мар 27

Мигрената представлява силно главоболие, обикновено придружено и от други симптоми. Тя може да продължи до три дни, през конто човек е неспособен да изпълнява всекидневните си задължения. Около осем процента от населението на Земята страда от мигрена. Тя засяга по-често жените, отколкото мъжете, главно поради колебанията в нивата на хормоните.
Първият пристъп обикновено се появява в късното юношество или към 20-25 годишна възраст, а понякога и по-рано. Рядко симптомите започват нaд 50 години. С времето пристъпите намаляват и отслабват и почти не се срещат при хора над 65-годишна на възраст.
Мигрената се провокира от определен вид дразнител, предизвикващ спазъм на артериални съдове в мозъка, конто впоследствие се разширяват. Между пристъпите нивото на серотонина в мозъка спада, а по време на самото главоболие се повишава. Светлинното дразнене от усиленото слънцегреене както и резките колебания на температурите през последната седмица провокират тежки мигренозни пристъпи.Ако имате такъв проблем -посъветвайте се със специалист и не провеждайте самолечение.Този тип главоболие не преминава от болкоуспокояващи средства.

Comments are closed.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат