окт 25

Тази събота - 30 октомври - връщаме стрелките час назад

публикувано от: доктор Веселин Герев

Отново ще правим гимнастика на часовника тази събота.Сега ще върнем стрелките час назад.Това означава отново разсинхронизиране на биологичния ни часовник и изместване на активностите с час назад.Докато се настроим по “новото” време ще се будим час по-рано но ще отиваме на работа час по-късно и ще се прибираме час по-късно, ще се храним и приемаме медикаменти си също час по-късно.Много от здравите хора ще понесат тази смяна неусетно, но най-засташени отново са страдащите от хронични заболявания.Това са страдащите от диабет, ритъмни сърдечни проблеми и хипертония. За да синхронизират приема си и да не останат без медикаментозно покритие в неделя за час е препоръчително хората с такива заболявания да местят часово приема на лекарства с 10 минути назад всеки ден от днес.Така в деня на смяна на стрелките на часовника те ще са синхронизирани по “новото” време. Нека припомним, че в понеделник след смяна на часовото време се увеличават ПТП тата-катастрофите и трудовите злополуки с около 50%. За да не усетите часовата разлика макар и от час препоръчвам прием на МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ с контролирано освобождаване.Той е молекулярен регулатор на биологичните денонощни ритми е ще помогне както на психиката , така и на тялото ни да се настрои към новото часово време. Мелатонин амброз форте с контролирано освобождаване е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.

окт 20

Психопати управляват кризата с Ковид

публикувано от: доктор Веселин Герев

Не е шега- пълни психопати управляват кризата Ковид. Нека отбележим, че психопатията е дефект на характера, който не се лекува и с течение на времето се усложнява. Много фактори оказват влияние на прогресиращата психопатия-власт, пари, или комбинация от тях. Така постепенно науката се изопачи и се наложиха паранаучни методи за справяне с вирусна инфекция. От утре като мярка за  ограничаването на инфекцията-незнайно защо се изисква зелен паспорт.Трябва да припомним, че зелените паспорти унищожихме отдавна и преминахме към лични карти. Днес с недоумение разбираме, че зеления сертификат от ваксинация е пожизнен а този на преболедувал важи една година. Това са два паралелни свята, които научно са обратно тъждественни. По тази логика следва да попитаме защо ваксинирани се разболяват и пренасят заразата и защо психопатите чиновници настояват за ваксинация.Нека се престане с пропагандата и финансовите стимули за ваксиниране от които мирише на корупция. Истината е една-никакви мерки не са в състояние да спрат вирусна инфекция.Просто всички ограничения могат само да забавят процеса.Насадения страх у хората, че ако се заразят са обречени ги кара да търсят при най-дребни и незначителни симптоми болнично лечение. Тревогата и безсънието допълнително смъкват имунитета и правят човек податлив на всякакви външни агенти.Същият ефект се получава при употреба на антибиотици, някои антивирусни и предозиране на кортикостероидите-средства, които се използват при болнично лечение.Единственото смислено нещо, което може да се направи е да се успокои душата на хората като се разкарат от медиите плашилата и некомпетентните чиновници, които си мислят, че са велики психопати а не могат да осъзнаят колко обикновени психопати са!

окт 13

Агресията сред децата расте

публикувано от: доктор Веселин Герев

През последната седмица маркираме няколко случая на тежка агресия сред деца в училищна възраст. Това трябва сериозно да ни тревожи като общество, тъй като тези модели на поведение се усилват като прояви в зряла възраст. Няколко фактора оказват влияние върху детската психика и я тласкат към агресия. На първо място това е пубертетът. В този психичен период става голямата подмяна на приоритети, авторитети и среда. Най-толерирани от детската среда са индивидите-лидери с арогантно и асоциално поведение.Те упражняват психическа агресия върху своите съученици и учители. Когато психотерора остане ненаказан, той прераства и  във физически.Последствията от него често са фатални! Като основен външен фактор за формиране на агресия трябва да посочим примера на родителите. Повечето възрастни, изнервени от ежедневни проблеми са склонни към импулсивни агресивни прояви. Децата копират този тип поведение и той става за тях норма.Така проблемите в средата децата започват да  разрешават също с агресия. Най- тревожен е факта, че възрастта на насилниците пада. Последен пример от ежедневието-ученичка в 7 клас пребива до кома първокласник .Интересен е фактът, че причините в случая се търсят не в индивида, а в обективната действителност.Мерките, които предстоят са глуповати-бодигард в училището, камери, учителски контрол.Никъде не се споменава човешкия фактор-ученик, среда, семейство.Така анализираме постфактум-когато жертви на насилие станат самите родители.Ето защо като общество трябва да бъдем нетърпими към всички форми на агресия около нас.

окт 8

Насаждането на страх влошава епидемичната обстановка

публикувано от: доктор Веселин Герев

Насаждането на страх от медиите стана ежедневие. Средство за това са неграмотни медицински и епидемиологично хора.Често се появява математик с циничен изказ и глуповат поглед да ни разяснява за връзката на шарани, тоалетни и епидемия.Трудно ние медиците можем да му обясним, че математическото моделиране не се отнася за епидемиологичен процес, тъй като базата данни е неясна. Друг съветник на голяма община пък твърди, че догодина никой няма да иска да дойде в България защото не сме ваксинирани. Новата вълна на епидемията вече обхваща София все едно София е България. Страхът скова съзнанието на хората и  се превръща в масова психоза. Както винаги съм твърдял той, страхът е лош съветник. Още при първи симптоми на настинка, човек скован от страх започва да диша трудно заради нервното напрежение.Такъв човек се засилва към болница с Ковид отделение и от вратата е приет. Така статистиката се изкривява и вълната на заболели расте.По - големия проблем е, че страхът ръси адреналин а той потиска имунитета. Ето защо страхливият човек е по-склонен да се разболее от всякакви болести, тъй като съпротивителните му сили падат. Затова уважаеми медиатори вместо да сеете страх и да вменявате вина у хората се постарайте да рационализирате собствените си страхове и да не ги индуцирате в обществото.Вие сте елементарни а основната причина да плашите хората са собствените ви страхове.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат