яну 9

Лошото настроение е началото на ДЕПРЕСИЯТА

публикувано от: доктор Веселин Герев

Чувствата на тревога и вълнение, свързани с различни житейски ситуации - важно събитие или болест на близък, когато ни е трудно да мислим за нещо друго, са изпитвани от всеки. Безброй сълзи, безсънни нощи при семейни проблеми, кавги с любимия, проблеми на работата! Всичко това са естествени реакции, които имат адекватна причина за своето възникване.
В подобни случаи най-добрият лек наистина е времето. Важното е да не задържаме в себе си отрицателните емоции и да се опитаме да осъзнаем станалото. В случаите, когато не можем да се справим сами, е добре по-бързо да се обърнем за помощ към природните средства – Холеон 5 е комбинация на прекурсорите на СЕРОТОНИН а и не съдържа химия.Допустимо е и използването, но за кратък период от време (не повече от седмица) на транктилизатори. Дългата употреба на лекарствата от тази група без лекарско предписание може да доведе до зависимост и други нежелателни странични ефекти.
Основания да се смята, че е налице депресия има, ако се наблюдават поне 5 от изброените симптоми в съчетание с безсъние: . липса на апетит, отслабване;. безкрайно безпокойсво;
. нерешителност и трудно съсредоточаване;. усещане за непотребност или вина;. натрапчиви мисли за смърт;. намаляване на сексуалното желание;. липса на ефект от лечението на соматичното заболяване със стандартни средства.80% от пациентите, които се обръщат към лекар с непотвърдени соматични заболявания, страдат от депресия. В този случай тя приема особен вид, появява се под формата на неприятни или болезнени усещания в различните части на тялото, което може да наподоби соматично заболяване.Ако тези проблеми са свързани и с безсъние то тогава подходящо е да се приема МЕЛАТОНИН АМБРОЗ ФОРТЕ като заместител на естественият хормон на съня.Тези продукти човек може да използва без лекарско предписание а ако те не помогнат трябва да се потърси помощ от специалист.

Comments are closed.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат