ное 28

Днес е черният петък - ден на зависимите към пазаруването

публикувано от: доктор Веселин Герев

Днес е черният петък-денят за шопинг в моловете до 22 часа.Страдащите от зависимост към пазаруване днес имат своя шанс да се развихрят.Денят е избран неслучайно-днес всички получават заплати и е време веднага да ги похарчат.Намаленията, които всъщност са предпразнични увеличения мамят хората да харчат без да му мислят.Обзети от манията за пазаруване те си купува всякакви нужни и ненужни вещи.Подсъзнателният акт на пазаруването е да си доставим удоволствие и приятни емоции чрез вещи.Тъй като сме по природа подтиснати и нещастни искаме да си купим щастие, което се превръща в цел на живота ни.Надпреварваме се с близки,познати и колеги кой ще изхарчи повече и ще купи най-залежала стока.Така стартират безсмислените покупки за празниците.Който се охарчи отсега му гарантирам следпразнична депресия.Тя се подхранва от тоталното разминаване между очакванията ни за приятни емоции по празниците и реалните ни преживявания.Както се казва животът продължава,идват сметките а емоциите са негативни.Ако искате да си доставите удоволствие зарежете моловете с  изостанала стока и прекарайте повече часове с любими хора в приятни занимания.Така ще си доставите приятни емоции,които със сигурност няма да намерите в моловете за продан.Ако сте шопинг манияк гответе се за депресия дори преди празниците.

ное 26

Спирането на цигарите въздейства на психиката поне колкото едно лечение с антидепресанти . Такива са изводите от изследване, .проведено във Великобритания.Според британските учени, които са взели под внимание 26 изследвания по темата, ефектът от спирането на цигарите може да бъде определен като еднакъв или по-добър от този на антидепресантите, използвани за лечение на състояния на тревожност или резки промени в настроението.Включените в проучването пушачи са били “средно зависими”, на средна възраст 44 години. Те са пушели между 10 и 40 цигари дневно. 48% от тях са били мъже. Те са анкетирани преди опита им да спрат цигарите и след това повторно - в период от шест седмици до шест месеца.Престаналите да пушат проявявали по-незабележими признаци на депресия, те били по-спокойни, по-малко стресирани и гледали по-позитивно на живота в сравнение с останалите, които продължили да пушат.Подобрение се забелязвало дори при хора, засегнати от умствени смущения, от момента, в който те преустановили пушенето.Според данни на Световната здравна организация (СЗО) от юли миналата година тютюнът е причина за смъртта на 6 милиона души годишно, като тази цифра ще нарасне до 8 милиона през 2030.Има два вида пушачи-една трета пушат заради никотиновата зависимост и около две трети заради ритуала на пушене.И двата типа пушачи разчитат на тонизиращото въздействието действие на никотина върху нервната клетка.Като резултат се получава подтискане на серотониновото ниво.Проучване покозва,че приемът на ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ -таблетка серотонин-може да намали глада за пушене до минимум в рамките на месец.

ное 25

Само десет процента от пиячите са алкохолици

публикувано от: доктор Веселин Герев

Алкохолът е известен от дълбока древност като  антистресово средство.Сега той се използва като най-достъпния антидепресант,който може свободно да се набави от всики магазин без да се посещава лекар. Обратно на широко разпространеното схващане само 10% от американците, които прекаляват с пиенето, са алкохолици.Авторите на настоящото проучване на федералния Център за контрол и профилактика на заболяванията, базирано върху данни за 138 100 американци, са установили, че 90% от злоупотребяващите с алкохол не отговарят на критериите за алкохолизъм.Експертите напомнят, че сред признаците на алкохолната зависимост са невъзможността да се ограничи и спре пиенето, продължаващата консумация на алкохол дори след проблеми в семейството и работата и прекомерното време, отделяно всекидневно за пиене. Прекомерното пиене е нездравословно и отнема 88 000 човешки живота годишно, независимо дали жертвите са алкохолици или не.Сред неблагоприятните ефекти от злоупотребата със спиртни напитки са рак на гърдата, чернодробни и сърдечносъдови заболявания, и автомобилни злополуки.Алкохолът въздейства на нервната клетка като повишава нивото на серотонин-веществото на спокойствието ,тонуса и настроението.С течение на времето обаче серотонина се изчерпва и самият алкохол действа депресивогенно.Холеон 5 амброз е високотехнологичен продукт,съдържащ двата прекурсора на серотонин .Затова ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ се нарича серотонинова таблетка.Приемът на ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ с контролирано освобождаване набавя необходимия за нервната клетка серотонин и промага да се тушират неприятните симптоми на стреса и депресията без да се консумира алкохол.

ное 24

Комитетът за оценка на риска в проследяването на лекарствената безопасност (PRAC) към Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) приключи преразглеждането на золпидем – съдържащите лекарствени продукти, използвани за краткосрочно лечение на инсомния (безсъние).Прегледът на золпидем бе започнат след доклади за проблеми при шофиране или пътнотранспортни произшествия на следващата сутрин след приема на золпидем.Добре известен е фактът, че лекарствените продукти като золпидем могат да предизвикат сънливост и забавени реакции на следващия ден след приема на лекарството, което може да увеличи риска от инциденти по време на дейности, които изискват бдителност, като шофиране.Понастоящем PRAC препоръчва промени в продуктовата информация на золпидем, включително допълнително подчертаване на риска от нарушени способности за шофиране и нарушено бодърстване и засилване на предупрежденията и предпазните мерки целящи свеждане до минимум на тези рискове.Препоръчва се употребилите продукта да не шофират или извършват дейности, които изискват бдителност до 8 часа след приема на золпидем като не трябва да се употребяват алкохол или други вещества, които повлияват умствените функции.Решението на проблема безсъние се нарича МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ.За разлика от сънотворните средства този продукт на високи технологии допълва липсващия в нервната клетка естествен хормон на съня.Това означава пълноценен сън още от първия прием без отпадналост, забавени реакции и сънливост на следващия ден.Не предизвиква зависимост.

ное 21

Джънк фуд увреждат паметта

публикувано от: доктор Веселин Герев

Храните, които са с богато съдържание на трансмазнини, вредят не само на талията, но могат да имат и негативни ефекти върху психиката, сочат данните на ново проучване. То установява, че
хората, които са в най-работоспособната си възраст, са предразположени в по-голяма степен към проблеми с паметта, когато консумират вредните трансмазнини. Те могат да се намерят основно в т. нар. „джънк фуд“ храни.Предишни проучвания свързват тези мазнини със затлъстяването и сърдечносъдовите заболявания. Има дори и данни,според които те допринасят за агресивното поведение.Настоящото проучване, което свързва консумацията на трансмазнини и влошената памет, е ново, а резултатите му са представени по време на научните сесии на Американската асоциация за сърдечни заболявания.Хората, които консумират високо количество трансмазнини, може да си спомнят 11 думи по-малко, в сравнение с тези, които не консумират големи количества от тези
мазнини.По време на проучването изследователите правят точно това – анализират връзката между консумацията на трансмазнини и способността на участниците да си спомнят определен брой думи.
За целта на проучването участие взимат 1018 души. 694 от тях са мъже. Възрастта им е 20 години и повече, а жените, включени в него, са в периода след менопаузата, безанамнеза на коронарна или артериална болест.На база на резултатите от проучването, изследователите смятат, че трансмазнините допринасят за оксидативния стрес, който води до увреждания на клетките. Изводът е, че те могат да увредят паметта при младите хора.

ное 19

Мозъкът запомня чужди езици от детството

публикувано от: доктор Веселин Герев

Мозъкът продължава да реагира на звуци и тоналности от език, който е чут в ранното детство и след това е забравен, сочат резултатите от канадско изследване.Те потвърждават значението на първите години от живота за развитието на умствените способности.Изследването е извършено с китайски деца, осиновени от канадски семейства, говорещи френски език.Учените наблюдавали 48 момичета на възраст между 9 и 17 години, на които като малки било говорено на различни нива на френски и китайски. Участничките били разделени на три групи. Те трябвало да чуят записи на характерни за китайския език тоналности, които не съществуват във френския.Първата група включвала млади момичета, които са родени и израсли във френскоезични семейства и не са научили друг език.Във втората попаднали момичета, които били осиновени, преди да навършат три годинки, от владеещи единствено френски език семейства и след това нито са чули, нито са говорили китайски. В третата имало осиновени в Китай и владеещи два езика момичета, които научили френски, преди да навършат три годинки, и продължили да практикуват китайски.Изследвания с ядреномагнитен резонанс по време на разпространението на записите с тези звуци показали, че момичетата, които като малки слушали китайска реч, независимо дали по-късно са си служили с този език, или не, са с развита специфична мозъчна зона, за разлика от участничките, които слушали единствено френска реч.Изследването разкрива, че мозъкът е особено чувствителен към външни стимули през първите години от живота, които са от съществено значение за умственото развитие.

ное 18

Има ли точно време за заспиване

публикувано от: доктор Веселин Герев

Безсънието е един от основните психични проблеми на съвременното и динамично общество.Факт е, че стресът от ежедневните проблеми ни кара вечер като легнем да премисляме и анализираме ситуации от деня,да разиграваме сценарии на предстоящи събития или да се самообвиняваме несправедливо.При този брейнсторм без да осъзнаваме в мозъка ни намалява естественият хормон на съня МЕЛАТОНИН. Като резултат се оплакваме от трудно заспиване,чести пробуждания през нощта както и невъзможност  за заспиване по няколко часа след това.Много често се дават съвети как и кога да си лягаме.Финландски учени са определили идеалното време, когато човек трябва да легне да спи, за да се събуди отпочинал на следващата сутрин.Финландско проучване твърди, че хората, които дълго не могат да заспят, очевидно избират неподходящо време за лягане.Нужно е човек да се приготви за сън и да затвори очи 10-15 минути преди времето, което е предвидил за заспиване.Този кратък период е достатъчен, за да се постигне желаният резултат - да заспим непробудно и да не се будим до сутринта.Според проучването във Финландия повечето възрастни хора се нуждаят от 6-8 часа сън на ден. А това означава, че ако трябва да станете в 7 сутринта, а възнамерявате да спите седем часа и половина, трябва да си легнете в 23:15 часа. Ако все пак резултатите от Финландското проучване не ви донесат желания сън то препоръчително е освен точното време за лягане да приемете и естествения хормон на съня МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ. Още с първия прием на МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ ще доставите на мозъка от хормона на съня и това ще Ви осигури пълноценен сън през цялата нощ.МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ Е ЕДИСТВЕНИЯТ продукт на високи технологии с контролирано освобождаване,който не предизвиква зависимост.

ное 17

Стресът състарява кожата ни преждевременно

публикувано от: доктор Веселин Герев

Стресът и проблемите, свързани с кожата, вървят ръка за ръка. Истината е, че стресът и напрежението
могат да засегнат всички органи, включително и кожата. На учените им е известно, че състояния като акне, екзема, псориазис са свързани със стреса. Установява се още, че те могат да имат връзка с точно определени емоционални състояния.Когато хормонът на стреса - адреналин  се освободи се подтиска функцията на  имунната система. Освен това, постоянното напрежение поддържа перманентно високи нива на хормоните адреналин и кортизол. Стресът също така води до преяждане с нездравословни
храни.Всички тези фактори заедно могат да допринесат за появата на различни кожни проблеми.
Високите кортизолови нива могат значително да навредят на кожата на лицето, тъй като пречат на кръвообращението. По този начин отслабват лицевите кръвоносни съдове. Така се стига  до състаряване на кожата. При хората, които вече имат кожни проблеми като акне, псориазис, екзема, стресът може да спомогне за влошаването им.Гневът пък натоварва  лицевите мускули, като по този начин понижава скоростта на излекуване, оставяйки тъмни петна и бръчки.Антистресовата терапия разбира се предпазва от проблемно преждевременно състаряване на кожата.Антагонист на адреналина е хормонът на щастието СЕРОТОНИН.Приемът на една таблетка ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ доставя веднага необходимото количество серотонин на нервната клетка и така се намалява драстично секрецията на адреналин.В този смисъл ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ предпазва кожата ни от преждевременно състаряване.
ное 14

Лекуват депресия с хип-хоп

публикувано от: доктор Веселин Герев

Хип-хопът се появява в нюйоркския квартал Южен Бронкс в началото на 70-те години на миналия век и е известен с това, че придава блясък на насилието и със собственическото отношение към жените.Мрачната картина, създавана от изпълнителите  може да достигне до сърцето на хората, които са В безнадеждно положение.Заради темите си - гангстерски войни, наркотици, престрелки, хип-хопът никога не е смятан за полезен за здравето. Психиатри от университета в Кембридж обаче вярват, че терапия с такава музика може да помогне на депресирани и психично болни хора.Текстовете за преодоляване на трудности в тези песни са утеха за отчаяните, а рапирането на проблемите е емоционален отдушник.Песните отразяват много от основните рискови фактори за психични заболявания. Изпълнителите на хип-хоп използват таланта си не само да опишат света, който виждат, но и да се откъснат от него. Често те отправят  послание на надежда - с колите, които искат да притежават и манекенките, с които искат да излизат, местата, където искат да бъдат. Подобна терапия наподобява на процеса на “позитивни визуални образи”.Колегите се надяват да успеят да проведат терапия с хип-хоп в затвори, училища и общежития.

ное 12

Ще лекуваме мигрена със спрей

публикувано от: доктор Веселин Герев

Мигрената е много повече от тежко главоболие. Тя е синдром, който се характеризира смножество неврологични и психични симптоми.Изследователи  представят лечение за мигрени с назален спрей. Той съдържа обезболяваща субстанция и е получил одобрение от Администрацията по храните илекарствата в САЩ за третитране на тежко гадене и повръщане.Изследователите обясняват, че назалният спрей може да се окаже ефективно и бързо действащо средство за облекчаване на болезненото състояние. Освен това,медикаментът е лишен от всякакви странични ефекти, свързани с консерванти,включително и дразнене на лигавицата.Предстои провеждането на лабораторни проучвания, които да установят ефикасността и безопасността на назалния спрей.Според Migraine Research Foundation около 18% от жените и 6% от мъжете страдат от мигрена. Те са сред 20-те най-обезсилващи заболявания в световен мащаб. Около 10% от населението в световен мащаб, включително и деца има мигрена. Докато новото лекарство излезе на пазара синхронизацията при мигренозно главоболие ще се извършва както досега с успокоителни.Жалко,че българският продукт без аналог в света белергамин отдавна не се намира в търговската мрежа.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат