мар 28

Честото показване на хора, пиещи алкохол във филмите, може да увеличи желанието на тинейджърите към спиртните напитки, сочи ново проучване.Изследователският екип базира своите твърдения на предварителна извадка на повече от 6500 тинейджъри, на възраст между 10-14 години. В продължение на две години младежите редовно отговарят на въпроси, свързани с честотата на консумация на алкохол и съдържанието на филмите, които те гледат.
Посочените от тинейджърите филми са подложени на измервания от опитни програмисти с цел проследяване честотата на кадрите, включващи показването на алкохол.Сумарно програмистите изчисляват, че за две години кадрите, съдържащи алкохолни фрагменти, се равняват на 8 часа показване на спиртните напитки.Резултатите сочат, че тинейджърите, които гледат и предпочитат филми с често показване на сцени, показващи алкохол, са изложени на двойно по-голям риск от злоупотреба. При тези младежи рискът спиртната напитка да се превърне в зависимост в по-късен етап от живота, е 63%, смятат специалисти.
Половината от холивудското кино има рекламно позициониране на поне един вид марков алкохол.Изследователите се надяват проучването да помогне за налагането на ограничителни мерки при показването на алкохол във филмите, подобно на тютюневите изделия.Данни от предишни проучвания показват, че ограничаването на кадри, съдържащи тютюневи изделия, е намалило употребата им сред населението, допълва изследователският екип.

Comments are closed.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат