Установено е, че дългосрочният стрес понижава тяхното синтезиране в мозъка, което води до  депресия. Ендоканабиноидите са подобни на алкалоидите, които се съдържат в марихуаната и активните й вещества делта-9-тетрахидроканабинол (THC).Терапията с канабис може да се използва за възстановяване нивата на ендоканабиноидите в мозъка.Необходими са обаче още изследвания,които да установят кой точно канабиноид повлиява депресията и кой обостря състоянието като провокира психоза.Освен това ще се провеждат проучвания,които да установят дали канабиноидните алкалоиди водят до зависимост.
окт 19

Бързата храна води до депресия

публикувано от: доктор Веселин Герев

Изследване сочи, че над 1/3 от възрастните и около 45% от младите хора консумират бърза храна.Според експертите хората с по-висок доход консумират повече позната като “фаст фууд” . Така например около 31% възрастни с по-нисък доход се хранят с фаст фууд и тенденцията се увеличава на 36% за хората със среден доход до достигане на 42% за тези с най-високи доходи.Възрастта също влияе на храненето като с остаряването консумацията на бърза храна намалява. Докато процентът на възрастните над 60 години, консумирали фаст фууд е 24%, то на хората между 20 и 39 години е почти двоен.Разлика между половете почти няма. Проучване от 2011 г. установява, че хората, които се хранят с този тип храна, са с 51% по-голям риск да развият депресия. Причината е, че се губи аминокиселината триптофан, която е прекурсор за синтез на хормона на щастието СЕРОТОНИН.Освен за настроението СЕРОТОНИН отговаря за паметта,концентрацията на вниманието и мислите.Затова продължителната консумация на бърза храна задължително влошава паметта и концентрацията.Все пак за хората на динамичното ежедневие има решение и то е да се приемат прекурсори на СЕРОТОНИН под формата на таблетки.ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ с контролирано освобождаване е единственият продукт на пазара,който съдържа и  двата прекурсора на СЕРОТОНИН.ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ с контролирано освобождаване е високотехнологичен природен продукт и приемът му не създава зависимост.

окт 17

Домината като начин за изблик на импулси

публикувано от: доктор Веселин Герев

Според различни изследвания, много хора имат садомазохистични импулси, но в повечето случаи те биват потискани, защото не се смятат за приемливи. Обичайно приетото мнение е, че мъжете са активните в секса, а жените приемат пасивната роля.При размяна на ролите и доминация на жените излизат наяве садомазохистичните им желания.Поддържането на сексуалното напрежение чрез думи и реакции е от съществено значение за жената. Когато тя доминира, няма нужда да си представяме сцени с белезници, бичове и всякакви  атрибути.Друго доста закоравяло твърдение е, че на мъжа все му се прави секс, а жената все я боли главата. Но нещата въобще не стоят така. Понякога просто мъжете копнеят партньорката да поеме инициативата и да покаже колко ги иска.Сред най-разпространените фантазии на мъжете в доминирана позиция са: влизане в различни роли; преструване, че току-що се запознаваме, секси бельо и кожени дрехи; слугуване.Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат