окт 15

Усещането за щастие вещае по-дълъг живот

публикувано от: доктор Веселин Герев

Британски учени установиха, че нивото на щастие сред хората, прехвърлили 50-те, е от значение за поява на физическа немощ, забавено ходене и коронарна сърдечна болест.
Изследването, извършено от учени от Лондонския университетски колеж и университета в Манчестър, проследило живота на над 10 хил. англичани до по-напреднала възраст.
Резултатите сочат, че психичното благополучие може да се използва като маркер, за да предскаже кои хора ще имат сериозни здравословни проблеми, след като прехвърлят 60-те.
Днешните усещане за щастие е от голямо значение за бъдещото здраве,а то е пряко свързано с нивата на СЕРОТОНИН увериха учените.Хората, които са изпитали по-голяма радост през живота си, е по-вероятно да живеят с 9-10 години по-дълго, отколкото онези, чийто живот е бил изпълнен с по-малко радост.Резултатите показали, че броят на смъртните случаи от сърдечни инциденти сред хората, чийто живот бил най-радостен, са приблизително три пъти по-малко, отколкото сред тези, които се радвали най-малко през живота си. Психичното неблагополучие през 2004-2005 г. е причинило поява на физическа немощ, забавено ходене и случаи на коронарна сърдечна болест през 2010-2011 г. у хора, които първоначално не са имали подобни здравословни проблеми.Изследването освен това заключило, че един на всеки шестима англичани е социално изолиран. За да избегнем депресията и социалната изолация е необходимо да поддържаме високи нивата на СЕРОТОНИН в мозъка.Ако той е недостатъчен то можем да го внесем отвън под формата на ХОЛЕОН 5 АМБРОЗ - ГОТОВ СЕРОТОНИН НА ТАБЛЕТКИ.

Comments are closed.




Kонслутация по Skype


В помощ на своите пациенти д-р Герев извършва предплатени консултации по Skype.


drgerev skype

добави Skype абонат