сеп 30

Секс по график подобрява семейните отношения

публикувано от: доктор Веселин Герев

Сексът по график може да спаси брака, смятат специалисти.Звучи необичайно, но така или иначе ако правите любов по разписание, можете да избегнете много проблеми в семейния живот и на спасите интимния си живот, смятат сексолозите.Специалистите по семейните проблеми сравняват интимния живот по график с поръчка на меню в ресторанта.Установеният график за любов може да отстрани различни неудобства и недоразумения, да ви накара да се почувствате по-спокойни и оттук да получите истинско удоволствие от секса, продължават съветниците по интимния живот.Разбира се, има и други начини да се влияе на ситуацията.Много е важно, например, хората да не се страхуват от обсъждането на интимни проблеми помежду си.Необходимо е да се вслушват в мнението и желанието на партньора, а, ако няма възможност, напълно да се реши проблемът, поне да се постигне компромис, който са удовлетвори и двете страни.За целта обаче се изисква време, търпение и естествено желание от двамата партньори.Много е важно също хората да правят първите крачки спрямо партньора/ката и да не остават пасивната страна при решаването на проблема.Все пак пробвайте и секс по план. Поне няма нищо да загубите, казват сексолозите.

сеп 27

Хората, които често похапват риба и ядки с надеждата да подобрят мозъчните си функции, вероятно ще останат разочаровани да научат, че от тези продукти особена полза няма.Такива са резултатите от американско проучване.За целите на изследването специалисти  са направили тестове за мислене и запаметяване сред 2100 жени на възраст между 65 и 80 години.Изследователите не са открили потвърждение, че съдържащите се в продукти като риба и ядки омега-3 мастни киселини забавят отслабването на мозъчните функции.Авторите на проучването са установили, че няма разлика в резултатите от тестовете при доброволките с най-високи и най-ниски нива на омега-3 мастни киселини в кръвта в началото на изследването.В двете групи също така не са отчетени различия в отслабването на мозъчните функции с течение на времето.Това проучване не подкрепя идеята, че омега-3 мастните киселини са от полза за мозъка. Всъщност се потвърждава тезата, че те не осигуряват защитен ефектна мозъка и психиката.Омега-3 мастните киселини са важни за развитието на мозъка в началото на живота. Данните какъв е ефектът от тях в по-късните житейски стадии обаче са противоречиви.Експертите все пак отбелязват, че омега-3 мастните киселини са важна част от балансираното хранене и от тях има други ползи за здравето.

сеп 25

МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ - рецетпа за добрия сън

публикувано от: доктор Веселин Герев

Мелатонинът е естественият хормон на съня, който се произвежда в организма ни. Този хормон е отговорен за способността на човек да заспи достатъчно дълбоко, така че да изпита истинско удовлетворение. Навярно всеки мечтае за желаната дрямка без мисли за проблеми, работа и професионални ангажименти в главата си.Пикът на секреция на мелатонин е около 24 годишната възраст,след това нивата му физиологично намаляват.Приемът на мелатонин през устата помага при нарушен цикъл сън-бодърстване при деца и възрастни със стресови симптоми и проблемен сън.Внесен отвън обикновеният мелатонин се разгражда бързо и ефективността му е слаба или временна.Продукт на високотехнологични разработки е МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ С КОНТРОЛИРАНО ОСВОБОЖДАВАНЕ. В основата му стои НАНОТЕХНОЛОГИЯ,което означава по-голям обем на внесената субстанция от наночастици и по-мощен и траен ефект от приетите дози.Още с първият прием МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ гарантира добър и пълноценен сън през цялата нощ.Лекари препоръчват  приемане на мелатонин амброз форте от хипертоници,приемащи бета блокери както и при всички видове безсъние.Приемът на МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ не създава зависимост и отпадналост на следващата сутрин-ефект от приема на сънотворни медикаменти.Редовното приемане на МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ връща биологичния часовник към пиковити нива на хормона и съхранява психиката и тялото като забавя процесите на стареене.

сеп 24

Лекуват депресия и с ултразвук

публикувано от: доктор Веселин Герев

Може би всеки от вас е използвал методът за самолечение на лошо настроение – пускате си някоя любима весела песен и незнайно защо започвате да се чувствате по-добре. Изглежда голяма част от тайната на песните се крие именно в техния звук. Учени смятат, че лечение на мозъка със звукови вълни може да бъде радикално ново лечение срещу депресия.Ново изследване показва, че кратки „взривове“ на ултразвук (звукови вълни извън обхвата на човешкия слух) в продължение само на 30 секунди могат да засилят настроението и да премахнат чувството на тревожност. Доброволците отчитат значително подобрение на психичното здраве в рамките на десет минути звукови вълни.Лечението действа, като стимулира неврони в области от мозъка, участващи в регулирането на настроението. Лимбичната система се намира в близост до горната част на мозъка и контролира емоциите. Учените, седящи зад новото откритие, се надяват да го превърнат в успешна алтернатива на антидепресантите. Повечето лекарства против депресия имат влияние само в по-тежки случаи, но не е ясно дали наистина помагат в по-леките форми на психическо неразположение.Антидепресантите също така могат да имат множество странични ефекти като умора, напълняване и сексуална дисфункция. Изследвания показват, че новото лечение може да има положителни резултати, въпреки че някои пациенти усещат вълните, минаващи през главите им.Ултразвукът е бил използван редовно за медицински цели до 20-те години на миналия век. Изглежда съществува и по-удобна алтернатива на звуковите вълни – определени честоти на ултразвука стимулират клетки в тялото чрез вибрация.Най-сигурният начин за преодоляване на сезонната депресия е чрез увеличаване нивото на СЕРОТОНИН в мозъка.Пиемът на 1 тбл серотонин-ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ покрива дефицита на хормона на щастието и дава спокойствие ,тонус и настроение през мрачните зимни месеци.

сеп 23

Какви страхове тресат мъжете?

публикувано от: доктор Веселин Герев

Британските мъже се притесняват повече да не станат плешиви с годините, отколкото импотентни, установи национално проучване.94% процента от поданиците на Нейно Величество били притеснени да не загубят косите си, докато само 89 на сто от тях се бояли от еректилна дисфункция.Шестдесет и четири процента се ужасявали при мисълта, че могат да станат шишковци, а 61 на сто - че ще изгубят зъбите си.Четиридесет и пет на сто от анкeтираните доверили, че изтръпват при мисълта, че ще са им нужни очила с много голям диоптър, а една трета - че ще оглушеят на стари години.В проучването взели участие 2000 пълнолетни британци. От него ставало видно, че плешивостта най-много плаши британците, защото е най-видима и най-много издава годините на мъжа.Хората с голи глави са подложени на най-много шеги и подигравки в бара и в службата. А това рано или късно се отразява зле на самочувствието им.Три четвърти от анкетираните британци също така се притеснявали да не посивеят с възрастта.

сеп 20

Стресираните деца имат “соматични оплаквания”

публикувано от: доктор Веселин Герев

Децата, подложени на системен стрес могат да изпитват физически неразположения, които да подскажат на учителите или родителите за тормоз над тях. При тези деца често се наблюдава отказ да споделят за проблема, съобщава мащабно проучване.Екипът разглежда 30 други проучвания, в които общо влизат 220 000 деца в училищна възраст от 14 различни страни.Анализът на всички тези данни сочи, че децата, които са стресирани са два пъти по-склони да съобщават, че са болни или че не се чувстват добре, в сравнение с тези, при които са спокойни.Сред най-често срещаните симптоми са: болка в стомаха, главата, гърба, врата или рамената. Те изпитват още затруднения при дишане, гадене, диария, скованост в мускулите, чувстват се замаяни, възможно е среднощно напикаване.
В превод, данните ни „казват“, че всяко физическо неразположение, за което няма обяснение, може да бъде считано за симптом на стресаВажно е също така да се обръща внимание и на честотата на оплакванията, които има детето. Много от децата отказват да ходят на училище. Замислете се кога се появяват главоболието и болките в стомаха – преди началото на учебния ден, а след това магически отшумява? Тормозените деца също така може да са депресирани или просто да се държат по начин, нетипичен за тях.
сеп 18

Антидепресантите водят до остеопороза

публикувано от: доктор Веселин Герев

Сезонни депресии, като есенната, са глобално разпространени. Дотолкова, че срещу тях има стотици медикаментозни средства, повечето от които – с променлив успех.Симптомите им включват, но не се ограничават до: трудно събуждане и нежелание за ставане, отпадналост през деня, често хранене за утеха и удоволствие, водещо до напълняване, загуба на интерес към любими дейности, прекъсване на социални контакти, понижено либидо, меланхолия .Някои антидепресанти са по-ефективни от други, но много от тях споделят общи странични ефекти. Сред най-популярните са тези на основата на селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина или SSRI.Статистическо изследване, проведено през 2012 г. в университета на Милано, открива закономерност: пациенти с депресия, приемащи медикаменти на основата на SSRI имат почти 4 пъти по-голяма честота на костни фрактури, в сравнение с пациентите, третирани с други медикаменти. Друго изследване сочи, че жени с хронична депресия, приемащи препарати с SSRI за дълги периоди от време, имат значително по-ниска костна плътност от жени в сходно здравословно състояние, които не са приемали SSRI през живота си.
Двете изследвания са сред малкото проучвания по въпроса и все още не са достатъчни, за да се твърди категорично: вредят ли SSRI на костната тъкан или не. Учените са на мнение, че този тип антидепресанти имат непознат все още механизъм, водещ до остеопороза, чрез намеса в метаболизма на калций и витамин D.Безопасен начин за покачване на СЕРОТОНИНА е като се внася той в готов вид под формата на таблетка-ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ.Така се постига бърз и физиологичен ефект при сезонни депресивни състояния без да се създава риск от остеопороза.
сеп 17

Страдащите от безсъние имат забавени реакции през деня

публикувано от: доктор Веселин Герев

Различия в мозъчните функции показват резултатите от сканирането на мозъците на хора, които страдат от безсъние  и на тези,които имат нормален сън през нощта.Учени установиха с ЯМР, че  мозъка на недоспалия човек се затруднява да се съсредоточи по време на тестове за запаметяване.Страдащите от безсъние се затрудняват да спят нощем и са със забавени реакции през деня.Изследването обхванало 25 души, които заявили, че страдат от безсъние, и други 25 участници, които уверили, че имат здрав сън. Мозъците им били сканирани по време на участието им в трудни тестове за запаметяване.Получените данни ни помагат да разберем, че страдащите от безсъние не само имат проблеми със съня си нощем, но те имат и затруднена концентрация и способност за запаметяване през деня.Смущенията в паметта могат да провокират твърденията на страдащите от безсъние за проблемния им сън. Може би онова, което оказва своето въздействие върху работната памет и способността да се съсредоточиш върху задачата, причинява също безсъние допълват  експертите.

сеп 16

Розовият цвят намалява агресията

публикувано от: доктор Веселин Герев

Швейцарски затвори пребоядисват килии в розово в рамките на проект за намаляване на прояви на агресивност.За проекта “Розово за успокояване” са пребоядисани 30 килии.Резултатите от него са много добри.”Нивата на гнева намаляват само за 15 минути, макар че обикновено затворниците влизат в розовите килии за по два часа”, твърди психологът на затвора .Проектът е насочен не само към затворите. Някои полицейски управления също се възползват от него.В полицейското в Биене така са пребоядисали стаите за арестувани за пиянство.Идеята не е нова. Психолози са правили експерименти за въздействието на различни цветове.Те описват розовото като “физически успокояващо”.

сеп 13

Днес е световният ден на шоколада

публикувано от: доктор Веселин Герев

Процедурите с шоколад могат да подобрят здравословното състояние на организма през зимата, твърдят специалисти.През студения сезон процесите на обмяната на вещества в организма се забавят, което води до натрупване на токсини. Ето защо специалистите препоръчват през есенно-зимния сезон да се прилагат релаксиращи техники за детоксикацията и подпомагане на метаболизма на организма. Хапването на достатъчно плодове и зеленчуци през деня, провеждането на подходящи SPA процедури, масажи и физически упражнения помогнат на организма да изхвърля вредните вещества и се тонизира.
Най-популярната, приятна и ефективна SPA процедура  е шоколадовата.Процедурата представлява ексфолиране с паста от зърната на какао или семената на шоколадово дърво. За 20 минути се прави маска с шоколадово масло или крем, която се нанася на тялото. След това то се хидратира с какаов лосион.Благодарение на шоколадовата процедура значително се намалява обемът на тялото, подобрява се обмяната на веществата и отделянето на вредните токсини. Допълнителният ефект е, че кожата придобива по-здрав кадифен тен.Шоколадовата терапия подобрява и доброто настроение, твърдят специалисти. Въздействието върху емоционалното състояние се дължи на съдържанието на хормона серотонин в изкусителната смес. Серотонитът, по думите на специалистите, се абсорбира и натрупва в организма по време на процедурата.Серотонининът или хормонът на щастието, синтезиращ се по принцип в централната нервна система, играе важна роля за контролирането на гнева, агресивността, телесната температура, съня, сексуалността и апетита. Ниските нива на серотонин предполагат нарастване на агресивното поведение, клинична депресия, мигрена и различни нервни разстройства.Ако не Ви се яде шоколад препоръчваме серотонин на таблетки -ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ за тонус и настроение през земните месеци.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат