май 19

Ако искате бебе-правете секс всеки ден

публикувано от: доктор Веселин Герев

Правенето на секс всеки ден подобрява качеството на спермата и се препоръчва на двойки, които имат проблеми със зачеването, и системно поради това са в стрес.Досега психиатри и сексолози умуваха трябва ли или не трябва мъжете да се въздържат от интимни занимания няколко дни преди сексуален акт с партньорката си, с цел да увеличат шанса й за забременяване.
Направено е проучване сред118 мъже със средни увреждания на ДНК в спермата, като открил че качеството на семенната течност значително се подобрява след всекидневна еякулация в продължение на седем дни.
Въпреки че било установено чувствително намаляване на количеството на сперматозоидите през този период - от 180 млн. на 79 млн., мъжете продължавали да бъдат в нормата на “плодовитостта”. Вероятно честата еякулация намалява времето, през което сперматозоидите са изложени на т.нар. реактивни форми на кислорода в тестисите.Обикновено двойките са съветвани да правят секс два-три пъти в седмицата.Той смята, че двойки със сравнително нормални семенни параметри трябва да правят секс всеки ден през седмицата преди датата на овулация за жената, ако планират зачеване.Това е фактор намаляващ нивото на стреса и оказващ допълнително благоприятно влияние върху зачеването.


Comments are closed.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат