мар 28

Бомбомания налегна учениците

публикувано от: доктор Веселин Герев

През последните два дни няколко училища в София осъмнаха със заплахи от бомбени атентати. Всички разбира се бяха фалшиви. Въпреки това денят се оказа неучебен за учениците от гледна точка за тяхната сигурност. Каква е психологията на бомбаджиите и съобщават ли за поставени от тях взривни устройства. Практиката показва, че когато намеренията са сериозни -заплахи няма. Обикновено в тези случаи се действа без предупреждение и чак след това започват заплахите. Този случай разбира се не е такъв. По закон след заплаха за поставено взривно устройство сградите се претърсват от спецчасти и остават необитаеми за 24 часа. Това е и причина за тези актове-свободен от занятия ден. Преди години подобни случаи зачестяваха по времето на класни и контролни работи. По-късно почти изчезнаха а от два дни е епидемия. Отчитайки психопатските нагласи у някои ученици и желанието им да блеснат с някаква глуповата постъпка се създава хаос в нормалния училищен живот. Едно е сигурно, който плаши - търси внимание, който действа, не предупреждава. Все пак сигурността е на първо място. Що касае извършителите, които си мислят, че са сътворили нещо велико -ще останат разочаровани. Те са предвидими обикновени и откриваеми психопати.

мар 21

Преминаваме към лятно часово време

публикувано от: доктор Веселин Герев

В събота срещу неделя тази седмица ще бутнем стрелките на часовника с час напред. Освен, че ще спим час по-малко при смяната, ще се чувстваме дискомфортно и през цялата следваща седмица. Причина за това е нарушения ритъм на биологичния часовник, който изкуствено ще настроим. Психиката ще усеща напрежение от факта, че ще ставаме час по-рано, ще си пием кафето пак час по-рано и ще започваме работа по същия механизъм. Повечето хора твърдят, че смяната на часовото време не им въздейства, но статистиката показва друго. Понеделникът след превъртането на часовника е най-критичния ден по отношение на здравето и сигурността ни. В световен мащаб това е денят с увеличен брой сърдечно-съдови инциденти заради факта, че ще си пием лекарствата с час по-рано. Увеличава се също и броят на трудовите злополуки и катастрофите. Причина за това е, че все още не адаптираната към новото часово време психика ни прави сънливи и разсеяни. Адаптацията към новото часово време при здрави хора трае една работна седмица. По- сложна е ситуацията при провеждащите лечение за хронични заболявания с трикратен прием на медикаменти. Те трябва от днес да започнат “да избутват” приемите с 10 минути напред и така в неделя да са плавно синхронизирани. Особено чувствителни към терапията са хора, страдащи от сърдечно-съдови и ендокринни  заболявания. За да се настроим всички към нормално функциониране при смяната на часовото време се препоръчва прием на МЕЛАТОНИН. МЕЛАТОНИН АМБРОЗ УНО с контролирано освобождаване е високотехнологичен продукт, стабилизиращ нивото но мелатонин и подпомагащ бързата адаптация на психиката към промяната на часовото време. МЕЛАТОНИН АМБРОЗ УНО с контролирано освобождаване е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.

мар 13

Безсъние тормози хората в активна възраст

публикувано от: доктор Веселин Герев

Все повече хора в активна възраст, посещаващи  практиката ми се оплакват от проблемен сън. Някои заспиват трудно заради нервното напрежение, натрупано през деня,  други пък се събуждат рано сутрин и не могат повече да заспят. Най-честия проблем със съня е разпокъсването му-заспиване, събуждане след около 3 часа сън, два часа будуване и призори- унасяне в повърхностен сън. Безсънието напряга с времето психиката, тъй като тя почива само докато спим. Така през деня се маркира сънливост, затруднена концентрация, трудно справяне с ежедневните задължения, допускане на много грешки в работата. Това е причина за напрягане на компенсаторните възможности на психиката докато и те се изчерпят. Напрежението, особено в края на работния ден става непоносимо а възможностите за справяне-ограничени. В този момент много хора посягат към чашката а някои и към психостимуланти. За да нормализираме качеството си на живот ни трябва добър сън. Един човек в активна възраст се нуждае от поне три фази на съня-или около 7 часа. Проблемите със съня се дължат на ниските нива на МЕЛАТОНИН - естественият хормон на съня. Само МЕЛАТОНИН С КОНТРОЛИРАНО ОСВОБОЖДАВАНЕ е високоефективен при този проблем. МЕЛАТОНИН АМБРОЗ УНО С КОНТРОЛИРАНО ОСВОБОЖДАВАНЕ  е високотехнологичен продукт осигуряващ на нервната клетка необходимото количество МЕЛАТОНИН за продължителен и качествен сън. МЕЛАТОНИН АМБРОЗ УНО С КОНТРОЛИРАНО ОСВОБОЖДАВАНЕ е единствен продукт на пазара от този тип с клинично изпитана ефективност. МЕЛАТОНИН АМБРОЗ УНО С КОНТРОЛИРАНО ОСВОБОЖДАВАНЕ е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.
Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат