ное 30

Консултациите по скайп-все по-търсена услуга

публикувано от: доктор Веселин Герев

Медицинските онлайн консултации набират все по-широко разпространение по цял свят. Този факт се дължи на огромният брой хора, които прекарват голяма част от времето си в интернет, търсейки информация. Лекарските грижи през монитора на компютъра вече не са предизвикателство, а нова международна тенденция.В днешно време никак не е трудно да получите медицинска диагноза и лечение, дори и в отсъствието на медик. Достатъчно е да включите уеб камерата и да разкажете за своите оплаквания, а лекарят пък да ви предпише необходимите илачи онлайн. Търсенето на консултации в мрежата стават все по-предпочитани, тъй като пестят време и пари на пациента.Въпреки това малцина дават положителна оценка на тази терапия. Някои специалисти смятат, че прегледите трябва да се извършват в реалността, а лекар и пациент да говорят лице в лице, за да може лечението да бъде ефективно, резултатите бързи и точни, а не такива в сферата на догадките и хипотетичните диагнози. За разлика от другите медицински специалности в психиатрията нещата стоят по друг начин.Тук прегледът е разговор и е много по-удобно да си седиш в къщи и да говориш с лекаря.Услугата предплатена скайп консултация се радва на все по-голям интерес на сърфиращите в нета.Тя пести много време и средства както на пациента така и на терапевта.Ползвайте я и ще се убедите сами.

ное 29

Нов метод за отслабване-с ШАМПАНСКО

публикувано от: доктор Веселин Герев

Почти всяка една диета изключва приема на алкохол. Какво тогава се случва с отслабващите през декември - най-социалният месец в годината, с най-много празници и консумация на алкохолни напитки?Вариантите са три - да зарежете диетата в името на доброто настроение, да откажете алкохола точно по празниците или да опитате диетата на Кара Лейба.Кара работи в MTV и от години се бори с килограмите си. Тя споделя, че е пробвала всяка една диета, за която е чула, но нищо не е имало дълготраен ефект върху тялото й. Провалът с диетите тя отдава на стреса в работата си и на постоянните партита, на които трябва да присъства.
31-годишната журналистка е намерила начин да се справи с наднорменото си тегло и в същото време да не отказва храната и алкохола. Тя е измислила диета с шампанско.”Този хранителен режим е съставен от две части здравословно хранене и една част забавление. Не е нужно да се лишавате от всичко. Просто вместо да си поръчате чизбургер с пържени картофки и сода, вземете пушена сьомга и чаша шампанско.”Кара твърди, че при нея диетата е дала чудесен резултат и в момента подготвя книга по темата - “Дневниците на шампанското”.В една чаша шампанско се съдържат средно 91 калории. Любимото пенливо вино на Кейт Мос - Laurent Perrier Ultra Brut дори съдържа 65 калории на една чаша.Според Лейба хората трябва да консумират по-качествена храна, защото така ще ценят повече това, което ядат. Някои научни проучвания твърдят, че умерената консумация на шампанско може да се отрази благотворно на организма и дори да намали риска от Алцхаймер и сърдечни заболявания. Според изследване в университета Reading шампанското бори лошия холестерол и може да предотврати инсулт.Кара Лейба съветва хората да не приемат шампанското като специално питие, което се консумира рядко, а като наслада, в която няма нищо лошо да се консумира редовно, но в умерени количества.

ное 28

Оказва се, че онези многочасови страстни нощи, за които мечтаят жените, а мъжете се опитват да им ги осигурят, нямат нищо общо с реалността. Според екип от американски лекари, най-добрият секс продължава от 7 до 13 минути. Учените са на мнение, че ”дори само 3 минути са достатъчни за получаване на удовлетворение” от интимния контакт.
В проведената анкета са участвали няколко хиляди души, за да определят колко е за тях идеалната продължителност на сексуалния акт. Резултатите, публикувани в изданието Тhe Journal of Sexual Medicine, сочат като най-чест отговор този в диапазона между 7 и 13 минути.
Сексът, който продължава от 3 до 7 минути, бил назован като ”адекватен”, този под 3 минути като ”твърде бърз”, а актът над 13 минути - за ”прекалено дълъг”.С това изследване щатските експерти развенчават мита, че добрият секс задължително трябва да е и дълъг:”Във фантазиите моделът за мъжката сексуалност са големи пениси, твърда като камък ерекция и полова активност, която продължава през цялата нощ. Ние виждаме това в киното, четем го в книгите. Ето защо все още много мъже и жени вярват в тази утопия. Познаването на този реален модел ще е от полза за лечението на хора със сексуални затруднения, а в по-широкия смисъл той ще допринесе за намаляване на случаите, в които възникват полови дисфункции.

ное 25

ДЕПРЕСИЯТА подтиска сексуалната ни активност

публикувано от: доктор Веселин Герев

Напоследък все повече специалисти смятат, че нерядко сексуалните разстройства при мъжете се дължат на проблеми в емоционалната сфера, а не както се считаше доскоро – на физиологични фактори като високо кръвно налягане, диабет или увреждане на половите органи.Мъжката несъстоятелност в леглото може да бъде предизвикана от усещането да потиснатост, чувство за тревога, невроза, стрес, предизвикан от работата, семейни или финансови проблеми.Неразрешените въпроси между мъжа и неговата партньорка, чувството на неловкост и срамежливост, страхът от реакцията на половинката, страхът от отказ – всичко това може да бъде източник да неуспехи в интимната сфера.Според психолозите, за мъжа провалът в леглото е една от най-трудно преодолимите ситуации. И за съжаление мъжете, попаднали в подобно положение, често изпадат в състояние на безизходица.Известно е, че мъжете преживяват пика на сексуалната си активност на 30-33 години. След 37-40-годишна възраст настъпва нейният естествен спад. Специалистите са убедени, че една от основните причини за потиснатото състояние на мъжете е намаляването на нивото на тестостерон в кръвта - този мъжки хормон влияе едва ли не на всички процеси, извършващи се в мъжкия организъм както и нивото на серотонин-хормонът на удоволствието.Затова, според учените с възрастта трябва да се проверява нивото на хормоните в кръвтакакто и да се провежда антистресова терапия с добавяне на прекурсорите на серотонин.

ное 23

Добрият сън подсилва имунитета ни

публикувано от: доктор Веселин Герев

Хората, които спят по-малко от 7 часа, се простудяват три пъти по-често от онези, които спят повече, твърдят американски учени от университета “Карнеги-Мелън” в Питсбърг.С резултатите от тяхното изследване те потвърждават вече разпространеното, но все още недостатъчно доказано мнение, че добрият нощен отдих е важен за нормалното функциониране на имунната система.“Хората, които спят по-малко от 7 часа са с отслабен имунитет и те по-често страдат от респираторните заболявания.Въпреки че зависимостта на имунната система от съня все още не е точно установена, настоящото изследване се определя като първото свидетелство за факта, че дори и малко нарушение в съня може да повлияе на това как организмът ще реагира на евентуална вирусна инфекция.Мелатонин амброз форте е продукт на високи технологии и гарантира здрав и пълноценен сън още от първия прием.Той действа и в посока на повишение на имунологичната защита чрез антиоксидантните си свойства.

ное 22

Лакомията е форма на булимията

публикувано от: доктор Веселин Герев

Националната здравна служба на Великобритания представи днес говореща чиния, която трябва да предпазва от злоупотреба с преяждане.Уред, наречен мандометер контролира колко бързо и какво количество храна се консумира.Уредът представлява компютър и везна във формата на чиния, които се настройват, за да контролират лакомниците.Щом човек, който има проблеми с наднорменото си тегло, започне да се храни, компютърът отчита всяка хапка - колко е изядено, но и с каква скорост.Ако човекът започне да прекалява, чрез специален сигнал мандометерът го пита дали наистина е все още гладен.В студия, публикувана от университетската клиника в Бристол, Англия, се твърди, че хора с наднормено тегло, които са използвали уреда в продължение на 12 месеца, са поглъщали 12 до 15% по-малко количество храна.По принцип мандометерът е разработен в Швеция (mando.se), за да се използва при лечение на анорексия и булимия.А сега е програмиран по нов начин, за да помага и на лакомниците.

ное 21

Особености на сексуалните навици по света

публикувано от: доктор Веселин Герев

Всяка страна бива оприличавана с общоприети черти от характера на своя народ, а в това число влиза и сексуалното поведение, което е било проследено от няколко успоредни световни изследвания, за да се стигне до заключенията написани в следващите редове.
Белгийците са най-доволни от сексуалния си живот, а най-тъжни в това начинание се оказват китайците. Третото място е за САЩ, а четвърти по сексуално щастие се нареждат хърватците.
Най-късно загубват девствеността си индийките. Средната възраст, на която те осъществяват първия си сексуален контакт е 19.8 години, а американките правят секс за първи път на 16.9 години. Канадците и американците са най-големите фенове на видеозаснемането по време на интимни отношения. В съседска Гърция правят най-редовния секс (138 пъти в година), а на едно от последните места се нареждат японците, които осъществяват средно по 45 сексуални контакта годишно. При секса на работното място шампиони са южноафриканците, а в челната петица влиза и Сърбия.Турците сменят най-често сексуалните си партньори (14-15 за година), а в Индия техният брой е съвсем малък (трима в рамките на 365 дни). Вибраторът е най-употребяван в Тайван, а на второ място по покупка на тази секс играчка пък се подвизава Великобритания.

ное 18

МЕТЕОЧУВСТВИТЕЛНОСТ нов медицински проблем

публикувано от: доктор Веселин Герев

Човешкият организъм веднага реагира на промените във времето. Главоболие, отпадналост, бърза умора или просто лошо настроение – това са най-честите признаци на т.н. “метеочувствителност” (чувствителност, предизвикана от метеорологичните промени). Какво е това – болест или просто нещо, наподобяващо пролетна умора?
Ако преди промени във времето чувствате необичайна възбуда или обратното - ставате отпуснати и сънливи, то това е напълно нормално. Тази естествена реакция на организма не се смята за проблем. Но изострените хронични болести в отговор на атмосферните промени се смятат за наистина опасни. Те могат да възникнат преди измененията във времето като своеобразна сигнална реакция.Ако страдате от сърдечно-съдови заболявания, вашето състояние може да се влоши няколко часа преди смяната на температурата или атмосферното налягане. Понякога главоболието, отпадналостта, тревогата и болките в ставите могат да бъдат провокирани дори от промяната в посоката на вятъра.Високата влажност на въздуха също е наблагоприятен фактор за хората със заболявания на сърцето, а някои случаи на внезапна смърт съвпадат с периодите на надвиснала буря.Ясно е, че не можем да влияем на времето, но можем да помогнем на организма си да преживее този тежък период. Най-важно е да подържаме в добра форма сърдечно-съдовата, имунната и храносмилателната система и психиката. При безсъние и повишена възбуда може да се приемат успокоителни средства от типа на МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ.При подтиснатост и липса на сили помага ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ.

ное 16

Манията за чистота е психично разсройство

публикувано от: доктор Веселин Герев

Ако сте обсебени от темата за чистотата и изрядността на дома ви, добре е да се обърнете към специалист, който да определи какво е вашето психическо състояние. Манията за чистота е не просто част от възприятията на човек, а израз на прикрита невроза, а в някои случаи дори на психоза. Когато една домакиня до такава степен се е вманичила на тема чистота, че дори изпитва вина, когато не почиства дома си основно по няколко пъти в месеца например, това е знак за сериозно разстройство, към което трябва да се подходи с разбиране и да се потърси компетентна помощ. С особена сила тези отклонения важат за жените в напреднала възраст, които имат изграден и наложен стил на живот и отношение към чистота. Върху тя ното усещане и състояние каквито и да било терапии трудно биха повлияли, тъй като те са възприели ролята на вечен съблюдател за реда и чистотата в дома, на който никой няма право да се противопоставя. В повечето случаи дамите, които страдат от подобна форма на невроза, предпочитат върху техните плещи да падне цялата отговорност по почистването на дома, защото никой друг не е в състояние да го свърши толкова добре, колкото те самите. Останалите обитатели са задължени обаче да спазват наложения ред и да не роптаят.

ное 15

Отегчени от секса съпрузи вземат уроци от специалисти

публикувано от: доктор Веселин Герев

Курсът, наречен “Най-добрият секс с жена ми”, продължава две седмици.През това време отегчените съпрузи ще могат да вземат майсторски уроци за по-приятни изживявания в спалнята.Занятията започват с подробен разпит за проблемите на двойката.Най-често срещаните оплаквания след петгодишен брак са рутината и еднообразието.Първата част от курса е да научат съпрузите да се отдават на любовни ласки на по-нестандартни места.Мъжете пък се оплакват, че половинките им не са добри в оралната любов и точно тук се намесва агенцията, която дава любопитни съвети на жените как да се справят с проблема.Не на последно място в списъка с проблеми е чувството, че любовта си е отишла, от което, разбира се, се мъчат по-често жените.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат