яну 25

Тревожна депресия наляга работещите от дома

публикувано от: доктор Веселин Герев

Все повече хора в активна възраст издивяват от работа в къщи.Хоумофисът се оказа домашна форма на мъчение.Тай е изгоден само за работодателите, които си спестяват множество разходи за наеми,ток ,интернет ,отопление и консумативи.Всичко това плащате вие - работещите от от дома. Този домашен затвор разстройва градения с години циркаден ритъм или динамичен стереотип.Психиката на човек нормално е се подчинява на денонощен ритъм от три осмици. Те са -осем часа работен режим,осем часа свободно време и осем часа сън.Сега поради зимното време и затворените “обществени” места освен да работите и спите,друго не ви остава.Изолацията и психическото натоварване на “работното” място вече дават трайно отражение върху психиката.Хората в активна възраст не издържат на пренапрежението и губят мотивация,настроение и като цяло жизнен тонус.Накрая от всички натрупани негативни фактори се понижава и настроението.Започват драми под формата на скандали по незначителен повод и домашно насилие във психичен или физически вариант.Опасявам се, че още месец  този режим и агресията може да избие в непредсказуеми посоки.За да влезнат в кожата на робите домашни затворници препоръчвам на политиците  и “управляващите” кризата да се затворят за месец по домовете си и оттам да се опитат да функционират “нормално”.

яну 18

Днес е най-депресивния ден от годината

публикувано от: доктор Веселин Герев

Незнайно защо днес-третият понеделник на януари трябваше да е най-депресивния ден в годината.Причини се изтъкват много,дори има и създадена легенда с името син или черен понеделник.Като цяло през тази година пик на депресиите няма.Отчитат се повече тревожни и панически състояния.Наблюдава се една тревожна тенденция-всички състояния на тъга или меланхолия да се таксуват депресии.Това понятие получи толкова гражданственост, че се изтърка като понятието невроза.По-голям проблем от това е, че всеки който отиде при колега и си самопостави диагноза депресия бива лекуван с антидепресант.Добре е да се знае, че антидепресантите колкото могат да бъдат полезни при депресивни състояния, толкова могат и да вредят там, където ги няма.Затова е уместно да се използва готов серотонин на таблетки.Днешния “най-депресивен ден от годината” е нещо като петък 13 ти. Всички го определят като фатален, но никой не е пострадал от това.Ето защо днес е един най-обикновен ден.

яну 6

Развихме физическа и психична зависимост към заразата

публикувано от: доктор Веселин Герев

Днес отново ни се вмени вина, че не сме дисциплинирани.По традиция на този ден -Йордановден се хвърля кръста във вода за здраве и се вади от студените води от няколко доброволци. Също така традиция и Калоферското мъжко хоро.От сутринта  всички отразяващи медии не казаха нищо за традициите на празника а само ни занимаваха, че не се спазват мерките за социална дистанция и не се носят маски. С годините възродихме и развихме някои отколешни традиции, които правехме “нелегално” по времето на Соца. Това ни е съхранило през вековете като народ.Срамно и непочтено е в днешно време да погубим българщината като я смазваме с ограничения и глоби.Страхът от зараза толкова дълбоко се е загнездил в душите ни, че чакаме месия да дойде и да ни спаси.Социалната изолация е на път да  ни превърне в социални дебили, изолирани от обществото и света.Готови сме, както личи по коментарите в медиите и мрежата да се отречем от българското но да угодим на някакви безумни психопати, определящи още по-безумни правила.Спазването на тези правила за дистанция  ни вкарва в социална изолация а чрез манипулации до пълен нихилизъм.Така “мерките” ни създават физическа зависимост от заразата а нихилизмът психическата зависимост. Дали лечението е чрез ваксинация на душите ни остава под голям въпрос

яну 4

Зарази ли ни дядо Коледа с Ковид

публикувано от: доктор Веселин Герев

Заради карантината и мерките за социална дистанция този път не усетихме празничния дух и емоция. Само дядо Коледа имаше право да се движи навсякъде и да обикаля домовете по цял свят. Циничното обяснение е, че той е ваксиниран и му е разрешено всичко. Подсъзнателно това ни кара да мислим-ваксинирайте се и ще ви разрешим всичко като на дядо Коледа.Отново ще ви разрешим да пътувате свободно, дори да правите подаръци.Много от децата се замислиха а само дядо Коледа ли е ваксиниран? Къде са Снежанка джуджетата - може би в инфекциозно отделение.Този толкова чакан с трепет от повечето деца персонаж беше също употребен в името на целта - да си поставим ваксина.Като Коледен подарък получиха ваксината си първите медици на държавата.Телевизията ни занимава с имунизацията им на всички празници. Посрещнаха “подаръците” си подобаващо с почести. Два кашона  с незнайно съдържание бяха ескортирани от полиция,министри и кметове.Под ключ и охрана останаха подаръците а след това с бусове за салам бяха откарани към заслужилите в страната, за да дойде и за тях дядо Коледа.Последва всенародно веселие и настана такава емоция,която през годините не се усещаше.Остава само въпросът- “зарази” ли ни дядо Коледа с Ковид? Едно е сигурно-заразени са всички ваксинирани, а тези, които  не бяха послушни и дисциплинирани останаха както винаги без подаръци. Какво да се прави-необикновена Коледа е!
Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат