дек 8

Смарт кондом ще мери потентността от 2018 година

публикувано от: доктор Веселин Герев

Британска компания пуска на пазара смарт кондом, който ще може да отчита как се представя мъжът в леглото.Смарт кондомът разполага с вградена високотехнологична система, която отчита няколко жизнени показатели, на база на които може да се съди за качеството на сексуалния контакт и за това доколко усърден е бил мъжът в любовната игра. Това са изгорените калории, честотата на сексуалните движения на мъжа, както и продължителността на сексуалния акт преди еякулацията.За разлика от обикновеният кондом  смарт кондомът ще може да се използва многократно.Технологичната система, вградена в него, ще позволява той да установява дали някой от двамата партньори е преносител на полово предавана болест и ще сигнализира своевременно за предприемане на допълнителни предпазни мерки. По отношение на удобството няма да има никакъв проблем смарт кондомът да се използва успоредно със стандартен презерватив.Така през 2018 и  сексът става високотехнологичен.

дек 6

Как да си набавим необходимия серотонин

публикувано от: доктор Веселин Герев

Всички чувства се регулират от биологично-активни вещества, наречени невротрансмитери.Те имат способността да предават импулси между мозъка и тялото чрез невроните.  Свързват се със специфични рецептори, разположени в  мозъка и тялото, за да регулират голямото разнообразие от процеси, включително емоции като страх, удоволствие, радост, гняв, възприятие на болката.Има четири основни невротрансмитери, които играят важна роля в чувството за благополучие или щастие – допамин, окситоцин, серотонин, и ендорфини. Те могат да се активират в тялото ни, ако направим няколко промени в нашия живот.От всички невротрансмитери най-важна роля за емоциите има серотонин Ето няколко начина, които ще ни помогнат да увеличим количеството на серотонин по физиологичен път.Излагането на тялото на ярка слънчева светлина дори по половин час дневно активира синтеза на серотонин.Затова през лятото се чувстваме жизнени,енергични и в добро настроение.През мрачните дни пак поради тази причина сме депресивни и не спим добре.Ако излагането на слънце не помогне,то е дошъл момента да заредим серотонин като го внесем в организма в готов вид.Холеон 5 амброз с контролирано освобождаване е единствения високотехнологичен продукт , който съдържа и двата прекурсора на серотонина.Те подпомагат неврона да зареди необходимото му количество серотонин с първите приеми на продукта.Холеон 5 амброз с контролирано освобождаване е изцяло природен продукт и приемът му не създава зависимост.

дек 4

Подрастващите, които трупат напрежение и стрес се оплакват от проблемен сън.Безсънието  допринася за развитие на проблеми, свързани с поведението, учебния процес и здравето.Специалистите изследват съня в две насоки – продължителността му, както и нарушенията му - от гледна точка на подрастващите и тази на техните родители. Преди и след социален стрес се изследват и нивата на кортизола – познат като „хормон на стреса“.В проучването участие взимат 84 подрастващи, чиято средна възраст е 13 години. От анализа на стрес-тестове става ясно, че нивата на кортизола показват повишена реакция на отговора на организма към стрес сред онези, които страдат от нарушения на съня.Изненадата идва, когато установяват, че по-голямата продължителност на съня също се свързва с повишен синтез на хормона кортизол. От данните на предишни проучвания става ясно, че по-кратката продължителност на съня се свързва с по-високи нива на хормона на стреса.Фактът, че повишената продължителност на съня невинаги се отразява положително на качеството му, но може да бъде индикатор и на проблеми със съня, може да обясни изненадващите резултати.Като заключение се налага тезата,че проблемите със съня повишават нивата на кортизола в кръвта.

дек 1

Честотата на сексуалните контакти не зависи от възрастта

публикувано от: доктор Веселин Герев

Изключително много фактори може да повлияят сексуалните способности на мъжа и жената и да възпрепятстват нормалния им полов живот. Това е причина много двойки да губят интерес към интимното общуване. Проучване, проведено наскоро, показва, че много жени губят интерес към секса още след първата година на интимно общуване с даден партньор.Наблюдавани са две основни групи двойки. В първата попадат такива, които споделят, че правят секс по-често от веднъж седмично. Във втората група са двойките, при които сексуалните контакти са по-редки. Установено е, че партньорите от първата група изпитват по-голяма удовлетвореност от житейското си съжителство. Честотата на сексуалното общуване обаче не определя пряко степента на тази удовлетвореност.Двойките, които правят секс няколко пъти в рамките на една седмица, не са по-щастливи от тези, които общуват сексуално само веднъж през този период.Изследователите обръщат внимание на още един фактор – дали стремежът към по-чести сексуални контакти подобрява емоционалното състояние на мъжа и жената в една двойка. И дали това не поставя партньорите под допълнителен стрес, особено когато този стремеж остане неудовлетворен в условията на забързаното модерно ежедневие.Междуполовото разделение на изследваните участници показва, че при 57% от мъжете е налице стремеж към максимално често сексуално общуване с партньорката. При жените процентът е значително по-нисък – около 18%.
Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат