фев 28

Слаби дори и без секс!

публикувано от: доктор Веселин Герев

Ще се откажете ли от едно от най-върховните удоволствия, за да промените фигурата си? Американското списание “Фитнес” анкетира над 2400 жени, които трябваше да отговорят на въпроса дали биха се отказали от секса за една календарна година, ако след това станат по-слаби. 51% от дамите изненадващо отговориха с “да”!Учените, които заедно с екипа на списанието провели проучването, също така достигнали до извода, че 43 на сто от жените често не се хранят на обяд, за да свалят килограми, а 39 на сто от анкетираните дами поне веднъж в живота си са пили таблетки за отслабване. 40% от представителките на нежния пол пък преминали през първата си диета не в гимназията, а още в основното училище. Освен това 61% от дамите мислят за това как изглежда тялото им, дори докато правят секс. Макар любовта да кара средностатистическата жена да се чувства желана, тя не й помага да се чувства добре в собствената си кожа.

фев 25

С по-добър външен вид - повече шанс за работа

публикувано от: доктор Веселин Герев

Все повече мъже се обръщат към козметичните услуги, за да изглеждат по-добре, но не само заради дамите, а и заради по-големият шанс да си намерят работа. Козметичният пазар се разраства много по-бързо отколкото в Европа и Северна Америка, а спа процедурите също се радват на все повече популярност. Списанията за мъже пък отделят все повече внимание на разкрасяващите процедури. Очаква се пазарът за мъжка козметика да отбележи ръст от 30% до 2014 г. Когато работите, търсите работа или провеждате бизнес преговори, все повече хора се концентрират върху цялостния ви имидж. Добре или лошо поддържаната кожа и душевно състояние са първите неща, които правят впечатление на човека отсреща”, споделя един от участниците в репортажа. Спа центровете за мъже натрупват все повече популярност сред представителите на силния пол, които не се срамуват да се погрижат за външния си вид.

фев 23

Психичното здраве включва и сексуална удовлетвореност!

публикувано от: доктор Веселин Герев

Разпространено е мнението, че половите контакти са необходим компонент за нормалното съществуване на хората в зряла възраст. Има обаче хора, които водят щастлив и пълноценен живот в условията на абсолютно въздържание. Това, което обаче има значение, е въздържанието да не бъде наложено или самоналожено от външни принудителни или от морални фактори. Много хора погрешно приписват своето благополучие на липсата на полови контакти, докато в действителност такава липса може да бъде последствие от неспособността за адаптация.Въпреки това обаче сексът е една изключително благотворна и положителна емоция и ако ви се удаде случай да го направите с човек, който ви привлича, не трябва да се въздържате. Но все пак не правете секс насила, само заради желанието да се отърсите от миналото и да започнете нов живот - така разочарованието може да стане още по-голямо. Когато му дойде времето за това, благоприятната възможност сама ще се появи.

фев 22

НАНОМАГНИТНА ШАПКА помага при упорито главоболие!

публикувано от: доктор Веселин Герев

Главоболието, както и всяка друга болка, е най-вече сигнал за някакво нарушение в организма. Тази болка може да се появи като резултат от около 50 различни заболявания и болестни състояния. Често повтарящото се главоболие е свързано с депресивни или тревожни разстройства, нарушаване на съня, хронична умора, преживяна травма или приемането на определен вид лекарства. Самолечението с обезболяващи препарати е много опасно При продължителен прием на такива лекарства ще започне да се влошава работата на черния дроб, на бъбреците, на стомашно-чревния тракт, ще пострада и имунната система, възможно е да се образува язва на стомаха. Най-неприятното, което може да се случи на всеки човек с главоболие, при продължителен прием на обезболяващи препарати, е да се увеличи силата на болката му. „Светлите” интервали стават все по-малко, болката се превръща във всекидневна и в един момент - въобще не спира.Една от основните причини за главоболието е настъпващият от различни причини съдов спазъм в мозъка.За да се избави човек от тези толкова неприятни състояния е логично да се нормализира кръвоснабдяването на нервната клетка.Едно такова съвременно решение е НАНОМАГНИТНАТА ШАПКА.С равномерното си магнитно поле тя помага за намаляване на съдовия спазъм,предизвикващ главоболието и по този начин ликвидира първопричината за него .

фев 21

Ето рекорди, граничещи с психопатология

публикувано от: доктор Веселин Герев

На каква възраст е била най-младата майка в света, колко оргазма може да изпита за час една жена и колко голи хора са се събирали най-много на улицата някога?На света са познати всякакви чудати рекорди,но стане ли дума за секс, някои от рекордите са направо потресаващи.Сред тях е този за най-младата майка в света. През 1939 г.перуанката Лина Медина дава живот на сина си само на 5 години, 6 месеца и 21 дни. В списъка влизат и двама калифорнийски сексолози Уилям Хартман и Мерилин Фитиан, които посветили живота си в изучаването на секса. Те доказали, че в рамките на един час една жена може да изпита най-много 134 оргазма, а рекорда при мъжете е 16 за един час. През 1966 г. пък специално проучване разкри, че продължителността на най-дългия оргазъм при жената е 43 секунди. Освен това има и рекорд и за най-голям брой сексуални партньори за едно денонощие. Призът в тази категория се присъжда на американската порно актриса Лиса Спаркс, която през 2004 г. успя да “обслужи” 919 мъже на еротичен фестивал във Варшава.Странен рекорд беше поставен и в Мичиган с най-много голи хора, излезли на улицата. На 21 април 1998 г. на светло се събраха 1500 ентусиасти без дрехи. За най-стара порно звезда пък беше избран на пръв поглед обикновеният пенсионер Шигео Токуда, роден през 1934 г. По време на дългата си кариера той е снимал близо 250 филма.Най-късно станалият татко пък е индиецът Нану Рам Йоги, който гушнал невръстната си рожба на 90 години, а жената с най-много деца е рускиня, която е родила общо 69 деца, от които 67 са живи и здрави.Има и рекорд за най-дълъг пенис, известен до момента. Размерът му е 34 см., а притежателят - нюйоркчанин, който от повече от 12 години не си е имал приятелка.

фев 18

Новите “играчки” на мъжете и жените

публикувано от: доктор Веселин Герев

Концептуално устройството силно се доближава до дамска чанта - има отделение за съхраняване на хапчета, място за презервативи, вибратор, тирбушон, парфюм и тест за бременност.От списание “Marie Claire” са се обърнали към изобретателите на концепта да помислят върху това, как би изглеждал най-женският телефон на света. Резултатите са доста интересни. Концептуално устройството силно се доближава до дамска чанта - има отделение за съхраняване на хапчета, място за презервативи, вибратор, тирбушон, парфюм и… тест за бременност. Последното е малко странно, като се има пред вид, че той все още се продава по аптеките.Освен това телефонът може да анализира глас и да се използва за универсално дистанционно управление. За мъже пък вече е изобретена програма за смартфон на която са обозначени местата,където можете да си купите презервативи.Това е част от превенция на СПИН и други предавани по полов път болести.

фев 16

Защо мъжете отслабват по-лесно от жените ?

публикувано от: доктор Веселин Герев

Мъжете по-лесно се фокусират върху желаната цел и имат по-силна воля, затова и по-лесно свалят килограмите, твърдят психолози.Една от причините за този резултат е и това, че мъжете са по-целеустремени, заради което и по-лесно се отдават на диетата и игнорират влиянието на приятелите. Друга причина заради по-слабия успех при жените е и факта, че те много често намаляват храната си и това практически става стил на живот, за разлика от по-силния пол. И понеже жените редовно са на диета и редовно се изкушават, докато мъжете решат ли да отслабнат изцяло се посвещават на тази задача. Следващият капан за жените е и това, че са опитали безброй диети и в главите си са създали предразсъдъци, заради което и много често се съмняват в себе си и в своя успех и от там вече и самата воля е по-слаба и по-лесно да бъде прекъсната диетата. И понеже повечето жени подхождат емоционално, а не рационално както партньорите си и затова има тенденция да усложнят диетата си. А ако видят, че няма резултати в кратки срокове се отказват.

фев 15

Според изследване представените като напълно разкрепостени в сексуално отношение жени по телевизионните предавания и сериали от типа на “Сексът и градът” са мит. Повечето жени гледат негативно на случайните сексуални контакти, твърдят учените.Представата, че дамите свободно могат да търсят възможности за случайни връзки “за една нощ”в преследване на удоволствието, не се споделя от повечето жени, които смятат тези с подобно поведение за “отчаяни, жалки и нещастни”.Според специалисти тази констатация свидетелства, че сексуалното поведение на жените е затормозено от обществените порядки, тъй като подобно поведение у мъжете се смята за
нормално и приемливо.Според резултатите от анкетите, представени на ежегодната конференция на Британската асоциация на психолозите в Кардиф, макар че жените не осъждат дамите любителки на случайния секс, 90% от тях смятат това поведение за неприемливо. Те продължават да мислят, че жените нямат право на секс за удоволствие извън връзката с партньора си.Според анкетираните дами жените,които се отдават на случайни афери за една нощ, не го правят, защото са разкрепостени, а най-често защото са загубили самоконтрол вследствие на алкохол, наркотици или защото нещо в живота не им достига. Повечето интервюирани изразяват съжаление към подобен тип поведение.Интересен извод от направеното изследване е и фактът, че по-възрастните дами са проявили по-голяма търпимост и толерантност към проявите на фриволно женско поведение.

фев 14

Секс , лъжи и уебкамери на Свети Валентин

публикувано от: доктор Веселин Герев

Ако някога сте излизали на среща с някой, с който сте се запознали виртуално в Интернет, а при срещата сте били разочаровани от това, че той не изглежда така, както е твърдял, едно е сигурно – не сте сами. Според наскоро проведено проучване от Logitech, 58% от всички нас са ставали жертва на лъжа при виртуално запознанство. Затова трябва да помислите предварително и така ще избегнете разочарованието на първа среща не само на Свети Валентин, но и по-нататък. Проучването на Logitech показва, че 58% от милионите европейци, които са си уреждали срещи по Интернет, са били излъгани в някой етап от запознанството. Италианците водят класацията – при тях цели 72% от запитаните са били излъгани. В замяна на това, 58% от германците, 56% от французите и 55% от англичаните са признали, че са били излъгани. Холандците демонстрират най-голяма откровеност – при тях само 48% от хората са били излъгани от потенциалния партньор, който се е представил като по-различен, отколкото е в действителност. Проучването установи, че най-често срещаните лъжи при виртуалните запознанства в Европа са свързани с външния вид и привлекателността, последвани от теглото. Добра новина за плешивите мъже: липсата на достатъчно коса рядко е била повод за оплакване при първа среща. За тези, които търсят любовта в Интернет, външният вид е ключов фактор при взимане на решение дали да отидат на среща или не. Освен това, снимките във виртуалните профили често са обработени и доста подвеждащи и човекът въобще не си прилича или направо няма нищо общо, затова не е чудно колко често хората се разочароват, когато срещнат на живо съответния потенциален партньор.
Звучи почти трагично, но има решение. Водещият производител на уеб камери Logitech проведе проучване, за да установи каква е разликата, ако при виртуалното запознанство хората са ползвали уеб камери. По-голямата част от запитаните европейци (54%) са се съгласили, че ако видиш човека, преди за излезеш на среща с него и не ти хареса, можеш да кажеш не и така да си спестиш загубата на време и взаимното разочарование. 45% от англичаните и германците са споделили, че това би ги накарало да преодолеят мързела си и да се съгласят да отидат на среща. Един от трима французи и италианци също са съгласни с това твърдение. 42% от германците и един от трима холандци и италианци са казали, че това би им помогнало да преценят предварително външния вид на човека отсреща и да отидат на среща независимо от това как изглежда той. Излъчването на потенциалния нов партньор е от особена важност за французите и англичаните. Над 22% от германците са потвърдили, че ако харесат предварително човека отсреща, когато отидат да се видят на живо с него дори биха били готови да имат интимни отношения с него.
Фредерик Бутен, продуктов мениджър Интернет комуникации за Европа в Logitech, заяви: „Дребните лъжи, които хората си позволяват при виртуалните запознанства, могат да се превърнат в огромни разочарования, когато те се срещнат на живо лице в лице. Ако те могат предварително да се запознаят и да проведат видео разговори, могат да изберат потенциалния си партньор, без да си губят времето и парите да организират романтична първа среща. Влезте онлайн и провеждайте колкото видео разговори искате, за да избегнете потенциални разочарования, особено на празника на влюбените Свети Валентин!

фев 11

Австралийски учени са обнадеждени от първоначалния успех на революционна “мислеща шапка”, чиято цел е да стимулира творческите ни способности.Начинът, по който го постига, е чрез пропускането на слабо електричество през мозъка.Изобретението, което се състои от два проводника, прикрепени към главата чрез гумена лента, значително подобрило резултатите при решаването на прост аритметичен тест.Три пъти повече души с шапки успели да решат задачите, в сравнение с тези, които разчитали единствено на собствените си сили.Шапката потиска лявото полукълбо на мозъка, отговорно за познанието, логиката и езика. Същевременно, тя стимулира дейността на дясното, която се свързва с творчеството, интуицията и емоциите, обяснява шефът на центъра за мозъчни изследвания към университета на Сидни Алън Снайдер. По думите му шапката не е да стимулира процеса на учене и паметта, а ако искаме да погледнем по друг начин на даден проблем.Ако искате да погледнете на света, макар и за кратко, през очите на дете, ако искате да излезете от матрицата, обяснява той.Шапката би трябвало да потисне онези шаблони на мисълта, изграждани с времето и опита, и да даде свеж поглед към проблемите и ситуациите такива, каквито са сами за себе си.Изследователите били вдъхновени от две жертви на инцидент, които изведнъж изпитали невероятен пристъп на креативност, след като лявата страна на мозъка им била увредена.Снайдър признава, че подобна технология е на разположение на учените от десетилетие насам, но за пръв път проучват как слабият ток през мозъка може да засили тези способности.Потенциално, някой ден шапката би могла да се използва в областта на изкуствата и решаването на различни задачи.Подобен е ефекта и от наномагнитната шапка,която от скоро се предлага на бялгарския пазар.Тя стимулира всички мозъчни центрове и на тази основа подобрява значително работата на мозъчните клетки.Подходяща е за хора с Мозъчно-съдова болест,прекаран инсулт, колебания на кръвното налягане,депресия,безсъние.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат