сеп 18

Освен за подобряване на съня, мелатонин е ефективен при много хронични състояния. Нека насочим вниманието си към японско проучване, потвърждаващо връзката между мелатонин и Болестта на Алцхаймер. От болестта на Алцхаймер страдат около 50 млн души като всяка година броят им се увеличава. Това се равнява на  около 70 процента от всички деменции.  Това е хронично и прогресиращо заболяване, което завършва с пълен разпад на личността. Основна причина за активацията на Алцхаймер е натрупването на бета амилоид в невроните и оттам тяхното влошено функциониране. Изследването има за цел да посочи връзката между заболяването и нивата на мелатонин. Резултатите показват, че страдащите от Алцхаймер имат еднакво ниско ниво на мелатонин както през деня, така и през нощта. Физиологичните пикове на мелатонин приз нощта липсват.Измерванията на хормона са напревени в церебро-спинална течност, кръв, урина и слюнка. Постоянно ниските нива на мелатонин са отговорни за „симптома на залеза“ или вечерната ажитация – напрегнатост на страдащите. В този смисъл ниското ниво на мелатонин през деня и нощта може да служи и  като биологичен маркер за болестта на Алцхаимер, която да бъде диагностицирана още преди симптомите на деменция. Приемът на Мелатонин Амброз УНО с контролирано освобождаване може да забави развитието на клинична форма на Алцхаймер. Мелатонин амброз уно с контролирано освобождаване е високотихнологичен продукт, който следва нощният ход на мелатонин като го изравнява с физиологичното ниво. Това регулира цикъла сън-бодърстване и балансира симптома на залеза. Мелатонин амброз уно с контролирано осбождаване спомага за добрата филтрация на бета амилоид и не позволява натрупването му в нервните клетки.

сеп 13

Райският газ е напълно безопасен - историите около употребата му граничат с истерия. Писал съм много публикации по темата. Основният ефект от приложението му чрез инхалация е болкоуспокояващ както и кратка лека еуфория. Самият газ не действа потискащо на центъра на дишането, не действа на съзнанието и мускулния тонус. Разгражда се веднага след прекъсване на инхалациите. Причината да не е опасен е , че той е просто химично съединение- диазотен оксид. Всички останали опиати и анестетици са органични съединения- най-често алкалоиди. Те са наистина опасни, защото при предозирането им техните деривати кумулират в мастната тъкан на принципа подобни се разтварят в подобни и имат потискащ ефект върху центъра на дишане и сърдечна дейност. Това забавя тяхното отделяне като някои са налични с дериватите си в тялото до седмица след приема. Много по-интересна тема е защо масово ученици пушат. Никотинът е алкалоид  с доказани вреди върху психиката и тялото на подрастващите. Употребата му е системна за разлика от райския газ ,която е епизодична. Остава въпросът забранено ли е тютюнопушенето до 18 години както е забранен райският газ за инхалации. Смешно звучи и твърдението, че който диша райски газ ще стане наркоман. Това означава аналогично, че който пие веднъж в седмицата бира ще стане алкохолик. Както винаги некомпетентността вдига много шум за нищо!

сеп 12

Диабет от втори тип или инсулинонезависим диабет е проблем от който страдат много хора.По медицински показания той се лекува с таблетки. Причинен е от затруднено излъчване на инсулин от панкреаса. Панкреасът като всеки орган в човешкото тяло има денонощен цикъл на функциониране. През деня, когато сме активни и се храним той отделя инсулин и регулира нивото на кръвната захар. През нощта, когато човек спи – панкреасът почива. Този цикъл се управлява от наличните в органа мелатонинови рецетори. Ето защо МЕЛАТОНИН е един от основните регулатори на цикъла на активност на панкреаса. През нощта МЕЛАТОНИН АМБРОЗ УНО форте с контролирано освобождаване дава възможност на пакреаса да почива или да е слабо активен. Най- рискови за диабет от втори тип са работещите на смени хора-лекари,полицаи,работещи на непрекъснат цикъл . През нощта при високо ниво на МЕЛАТОНИН те се хранят и по този начин при слабо работещ панкреас нямат контрол върху кръвната захар. Тя се увеличава от количеството приета храна. Същият ефект има при хора с нарушен сън и нощни хранения.

Мелатонин Амброз уно форте е единственият продукт с контролирано освобождаване на пазара у нас. Това означава, че той излъчва МЕЛАТОНИН като следва физиологичния цикъл на хормона през нощта. Това е подходящо както за регулиране на съня, така и за превенция на диабет от втори тип. Най- вреден за организма е ретардния мелатонин. Това е мелатонин с удължено действие, който поддържа нива на хормона и през деня а оттам понижава чувствителност на панкреаса към нивото на кръвна захар. Ето защо препоръчвам приема на МЕЛАТОНИН АМБРОЗ УНО ФОРТЕ С КОНТОРЛИРАНО ОСВОБОЖДАВАНЕ като средство за превенция- предпазване – от диабет от втори тип.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат