окт 21

На 30 октомври местим стрелките с час назад

публикувано от: доктор Веселин Герев

Все още не сме взели окончателно решение да преминем към астрономическо часово време. Отново ще въртим стрелките напред-назад, докато психиката ни се  побърка от разсинхронизация. Какво пък толкова-ще кажат повечето, времето си е време. Практиката обаче  показва, че най-застрашени от смяната са възрастните хора, които приемат медикаменти тгрикратно дневно. Сега те ще трябва да приемат медикаментите си час по-рано. Ето защо ги съветвам от понеделник да започнат да вращат приемите с десет минути назад. Така в неделя ще са плавно синхронизирани и няма да усетят мидикаментозни “дупки”. За здравите хора в активна възраст най-критични са часовете след16 часа. По това време психиката им изключва от работен режим, защото преди смяната е било 17 часа. Затова те са застрашени от производствени злополуки и грешки именно в края на работния ден. Същото важи и за шофиране във вечерните часове, особено в понеделник след смяната на времето. Статистиката показва, че броя на ПТП та скача с петдесет процента заради намалено внимание. Нормално естествената синхронизация настъпва за седмица. Тя се управлява от нивото на МЕЛАТОНИН - хормоналният регулатор на циклите-сън-бодърстване. За да не се усети сътресение от смяната на часовото време е препоръчително да се приема мелатонин. МЕЛАТОНИН АМБРОЗ УНО ФОРТЕ с контролирано освобождаване е високотехнологичен продукт, помагащ на нервната клетка да компенсира колебанията на хормона от смяната на часовото време. МЕЛАТОНИН АМБРОЗ УНО ФОРТЕ с контролирано освобождаване е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост. Препоръчително е да се приема вечер в седмицата преди смяната на часовото време и седмица след това. За тези, пропуснали седмицата на адаптация и търсещи моментен и бърз ефект препоръчвам CEFANIGHT SPRAY - мелатонин за пръскане в устата. Бързият ефект при него идва от директната резорбция в попадане в мозъка като се избягва минаването през стомашно-чревния тракт.

окт 11

Психично заболяване ли е причина за самоубийство

публикувано от: доктор Веселин Герев

Животът у нас е толкова хубав, че хора искат да се самоубиват. Това е тежък и краен акт , до който се стига след много предупреждения. Обикновено, който иска да отнеме живота си не го коментира а действа. В миналото се считаше, че само човек с тежко психично заболяване е склонен да пристъпи към този краен акт. В днешно време, оказа се, могат да се предприемат такива действия и по нормалпсихологични мотиви. Достатъчно е човек да е силно афектиран и да не вижда изход от някаква ситуация и това да го тласне импулсивно към самоубийство. Тази тема не е приятна , но за нея ни напомниха вчера строителни работници, които не са получили възнагражденията си от работодателя им. Те заплашиха със самоубийство чрез скок от височина- от сградата, която са построили. Веднага се ангажираха институции и им бе обещано, че проблемът им ще бъде решен. Обикновено заплахите за самоубийство се вършат от отчаяни хора. По този начин те търсят фокусиране на вниманието върху себе си, което е  един вид зов за  помощ при разрешаването на някакъв проблем. Практиката показва, че човек , плашещ със самоубийство никога не посяга на живота си но винаги намира разрешение на проблемите си. В повечето случаи това са психически здрави хора, отчаяни и обезверени, че институциите ще им помогнат да разрешат неразрешим за тях проблем!

окт 10

Психопат уби таксиметров шофьор

публикувано от: доктор Веселин Герев

Агресията на психопата е безгранична. Тя взе нова жертва - убит беше таксиметров шофьор заради засичане на пътя. Дори да е нарушил правилата за движение, шофьорът на такси не трябва да плати “глоба” с живота си. Прави впечатление, че човешкият живот вече не струва нищо. Да убиеш човек е като да напазаруваш от магазин. Психопатите около нас станаха дръзки поради безнаказаност. Уличното право се раздава под въздействие на алкохол и наркотични вещества. Най-критичен период за извършване на престъпление по психопатски мотиви  е във вечерните часове. Тогава психопатите стават импулсивни в агресията си , защото трупат гняв до степен ярост през целия ден. Ето защо трябва да избягваме срещи с индивиди от този вид особено вечер. Такива случаи завършват винаги с фатален край. Психопатията не е болест а дефект на характера. Психопата е непобедим ментално  и налага своите желания и гледни точки на околните. Ако те не се съобразят с тях се пристъпва към саморазправа. Психопата често е въоръжен с хладно или огнестрелно оръжие. Безнаказаността го прави още по-дързък и брутален в действията му. Човек не се ражда психопат, но се отглежда като такъв. През последните години обществото ни, променяйки ценностната си система отгледа цяла армия от психопати. Те дават много сигнали за агресията си но обикновено обществото с правоохранителните органи не обръщат внимание на това. Анализи започват да се правят когато се случи непоправимото, а никой дори не може да предполага от колко много психопати е обграден!

окт 3

Меланхолично навлизаме в сезона на депресиите

публикувано от: доктор Веселин Герев

От днес температурите рязко падат и времето е мрачно и студено. Липсата на слънчева светлина тласка психиката към меланхолия. За тази психична реакция на мрачното време има обяснение. Липсва активаторът на СЕРОТОНИН - слънчевата светлина. Като резултат нивото на веществото на настроението започва да се колебае. Дефицитът на СЕРОТОНИН пък е една от основните причини за депресия. За да се стигне до едно депресивно състояние е необходима констелация от фактори. Най-застрашени са хората в перманентен стрес, както и тези, при които състоянието е било колебливо тази пролет а през лятото се е закрепило. За тях тази седмица ще е маркирана от меланхолия а ако не се вземат навреме мерки може след месец- два да  се стигне до депресия. Естествено хората в меланхолия могат сами да си помогнат като побутнат нивото на СЕРОТОНИН нагоре. Това става като приемат прекурсори на серотонина, съдържащи се основно в екзотичното растение  грифония.  Холеон 5 амброз NEW с контролирано освобождаване е високотехнологичен продукт, съдържащ и двата прекурсора на серотонина. С негова помощ могат да се стабилизират колебанията на веществото на настроението и да се предпазите от неприятната есенна меланхолия. Холеон 5 амброз NEW с контролирано освобождаване е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат