авг 6

Ново френско проучване, включващо близо 3000 мъже и жени показва, че хората с татуировки консумират много по-големи количества алкохол от останалите.За целта на проучването изследователите тестват с дрегер доброволците на излизане от бара, в който се забавляват.
Предишни подобни проекти установяват, че татуиралите се са по-склонни към рисково поведение, като необезопасен и случаен секс, употреба на наркотици, кражба и др.
Това се дължи на характерното за тази група поведение - независимост, бунтарство и разкрепостеност, смятат психолози, въпреки че не всички попадат в тази категория.
Рисковото поведение е част от личностната характеристика и не зависи от наличието на татуировка, въпреки че изрисуването на тялото до голяма степен е провокирано от особеностите на темперамента.Някои изследователи са на мнение, че по-честата употреба на алкохол прогресира в зависимост от броя на татуировките по тялото. Само една рисунка не е повод за притеснение, но наличието на 6-7 и повече, показват склонност към рисково поведение. Големината на татуировката също е показател, допълват те.

Comments are closed.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат