фев 29

Причина за безсънието-недостиг на МЕЛАТОНИН

публикувано от: доктор Веселин Герев

Има множество причини за безсъние, но има един общ елемент, който свързва всички тези видове безсъние и това е биологичния часовник на човека. По същество биологичния часовник е една от автоматизираните системи в човешкото тяло, която контролира съня и събуждането ни. При депресия, тревожност, стрес, хронична болка и процес на стареене, синхрона е нарушен за толкова дълго време, че става трудно да се подреди от само себе си. Това често е основната причината за хроничното безсъние. За успешното лечение на хронично безсъние, първо трябва да рестартирате биологичния си часовник.Биологичния часовник се контролира от хормона, която се произвежда в епифизната жлеза в мозъка и се нарича мелатонин. Когато хормонът не се произвежда в достатъчно количество настъпват два проблема-трудно заспиване или често будене през нощта а резултата е непълноценен сън.Най-ефективният начин за регулиране на нивото на мелатонин е като той се внася отвън под формата на таблетки с КОНТРОЛИРАНО освобождаване.Такъв продукт на пазара е МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ.Той е произведен по модерни технологии и осигурява необходимите индивидуални количества МЕЛАТОНИН за организма през цялата нощ.

фев 28

Дамите харесват все повече депресираните мъже

публикувано от: доктор Веселин Герев

Милиони хора по света предпочитат да слушат тъжни песни за любовта, да гледат романтични комедии с печален край и се разстройват, ако отменят любимия им сериал, сочи проучване.
Водещият автор на изследването Ед Калф определя като положително явление, че мъжете вече не се стесняват да проявяват емоциите си и са готови да споделят чувствата си със своите любими и близки. От своя страна дамите също вече не търсят корави мачовци. Те предпочитат мъже, готови да гледат романтични филми и да слушат тъжна музика. С тях дамите се чувстват по-комфортно.Над половината от жените в проучването са признали, че безчувствените мъже с корав характер и нрав вече не са на мода.През последното десетилетие се наблюдава значителна промяна в понятието истински мъж.

фев 27

Червеният цвят подтиска психиката!

публикувано от: доктор Веселин Герев

Червеното оказва силно негативно въздействие на психиката, смята група изследователи от университета на Рочестър (University of Rochester), изследвала академичните резултати на издържаните тестове и изпити сред участниците в експеримента.В статия, публикувана в Journal of Experimental Psychology, учените доказват, че цветовите асоциации са толкова силни, че дори незначителното или кратковременно излагане на хората на влиянието на червения цвят има негативни последствия и значително намалява оценките, получавани от тестваните участници.“Когато хората видят червен цвят дори само за секунда, те започват да го асоциират с грешките и неуспехите, а това влияе отрицателно на техните интелектуални способности като цяло. Тази асоциация е заложена още от началните класове на училището, тъй като грешките на учениците се поправят традиционно с червено”, твърдят учените.
Получените резултати потвърждават хипотезата, че цветовете могат да имат скрито психологическо влияние върху хората и техните постъпки. Освен това обаче те могат да влияят по различен начин в зависимост от ситуацията и контекста.

фев 24

Всяка трета жена в ДЕПРЕСИЯ след СЕКС

публикувано от: доктор Веселин Герев

Почти една трета от жените изпадат в депресия веднага след секс, показва ново изследване на австралийски специалисти.В експеримента се включили 200 млади жени, като почти 33% от тях признали, че след интимни отношения с мъже изпитват повишено чувство за тревожност и депресия.Тези резултати обаче противоречат на предишни проучвания, които сочат, че сексът осигурява чувство за мир и спокойствие.Както отбелязва един от авторите на изследването, проф. Робърт Швайцер от университета на Куинсленд, точните причини за това явление не са установени, дамите не могат да обяснят какво точно е породило тези негативни усещания.
Според д-р Швайцер това може да се дължи на подсъзнателна реакция от предишен неприятен опит, идващ най-често от семейството.Грешка на родителите е да възпитават децата си, особено момичетата, че сексът е нещо неприлично и мръсно.Това може да накара подрастващите момичета да избягват физическата близост и да им попречи да получават удоволствие от секса в по-късен етап от живота.

фев 22

ПОМОЩ-изписаха ми грешното лекарство

публикувано от: доктор Веселин Герев

Все повече лекари изписват лекарства без да са наясно със състоянието на пациентите им.Такъв е примерът с антидепресантите.Те масово се изписват от общопрактикуващи лекари и невролози за щяло и нещяло.Всеки един симптом без да е преценен правилно се третира като депресивен и лечението е АНТИДЕПРЕСАНТ.В последните седмици в практиката ми идват пациенти значително влошени от антидепресантна терапия,предписана им от лекар.Като цяло симптомите са засилена тревога,страхове,безсъние,силно мигренозно главоболие със световъртежи,повръщане.Предписаният им антидепресант засилва тези оплаквания,при някои дори провокира мисли за самоубийство.Настроението вместо да се подобрява-значително се влошава,плаче се дори без повод.Много често се наблюдават изтръпвания на ръцете и краката,които пък се диагностицират като инсулт или влошаване на зрението,което погрешно е таксувано като очен проблем.Ако Вие имате такива симптоми и приемате антидепресанти -то едно е сигурно-това не е Вашето лекарство и състоянието Ви не е ДЕПРЕСИЯ.

фев 21

За пръв път е доказана предполагаемата връзката между заболяванията.Продължителните състояния на стрес и депресиите създават в човешкия организъм условия, които способстват развитието на онкологични заболявания. Това е маключението на американски учени от Център за изучаване на рака “Андерсън” в Хюстън, щата Тексас.В течение на години вече науката предполага зависимост между депресивните състояния и раковите заболявания. За първи път обаче сега има съответни доказателства за това схващане.Според ръководителя на научния екип проф. Енил Сод, цитиран от Би Би Си, при хората с повишено ниво на стреса или депресия е налице многократно повишение на протеина FAK, за който се знае със сигурност, че води до образуване на ракови клетки и разпространение на метастази.Нещо повече – образуващият се в тялото при продължителен стрес или депресия протеин норепинефрин действа като ускорител на разпространението на поразените от рака клетки.Секрецията на адреналин значително намалява нивото на СЕРОТОНИН в нервните клетки.Приемът на прекурсори на серотонина предпазва от депресия и значително намалява риска от развитието на ракови заболявания.ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ е комбинация от двата основни прекурсора на СЕРОТОНИН. Като продукт на нанотехнологии ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ подпомага заряда на нервните клетки със СЕРОТОНИН и намалява нивото на стрес и депресивни нагласи още с първия прием.

фев 20

Най-безопасното място за секс-пералната машина

публикувано от: доктор Веселин Герев

Сексът може да бъде доста опасно занимание, особено за нежния пол. Британски изследователи установиха, че 18 млн. британци са получавали травма по време на креватни подвизи. В порив на страст 18 млн. от британските жители или около една трета от цялото население на страната са получавали сериозни наранявания. Най-опасни са диваните и рамката на леглото.От блъскането на глава в нея голяма част от жените са получавали сериозни мозъчни травми. Всяко десето момиче е падало от леглото или стълбите, които са второто най-опасно място за любовни занимания. Следващи поред са маси, столове и шкафове, които обикновено причиняват леки охлузвания, но не и сериозни здравни щети.
Един от най-безопасните уреди в къщата се оказва пералната машина. След падане от пералня само една на всеки 50 жени е получила нараняване. Около 5% от анкетираните признават, че сексуалните им контузии са били толкова тежки, че е трябвало да вземат отпуск по болест.

фев 17

Мнозина определят секс записите като нещо неморално. Заклеймяват ги като символ на греховността, който може да разруши и най-стабилните морални устои на един човек, на една връзка.Да, обаче, група психолози са на напълно различно мнение, като за да потвърдят това си виждане, извеждат редица примери. Според техните заключения, направени въз основа на продължителни наблюдение, секс записите – тяхното гледане и най-вече реализиране в домашни условия – е в състояние да заздрави една връзка, а оттам да окаже благодатен ефект върху всички страни на човешката психика и физика.Според думите на Ризън Саджет, представител на чика ския Център за сексуално здраве, скуката е тази, която в най-голяма степен е в състояние да порази една връзка, да я разруши, а оттам да вкара партньорите в ужасна депресия, пагубна за цялото тяло.Именно поради това гледането или записването на кадри със сексуално съдържание се смята за действие, което може да отблъсне еднообразието в леглото, като по този начин възроди страстта и чувствата на партньорите.
Важни условия, за да има ефект гледането, а и най-вече записването на порно върху здравето на двамата участници, са, от една страна, те да не се срамуват да се отпуснат пред партньора, а от друга, да не търсят несъвършенства, пропуски, неумения в човека до себе си.
Ако това може да бъде постигнато, скоро цялото тяло ще се изпълни със самочувствие, здраве, хармония.

фев 15

Не само стресът понижава мъжката потентност

публикувано от: доктор Веселин Герев

След като непрекъснато се тръбеше, че шоколадът е надежден афродизиак се оказа, че точно една от неговите съставки (глициризинова киселина), съдържаща се в този тип сладки изделия, допринася за понижените нива на тестостерона, което пък увеличава риска от импотентност при мъжете, се казва в скорошно международно изследване.Учените предупреждават, че това химично съединение влиза в състава на редица продукти, в чиито ингредиенти се включват какао и кафе.Освен любимите лакомства под прицел в случая са били взети още безалкохолните напитки и в частност тоникът, заради хинина в него, който придава нагарчащия му вкус. Уви обаче точно това вещество нарушава основните процеси в клетките, които са отговорни за производството на мъжкия полов хормон.

фев 14

За дълголетие- вино и любов всеки ден!

публикувано от: доктор Веселин Герев

Чаша червено вино може не само да подобри вкуса на храната, то може да ви подари още малко време да се порадвате на живота.Ново проучване показва, че в червеното вино се съдържа вещество, което удължава живота.Учените са открили, че добавяйки ресвератрол - органичен компонент, открит в гроздето и в частност в червеното вино – към ежедневната храна, удължава живота и забавя проявите на болести, свързани с остаряването.
Ресвератролът е единствен от групата на антиоксидантите, наречени полифеноли, съдържащи се във виното, който има противовъзпалително действие, както и свойства като агент срещу рака, а по настоящем започва да се използва и във фармацията.Резултатите от проучването, публикувани в сп. Current Biology, разкриват, че ресвератрол е първото известно вещество, което има въздействие върху удължаването на живота на съвсем различни групи организми и може да се превърне в основополагащ камък за създаването на лекарства, които да предпазват от развитие на болести, свързани с остаряването.
Немският психоендокринолог Валтер Ридингер въз основа на научни опити пък е доказал, че по време на любовната игра организмът “превключва” от психотравмираща ситуация на щастлива вълна, като причината за това е изхвърлянето в кръвта на нашия природен антидепресант - “хормона на радостта” (окситоцин) и намаляването на хормона на стреса - кортизол.Непосредствено преди самия оргазъм се увеличава образуването на ендорфини, които оказват успокояващ ефект при всякакъв вид болка (от главоболие до болки при артрит или мигрена). При жените сексът стимулира и изработването от яйчниците на женския полов хормон естроген.Тестостеронът увеличава образуването на белтъчини в организма, тяхната обмяна се ускорява, което води до по-бързо протичане на жизнения цикъл, т.е. организмът старее по-бързо. При продължително въздържание този хормон се натрупва в организма. Тъй като пълноценният полов акт завършва с разтоварване и намаляване на нивото на тестостерон в кръвта, вредата от излишните мъжки хормони съответно става по-малка.Изводът е вино и любов за дълъг живот!




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат