апр 26

При вирусна инфекция най-важен е сънят

публикувано от: доктор Веселин Герев

Още по време на Ковид 19 всички протоколи за лечение включваха и средство , подпомагащо съня. Това най-често беше мелатонин като основен регулатор на циклите сън-бодърстване. Оказа се обаче, че мелатонин  е и основен регулатор на така наречениеният оксидативен стрес. Това означава, че той се включва и към групата на адаптогените. За адаптогени ще се говори все повече. Това са вещества, които неутрализират стреса на биомолекуярно ниво и подпомагат организма да се справя с всякакъв вид външни инфекциозни агенти. Ето защо всеки модерен и високотехнологичен продукт за третиране на вирусни инфекции трябва да съдържа и мелатонин. Мелатонинът има две основни направления на подпомагане. Едното е директно върху съня. Всеки , прекарал вирусна инфекция знае, че сънят е затруднен заради хремата,болките в гърлото и секретите, които оделяме. Второто и по-важно напревление на действие е върху биохимичните промени при вирусни инфекции . По механизма на адаптогените се подпомагат организмите да преодоляват биохимичните клетъчни  промени при вирусните инфекции. По този начин по-бързо се лекуваме чрез укрепване на съпротивителните сили и добър сън. ДАЛАВИРАЛ  е продукт, които съдържа два различни типа прахчета. Единият тип е за приемане сутрин и съдържа познатите съставки -витамин С , кверцептин, витамин Д както и селен , които укрепват имунната защита на организма. Ефектът им се усилва от мелатонин- субстанция  за вечерен прием, която освен, че подпомага съня действа на организма като адаптоген. Единствено тази комбинация от два приема с различни природни субстанции подпомага организма за бързо справяне с вирусните агенти.

апр 24

Мощни магнитни бури достигнаха Земята

публикувано от: доктор Веселин Герев

За магнитните бури съм писал много статии. Останах обаче учуден от факта, че над Германия, Холандия и Белгия е наблюдавано Северно сияние. Това е явление , характерно за полюсите, където концентрацията на земните магнитни полета и максимално и от това се получава йонизация на газовете и флуоресценция. Единствено силно магнитно поле в споменатите области може да предизвика наблюдаваното явление. То се отразява както на психиката , така и физически на хората. Здравите хора в активна възраст чувстват лесна уморяемост ,  тъпо главоболие, епизодично сърцебиене и световъртеж, проблемен сън- пробуждания със сънуване. Най - застрашени са страдащите от сърдечно-съдови заболявания. При тях може да се получи рязко колебание на артериалното налягане, което да предизвика инцидент. Страдащите от психични проблеми  понасят различно матнитните бури. Стресовите и тревожни състояния се обострят,депресивните и дементни състояния отпускат. Това се дължи на съдоразширяващият ефект на магнитното поле. Повече по темата утре 25 април от 9 часа на NOVA NEWS, където ще гостувам в предаването ДЕНЯТ с водещ Лора Инджова.

апр 19

Деца използват все по-често “телефона на доверието”

публикувано от: доктор Веселин Герев

Тревожна е статистиката на детския вариант на телефона на доверието. Над триста са случаите на обаждания от деца в нужда и с психологически проблеми за тримесечието. Основни проблеми са взаимоотношенията в клас, с родителите, случаи на агресия, които водят до депресивни реакции. В забързаното ежедневие родителите все по-малко общуват с децата си. Особено критичен период в тяхното развитие се оказва юношеството. Тогава настъпват сериозни промени в психиката, които са предпоставка за психотерор към съученици или връстници, дори и до физическа саморазправа. Жертвите на агресия  могат да развият трайни психични промени с течение на времето. Така се развива детската тревожност, паника, страхове и депресия. Високият брои на обажданията говори за още един проблем- родителите не разговарят с децата си. Причините за това са много- от стресовото ежедневие и преумората та до тоталното нежелание за комуникация или пълната липса на умение за общуване с деца. По правило родителите на детето разбират за проблемите му последни. То или ги крие от страх или много често лъже, за да не бъде укорено или наказано. Ето някои косвени белези, по които да разберете, че с  вашето дете нещо се случва. То става затворено, тревожно, не спи добре, често плаче. Ако е жертва на тормоз в училище дори отказва да ходи на занятия или пък бяга от часовете. Натрупват се много отсъствия или слаб успех по който разбирате, че стресовата реакция е активирана. Още по темата в коментара ми по НОВА ТВ в централните новини тази вечер.

апр 7

Примати и транссексуален тормозят дете в МОЛ

публикувано от: доктор Веселин Герев

Двама примитиви и един транссексуален упражниха физически тормоз над дете в пловдивски МОЛ. Примитивите са нашумелите в града ни чеченеца и куката- хора , които дори не покриват менталните критерии за психопати и всенародно известния емили - естествено с тротинетката. Много от коментарите за случката определиха примитивите като психопати, социопати, циници. По правило всеки един примитив си мисли, че върши нещо значително, дори велико. Оказа се, че в постъпките на тези примитиви има само действия, характерни за обикновените примати. Взаимстването на агресивните действия от садизма придава само гротескност на постъпката им. Оправданието за циничното им  деяние   пред обществото е, че тяхната жертва искала да стане известна. Затова е вързана на повод и и се подхвърля картонена чашка, която  трябва да им донесе като куче. Случайна ли е тази постъпка се питат повечето от вас. Естествено че не. Анализирайки постъпките на примитивите с които социалните мрежи изобилстват, може да се каже, че вербалната агресия, която струи от видеата вече е преминала във физическа. Ако сега не получат усмирителни присъди, агресията им - физическата ще ескалира и ще придобие нови форми. Интересен  е и фактът, че за оправдание на своите действия групичката има мото- “ние сме различни” и за това ни съдите. Имаме влияние в социалните мрежи и сме силни. Да така е , но само по форма- по външен и отблъскващ вид. По съдържание едва покривате компетенция за примитиви, каквито в същност сте. Хора лишени от човечност, агресивни, нахални, безочливи, арогантни. Изчезнете от публичното пространство, защото сте лош пример за подрастващите. Може някой от тях, на когото служите за пример, утре да ви върже на повод и да обиколи улиците с вас, както направихте самите вие с беззащитния младеж! НЕ на  насилието във всичките му форми защото по прости природни закони агресията се връща обратно върху самите вас!




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат