дек 27

Да избегнем депресията по празниците

публикувано от: доктор Веселин Герев

Около коледните и новогодишни празници задължително се говори и за депресия и нещастие. Дали наистина по това време на годината се случват повече самоубийства и хората изпадат в депресия, или това е просто мит, който цели да се развали доброто настроение, не е ясно.
Ето обаче няколко начина, чрез които да избегнете угнетените чувства и тежки настроения през един от най-забавните месеци през годината.Нали празниците са повод за веселия, а не за депресии.Отделете време за себе си и се поглезете. Не си мислете, че щом Коледа е семеен празник трябва да се посветите изцяло и само на роднините. Особено важно е да си вземете почивка, ако работата ви е стресираща и усещате, че сте претоварени. И да искате да организирате перфектните празнични дни, но това може да ви причини много стресови състояния. Винаги, когато най-много се стараем да направим всичко перфектно, се объркват най-много неща. Затова го карайте спокойно, оставете нещата да се случват от само себе си и не се ядосвайте, когато нещо се обърка или не се получава точно така, както искате.
Сънят е най-доброто средство срещу депресивните състояния. Може и да не си давате сметка, но ако не осигурявате нужната пълноценна почивка на тялото ви, освен умора, ще усетите как ви налягат все повече негативни мисли, раздразнение и депресия. Постарайте се по време на празниците да се наспите, за да се чувствате свежи, отпочинали и пълни с енергия и желание да се наслаждавате на Коледа и Нова година.В никакъв случай не се затваряйте у дома и не се изолирайте от външния свят. След една хубава разходка ще се чувствате ведри и приятно изморени. По време на празниците- не преяждате.Ако прекалите с хапването и пийването, е много вероятно да не се чувствате добре. Първо, защото ще страдате от махмурлук и натежал стомах, второ защото още януари ще ви налегне депресия, че сте затлъстели и не може да влезете в любимите си дрехи.Ако тези елементарни съвети не Ви помогнат след празниците потърсете квалифицирана помощ или пробвайте да преодолеете депресията с прекурсора на СЕРОТОНИН- ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ.

Comments are closed.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат