ное 29

Наномагнитна шапка премахва бързо главоболието

публикувано от: доктор Веселин Герев

Главоболието е състояние често съпътстващо нашето динамично ежедневие и е причина за страдание на много хора в творческа възраст .То има различни форми и локализация.Когато болката се локализира в челната област тя е пряко свързана с областта на очите.Цялостното физическо натоварване също може да причини главоболие, което в повечето случаи преминава в мигрена . Поради това трябва да се избягват резките движения. Главоболието може да е продължително, всекидневно да не отшумява и след по-продължителна почивка. Тогава говорим за неговата хронификация.Този тип главоболие бива два вида – първично (с продължителност от около 15 дни месечно) и вторично, което е в резултат на други заболявания на мозъка. Често този тип главоболие е последвано от депресивни състония, чувство за тревожност. За него може да се говори при стресови моменти или злоупотреба с медикаменти- много от продуктите за намаляване на високото кръвно налягане имат главоболие като страничен ефект.
Най-често срещано е мигренозното главоболие. То е свързано с постоянна, непуслсираща, обхващаща и областта на врата болка, а усещането за тежест не утихва. Често за лечението на подбно главоболие е необходима сериозен медикаментозен прием.Появява се в резултат и на травми и изисква специфично лечение.Страдащите от главоболие знаят, че то не преминава от болкоуспокоителни.Като продукт на високите технологии и за първи път в България на пазара се предлага наномагнитна шапка.Тя се използва както по време на главоболие така и профилактично.Успокоява трайно болката и подобрява качеството на живот на хилядите,стрпадащи от този проблем.При интерес към продуктите от наномагнити позвънете на тел 0879 575650.

ное 23

Стресът налегна и децата!

публикувано от: доктор Веселин Герев

Детските неврози и невротични състояния в наши дни са широко разпространени с тенденция към зачестяване. Някои деца наистина имат по-чувствителна нервна система, но голяма роля играят повишените изисквания на възрастните при възпитанието и обучението на децата.
Неврозите са функционални нервни заболявания, предизвикани от пренапрежение на силата, равновесието и подвижността на процесите възбуда и задържане. Те могат да станат в резултат на еднократно въздействие от страна на силен психотравмиращ дразнител или в резултат на слаба, но продължителна психотравма. факторите, които водят до увреждане на нервната система, идват от околната среда или от организма на детето.
Неврозите могат да имат различни прояви в определени периоди от детството.
Гризането на ноктите се наблюдава предимно в предучилищната и училищна възраст. Характерно е за припрени и нетърпеливи деца. Скърцането със зъби нощем също е невротична проява, При липса или недостиг на внимание може да настъпи отклонение в поведението на детето. Понякога то се изразява в свръхактивност до такава степен, че малкият човек не се задържа на едно място дори за миг - непрекъснато се върти на стола, захвърля една играчка и веднага взима друга, а вниманието му лесно се отвлича.Такива деца са хиперкинетични и това им създава проблем в комуникацията.Ако детето Ви има такъв проблем не се страхувайте да се обърнете  към психиатър.

ное 17

Кафето помага за тонизиране но вреди на съня

публикувано от: доктор Веселин Герев

Независимо дали пиете кафето си черно и горчиво или подсладено и с мляко, в него има силна доза кофеин, която днес се е превърнала в ключов фактор за началото на деня при много хора. Кофеинът е широко разпространен по целия свят и се консумира всекидневно от всички нас. Кофеинът повишава способността ни да се концентрираме и внимаваме. Този ефект е особено забележим например при събуждането сутрин или когато работите нощем. Но дори и нормалната за деня способност да се концентрираме се повишава при консумацията на кофеин.
Кофеинът “събужда”, а след това и помага да работите по-ефективно. Това вече е доказано от доста научни изследвания в последните години. С повишените умствени способности обаче вървят и проблеми със заспиването и съня. И наистина - кофеинът доказано пречи на нормалното преминаване на организма в нощен режим, т.е. в режим на сън и отмора. В същото време наблюденията показват, че хората, които редовно употребяват съдържащи кофеин напитки, са привикнали към него и се повлияват по-слабо от негативните му ефекти върху съня.
Има няколко ситуации, при които консумацията на кофеин може да повлияе симптомите на понижено настроение и дори депресия, най-вече у хората, които вече са предразположени към нея. Недостигът на сън, свързан с консумацията на кофеин, може да изостри депресивните симптоми, затова този тип хора следва да избягват употребата на кофеин по няколко пяти през деня. Приемането на една таблетка МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ решава веднага проблема със трудното заспиване при системно приемане на кофеин през деня.

ное 15

Стресът води и до оплешивяване!

публикувано от: доктор Веселин Герев

Във Великобритания в следкризисния период е регистрирано 89-процентово увеличение на броя мъже, които са потърсили медицинска помощ поради преждевременно оплешивяване.Изследванията също сочат, че състоянието на тревожност е една от основните причини за ускорението на косопада до три пъти.Научното обяснение е, че стресът води до измиране на клетките на косата, а след това те трудно се възстановяват. Комбинацията от последиците от рецесията и яростната конкуренция за работни места, която мъжете са принудени да водят, са главните фактори, предизвикващи преждевременно оплешивяване”.Има два основни вида оплешивяване.,.„по-лекия” косопад, защото след това косата често се възстановява и”алопециа ареата”.Тогава човек получава оплешивяване на няколко места по главата, които са с големината на монета, но има и случаи, в които оплешивяването е пълно и не само по главата, но и по цялото тяло.Освен ускорен косопад, учените са установили, че днешните мъже побеляват пет пъти по-бързо от предишното поколение. Освен възрастта, фактор за това се оказва отново стресът.

ное 10

На 11-12 ноември ще има взрив от МАГНИТНИ БУРИ !

публикувано от: доктор Веселин Герев

Трябва да се знае, че магнитните бури влияят както на болните, така и на здравите. Младите хора и спортистите най-малко се влияят от тях. При силни магнитни бури у хората се появяват признаци на сънливост, умора, отпуснатост. Хроничните заболявания се увеличават. Учените са установили, че появата на магнитни бури потиска изработването на хормона мелатонин, който осигурява адаптация към външната среда и регулира циркадните ритми. Силните магнитни бури водят и до нарушаване на биоритмите в човешкия организъм. Бумът на инсулти и на инфаркти настъпва по време на слънчеви изригвания.Нарастват също така и оплаквания от стресов характер-рязко повишение на кръвното налягане,подтиснатост,резки колебания на настроението.
В последно време медиите все по-често информират за приближаващи “магнитни бури”. Периодично от слънцето избухват мощни взривове, съпроводени с изхвърляне на огромни количества енергия - светлина, топлина, електромагнитни вълни. Такива имаше на 8.11. и се очаква те да достигнат земята на 11-12.11.Бъдете внимателни !Приемът само на една таблетка МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ може да допълни мелатониновия дефицит и да Ви предпази от неприятното въздействие на “магнитните бури”.

ное 8

Здравословен секс - за здраве и дълголетие!

публикувано от: доктор Веселин Герев

Мъжете със здравословен сексуален живот живеят по-дълго, но само при условие, че са верни на половинките си, установили италиански учени. Изследването е осъществено от Италианското сдружение за сексуална медицина, което провежда годишния си конгрес в Модена. Според резултатите от него здравословният сексуален живот означава по-малко сърдечно-съдовипроблеми при мъжете.От изследването стана ясно, че мъжете, които водят активен полов живот и са верни на партньорките си имат по-малко сърдечносъдови заболявания и живеят по-дълго. При повишена сексуална активност те произвеждат повече тестостерон, поради което по-рядко изпадат в депресия и имат по-малко сърдечно-съдови проблеми, което означава, че метаболизмът им също е по-добър.Изследването е било осъществено от университета във Флоренция сред 4000 мъже и показало, че неверните имат по-лошо сърдечно-съдово здраве, защото им се налага “да се справят с по-голям стрес заради неверността си. Лошият сексуален живот може да причини стрес и депресия.Доказано е,че повишеното количество тестостерон, произвеждано по време на секс, е добро за мъжете, тъй като изгаря излишните захари и намалява опасността от сърдечни заболявания. Тестостеронът е основният мъжки полов хормон и освен това е анаболен стероид. Предишни проучвания показаха, че той е от основно значение за здравето и най-вече за предотвратяването на отсеопороза.

ное 1

Смяната на часовото време крие сериозен риск за здравето!

публикувано от: доктор Веселин Герев

Преходът от лятно към зимно време и обратното може да повлияе върху настроението и психиката на човек.Връщането на часовника с един час назад може да доведе до изостряне на хроничните заболявания и депресия, дори това да се дължи единствено на самовнушение. Всъщност преминаването към зимно време не оказва съществено влияние на здравето на хората, но може да развали тяхното настроение.Преместването на часовника с час назад обаче  се отразява на биоритъма на хората негативно.Разбъркването на циркадният ритъм-сън-бодърстване се усеща най-силно прървите три дни след смяната,когато се наблюдава и повишен риск от инфаркт и инсулт-по данни на шведски психиатри.Причина за този силен стрес на тялото е намаляване на секрецията на МЕЛАНИН-естественият хормон на съня.Проучване върху четиридесет доброволци показва,че хприема на една таблетка МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ премахва риска от инциденти като допялва недостига на естественият хормон на съня и регулира моментално правилното протичане на циркадният ритъм.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат