апр 30

Как да преборим неприятните симптоми на махмурлука

публикувано от: доктор Веселин Герев

Махмурлукът представлява съвкупност от оплаквания, настъпили вследствие на прекомерен прием на алкохол. Те включват главоболие и световъртеж, болки по мускулите, отпадналост, жажда, гадене или повръщане, зачервяване на очите, повишена чувствителност към светлина и шум, влошено качество на съня, намалена трудоспособност. Други симптоми могат да бъдат повишена телесна температура, потене, тремор, сърцебиение като израз на повишения тонус на симпатиковата нервна система.
Тези оплаквания могат да варират при различните хора, както и в зависимост от вида на консумирания алкохол. Обикновено започват след като концентрацията му в кръвта намалее и може да продължи от няколко часа до цяло денонощие.Дори едно питие може да доведе до махмурлук на сутринта, камо ли няколко. Консумацията на вода или други течности при отпиване от чашата с алкохол, включително и бира, допринася за предотвратяване дехидратирането на организма и високата му концентрация в кръвта.Причина за това състояние е ,че алкохолът като психостимулант изцежда СЕРОТОНИН от неговите депа в нервната клетка.Приемът на готов СЕРОТОНИН на таблетки е бърз начин да преодолеем неприятните симптоми на махмурлука.Проведените амбулаторни наблюдения показват,че 2 таблетки ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ-приети наведнъж премахват неприятните симптоми на махмурлук в рамките на няколко часа.

апр 29

Сексът-най-достъпното антиейджинг средство

публикувано от: доктор Веселин Герев

Сексът вече не е само начин за доставяне на удоволствие, доказани са и неговите здравни ползи. Според специалисти получаването на оргазъм три или повече пъти седмично удължава живота и ни прави с 10 години по-млади.Те стигат до заключението, че оргазмът при мъжете намалява риска от рак на простатата, а при жените от рак на гърдата. Увеличава притока на кислород към мозъка, което намалява когнитивния упадък, подобрява концентрацията и паметта. Предишни проучвания са установили, че сексът увеличава нивата на имуноглобулини с 30%. Това са клетки на имунната система, които се борят с вредните микроорганизми. Увеличените им нива намаляват риска от инфекции и възпаления и засилват имунната защита.Изследователите анализират данните на няколко двойки и установяват, че сексуално активните са получавали годишно около 350 оргазъма, което е увеличило продължителността им с 4 години. 700 оргазма годишно - с 8 години и т.н.
Някои сексолози са на мнението, че с правилен хранителен режим, физическа активност и много секс може да се живее „вечно“.Освен удължаването на живота оргазмът ни прави да изглеждаме с няколко години по-млади, допълват специалисти. Те установяват, че практикуващите секс три пъти седмично изглеждат със 7-10 години по-млади.

апр 26

Повече СЕРОТОНИН за по-добър секс

публикувано от: доктор Веселин Герев

Хората правят най-много секс през най-слънчевите месеци, като пикът е през август.Изследването обхванало 2000 пълнолетни британци.Осемнайсет на сто от анкетираните доверили, че на най-много любовни ласки се отдават през ваканционния август.Следват юли и юни, съответно с 14 и 10 на сто от предпочитанията.На другата крайност са есенните и зимните месеци, които според запитаните са най-малко сексапилни.На дъното на класацията е февруари, изпреварен от ноември и януари.От студените месеци най-добре се представя декември, може би заради празниците, с 5 на сто от предпочитанията.Изследователите свързват тези нагласи с по-ниските концентрации на мелатонин в организма ни през зимата, което води до по-ниско либидо, депресии и летаргия.Според проучванията мъжете се сдобиват с много повече тестостерон (33 на сто) през юни, отколкото през януари.Което означава: колкото е по-обилно слънцето, толкова и сексът е по-добър.Тогава дамите са по-склонни да предоставят телефонните си номера на атрактивни непознати мъже.Обяснението на този факт е просто-повече серотонин е равно на повече секс и флиртове.Нивата на серотонина зависят пряко от слънцегреенето както и от употребата на алкохол.Ако ви трябва естествено покачване на серотонина може да го приемате под формата на таблетка,която се казва ХОЛИОН 5 АМБРОЗ и съдържа два от основните прекурсори на хормона на щастието.Тогава не ви трябва слънце и ще имате добър секс през всички месеци на годината.
апр 24

Агресията показа зловещото си лице

публикувано от: доктор Веселин Герев

Днес агресията показа зловещото си лице-56 годишен мъж беше разстрелян публично в двора на спортното училище в Стара Загора.Това се е случило сутринта по време на учебния процес.След като чули изстрелите персоналът и учениците видели окървавеното тяло на дърводелеца на училището да лежи  пред работилницата му в двора на училището.Агресията дълги години се трупа в нашето общество.Нейното лице видяхме в проявите на самоубийства , самозапалвания и други автоагресивни импулси. С натрупване на гняв и безпардонност саморазправите се обърнаха навън към членовете на обществото ни.Израз на това е “показното “убийство не къде да е а в двора на училище,когато децата учат там.Този зловещ акт ще остави траен отпечатък не само в съзнанието на потърпевшите но ще се запечати трайно и в психиката на децата.Остава успокоението,че учениците нито са видели самото престъпление нито трупа на човека по думите на директора на училището.Самата мисъл за убийство обаче ще преследва детската психика години наред -поне докато учат във въпросното училище.Следите от ужаса на посттравматичния стрес -страх,паника,сърцебиене,неспокоен сън,кошмари,могат у по-емоционални деца да провокират  агресия или автоагресия.Посттравматичното стресово разстройство е описано за първи път при ветераните от войната във Виетнам.Някои от тях живеят и до сега с ужаса от преживяното и при всяка “криза” на съпреживяване си спомнят зловещото лице на агресията,войната,убийствата.

апр 23

Коликите при кърмачета са като мигрената в зряла възраст

публикувано от: доктор Веселин Герев

Коликите при кърмачетата могат да са ранен признак за мигрена по-късно в живота. Според ново проучване двете болезнени състояние могат да имат пряка връзка.В резултати, публикувани в Journal of the American Medical Association, се посочва, че 72% от децата диагностицирани с мигрена са имали силни колики като бебета.Изследователите анализират здравните данни на 208 деца на възраст между 6-18 години, които са диагностицирани с мигрена и на 471, които нямат подобно оплакване.
Резултатите показват, че децата с мигрена са имали силни и чести колики като бебета. Информацията на изследователския екип е предоставена от родителите на децата, участвали доброволно в проучването.Необходими са допълнителни проучвания, за да се намери връзката между мигрената и коликите. Една от хипотезите на този етап е, че съединения намиращи се в мозъка, отговорни за мигрената, причиняват дискомфорта в стомашно-чревния тракт.Друго проучване, публикувано миналата година, показва, че при бебета, чийто майки страдат от мигрена, има два пъти по-висока вероятност да страдат от силни колики.

апр 22

Невротрансмитерите също имат биологичен циркаден ритъм

публикувано от: доктор Веселин Герев

Сигналните системи на организма, които регулират ритъма през цялото денонощие, влияят на производството на хормони, отговорни за настроението, съобщават швейцарски учени от университета на Фрайбург.Някои химични вещества, които се изработват от мозъка, например допамин,серотонин,адреналин специалистите свързват пряко с настроението на човека. А биологичният часовник помага на организма да се адаптира към времето от денонощието.
Според резултатите от наблюденията на швейцарските учени, публикувани в новия брой на списание Science, специален фермент, отговорен за стабилизирането на настроението, понижава и повишава нивото на допамин и серотонин в зависимост от времето от денонощието, тъй като неговото производство, се регулира от т.нар. “почасови гени”, които “следят” за адаптацията на организма в продължение на цялото денонощие.Експериментите показват, че при липсата на този “почасов” ген се наблюдава понижено изработване на т.нар. “хормони на бодростта”.

апр 19

Децата - масово зависими към игри в интернет

публикувано от: доктор Веселин Герев

Интернет пристрастяването води до мозъчни промени, подобни на тези при зависимост от наркотици или алкохол, показва китайско проучване. Изследователският екип, ръководен от д-р Хао Лей от Китайската академия на науките в Ухан, извършва сканиране на мозъка на 35 мъже и жени на възраст между 14 и 21 години.17 от тях са определени като “интернет зависими”, въз основа на положителни отговори на въпроси, като: „Прави ли ли сте многократно неуспешни усилия да контролирате, намалите или да спрете използването на интернет?“Резултатите от ядрено-магнитен резонанс показват промени в бялото мозъчно вещество при хората с уеб зависимост. Има доказателства за нарушения във връзките на нервните влакна, свързващи мозъчните зони, които участват в емоциите, вземането на решения и самоконтрола, поясняват учените.Подобни изменения се наблюдават в мозъчната дейност и при хора, зависими от наркотици или алкохол.

апр 17

Хипоксия по време на сън е равно на еротични сънища

публикувано от: доктор Веселин Герев

Хората, които спят по корем, имат повече еротични сънища от останалите, установи изследване на учени от Хонконг.На спящите по лице също така е по-вероятно да им се присънят и истории със задушаване и преследване.Най-чести в такива случаи са “сюжетите” с връзване, заключване и обездвижване.Китайските учени смятат, че за еротичните преживявания при спане по корем бил виновен намаленият достъп на кислород до дробовете.Доказано е, че в състояние на хипоксия много хора изпитват много по-голяма еротична наслада.На тази основа има разработени много автоеротични игри, които често са опасни за живота.Именно след такава игра почина обесен фронтменът на групата “Инексес” Майкъл Хътчънс.Екипът провел експерименти с 670 студенти, 75 на сто от които били от женски пол.Те трябвало да попълнят въпросници и да отговорят за предпочитаната от тях поза за сън и какви сънища сънуват.Тези, които спят по очи, имали най-често еротични сънища.Нерядко също така им се присънвало, че си имат таен обожател от контингента на известните личности.

апр 16

Транссексуалните мъже имат повече черти, характерни за аутистите, отколкото хетеросексуалните мъже и жени. Транссексуалността е състояние на вид полова идентичност, при която определен човек се идентифицира като представител на срещуположния пол. Транссексуалните мъже са биологичните жени, които се чувстват като мъже и искат да придобият такъв статут.Екип учени, начело със Саймън Барон-Коен – професор по еволюционна психология в университета в Кеймбридж, Обединеното кралство, насочва своите усилия към търсене на черти, свързани с аутизма. Такива са: невъзможност за разчитане на социалните знаци и изпитване на затруднения при промяна в ежедневните дейности.Учените провеждат своето изследване сред 61 транссексуални мъже, 198 транссексуални жени, 98 хетеросексуални жени, 76 хетеросексуални мъже и 125 души, диагностицирани със Синдром на Аспергер – форма на аутизъм.Барон-Коен обяснява, че хората с аутизъм вероятно имат, тъй наречения от него „изключително мъжки“ мозък, при който доминира систематичното мислене – то е типично за мъжете. Подобен начин на мислене контрастира с когнитивния стил, познат като „състрадателен“. Той пък дава възможност за по-добро разбиране на мислите и чувствата на останалите и е характерен за представителките на нежния пол. Разбира се, с изключения.Експертите откриват, че при наличие на допълнителен тестостерон при жените намалява способността им да мислят „състрадателно“. Тъй като транссексуалните мъже, които вземат участие в изследването вече са преминали към предпочитания от тях пол – процес, който изисква приемане на мъжки хормони, изследването не би могло да установи дали аутистичните черти се дължат на транссексуалността или на хормоните.Наблюденията на детския психиатър от Лондон – д-р Доменико Сегли, са, че при момичетата, които имат проблем с половата си идентичност, се наблюдават повече черти, характерни за аутизма.Специалистите уточняват, че направените открития не означават, че половата идентичност при транссексуалните хора е гаранция за аутизъм. Те са просто още една идея, свързана с аутистичния мозък. От друга страна обаче, биха могли да доведат до повече грижи за хората с подобни състояния.

апр 15

Мигрената се лекува успешно със секс

публикувано от: доктор Веселин Герев

Сексът може да се окаже по-ефективно лечение за мигрената от всички лекарствени продукти, регистрирани досега на пазара, показва ново проучване.Над половината от страдащите от мигрена съобщават, че ако правят секс по време на пристъп, болката намалява значително. Нещо повече, при почти 20% от практикуващите секс по време на мигренозен пристъп, болезнеността изчезва напълно.В рамките на проучване, проведено от Университета в Мюнстер, Германия, невролози изучават данните на 400 пациенти с мигрена  (едностранно) главоболие, лекувани медикаментозно в продължение на две години. 33% от пациентите съобщават, че правят секс по време на пристъп. 60% от страдащите от мигрена съобщават за облекчаване на симптоматиката след секс, както и 36% от страдащите от  главоболие.Любопитно е, че при мъже, ползите от секса са по-големи, отколкото при жени, поне по отношение на главоболието – 36% от мъжете рутинно използват секса като терапевтично средство, в сравнение с едва 13% от жените. От пациентите, които намират секса за ефективен, 19% съобщават за пълно изчезване на симптоматиката, 51% - за умерено облекчаване на болката, а 29% - за леко облекчаване.Възможно е това да се дължи на освобождаването на болкоуспокояващи ендорфини по време на секс. Образни изследвания на мозъка са показали, че хипоталамусът е силно активен по време на клъстерно главоболие, както и при оргазъм. Друго правдоподобно обяснение е в промяната на кръвното налягане, която настъпва по време на секс.Изследването е публикувано в научното списание Cephalgia – издание на International Headache Society.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат