юли 31

Киберсексът причинява сексуална анорексия

публикувано от: доктор Веселин Герев

От общия брой на мъжете, които използват компютъра си за интимни цели, 1% са патологично пристрастени към киберсекса. Това означава, че те прекарват в гледане на порно най-малко по 11 часа седмично, посочва нова анкета на италиански сексолози.Според група групата учени сексоманията в интернет може да доведе до т.нар. “сексуална анорексия” - комплекси и страхове от секса в реалния живот. “Порното пречи на интимния живот, защото мъжете изпитват все по-голяма нужда от визуални стимули, за да им се прииска секс. Проучванията показват, че в САЩ все повече мъже крият от съпругите си зависимостта си към порното. Крият се с лаптоп в килера, което влияе на отношенията и става причина за развод”, казват сексолозите. От друга страна това явление не е никак характерно за представителките на срещуположния пол. Анкетата показва, че жените най-често гледат филми за възрастни не сами, а в компанията на своя партньор. За сексуална анорексия за първи път се говори през 1975 г., когато психологът Нейтън Хеър публикува доклад, в който говори за фобията и нежеланието на даден човек към секса.След това в редица научни трудове отново се споменава терминът, като днес дори има и лечение на проблема, който се свежда най-вече до разговори с психолози, които помагат на индивида да видят повече хубавата, отколкото лошата страна на акта.

юли 30

И цветът на колата е според психичната нагласа

публикувано от: доктор Веселин Герев

BASF Automotive Coatings направи списък на автомобилните цветове, които според специалистите от цял свят ще бъдат популярни през близките пет години. Според тяхното изследване все по-често срещани ще бъдат естествените цветове - оттенъците на кафявото, зеленото, синьото, теракотата, ягодовото и медното. Експертите предполагат, че популярността на зеленото ще расте, а модата на сивия металик, черното и бялото, които днес красят между 50 и 80% от всички автомобили, постепенно ще залязва. Не е тайна,че човек си избира любим цвят на колата според психичната си нагласа.Така например склонните към меланхолия и депресия се спират на лилавата гама,стресираните клонят към синьото,агресивните предпочитат червеното,склонните към обсесии и компулсии-жълто а спокойните-зеления цвят.
Най-популярен през миналата година е бил белият цвят, сочи изследване на една от най-големите компании за бои,който по принцип издава индиферентност по отношение на психиката.На второ място бе сивият металик, който изгуби лидерската си позиция за първи път от 11 години насам.През 2011 г. в Европа с най-голяма популярност са се ползвали черното, бялото и сребристото като доказателство за приобщаване към масовките.В синьо, червено, кафяво/зластисто/оранжево/жълто и зелено са били боядисани съответно 9, 7, 5 и 2 процента,която тенденция ще се промени.

юли 25

ОКСИТОЦИН измества виаграта

публикувано от: доктор Веселин Герев

Учените изпращат виаграта в миналото, тъй като намериха неин чудесен заместител. Става дума за окситоцина, наричан още „хормон на прегръдката”, който помага на майката да установи връзка с бебето.Окситоцинът може кардинално да пребори ериктилната дисфункция, установили учени от Калифорнийския университет. Хормонът се произвежда в тялото и на мъжете, и на жените. Той играе ключова роля за влечението, доверието и увереността.
Допълнителните дози окситоцин се изпускат в кръвта по време на раждане и при изработване на кърмата. Хормонът е този, който прави мъжете по-чувствителни към обкръжаващите.
Едва сега обаче калифорнийските учени открили неочаквания ефект от този хормон върху потенцията. Ако два пъти дневно употребявате назален спрей с окситоцин, либидото ви ще се повиши неколкократно, уверяват те. Освен това ще се подобрят качеството и степента на удовлетвореност от половия акт, поясняват специалистите.Спреят влияе и върху емоционалността в отношенията. Той прави мъжете по-чувствителни и любвеобилни и ги кара да търсят непрекъсната близост с партньорката си.Позитивното влияние обаче е съпроводено и с негативни ефекти. Честата употреба на такъв спрей може да промени човек до неузнаваемост. Но ако пък не го използвате, и позитивният, и негативният ефект ще отидат по дяволите.

юли 24

За ползите от секса

публикувано от: доктор Веселин Герев

Още веднъж бе доказано, че сексът е полезен за здравето. Благоприятните резултати се забележими дори при правенето на секс веднъж седмично, отбелязват изследователи.
Те твърдят, че сексът има поразително количество лечебни свойства: от удължаване на живота до болкоуспокояващ ефект.Изследванията не показват дали този оздравителен ефект се дължи на самия акт или на положителните емоции, които човекът изпитва по време на интимната близост. Но въпреки това, сексът оказва най-благоприятното въздействие на физическото състояние на човека. Учените посочват 6 от начините за влиянието на секса върху здравето:
Резултатите от изследване, проведено в университета “Уилкс” (Пенсилвания, САЩ) показват, че сексът 1-2 пъти седмично е способен да повиши цели 3 пъти нивото на имуностимулиращите антитела – имуноглобулините А, които защитават организма от респираторните вируси.
Учени от Единбургската кралска болница са установили, че хората, които правят секс 4 пъти в седмицата, изглеждат със 7-12 години по-млади в сравнение със своите връстници. Сексът доказано повишава нивото на естроген в кръвта на жените, което способства за здравето и добрия вид на косата и кожата.По време на секс се изгарят повече от 4 ккалории за 1 минута. За половин час правене на любов се изразходват калориите от 4 изядени шоколадови бонбони.
За жените, които често го използват като оправдание, главоболието трябва да бъде причина за правене на секс, а не за отказване от него. Повишаването на нивото на ендорфини и кортикостероиди в кръвта по време на възбуждането и оргазма е изключително добър аналгетик.
Ендокринолози от Колумбийския и Стандфордския университет твърдят, че жените, които всяка седмица правят секс, имат по-редовен цикъл в сравнение с тези, които се въздържат. Изследване показва, че дори хомосексуалните ласки влияят благотворно на менструалния цикъл.
Женският организъм използва мускулите на таза, за да задържа урината. С възрастта те се износват и за да се избегне случайното изпускане, трябва да се полагат големи усилия. Тези мускули се тренират по време на секс - при това друг по-добър начин просто няма.

юли 23

Депресията се познава и по ….обувките

публикувано от: доктор Веселин Герев

Моделът на обувките може да издаде черти от характера на техния притежател, сочи ново проучване.Изследователите са на мнение, че е възможно само по обувките да се установи полът, възрастта и размерът на доходите на даден човек.Също така може да се определи чувството на привързаност, безпокойство и безгрижност само по избора на обувки.
Участие в проучването взимат 63 студенти. На тях са показани снимките на обувките на 208 души. Участниците определят характера на човека от всяка снимка на база екстровертност, интровертност, политически убеждения, доходи, семейно положение .
Участниците определят много точно социалното положение на притежателите на обувките, както и някои черти от характера им.Изследователите констатират, че хората, които са по-склонни да изпадат в депресивни състояния често носят нови и добре поддържани обувки.
Притежателите на удобни, практични и функционални обувки са по-агресивни натури. Спокойните личности пък предпочитат хубавите, макар и неудобни обувки.Много хора избират модела на обувките си и под влиянието на дадено настроение. Този тип личности, често обуват обувките отново само, когато са в определеното емоционално състояние.

юли 20

Следобедният сън-предпоставка за ДЕМЕНЦИЯ

публикувано от: доктор Веселин Герев

Следобедният сън може да доведе до деменция и увреждане на мозъка. Особено опасен е сънят след физическо натоварване, например лекото “дремване” след тренировка, показва проучването на френски учени, в което участват 500 жени.Всяка пета жена, която редовно заспива посред бял ден, показва по-ниски резултати на тестовете за интелигентност. Изследователите предупреждават, че прекомерната сънливост в часовете около обяд и следобед може да е знак за когнитивни нарушения.Друго проучване установява, че хората, които спят по повече от девет часа или по-малко от пет също имат намалени умствени способности. Прекомерното спане или липсата на сън увеличават риска от развитие на Алцхаймер или друга форма на деменция.Учените открили и доказателства, че съществува връзка между продължителността на съня и сърдечно-съдовите заболявания. Лекарите препоръчват да спите между седем и осем часа, за да бъдете здрави и отпочинали.

юли 18

Мигрена ни мори в жегите

публикувано от: доктор Веселин Герев

Близо 25% от жените на планетата страдат от мигрена, което го прави най-често срещаното заболяване в световен мащаб, казват учени, които открили нова причината за силното главоболие.Жените страдат от мигрена 3 пъти по-често в сравнение с мъжете. Близо четвърт от всички жени на Земята изпитват пронизваща болка в главата, което превръща мигрената в най-разпространеното заболяване. Освен това то често е придружено от гадене и чувствителност към ярка светлина и звук.Последните изследвания в тази област показват, че мигрената не е причинена от свиване и разширение на кръвоносните съдове, както се смяташе досега. Причината за проблемите са свързани с възбудимостта на главния мозък.Стресът, диетата или промените в режима на сън предразполагат организма към главоболие

юли 17

Мозъкът прави разлика между любов и секс

публикувано от: доктор Веселин Герев

Хората често определят, къде на шега, къде сериозно, новата любов като психично заболяване, примесено с мания, слабоумие и измама. “Обясненията” обикновено са от типа на това, че тя отделя хората от техните приятели и роднини, внушава им несвойствен модел на поведение - натрапчиво звънене по телефона, серенади, безсъние. Ако състоянието наистина е такова, от научна гледна точка то напълно може да се приеме за психоза.Учени-невробиолози от САЩ за първи път направиха сканирано изображение на човешкия мозък във фазата преди любовният роман да влезе в своя “бонбонено-букетен” стадий и преди да е дошло времето на съвместните планове за прекарване на отпуската.Учени от университетите на Ню Йорк и Ню Джърси, след анализ на направения снимков материал доказват, че романтичната любов е биологична потребност, далеч различаваща се от сексуалното желание. Тя е много по-близка до такива чувства като глад, жажда, необходимост от наркотици, отколкото до емоционалните състояния като възбуда или страст.Данните от сканирането на мозъка показват, че според степента на задълбочаване на отношенията невронната активност, свързана с романтичната любов, също търпи значителни промени.

юли 16

Походката-основен знак за сексуални мераци при жените

публикувано от: доктор Веселин Герев

Мъжете са в състояние да установят най-фертилния период на жената, само по наблюдения на походката й. Начинът на танцуване също дава сигнали, но най-голямата „улика“ идва от движението на ханша, откриват немски учени.Изследователите от Университета на Гьотинген наблюдават 48 жени, за да разберат дали наистина има нещо специално в начина, по който една дама се движи.Участничките са заснети с камера, докато вървят напред и назад в права линия, показват и танцови движения в рамките на 30 секунди.След това заснетите кадри са превърнати в силуети, за да не влияе външния вид на жените върху преценката за движенията им.Експериментът се извършва два пъти - веднъж, когато жените са в овулация, и после, когато вероятността да забременеят е най-ниска.200 мъже гледат видеоклиповете със силуети. Впоследствие те дават преценката си за степента на привлекателност на походките и танцувалните стъпки на жените, които наблюдават. Резултатите ясно показват, че най-фертилният период на дамите се разпознава по определени движения в походката, което ги прави и по-съблазнителни за мъжкото око.Според изследователя Бернхард Финк специфични чупки в ханша допринасят за по-големия им сексапил и привлекателност.

юли 11

Марихуаната помага при метаболитен синдром

публикувано от: доктор Веселин Герев

Учените не са загубили надеждата, че ще открият нови начини за отслабване и лечение на заболявания, свързани със затлъстяването като диабет и сърдечни проблеми.Според специалистите марихуаната е ефикасна при лечението на диабет и свалянето на излишни килограми. Тя повишава количеството енергия, като стимулира психиката.В момента резултатите, които получили лекарите, са в процес на клинично изследване и тестване върху 200 пациенти, страдащи от метаболитен синдром, включващ диабет, високо кръвно налягане и затлъстяване.Въпреки че конопът се смята за наркотично растение и отглеждането му е забранено, в Южна Англия дадоха позволение за отглеждането му в специални оранжерии. Местонахождението им се пази в тайна. Растенията се отглеждат с цел извличане на съединения, известни като канабиноиди, които намаляват риска от диабет и затлъстяване.
Марихуаната отдавна се използва за лечебна цел в САЩ, като в момента близо 1 милион души са преминали на лечение със зеленото растение. Медицинската марихуана лекува артрит, депресия, безсъние, мигрена, загуба на апетит и много други болести. Марихуаната е легализирана в повече от 15 щата в САЩ, като се продава по специални аптеки с рецепта от лекуващ лекар.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат