фев 14

За дълголетие- вино и любов всеки ден!

публикувано от: доктор Веселин Герев

Чаша червено вино може не само да подобри вкуса на храната, то може да ви подари още малко време да се порадвате на живота.Ново проучване показва, че в червеното вино се съдържа вещество, което удължава живота.Учените са открили, че добавяйки ресвератрол - органичен компонент, открит в гроздето и в частност в червеното вино – към ежедневната храна, удължава живота и забавя проявите на болести, свързани с остаряването.
Ресвератролът е единствен от групата на антиоксидантите, наречени полифеноли, съдържащи се във виното, който има противовъзпалително действие, както и свойства като агент срещу рака, а по настоящем започва да се използва и във фармацията.Резултатите от проучването, публикувани в сп. Current Biology, разкриват, че ресвератрол е първото известно вещество, което има въздействие върху удължаването на живота на съвсем различни групи организми и може да се превърне в основополагащ камък за създаването на лекарства, които да предпазват от развитие на болести, свързани с остаряването.
Немският психоендокринолог Валтер Ридингер въз основа на научни опити пък е доказал, че по време на любовната игра организмът “превключва” от психотравмираща ситуация на щастлива вълна, като причината за това е изхвърлянето в кръвта на нашия природен антидепресант - “хормона на радостта” (окситоцин) и намаляването на хормона на стреса - кортизол.Непосредствено преди самия оргазъм се увеличава образуването на ендорфини, които оказват успокояващ ефект при всякакъв вид болка (от главоболие до болки при артрит или мигрена). При жените сексът стимулира и изработването от яйчниците на женския полов хормон естроген.Тестостеронът увеличава образуването на белтъчини в организма, тяхната обмяна се ускорява, което води до по-бързо протичане на жизнения цикъл, т.е. организмът старее по-бързо. При продължително въздържание този хормон се натрупва в организма. Тъй като пълноценният полов акт завършва с разтоварване и намаляване на нивото на тестостерон в кръвта, вредата от излишните мъжки хормони съответно става по-малка.Изводът е вино и любов за дълъг живот!

Comments are closed.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат