май 31

Заради Депресията правим два пъти по-малко секс

публикувано от: доктор Веселин Герев

Днешният мъж прави секс два пъти по-рядко а проблемът не заобикаля и жените. Преди 30 години младите мъже са се занимавали със секс средно 18-22 пъти всеки месец, изчисляват учените..Днес количеството сексуални контакти на връстниците им рязко е спаднало - нашият съвременник се интересува от интимната страна на живота между четири до 10 пъти месечно, разкрива изследването.Специалистите отдаваме този факт най-вече на стреса и депресията, които днес са част от всекидневието. Често мъжете просто нямат време и сили за да се занимават със секс.Много от тях нямат постоянна спътница в живота, а запознанствата и ухажването са още едно занимание, за което измъченият от работа мъж няма сили.Значителна роля за понижения интерес към секса играят и проблемите със здравето. Лошата циркулация на кръвта и други заболявания, провокирани от заседналия начин на живот, по никакъв начин не способстват за пълноценен и разнообразен сексуален живот. Повечето съвременни жени, на които сексът е не по-малко необходим, страдат от подобни проблеми. Под въздействието на постоянния стрес и депресията те също по-трудно се решават на нови връзки.На силния пол липсата или недостигът на секс оказват по-депресиращо въздействие, защото това противоречи на образа на успелия във всичко мъж. Жените като правило говорят по-откровено за своите сексуални проблеми и това им помага по-бързо да ги разрешат.Понижаването на сексуалната енергия в обществото ни е трайна тенденция и е следствие от масовия стрес и депресивните състояния..

май 21

Изневяра ли е виртуалният секс?

публикувано от: доктор Веселин Герев

Онлайн сексът не изисква повече от едно натискане на копчето на компютъра и логване в системата. С лесния достъп нараства и броят на хората, които сядат пред компютрите с желание за малко електронно удоволствие. Електронна поща, онлайн чат, текстови съобщения по мобилния телефон, уебкамери - всевъзможни техноопции за онези, които търсят удоволствие в Мрежата.Интернет е например добра възможност за хората, които не са сексуално привлекателни и имат проблеми с външния си вид.Самотните родители, които страдат от липса на време, или тези, които са останали вдовци и сега търсят нови контакти, са друг добър пример за това кой може да се възползва от виртуалния секс. Понякога обаче сексът онлайн отдалечавал човека, който го практикува, от истинския му партньор, водейки до тайни и лъжи. За съжаление, въпреки че и първото се случва, второто се случва много по-често. Когато един от брачните партньори търси сексуално удовлетворение предимно в Мрежата, това разрушава интимността в брака,твърдят психолози.За някои кръшкането в интернет е толкова непростимо, колкото и това в реалния живот. За други, то вероятно може да бъде подминато.Някои биха казали че виртуалният секс е сексуална обида, други биха твърдели, че след като няма физически контакт, всичко е само фантазия и не ги засяга, коментира специалистката.

май 19

Ако искате бебе-правете секс всеки ден

публикувано от: доктор Веселин Герев

Правенето на секс всеки ден подобрява качеството на спермата и се препоръчва на двойки, които имат проблеми със зачеването, и системно поради това са в стрес.Досега психиатри и сексолози умуваха трябва ли или не трябва мъжете да се въздържат от интимни занимания няколко дни преди сексуален акт с партньорката си, с цел да увеличат шанса й за забременяване.
Направено е проучване сред118 мъже със средни увреждания на ДНК в спермата, като открил че качеството на семенната течност значително се подобрява след всекидневна еякулация в продължение на седем дни.
Въпреки че било установено чувствително намаляване на количеството на сперматозоидите през този период - от 180 млн. на 79 млн., мъжете продължавали да бъдат в нормата на “плодовитостта”. Вероятно честата еякулация намалява времето, през което сперматозоидите са изложени на т.нар. реактивни форми на кислорода в тестисите.Обикновено двойките са съветвани да правят секс два-три пъти в седмицата.Той смята, че двойки със сравнително нормални семенни параметри трябва да правят секс всеки ден през седмицата преди датата на овулация за жената, ако планират зачеване.Това е фактор намаляващ нивото на стреса и оказващ допълнително благоприятно влияние върху зачеването.


май 14

Все повече хора си падат по виртуалният секс

публикувано от: доктор Веселин Герев


Средният почитател на виртуалния секс е мъж с висше образование на около 40 години. Това сочат резултатите от изследване на учени от университета в Мелбърн.В него се включили повече от 1300 интернет потребители, които редовно посещавали сайтове с еротично съдържание.Голяма част от любителите на интернет удоволствията са семейни мъже и жени, които определят личния си живот като стабилен и устойчив.Това обаче не им пречи да се отдават на виртуални секс удоволствия с хора от другия край на света или на града.В 65% от случаите виртуалните сексуални партньори са се срещали на живо, след като вече са си общували чрез интернет.Според австралийските учени умерените занимания с киберсекс помагат на хората да освободят натрупаното напрежение. Както с всяко нещо и тук не трябва да се прекалява защото някои от участниците в изследването са практикували това по 10 часа на ден.Това разрушило отношенията с техния постоянен партньор и пречело на работата и на образованието им. В термина “виртуален секс” учените включват свалянето на еротични снимки от Мрежата, и използването на камера за “по-близка” връзка с човека от другата страна за самозадаволяване. Изследователите твърдят, че виртуалният секс помага на хората да развият своята сексуалност.Според тях жените предпочитат еротичните разговори с анонимни или пък не интернет потребители, докато мъжете се забавляват да разглеждат еротични снимки.
май 4

СЕКСЪТ предпазва от много болести !

публикувано от: доктор Веселин Герев


Здравият и редовен секс няма да ви предостави само върховно удоволствие, но ще ви защити и от стреса и много други болести.Хората, които имат забележителен сексуален опит, са по-здрави и в по-добро физическо и психическо състояние, за разлика от онези, които не могат да се похвалят с подобно нещо. Сексът помага и да се преборите с лошото си настроение, ще ви запази от настинка, грип и ще ви даде възможност да живеете по-дълго.Сексът подобрява функциите на сърдечно-съдовата система и доставя на организма съставки, даващи възможност да се чувствате удовлетворени.Изследване, извършено САЩ и показва, че почти половината (44%) от 50-годишните, участвали в анкетата, които имали поне един път сексуален акт в седмицата, споделили, че здравословното им състояние е много добро или изключително добро. 20% от анкетираните казали, че здравословното им състояние е “поносимо” или “лошо”. От изследването станало ясно също така, че редовният секс намалява при мъжете риска от заболяване на рак на простатата. 30 минути секс изгаря 200 калории, така че ако правите секс пет пъти в седмицата, то се равнява на 2 часа и половина физическо натоварване.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат